Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • etnies

    senior tag

    válasz Tüzi #146082 üzenetére

    London - Nagytarcsa túra (3300 km), 2013-ban. 250 cm3, utassal és a képen látható rekeszekkel. Tanktáska és térkép. London - Nagytarcsa túra (3500 km) 2022ben. 650 cm3, utassal, képen látható rekeszekkel.

    Természetesen a kettő között is voltam ott párszor (idén is megyek), csak nem szeretem a hamis nosztalgiát. Én megmondom őszíntén, jobban éreztem magam egy nagyobb, erősebb, jobban pakolhatóbb és kényelmesebb motoron.
    Ráadásul főleg az olasz Alpokban van egy csomó jó hágó egymás mellett, ezek egy része csak a helyi térképeken van feltüntetve. Erre akkor jöttem rá, amikor mobillal kezdtem navigálni. Nem fogok minden túra előtt heteket olvasgatni, tervezgetni, számolgatni, mint régen.

    Felrakom a telefonomra a Calimoto-t, elindulok, odaérek az Alpokhoz. Megadom neki a másnapi végcélt és hogy mennyire szeretnék kanyargós és zergebaszó utakat és megtervezi. Felpattintom az SP Connect tartóra mely menet közben tölti vezeték nélkül. És megyek. A telefon is vízálló, azzal sem kell szenvedni. Olyan, csak helyiek által használt utakra jutok fel, hogy csuda. Még egy.

    Én csináltam mind a két verziót sokáig és szerintem jobb használni a technikát. Neked lehet ettől eltérő véleményed, de ne csináljunk úgy, mint ha a technikai fejlődés valami rossz lenne. Te úgy, mások így. A tálib gondolkodás az, amikor azt nevezzünk univerzális jónak, amit mi gondolunk vagy ahogy mi élünk. Neked sem kötelező használni semmilyen technikai kütyüt, de van rá lehetőséged. Hagyjuk meg a választás lehetőségét mindenkinek.
    Régenmindenjobbvolt.

    "önmagam hite vagyok magamban"

Új hozzászólás Aktív témák