Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bacus

    őstag

    válasz #56573440 #131307 üzenetére

    1992-ben voltam Párizsban, emlékeim szerint tele van mélygarázzsal, mindenhol meg tudtam állni !

    Az, hogy ezek a garázsok forgalmat generálnak, ezzel nem tudok egyet érteni, mert ha az a helyi lakosoknak ingyenes, akkor nem az utcán tartanák az autóikat, hanem levinnék oda, mert fedett, mert meleg van, nem lopják el, nem rongálják meg, stb.
    Ebben a pillanatban a felszínen is lenne rengeteg hely, azaz máris lehetne parkolni a nem helyieknek, ami csökkentené a most parkoló helyért keringők számát !

    Akinek pénze van vagy autóval akar menni, vagy csak muszáj neki, az mindegy mibe kerül autóval fog menni. A helyi lakosok jogainak meg igenis nagy mértékű csorbítása ez, hogy NEM lehet ugyanolyan feltételekkel autójuk. Elköltözni nem tudnak, így ez elég fura mikor megkapom, hogy menj lakj Gárdonyba, onnan is sokan feljárnak, és ott már kapsz a lakásodért akár házat is. Én se javasoltam még senkinek, hogy adja el a házát, mert azért már kap egy belvárosi lakást és akkor akár gyalog is tud színházba menni.
    Az is szerintem egy teljesen jogos igény, hogy az ember a lakhelyéhez relatíve közel szeretné tárolni az autóját, mégis csak egy használati tárgyról beszélünk, a menj el valahova ne úgy kezdődjön, hogy először vonatra szállsz a csomagokkal kimész Budaörsre és onnan tudsz tovább menni saját autóval.

    Sok esetben lehetne megoldás fedett autó telepek létesítése is, mert pl nem lehet veterán autóm sem, sem egyéb hobbi autóm, lakó autóm, stb, amit évente 2x vennék elő, mert gondot jelent a tárolása. Erre is láttam megoldást pl olasz tengerpartok közelében vannak lakó kocsi telepek, ahol ott hagyhatod egy napi díjazású telepen a lakó kocsid, nem kell minden évben pl. Svédországból lehúznod a lakókocsit. Ennek a tárolási díja kb megegyezett azzal, mintha hazahúztad volna meg vissza.

    Én 88 óta vezetek, nem az enyém a legrégebbi jogosítvány, de már én is sokszorosan kifizettem a benzin árában az autópálya fejlesztéseket, most mégis megint kifizetem matrica formájában. Ugyanez van a parkolással is, mióta bevezették a helyzet nem javult, csak már fizetünk érte, rengeteg helyet megszüntettek (felfestéssel, táblával, oszlopokkal/korlátokkal), csak a 3. kerületben a lakásom közvetlen környezetében kb 200 db parkoló helyet számoltak fel, az irodámnál a ház előtti parkolás megszűnt, kiszélesítették a járdát, majd felfestettek egy kerékpár sávot annak a 3 bringásnak, aki évente ott elkerékpározik, korlátokat szereltek fel a másik oldalon, így az addig ferdén a járdára álló autókat már csak fél kerékkel párhuzamosan engedik fel a járdára (a járda itt vagy 4 m széles volt !!), ezzel itt is elvettek több száz parkoló helyet.

    Szerintem az egész parkolási hozzá állás nem normális, ahol lehetőség van, ott parkoló helyeket kell teremteni, ahol nincs ott a 30 éve beígért föld alatti mélygarázsokat kellett volna megépíteni. (metrót is tudtak építeni, mélygarázst is meg tudták volna oldani.) Lehet a belvárosban is némely lakó ház elbontásával, illetve az ottani üres (régen parkolónak használt) telkeket is kifejezetten egy emeletes parkoló háznak kellett volna építeni, nem pedig további lakásokat tovább rontva a parkolási helyzetet.

    Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30

Új hozzászólás Aktív témák