- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dictator^
veterán
Nálam csak packet loss van esénként, mostanába több mint amikor elkezdődőtt, de a szerelők akik kijöttek, pedig lemondtam őket! aztmondták, hogy ez meg fog szünni, ha végeznek a Maglódi melóval.
Másik, hogy a bejelentkezés/regisztrálás tényleg lassú, de ezt is megkérdeztem, aztmondták ez ilyen.
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
bpx
őstag
amit itt leírtál jelenséget, nálam is megvan
a hosszú hétvégén + azóta napi 5-15 alkalommal szakad a net (dobja a router), de én úgy figyeltem meg, hogy azért napközben is
(direktben gépre kötni nem próbáltam, mert kell net egy notebookra is, ami miatt kell a wifi)illetve én pont pénteken raktam a routeremre openwrt-t, már kezdtem azt hinni, hogy azzal lesz gond, de akkor ezek szerint másnál is ez a helyzet
minden egyes szakadásnál ilyen volt a logban:
kern.info pppd[727]: No response to 5 echo-requests
kern.notice pppd[727]: Serial link appears to be disconnected.megnöveltem openwrt-ben a pppd-ben az erre vonatkozó limitet, 17 órája már stabil, utóbbi napokban ez rekord
-
Zolás
addikt
Így van, nálam is ez a hiba van.
Hogy emelted meg a limitet? Már 100 ember mondta hogy emeljem meg 15re, de egy se volt hajlandó elárulni, hogy hogyan is kell.[ Szerkesztve ]
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Zolás
addikt
Ha ezt megpróbálom, kitörlöm az 5öst a sor végéről, és mintha lefagyna, majd kapok egy segmentation fault feliratot, és nem is tudok semmi mást csinálni.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
bpx
őstag
erre nem tudok semmi okosat mondani, de ha már a vi is segfaultot dob, az nem valami jó jel
a webes admin felületen a wan kapcsolatnál van advanced settings tab, ott is lehet állítani (bár az nincs a fenti fájlllal összhangban úgy vettem észre, meg azt ki sem próbáltam, csak utána találtam meg)
esetleg openwrt topicban tudja valaki mi a nyűgje
-
Zolás
addikt
Találtam egy másik parancsot (nano), azzal sikerült, mentettem is, reboot is volt. A debug logot honnan érem el ezek után?
-
banhammer
veterán
Nem lehet, hogy az ilyen mókolt router miatt vannak a problémák?
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Zolás
addikt
válasz banhammer #3909 üzenetére
Ha a mókolt router miatt vannak a hibák, akkor a linuxot futtató szervereket is le kell állítani, és wint felrakni rájuk. Kb. ennyit változtattam azzal, hogy a gyári rendszert egy olyanra cseréltem, ami értelmesebb, és jobban beállítható.
-
hidroponi
aktív tag
nalam router nelkul is szakadozik, szoval ez nem router problema.
miota felemeltem ezeket az ertekeket kevesebbszer, de van szakadozas tovabbra is.
viszont az uszi telefonon azt mondta hogy a kornyeken (maglod) dolgoznak kollegak.
es par napja itt az utcaban is vegig maceraltak az osszes dobozt az oszlopokon illetve ma is lattam egy nem tul tavoli utcaban a digiseket az oszlopokon.nem tudom mit csinalhatnak, nem hiszem hogy kotnek inkabb vmi merest, de ez csak talalgatas.
-
bpx
őstag
válasz banhammer #3909 üzenetére
nem tudom megerősíteni, sem cáfolni, mert a gyári firmwaret még nem tettem vissza, a módosítottat meg pont akkor raktam fel, amikorra a többiek is panaszkodnak
egyelőre még várok, hogy most mennyit bír
(a gyárival az a bajom, hogy 2-3 nap után nem érhető el az admin felület - ez még önmagában nem gond -, majd újabb 2-3 nap múlva újra kell indítani a routert mert lan van, wifi/wan meg nincs, TP-LINK WR1043ND
napközben távolról elég sokat használom az itthoni gépet, szóval ez elég kellemetlen ha ilyenkor következik be)(#3908) Zolás: ugyanott, csak ha bekapcsoltad a ppp debugot akkor bőbeszédűbb lesz
[ Szerkesztve ]
-
benceecneb
tag
Nálatok is lassú a net? Gyáli 10 Mbites UPC előfizuról van szó, és ilyeneket produkál:
-
hidroponi
aktív tag
azutan hogy a kurmany bevezeti a kabeladot kivancsi vagyok hogyan fognak fejleszteni a telkom cegek az ilyen kertvarosi, falusi telepuleseken.
gyanitom hogy sehogy. -
kabelmania27
félisten
válasz benceecneb #3918 üzenetére
Modem újraindítás nem segít?
-
kebel
csendes tag
Az UPC honlapján az áll, hogy csak 2012. november 4-ig érvényes a kedvezményes online ajánlatuk a mostani ADSL-csomagokra.
Vajon mi lesz utána?:
1. november 5-től még drágább lesz?
2. esetleg még olcsóbb?
3. talán meghirdetnek valami óriási nagy fejlesztést?Mit gondoltok/tudtok erről?
-
titán
Véget ér a mostani akciós időszak és jön egy új, év végi.
Sok minden nem fog változni, elképzelhető 1-2 száz forintos mozgás de alapvető nem hiszem, hogy lenne. Egyébként a kábelnetes/tévés szolgáltatásra is 4.-éig tart a mostani akció így ezekből is várható valami esetleges változás.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
benceecneb
tag
válasz kabelmania27 #3920 üzenetére
Sajnos nem, úgyhogy sztem felhívom majd őket, hogy whats up.
-
benceecneb
tag
Na megkérdeztem hogy whats up, és íme a végeredmény:
-
enginev3.0
félisten
Van itt olyan akinek 5mbites upc csomagja van, mert 8mbitet már nem tudnak neki kivinni? Mennyibe kerül? Tegnap hívtak hogy nálunk van ilyen, de elfelejtettem hogy 4200 vagy 4400 ft
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
bigdady
nagyúr
válasz enginev3.0 #3926 üzenetére
en most kertem toluk 5 megasat ha kell huseggel aremelessel, mert elmegyek, de nem adtak...
[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
válasz bigdady #3927 üzenetére
Üzletükbe nekem sem ajánlották
De tudtam hogy van, így írtam emailt, majd felhívtak hogy akkor kivizsgálják mennyit bír a "vezetékük" nálunk, másnap pedig hívtak hogy max 5mbitet tudnak adni, és ha kérem rögtön aktiválják.[ Szerkesztve ]
-
fsdb
aktív tag
válasz enginev3.0 #3928 üzenetére
Nekem 4900 1 év hűséggel kb. egy hónapja Kábeltv analóg + telefon bent van de nincs mellette semmi extra.
Gratula, ha legalább ez összejön.Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
fsdb
aktív tag
válasz enginev3.0 #3930 üzenetére
5/0,75Mbit
Utorrent 600-620 körül le, 90 körül fel. Tűzfallal.[ Szerkesztve ]
Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
fsdb
aktív tag
válasz kabelmania27 #3933 üzenetére
Win7 x64 Ultimate + firefox:
(Nem szeretem Speetestet. Régebben volt, hogy 30 megákat írt.)
Upc sebességmérő:Routerral a speedtest címe pingelve:
Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
-
enginev3.0
félisten
válasz kabelmania27 #3935 üzenetére
igen csak ott
-
fsdb
aktív tag
válasz kabelmania27 #3935 üzenetére
Jogos.
Paracssorból most reggel:
ping bix.hubix.hu [193.239.149.1] pingelése - 32 bájtnyi adattal:
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=41 ms TTL=59
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=42 ms TTL=59
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=42 ms TTL=59
Válasz 193.239.149.1: bájt=32 idő=42 ms TTL=59193.239.149.1 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 4, fogadott = 4, elveszett = 0
(0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 41ms, maximum = 42ms, átlag = 41msRouterral (majdnem ugyanaz):
Ping
Address
Ping Count
Packet Size (bytes)
Seq Address RX Bytes TTL RTT (ms) +/- (ms)
0 193.239.149.1 (193.239.149.1) 64 60 42.57
1 193.239.149.1 (193.239.149.1) 64 60 42.35 -0.22
2 193.239.149.1 (193.239.149.1) 64 60 42.28 -0.07
3 193.239.149.1 (193.239.149.1) 64 60 42.20 -0.08
4 193.239.149.1 (193.239.149.1) 64 60 41.85 -0.35Round-Trip: 41.855 min, 42.250 avg, 42.566 max (ms)
Packets: 5 transmitted, 5 received, 0% lostAz ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
enginev3.0
félisten
UPC-nek van valami vasárnap is elérhető telefonszáma?
-
titán
válasz enginev3.0 #3939 üzenetére
1221 mindig elérhető.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Dictator^
veterán
Bejelentettem a Maglódi Digi hibát.. de szerintük Maglódon már vége a fejlesztés/karbantartásnak.
Szakadni nem szakadunk, de csomagvesztés még mindig van.
Tegnapi licitálásnál kb lehetett volt lapozni az oldalakon, mert kb 5-10mp volt mire a lekérést elküldte..Megint szerelőt akarnak küldeni, de minek, amikor nálam végponton minden jó.. több utcába meg szar.. ezt el is mondtam nekik..
-
-
Dictator^
veterán
-
Insolent
aktív tag
válasz Dictator^ #3943 üzenetére
Megmondom őszintén Dottánál még nem figyeltem, de Team fortress 2-nél pici kis grafikon mutatja a loss-okat. Nagyon ritka amikor elvész egy csomag, szinte észre sem veszem, persze folyamatos kihagyást már jobban érzékelném..
" A bugyi nem a legjobb dolog a világon, de közel áll hozzá "
-
bigdady
nagyúr
Nálam stabil. Igaz Upc van
-
bpx
őstag
válasz Dictator^ #3943 üzenetére
nem tapasztaltam ilyet (Guild Wars 2, Battlefield 3)
egyébként mikor először írtál, na mondom nézek megint egy ping statisztikát, aztán el is feledkeztem róla, most vettem észre, mikor hazaértem, hogy még mindig megy (de így legalább jó nagy a minta )
Ping statistics for 193.239.149.1:
Packets: Sent = 15721, Received = 15718, Lost = 3 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 1ms, Maximum = 11ms, Average = 1ms[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
Szerelők elvileg Origo.hu -ra mérnek.
Ping statistics for 195.228.240.145:
Packets: Sent = 9096, Received = 8970, Lost = 126 (1% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 9ms, Maximum = 148ms, Average = 13msMost hajnalba a PH! megint übergyors, estefele kb az oldal letöltésének a megkezdése legalább 3-4mp gondolkozási idő...idegesítő.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Projektor topic
- Okos Otthon / Smart Home
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Hardcore café
- OLED TV topic
- Mobil flották
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- BestBuy topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest