Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Topiccsendőr

    addikt

    válasz -Mosquito- #86561 üzenetére

    nem kenem vagom a szerelest, mert nincs akkora tipusismeretem, illetve tipizalt problemaismeretem, bar tobb van joval, mint az atlagembernek, mert dolgoztam az iparban. De aki evtizedek ota motorokkal foglalkozik, az le tudja redukalni a hibaforrasok szamat, igy gyorsabb. Mondjuk ez a favago olajcsere, lanchuzas, uj motor beuzemeles szamomra rettento unalmas. En a fereg hibak feltarasat imadom, lanccseretol meg ilyenektol elalszok. Csak ehhez kell agymunka, a maradek semmi mas, mint nagy lego, es sok penzert alkatreszcsere, amit kb barki meg tud csinalni. En hatalmasat csalodtam ebbol a szempontbol ebben a szakmaban, mert kb megtapasztalod milyen hibak fordulnak elo, milyen tipusnal, es szakember vagy, csupan attol, hogy talalkoztal hibakkal. Agymunka zero.
    Epp ezert ezek az emberek altalaban nem szoktak gondolkodni, nem tudomanyosan allnak dolgokhoz, hanem erzesre csinaljak, ezert a szokatlan es ritkan elofordulo hibakkal nem tudnak mitkezdeni. Ezen kivul 90 szazaleka lusta rendes munkat vegezni, vagy ha nem lusta, bele van kenyszeritve abba, hogy osszebassza a munkat.
    Ezert en sokszor jobb munkat tudok vegezni, igaz, tobb ido alatt, az viszont nekem nem szempont.

    Tasirol megvan nekem is a velemenyem, szerintem klasszik nem gondolkodo tipus, plane hogy azt nem tudja, hogy hivjak az alkatreszeket a motorban, illetve sok videobol az is kiderul, hogy a funkciojukat tevesen iteli meg :D arra mar semmit nem mondok, hogy regen-minden-jobb-volt hivo :D jah regen az is elt, aki mar reg holt. Dalolaszhatnank tovabb.

    A tesztkorrol nekem az jut eszembe, amikor a yamaha worldbe vittem egy yzf1000 t chatteringelo kuplunggal, amit vegul nekem kellett diagnosztizalnom, mert a szerelo nem merte lenyelezni, holott mondtam neki, hogy csak akkor jelentkezik, es nezze mar meg mi ez.
    Jah az r6 osom gyari termignoni sliponjaval senki nem tudott csinalni semmit. Ugyanez szaki megnezte a szinet a kipufogonak, majd kozolte velem, hogy sokat kap a motor!!! Egy injektoros motorrol beszelunk, ami elkevesellt a nyitott dobtol, es csuklott gazadasra. Meg csak eszukbe sem jutott, hogy vissza kene rakni a gyari dobot probanak. Engem neztek hulyenek, hogy mi a bajom a motorral, pedig azt is kiprobaltak. Es nagyhiru szakemberek voltak, mondanom sem kell.
    akkor meg azt meg sem emlitettem, hogy az olajrol azt se tudjak, mi az a hidegoldali viszkozitas, meg mi a melegoldali.
    Egyebkent az internet koraban nem nagy dolog az onkepzes, de ezek a ven faszok mind felnek a billentyuzettol, mert reakcios maradi emberek, akiknek beszukult a latoteruk.
    Tisztelet a nagyonkeves kivetelnek. Akik mar kulfoldon vannak :D

    [ Szerkesztve ]

    Nem menekülsz a csendőrség elől.

Új hozzászólás Aktív témák