Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Grillo

    senior tag

    válasz Bogyó bá' #60633 üzenetére

    Nekem van egy cordura nyári, hálós kabátom, és egy tavasz-ősz között használható, béléses cordura kabátom. Az előbbi Shox féle legolcsóbb, Ventex. Van ebben is kivehető vízálló bélés, na azt kivettem első nap, és azóta sem volt benne. Dobozban ott van mindig, de ha olyan helyre mentem, ott volt a dobozban a másik kabát, ami bélés nélkül is elég jól bírja a vizet, főleg a Scarabeon (valamilyen Modeka, olyan 35k volt). Ez viszont jó olyan 5-6 fokig is megfelelő aláöltözőkkel, meg a béléssel (meg kicsit fogynom kéne, és akkor férne még alá).
    Ha túrázol, nem fogsz hirtelen olyan időjárásba kerülni, vagy csak nagyon kivételes alkalommal, hogy ne látnád legalább néhány perccel előre. Annyi meg elég az átöltözéshez, akár bélés berakásához, akár esőruha felrakásához. Annyi mindenképp az esőruha felé tolja a dolgot, hogy azt utána leveszed, berakod a dobozba, alatta meg elvileg száraz, de mindenképp viselhető állapotban ott a kabát. Ha a bélést kiveszed, akkor viszont a kívülről vizessé vált kabát lesz rajtad, ami nem épp kellemes.

    Egyébként nekem az a tapasztalatom, hogy a vastagabb kabát is jó mindent kinyitva, még 25-30 fok körül is, pedig a robogón sokkal kevésbé ér a szél, mint téged. Persze mindez városban nem működik, de országúton, főleg, ha tudom, hogy órákig megyek, vagy akár egész nap, sztem nem kérdés, mit érdemes viselni.
    Most augusztusban, ezekben a hőségriadós időkben viszont a hálós is rámrohadt, volt alatta egy vékony pamut hosszú póló. Ott már meg kellett állnom, mert kezdtem szédülni, pedig én bírom az egybe menetet jó 2 órát simán.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák