Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    Sziasztok!

    Erőteljesen gondolkozok motoros jogosítványon, és motoron, és ebben kérném a segítségetek. Nem teljesen tiszta még a kép előttem, ezért is kissé csapongó leszek, de még sok minden befolyásolhatja a dolgokat.
    Magamról: 186 cm és ~110 kg vagyok, szóval nem kis termet. Annó megcsináltam az AM jogsit, és otthon Zalaegerszegen öcsémnek van egy Piaggio NRG robogója, amivel néha-néha szoktam csavarogni egy kicsit a környéken, szóval nem teljesen ismeretlen a motoron ücsörgés. A váltós motor más téma, azt nem sokat vezettem, akkor is csak különböző Simsonokat... :)

    Az egyik út, és ami a racionálisabbnak tűnik, az az A1 jogsi a B kategóriás átképzéssel, és ez esetben valami 125-ös maximum 500-550k környékén. Ami leginkább tetszik az a Yamaha XT 125X, bár ettől tartok, hogy olyan lennék rajta, mint majom a köszörűkövön. Illetve ami még szimpinek tűnik az a Keeway RKV. Aztán valamikor később kategóriaváltással felmenni valamikor talán a korlátlan A jogsira.
    Alapvetően onnan indult most újra el bennem az egész, mert megint le kellene adnom a kocsit szervizbe, de olyan helyre járok dolgozni, ahol ez idő alatt a BKV nem opció, így megint marad a 3 embertől 4 szívesség kérés, hogy eljusson oda, ahova sajnos egyre többet kell vinni (13 éves 300k+ km). Emellett néha jó lenne kujtorogni vele erre-arra, nem messze, csak maximum ilyen 100-150km távokra.

    A másik az pedig egyből az A korlátlan, és valami tényleg nagymotor. Leginkább az első generációs Kawa Er-6N lenne a célpont ebben az esetben, de ebben már nem vagyok biztos, hogy szabad lenne.

    A jogsi árakat nagyjából látom, amit nem tudok, hogy most Budapesten mennyi idő alatt lehet vizsga időpontokhoz jutni?
    Egy 125-ös motor mennyire alkalmas egy emberrel elhagyni a várostáblát?
    A Keeway-hez mennyire lehet alkatrészekhez jutni? Mennyire üzembiztos, megbízható konstrukció? Lehet ésszerű keretek közt emelni a teljesítményét a kategória nyújtotta keretekig? Árban nyilván ez lenne messze a legolcsóbb verzió, de nem biztos, hogy a legjobb is lenne, de a Kawa már nagyon a pénzügyi határaimat feszegetné, mivel ugye jogsi+motor+a ruházat már majdnem karcolná az 1,5 milliót a végén.

    Köszi szépen a segítséget előre is :)

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák