Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csongi

    veterán

    válasz etnies #109897 üzenetére

    A lanccsere is kokanyolas lesz, ha annyi esze sincs, hogy beallitsa a kerek futasat, vagy a lancfeszesseg beallitasa, patentszem berakasa vagy a lancszem helyes tomoritese. De home kivitelezesbe eszre sem veszed, hogy a szilentek lognak, vagy ugy gondolod az ugy jo.
    Es a kerekcsavarnak is van nyomatek erteke.

    Mindegy lesz ki csinalja ha rossz. 10 hazipatikaba 8 rosszul csinalna meg.
    10 szervizesbol 2 lehet rosszul csinalna. De van egy szamla a kezedbe es reklamalhatsz.
    Sokan megcsinaljuk magunknak, kerdes ki hogyan..
    Ez tamasztja ala amit irtam az Uzemeltetesi koltsegkrol.

    Kokanyolasnak vannak fokozatai. De hamarabb fog egy karbis vasat otthon reszelgetni a user mint egy befecskendezost. Miert? Mert joval 10 ev felett vannak ezek a motorok. Uzemeltetes.. Vagy nekikezd szelephezagot allitani meg egyebek.
    Szarra huzott gyertyaktol kezdve, papirral hezagolt stellcsapagyig talalkoztam otthoni kokanyolassal. Megszaggatot olajleerszto csavar, pillanatragasztoval rogzitve...stb.
    Sajnos az emberek 90% keptelen muszaki rajzot olvasni ertelmezni.
    Egy service manualt is ertelmezni kellene. Az aki evekig tanulja, annak is feladja sokszor a lecket. Nah akkor mekkora az arány szerinted? Tipusismeretrol mar nem is beszelek.
    Persze egyertelmu a xarhazi hozza allast elitelem. Pl Peugeott szervizben 4500Ft az olajnak literje, amit boltba 1800Ft brutto aron megkaptam, a gyari eloirasoknak megfeleloen.
    Illetve a rairt javitasokat amik nem tortentek meg. Ebbol az aspektusbol semmivel nem er tobbet egy otthoni kokanyolasnal.
    Itt az onkenyes kenyszervallalkozokrol es sufni szerelokrol beszelek, illetve a home "szervizekrol"
    Mindettol fuggetlenul biztosan jol megcsinalod a lanc cseret. De ha szerinted a blokkszereleshez kell csak nyomatek kulcs, akkor maris kimaradt egy fontos dolog.
    Hanyadik lanccsere utan fog elfaradni az anya? Honnan tudod mikor kell cserelni?

    A lenyege, hogy az lenne jo, ha lenne penz a szervizelesre is nem csak motorra , es alkatreszre. Ez nem biralat vagy fricska, vagy fikazas. Ez van, tolunk nyugatabbra levo regiokban is. Pl: Olaszok, Franciak. De meg a nagy gazdagsagban is jelen van.
    Ez ilyen, ez van sajnos.

    LaciCRM: Ezt hogy sikerult ossze hoznod? :).
    Persze a talicskat tolo emberke is eroatviteli technikus. :D.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák