- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veector
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
juve600
nagyúr
üdv !!!!!!
vettem egy http://m.philips.hu/c/mp4-szereplok/gogear-vibe-4-gb-os-sa4vbe04kf_12/prd/
készüléket
a video lejátszó formátuma
SMV: 160 x 128 pixel, 30 kép/s, 512 kbpsgyárilag van rajta egy 3 perces video,azt lejátsza de amit én másolok rá azt nem
probáltam avi,xvid,mp4- fájlokat átkonvertálni erre a smv formátumra,konvertális sikerül,átmásoltam a lejátszóra de minden esetben azt irja hogy nem támogatott formátum holott azok is svm fájlokhol lehet a gond ?
köszönöm -
raven12
senior tag
Na voltam X3-at és DX50-et összehallgatni!
Még egyszer köszönöm a Pixel Kft.-nek a lehetőséget
Nos, vegyesek az érzéseim, kavarognak a gondolatok, de így is sokat tisztult a kép főleg az X3-al kapcsolatban. Le se kéne írnom már, de nehogy elfelejtse valaki: ez szubjektív vélemény.
Több, mint egy óráig hallgattam őket GR07-el és B2-vel. Az első megdöbbenésem az volt, hogy mennyire gyorsan hozzá lehet szokni a hangjukhoz, és utána már nem is tűnik annyira másnak a kép, így miután fél-fél órát hallgattam őket, elkezdtem gyorsan váltogatni őket, hogy minél több különbséget összeszedjek.
Először is a Fiio X3:
Kezelése pofonegyszerű, letisztult, baromi gyorsan szokható és baromi gyors. Rendkívül tetszett, tekerés és minden bugmentes, gapless tökéletes, nagyon egyben van, úgy vettem észre, nem kell már csiszolni rajta.
Hang: Most már nem mondom, hogy majdnem annyira zárt a tere illetve színez, mint a Fuze Szép telt hang, térrel nem voltam megelégedve, de persze vannak a GR07-nél sokkal nagyobb terű fülesek/fejesek (B2-ről már ne is beszéljünk), így is nagyobb, mint a Fuze-é. Hazafele a Fuze-t hallgatva a 2 drágább lejátszó után elsőre lapos (úgy értem olyan semmilyen), zárt, 5 perc múltán pedig megint alig érzek különbséget a hozzászokás miatt (erről majd később).
Bővebben még elemzem az összehasonlításnál.iBasso DX50 (legújabb firmware):
Szélesebb, vastagabb, nehezebb. Már-már túl nagy a zsebben hordáshoz (ajaj).
Kezelése számomra hagy maga után kívánnivalót, megbeszéltük a segítőimmel a dolgot, de egyelőre tartom a véleményem, ez amolyan "first look".
A képernyő nagyon reszponzív, de a lejátszó maga lassú, sokat gondolkodik. Nem olyan logikus a menüfelépítés, mint az X3-ban. Lejátszás előtt gondolkozik (az X3 nem), beleugrik 1-2 mp-t a számba megnyitásnál, megnyitás után kb. 3-4 mp-ig nem lehet tekerni, mert bebugol, és nem ugrik oda, ahova akarom. A vissza gomb a képernyőn nagyon pici, de mint megtudtam, legalább fizikai gombbal is lehet ezt navigálni. Nekem nem akart fizikai gombbal tekerni, de megmutatták, lehet, bár szerintem lassú (bár X3 sem progresszív, tartja a tekerési sebességet, nem gyorsul fel hosszú nyomvatartásnál). Gapless jól működik, de bugos a szám végén az időkijelzés, ahogy vált.
Szóval engem bosszantott a navigálás (megszoktam a jót, na), de természetesen mindennapi használatnál, ahol nem tekerek és számváltok össze-vissza, valszeg megszokható, tehát ettől magam részéről eltekintenék.
Hangja: Először low gain-en volt, nem győzött meg, lapos, dinamikátlan, semmi érdekes. Aztán segítőm ajánlására feltoltam high gain-re (előtte nem is tudtam, hogy van ilyen gomb), ez tette, amire számítottam, nem csak hangosabb, de nagyobb dinamikájú, teltebb lett.
Amit mindenképpen észre lehet venni, hogy nagyobb a tere, mint az X3-nak. Szép, tiszta, szellős, telt (high gain!). Tetszett.
Bővebben összehasonlításban.Ősszehasonlítás:
Meghallgattam egy csomó zenét az X3-al, majd a DX50-el, ahogy váltottam, jöttek elő a különbségek, de utána egyre kevésbé találtam különbségeket, ezért kellett a gyors váltogatás, egyszerűen nem tudtam rendesen a fejemben tartani, hogy is szólt ez meg ez rajtuk.
Amit most leírok, kicsit szembemegy a logikámmal, mert mindig is úgy gondoltam/tapasztaltam, hogy a nagyobb tér szellősebb volta csal elő elsősorban részleteket, ez alapján a DX50-et raktam látatlanban előbbre, de meg kellett döbbenjek. Hiába volt a DX50 szellősebb, az X3 részletgazdagabb volt(!!), méghozzá érezhetően, főleg a középtartományban. Viszont a DX50 szellősebb volta miatt is alapból nagyobb dinamikájú volt. Tehát az egyik részletesebb, a másik nagyobb dinamikájú és szellősebb. Hm.
Érdekes volt hallani, és egyben kétségbeejtő, mert így mindkettő jobb valamiben a másiknál, ez pedig nehezíti a döntésem . Amit még megemlítenék, hogy a DX50 mintha kicsit csapná a sub basszust, ezt csak kutyafuttában próbáltam ki egy számmal.
Összességében mellesleg az X3 teltebb, de a DX50 sem száraz egyáltalán, sőt. Nem melegebb, de teltebb a hangzása, mint a Fuze-nak!Nos, konklúzióként nem tudok mást mondani, mint hogy nem tudom .
Nagyon akartam, hogy a DX50 legyen a jobb, de egyáltalán nem egyértelmű a végeredmény. Egyelőre nem tudom eldönteni, melyiket vegyem, elvileg ugye DX50-et kapok 55-ért mínusz 20k, ha sikerül eladnom az ajándék R3-at, X3-at egy tízessel olcsóbban ugyanezen okok miatt (itthon nagyobb a különbség).
Az X3 nagyon egyben van, a DX50-en még rengeteg foltozgatnivaló van.Hallgatott zenék: Komolyzene (ebben éreztem a legkevesebb különbséget lejátszók között, ahogy fülestalálkozón is a fülesek között), prog rock (Pink Floyd, Ayreon, Pain of Salvation), prog metál (Dream Theater, Star One), deathcore (Veil of Maya), progdeath (Persefone) stb.
Érdekesség: Nem hallottam nagyobb különbséget a 24/96-192-os zenékben Fuze és ezek között, mint a 16/44.1-esekben, pedig volt mindkettőből jócskán.Amire rájöttem, hogy bizony érezhető előrelépés ez a 2 lejátszó a Fuze-hoz képest, egyelőre kb. megfelel az árkülönbségnek az elvárásaimhoz mérten.
Szintén, hogy a B2-nek kell mennie . Nem akartam eldönteni, mielőtt nem hallom ezekkel a lejátszókkal őket, mert hátha, ha már úgyis venni akarok lejátszót, de most már egyértelmű. Hogy miért, azzal még lógok, de majd írok egyszer összehasonlítást. Fáj a szívem a B2-ért, de egyértelműen határozottabb vagyok az ügyben, mint voltam, és ez jó.Ennyi. De eszméletlen sokat tudok én dumálni, jó ég. Bocsi érte, és remélem, nincsenek benne nagy hülyeségek
Nagyon kíváncsi leszek bucsher véleményére (persze addigra már lehet én is rendelek valamit) ! Ati, te meg voltál már végre ie800-at hallgatni?
[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
válasz raven12 #19757 üzenetére
Köszi a részletes beszámolót. Ez alapján nagyon egálnak tűnik a két lejátszó. Amire én kíváncsi vagyok még, mit tudnak a jóval drágább ak100 ellen produkálni.
Magyarul mit lehet kihozni ugyanabból a wm8740-es DAC-ból.Karácsony előtt kiderül.
Igazából most még jobban a döntésképtelenség medrébe terelted a két lejátszó közt vacillálókat.
Nem még nem. Vagy hónap végén megyek Pestre, vagy dec elején. Akkor hallgatom...
(leszámítva persze a fejes talit a jövő hétvégén ) -
gelbelex
őstag
Először is köszönet a leírásért!
Egyáltalán nem hosszú, sőt, alapos, minden részében van lényeges info.
Akár le is fordíthatnád és mehetne a netre a többi teszt közé, simán van olyan jó, mint azok.
Ám nekünk, akik együtt hallgatták veled a füleseket (ill. nekem, akinek Fuze-a van) ez még hitelesebb, tehát értékesebb.Nekem már csak a Digital Out miatt is szimpatikusabb az X3 (X5?). A DX kiforratlansága is kizáró ok, persze ez megoldódhat később.
A Fuze-hoz képest nekem pedig az lesz az igazi előrelépés, hogy meg tud hajtani komolyabb fejest is (méf nem tudom, mi lesz az), amit otthon hallgatnék vele.
[ Szerkesztve ]
-
raven12
senior tag
válasz gelbelex #19759 üzenetére
Köszönöm a dicséretet, de azért az túlzás!
