Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zgospel

    őstag

    válasz csongi #109618 üzenetére

    "a lagyreszek tehetelensegi energiajaval semmit nem tud tenni"
    Ezt a problémakört címezi meg a Bell a MIPS és Flex fantázianevű technikákkal. Érdekes lenne tudni hogy mennyit számít.

    "Mivel egy felgomb geometria alakrol beszelunk, a becsapadosai szog iranya mondjuk ugy vegtelen"
    Ismét az Arai szemléletet tudom felhozni példaként, ők azt állítják hogy minél kerekebb és egyszerűbb a forma, annál jobb lesz a sisak legördülése egy esésnél. Ha megakad a sisak egy picit mert nem tudott vagy csak nehezebben legördülni az eséskor akkor az okozhat extra erőhatást.
    Nyilván mindezek semmit nem érnek ha szemből elüt egy autó esés közben, vagy belecsapódunk a szalagkorlátba pár méteren belül.

    szerk: nem azt mondom hogy ez a jó, mielőtt valaki félreértené, csupán érdekesség :P

    "a fullextras sisakot is 3-5 evente cserelned kellene"
    Ez az öt év egy nagyon általános konszenzus, amit ők is elismernek hogy nem szabály, soktényezős, és nagyon használatfüggő is. Valami hasonló mint autóknál a 7 Celcius alatt már téli gumit ajánlott használni, az is nehezen megfogható, de valami általános egyességre vagy iránymutatásra mégis szükség van. 5 évente fejlődik a technika is, ha nem is olyan látványosat, de egy 15-20 éves sisakhoz képest már jelentős különbségek vannak.
    Egyébként az én sisakom már a 4. szezonom végére messze nem olyan komfortos mint volt, most vagyok vele az 5. szezonban és még rosszabb, próbáltam vigyázni rá, rendszeresen tisztítva és ápolva volt, de néhányszor leejtettem véletlenül. A plexijén is rengeteg már az apró karc. Az én használatom mellett időszerűvé vált a cseréje. Elég lenne a belsejét kicserélni meg a plexit, de ha már úgyis viseltes az egész sisak külseje akkor miért ne vegyek újat, másmilyet, szebbet, stb?

    Amikor ilyen és ehhez hasonló bukások után pár órával hazasétálhat valaki a kórházból mert semmi baja, az azért nem olyan rossz.

    [ Szerkesztve ]

    https://www.flickr.com/photos/zpapa/

Új hozzászólás Aktív témák