Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stifi

    senior tag

    válasz fattyu #22457 üzenetére

    nem rég volt bírósági perem a balesetem miatt, a másik fél rám akarta bizonyítani hogy gyorsan hajtottam és ezért nem vett észre és ezért nem adta meg az elsőbbséget. ugyanez volt a szitu, bekanyarodott elém a sávomba.
    ha be tudja bizonyítani hogy szabálytalanul közlekedtem és emiatt történt a baleset, én lettem volna a hibás vagy osztoztunk volna a felelősségen. szerencsére egyrészt nem tudta bizonyítani, másrészt meg nem is voltam szabálytalan csak simán ő volt fasz és ez ki is derült a tárgyaláson.
    amúgy el lett mondva amit fenn is mondtam: ha bizonyítható hogy a szabályosnak vélt közlekedő mégis szabálytalan volt, borul a papírforma.

    mondok egy egyszerű példát: ittasan vezetsz, full szabályosan és neked koccan valaki, kihívja a rendőrt, megszondáztat - ugrik a fedezet a biztosításra, ugrik a jogsi és egy jó ügyvéd még azt is rádbizonyítja hogy te okoztad a balesetet az ittasság miatt, holott a pirosnál álltál amikor belédjöttek ami elég egyértelmű de a körülményeket figyelembe véve már van mit átgondolni. szerintem ugyanilyen a gyorshajtás is, egyrészt ahogy mondod mindenki vigyázzon magára, másrészt ne csodálkozzunk már ha elütnek azért mert teljesen irreálisan közlekedünk az elvárttól...

    a stoptáblánál nincs leírva, de azt is megtanultad a kresznél hogy adott helyen mire számíthatsz?! ha XXX méteren belül sehol senki akkor elvileg bátran elindulhatsz, de senkitől nem várható el hogy egy nyélgázon közelítő motor távolságát, sebességét felmérje ép ésszel..

    Nincs időm kedvesnek lenni!

Új hozzászólás Aktív témák