Az volt rémisztő, hogy ez már a 4. frissítés a DX50-re, és még mindig ilyen... Legalább fagyogatni nem fagyogat már (elvileg).
Komolyabb fejest azért csak módjával, érzéketlenebb+nagyobb impedanciájút azért valszeg csak plusz erősítővel hajt meg normálisan.
Csatlakozásokról nem véletlenül nem írtam, nekem nem olyan fontosak (még), illetve nem is nézegettem őket.
Settings-ben és főmenüben se igazán kavartam, mintha azért az X3 kicsit bővebb állítási lehetőségekkel bírna...Ati: nem egál, más! Hasonló, de mégis más. Nem hiába szántam külön bekezdést a különbségeknek. Sokat kell még rá aludnom, hogy eldöntsem, melyiket. A miértek már megvannak, de még össze kell állnia.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Köszi a beszámolót!
Tényleg nem kötekedni szeretnék, de...
"Először low gain-en volt, nem győzött meg, lapos, dinamikátlan, semmi érdekes. Aztán segítőm ajánlására feltoltam high gain-re (előtte nem is tudtam, hogy van ilyen gomb), ez tette, amire számítottam, nem csak hangosabb, de nagyobb dinamikájú, teltebb lett."
Tudod ezzel így mi a baj?[ Szerkesztve ]
-
kp59
aktív tag
válasz pkaresz #19762 üzenetére
Erre én is kíváncsi lennék mert ahogy mondod a FiiO X3-nál is van High Gain kapcsolási lehetőség. A FiiO ilyenkor +6dB-el megemeli a hangerőt. Azt viszont hogy ettől szebben szólna nem hiszem legfeljebb érezhetően hangosabb lesz (legalább is én így tapasztaltam és nem is használom ezt a lehetőséget mert nekem a Low beálítás hangzása jobban tetszik). Nem tudom talán némelyik nagyobb fejhallgatónál jöhet jól ez a funkció. Szerintem az iBasso DX50 High Gain beállítása a megemelt hangerejével csak megtévesztette raven12 fórumtársunkat az összehasonlításban.
Ettől függetlenül köszönet az összehasonlításért. Amit leírt az bennem Pixel kft. #19693 számú ([link]) hozzászólásában elhangzottakat erősíti meg azaz hogy ár/érték arányban jelenleg az X3 verhetetlen.[ Szerkesztve ]
-
raven12
senior tag
Az X3 high-gain-ben volt emlékezetem szerint végig.
Gitárerősítőn sem csak a hangerőt emeli a gain. Ha van 255 lépcsős Volume, minek gain, miért nincs fullon járatva, ha másba nem szól ez bele? Értitek, hogy miért kötekszem. Hallottam, amit hallottam, és biztosíthatlak titeket, hogy próbáltam a hangerő növelés-csökkentéssel egálba hozni az egymás után hallgatott low-gain high-gain-t, mert tudom, hogy a hangerő növelése megtévesztő lehet, és így is más volt az érzés.
Tartom a véleményem, nézzetek hülyének, de a gain számomra nem csak hangerő. Sosem az volt, és ez egy mp3 lejátszón se változott.
-
Bodor
veterán
válasz raven12 #19769 üzenetére
Meg tudom erősíteni az állításodat! Nekem a FiiO E07K-nál volt ilyen tapasztalatom. A kis B2-őt én is high gain-el hallgattam, mert azonos hangerőre való beállításkor is hallhatóan dinamikusabb, erőteljesebb hangot kaptam. Tudom, hogy nehéz elhinni, hogy így van, de én is csak a fülemnek hiszek.
Egyébként X3-al is kipróbáltam a high gain-t, de nem tapasztaltam változást, szóval lejátszótól , erősítőtől függ a dolog, nem általános érvényű.
[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
"Amit leírt az bennem Pixel kft. #19693 számú ([link]) hozzászólásában elhangzottakat erősíti meg azaz hogy ár/érték arányban jelenleg az X3 verhetetlen."
Tényleg nagyon részletes és jól sikerült összehasonlítás, de megerősíteni ezt csak akkor lehet, ha hallod a kettőt egymás mellett.
Meghallgatás helyett más véleményére hivatkozni sajnos nem kifizetődő.
Vannak olyanok is akiknek nem annyira tetszett az x3... -
Ati1979
veterán
válasz pkaresz #19772 üzenetére
Nekem nincs vele semmi bajom amúgy. Rövid ideig hallottam, élesek voltak számomra a magasak. Szoftverfrissítéssel lehet, hogy orvosolták a dolgot.
Én csak azt mondom, hogyha van valakinek lehetősége menjen el és hallgassa meg a kettőt egymás mellett.
