Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pleiad

    csendes tag

    válasz ROBOTER #2034 üzenetére

    Ráadásul 4G-vel sem megy sokra az ember, ha a WinXP (32 bit) speciell csak MAX 2G RAM-ot ad egy adott programnak, akárhány gigád is van a gépben. Ezt orvosolta egy boot.ini -ben elrejtett /3G kapcsoló, ezzel már 3 gigát enged bármilyen programnak.

    Úgyhogy még mindig a 64 bit a nyerő, az már más, hogy ez inkább arra jó, hogy ne később kelljen átszokni és pánikolni, hanem inkább most.. egy 64 bites Windows7 relatív új, és lehet kezdeni megszokni, mert azért jópár dologban más mint az XP. Mire az ember bejáratja magát benne, rutinosan kezeli, TALÁN megjelennek az első programok, amik többet zabálnak akár csak 1 gigánál is.

    Én személyesen elég komolyan használom a PS-t (mint sokunk itt), rengeteg plugin, és csak RAW-ban fotózok, de 64 bit-es Windows 7-en 2 Giga ram mellett még az 1.5G-t sem érte el az ÖSSZ memóriafogyásom úgy, hogy egy panoráma RAW képeit processzeltem.

    Szóval ez a 16G nekem erős túlzás, de még a 64 bit is. Inkább csak érdemes átszokni már most, csak emiatt preferáltam, semmi más. Kelleni nem kell.

    Próbálj meg úgy élni, hogy ne vegyenek észre ott ahol vagy, de nagyon hiányozz onnan , ahonnan elmentél. (Victor Hugo)

Új hozzászólás Aktív témák