Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Topiccsendőr

    addikt

    válasz RA541 #125048 üzenetére

    Nem igazan beszeltuk tul, sok szempontot egyaltalan nem emlitettunk.

    Azt kell atlatnod, hogy a kevesebb hengeres motoroknak ugyanakkora kobcenti eseten kevesebb loereje lesz, mint a tobbhengereseknek, megsincs akkora kulonbseg koztuk, hogy ne lehessen kozlekedni barmelyikkel.
    A tobbhengeres motorok tobbet tudnak forogni, ezert joval nagyobb fordulatszamon kell elvaltanod a nyomatekot az erre a celra elnevezett nyomatekvaltoval. Minden valtas eseten egyre kisebb ero jut a hatso kerekedre, minel tovabb tudsz egy fokozatot kiforgatni, annal tovabb lesz nagy ero a hatso kereken, nagyon egyszeruen, szakszerutlenul megfogalmazva.

    Egy keveshengeresnek altalaban nagyobb a nyomateka also fordulatszamon, de nem tud annyit porogni, a nagyobb alternalo tomegek miatt.

    Igy lesz az, hogy egy 65 Nm nyomateku sornegy 600 as ugyanugy 120 loeros lesz, mint egy 100 Nm nyomateku 1000-es V2-es. Miert? Mert a sornegynel hiaba kisebb a nyomatek a fotengelyen, ha elforog 13 000 ig, a vegsebesseguk ugyanakkora lesz, kulonbozo nyomatek karakterisztikaval, mas valtoval. Azaz a sor4 alul a v2 hoz kepest gyengebb lesz, de azt a joval nagyobb nyomatekot a keveshengeressel hamarabb kell elvaltanod, mert nem tud annyit porogni. Ha ugyanolyan valtoja lenne a keveshengeresnek, mint a sornegynek, akkor termeszetesen hanyattbszna, es nem lenne vegsebessege. Gyakorlatilag azt a joval nagyobb nyomatekot olyan atetellel kell parositani, ami nagyon leredukalja a hatso kerekre juto erot, hiaba majdnem duplaakkora a nyomatek.
    igy lesznek ugyanakkora loerosek, hiaba gyengebb az egyik. Szoval 70 loerovel is vigan elvagy, de velemenyem szerint meg kevesebbel is.

    [ Szerkesztve ]

    Nem menekülsz a csendőrség elől.

Új hozzászólás Aktív témák