Mindenkinek más a füle. -
bucsher
őstag
köszi, én is sokat adok a véleményedre, mert nagyon hasonló az izlésünk.
néhány megjegyzés.
X3 high/low gain ügyben headfin nem talált senki hangzásbeli különbséget, pedig keresték, mert más eszközökön szokott lenni. én sem hallok különbséget.
beletekerés ügyben meg írtam nekik emailt, és azt válaszolták, hogy rajta vannak a progresszív tekerés ügyön, legközelebbi sw-rel már esélyes hogy javulni fog.
dx50 firmware ügyben pedig van egy új 1.2.3 beta verziós nem hivatalos, aminek kiterjesztett sub-bass tartománya van, bár az első pozitív benyomások után már nem egyértelműen mindenkinek tetszik jobban, mint a hivatalos 1.2.2 hangja.
elvileg holnap postázzák a batch8-at, már nagyon váromIn the pipe - five by five!
-
Ati1979
veterán
válasz raven12 #19774 üzenetére
Nem! Eléggé az lenne...
Nekem se425-tel is sok volt benne a magas. (pedig abban állítólag nem nagyon van olyan.(#19777) kp59
Ilyen ár mellett lehet benne valami! Sőt igazad is van...
Ez a cég mekkora haszonkulccsal dolgozik???
(+27% ÁFA, Vám stb)
Ettől függetlenül fenntartom a véleményem. Ha valakinek meghallgatás után nem tetszik, akkor nem érdemes megvenni.
Amúgy szerintem akinek nem sürgős a vásárlás annak érdemes bevárnia az x5-öt. Ki tudja az milyen lesz...
[ Szerkesztve ]
-
raven12
senior tag
válasz Ati1979 #19779 üzenetére
Eddig is röpködtek a tízezrek, de azért ez már sok lesz Még az, hogy 40 vagy 50 ezer, az egy dolog, de az meg 90-100 lesz A fene akar várni az X5-re, úgyse lesz annyi pénzem.
Egyébként nem értem, szerintem meg pont hogy mély és még inkább középorientált az X3. Szerintem a magasak kicsit háttérben vannak és a közepek meg kiemelve. Tényleg, nagyon jó az "attack", deathcore-al félelmetes volt, milyen határozottakat, keményeket tudott ütni a lábdob. Instant headbang és vigyorgás
Húzna a szívem a DX50 felé a lineárisabb és nagyobb terű hangzás miatt, de vannak "ezek" a kis apróságai az X3-nak, ami miatt nagyon forgolódokbucsher: A kezelés rovatot direkt neked szántam, mert ha annyira tetszett a zsebből navigálás az X3-on, akkor valszeg sírni fogsz a DX50-el Amúgy még mindig nehezen tudom elképzelni, hogy egy kicsit is passzentosabb farmerba hogy megy ez a DX50 bele
Egyébként már látom, hogy félreérthetően írtam, mintha a hangosodás miatt lenne teltebb a zene high gain-en. Mea culpa, nem akartam támadni, csak úgy éreztem, élből cáfoljátok, hogy a gain hatással lenne bármire is a hangerőn kívül. Viszont legalább utána leírtam, hogy korrigáltam a hangerőt.
[ Szerkesztve ]
-
Ati1979
veterán
válasz raven12 #19782 üzenetére
Ja az már tényleg más kategória.
De legalább lesz kínálat. Meg majd annak is mérséklődni fog előbb utóbb az ára.
Lesz majd 80k.Az x3-ra is mindenki 50-60k körüli hazai árat mondott, most meg már 45k. Pedig alig jelent meg...
Én csak nagyon rövid ideig hallgattam az x3-mat. Ezért lehet, hogy hosszabb meghallgatás után pozitívabb irányba fordulna véleményem.
A viszonylag kicsi tér viszont elég necces. Akkor inkább látatlanba (hallatlanba) a dx50, dacára a magasabb árnak...
Nem irigyellek, biztos vannak álmatlan éjszakáid...
-
Luissimo
veterán
válasz raven12 #19787 üzenetére
ebben a szövegkörnyezetben is NAGYON hülyén hangzik
egyébiránt az S9 hangzása szerintemnagyonis rendben van, de akinek a füle ugyebár másra van kihegyezve, hmmmm
nagyon szívesen végigcsinálok bárkivel egy vaktesztetm viszem a magam 3 fajta lejátszóját (a cowonon kívül) és ha megmondja 100%-ra, hogy mikor melyik szól a fülében vakon, akkor megnyerheti az egyikt -
bucsher
őstag
egy az elhamarkodottan ítélő magashangfóbiás barátunknak
In the pipe - five by five!
Új hozzászólás Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Derail Valley
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Horgász topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest