- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
kabelmania27
félisten
válasz paleee #12250 üzenetére
Üdv!
Igen, rendes ipcímet kapsz, hgw oldalához hozzá fogsz férni, alapértelmezésben router módban van az eszköz, de átállítható bridge módba (ilyenkor a router funkció kikapcsol), ha mégsem akkor ipv6módban van az eszköz ilyenkor 1221-en visszakérheted az ipv4-et. DMZ-re nem lesz szükséged mert a UPC hgw-ben van bridge mód.
UPC topik összefoglalóban levan írva pár dolog, linkelt videóban meglehet nézni a modemet.[ Szerkesztve ]
-
paleee
csendes tag
válasz kabelmania27 #12251 üzenetére
Nagyon köszönöm, akkor remélem zökkenőmentes lesz az átállás!
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Csak egy kis helyzetjelentés, tapasztalat.
Ócsára költöztünk és sok latolgatás után a Magenta 1-re döntöttem a T-nél. Telefonos szerződéskötés után kb. egy héttel, a megbeszéltek szerint jött a szerelő és kb. 1 óra alatt bekötötte. Igaz, a házban semmit nem kellett csinálnia, csak beállnia a lakásba.
Bekötésileg 10/10 elégedett vagyok.
A vezetékes telefont még nem használjuk sokat, de nincs gond vele. Bárhová bármennyit.
A tv-vel szintén elégedett vagyok. Adtak a boxhoz távirányítót, amivel a tv-t hozzá lehetett tanítani, így nagyjából egy távkapcsolóval megoldható a kezelés, kivéve ha médialejátszózni akarunk hálózatról. Maga a szolgáltatás minősége eddig hibátlan. A diginél megszokott Digi Film-hez hasonló csatorna hiányzik, minden más amúgy ugyanaz. Aminek nagyon örültem az az Euronews, de sajnálattal szembesültem vele, hogy angolul adják, holott a neten van magyar nyelvű adás. Ha valaki tudja ennek az okát vagy megoldását, az örömmel veszem.
Telekom IPTV 10/8 elégedettségi szint a fentiek miatt.
A netet hagytam a legvégére. A 100-as csomag mindig jön maxon. Sőt, gyakran látok majd 10,8 Mbps -es letöltési sebességeket is a NAS-on. Nem natolnak, minden jelszót megadott a szerelő a Huawei eszközhöz. portforwardok is hibátlanul mennek. Annyira jó, hogy a saját routert feleslegesnek tartottam beüzemelni. Egy 8-as gigabytes switch van helyette. Sőt, a wifije is nagyon jó, kár, hogy nem 5Ghz-es, de legalább a ház minden pontján max térerő van, a kertben is használható.
Telekom NET - 10/10 - nem tudok belekötni.
Két mobilelőfizuval kb. 15ezer forint a három fenti csomag+ a két mobilelőfizu, ami annyira nem rossz. Nyilván a digit nem közelíti meg, de ez van. Plusz kaptam 50k-ért a fenti csomagbekötésért egy nem rossz Panasonic tv-t. Szóval eddig jobb döntésnek tűnik, mint a UPC.
Amúgy a szomszéd valamit mondott, hogy talán ide is egyszer jön a Digi.... nem tudom honnan vette, de érdekes infónak néz ki és érdekes alternatívának két év múlva.
-
-
radio100jozs
őstag
válasz V.Stryker #12253 üzenetére
Euronews érdekes, és számomra is bosszantó sztori. A lényeg tematikussá vált a csatorna, azaz eddig volt egy központi adás, ami alatt volt magyar hang is, így alapból ez volt beállítva, de mellé átkapcsolható volt angol, vagy németre hangsávra is. Ezek után az az Euronews átalakult kicsit, és már külön sugározza az adott ország szerinti adás, és csak a saját nyelven, a Telekom meg arról döntött, hogy mivel ő ezt egy nemzetközi tematikus csatornának csomagolta be, így továbbra is az angol nyelvű adást sugározza, és nem a magyar nyelvűt. Gondolom az utóbbi időszak kormány-Telekom sztori eseményeket összerakva nem kell még azért sokat mondani ami szintén talán indok lehetett, hogy a MindigTV után miért veszett ki a Telekom kínálatából is ez a csatorna magyarul.
Az UPC Digitálisan adja amúgy magyar nyelven az Euronews csatornát jelenleg is?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Rég jártam erre, már egy ideje nem figyelem a topikot mióta új netem van (Monorierdő).
Jelenleg 30 megabites netet fizetek 3090 forintért, de egy-két hónapja csak netezésre használom. Ma le akartam szedni egy sorozatot és brutál sebességgel jött. Gyorsan speedtest és a lenti képet kaptam. Valamit változtattak, amiről nem tudok? A weboldalon a monori szolgáltatáshoz sorolnak, ott meg a legkisebb net már a 120 megabit. Emeltek volna automatikusan?[ Szerkesztve ]
-
titán
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #12256 üzenetére
Király, akkor már csak valami kiegészítőt kéne vennem, amivel elérhetem ezt a sebességet.
Kicsit sokkol, decemberben még 12 megabites netem volt, most meg a tízszereseNa várjunk, egy TP-LINK TL-WN722N van a gépemre kötve, ez max 150 megabitre képes. Valami nincs jól beállítva, esetleg ennyi a szolgáltatás?
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #12258 üzenetére
Természetesen fülig ér a szám, megkoronázta a napomat
-
titán
válasz #78687232 #12257 üzenetére
Na várjunk, egy TP-LINK TL-WN722N van a gépemre kötve, ez max 150 megabitre képes. Valami nincs jól beállítva, esetleg ennyi a szolgáltatás?
Gyakorlatban kb may 40-50 Mbps-re képes a körülményektől függően.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Constantin79
csendes tag
válasz #78687232 #12255 üzenetére
Üdv. Elképzelhető hogy emlenek .. . . Készíts egy mérést mindenféle le-, és feltöltés nélkül úgy egyből kiderül . .. Emlékszem még amikor én is mindössze az 1Mbit-es ADSL-ről lehetett váltani az 5Mbit-re, kb. 2005-2007- tájékán ha jól emlékszem, utána jó pár hónapra rá amikor már kezdett "elfajulni" a helyzet itt a 29-es körzetben volt néhány ismerősöm akinek nem is számított semit a net mert annyira nem használta ki, csak volt, és neki automatikusan néhány hónap elteltével emelték meg akkoriban . .. .
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni.
-
Constantin79
csendes tag
Hali, kérlek az fogott meg, meg kérdezhetem először is milyen NAS-od van? Én Alsónémedin vagyok immár 2 éve lassan Telekomos. Kapásból a 120-as csomagra szerződtem, (ez volt 2016 03.hó) amikor pedig teljesen véletlen épp befizettem a Telekom oldalán a számlát, ez év elején kb 2017.04.hó azóta 1GB-s a net. Gondoltam csomagban havi 4k-ért a Gigabites net 200-as feltöltéssel mégh a hülyének is megéri, hát még nekem az éveken át használt elavult max 8Mbit-es ADSL-hez képest. Synology NAS DS212j max 6 megát hoz letöltéskort, tudom nagyon gyengusz a 256MB ram és a 1Ghz-es proci. Ezt direkt Seed miatt vettem akkoriben (vagyis cseréltem) mert hát nem számít mennyit megy mint volt egy PC Alap 4Giga RAm Intel Core 2Duo proci alpaVGA-k annyit ment a gép 2007-2008 órta a seed miatt hogy akkoriban hazavágtam vele/benne 4 videókártyát . .. Az a meglátásom hogy a NAS sajnos nem foglalja le a helyet a letöltendő fájloknak és "ösöszevissza" rögzíti a HDD-re. ÁÁ volt oylan hogy ezzel a feltöltési sebességgel ment akkor is maxon elére az 5megát, de nem tudtam aludni tőle mert anynira "járt a fej" hogy hangos volt ment egyszerre vagy 8 feltöltés max 5megával. Van különbség mert PC-ről max volt oyan hogy houzts vagy 1 órán keresztül a 22mega feltöltést. Néha videózok, és volt egy GTA5 videóm 6 órás, 15,4GB 1 órán belül feltöltve készen volt a youtube-on. Én még így 2 év után is a hatása alatt vagyok ennek az Optikai hálózatnak. Nem térek észhez. Irigyellek hogy Ócsára tudtatok költözni . .. sztem jó hely. Igaz itt is szeretek Némedin lakni, de hát vannak változások, amit a saját életembe is el tudnék viselni részben. CSaládi ház, rosszul kiszámolt hitel még 15 millás tőke tartozás, befizetve 9 milla a kaptt 10,5-re 30 éves futamidőre, futamidő kitolva 42-évre. Azon viszont nagyon gondolkodok hogy egy ilyen NAS-t szeretnék 2db 3-4TB-os HDD-vel; link: https://nas-meghajto.arukereso.hu/synology/ds716-ii-p339953150/
Előre is köszi az infókat! Nagyon kellemes Internezetést, Online játékokat, letöltést, mindenkinek! Telekom: köszönöm!Élni és élni hagyni.
-
Constantin79
csendes tag
Üdv! Még valami: Telekom Telefon: csatlakozás első osztályú a Huawei HG8245H Terminálba, bármennyit telefonálhatok van is ez miatt egy hordozható vezeték nélküli Panasonic telefon - nagyon szeretem de már elég régi és nem lehet kihangosítani így közel jövőben csere, természetesen kihangosíthatós Panasonic telefonra . .. Birom amikor olvasgattam hogy áá, mi ez a f*s, stb-stb, "hurrogni" a szolgáltatást tudják (akinek nem inge ne vegye magára) hogy + távkapcsoló kell a Box-hoz.. . Na és? Nekem a Panasonic-okos TV-t már vissza se kapcsolom "normál" azaza analóg állásba mert HDMI kábellel van a box-hoz csatlakoztatva. Szerintem mindenért kárpótol a meglátásom szerint; hozzáteszem az adás nekem ezen a TV-n DVD minőségbe jön be hibátlanul. Kárpótol mindenért! Köszönöm Telekom!
[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni.
-
zsolesz7503
tag
Sziasztok megint itt vagyok az új modem se hozta meg a várt eredményt. Az internet még mindig leakad most reggel pl 2 órán át nem volt internetem. Tudja valaki mikor jön Pilis felé a UPC net? Soha többet nem akarok T-vel foglalkozni úgy leköttetem mint a picsa. Ilyen rakás szar szolgáltatót nem láttam 10x volt kint szerelő legalább de még most is szar. Instabil az IPTV áll mint a fszom átkapcsolom akkor működik 2 másodpercig majd megfagy már mindent végig szenvedtem de még most is szar. Kellett nekem váltani a UPC lassú volt meg drága de atomstabil. Ez drága gyors és megbízhatatlan. Mint fentebb írtam már cseréltem routert kábelt hálózati kártyát és még most is szar. Egész nap használhatatlan most már megint elment ez a rakás szar.
-
Constantin79
csendes tag
Üdv!
Némi észrevétel:
Nem térek észhez!
Minden tiszteletem mindenkié (na már aki megérdemli . .. . ) szóval valahol nagyon szánalmasnak tartom az UPC oldalát: könyörgöm már több mint 2 éve másik szolgáltató is van a 29-es körzetben Optikai hálózattal és ilyen már nincsen hogy "29-es körzet ajánlatok" kíváncsi vagyok mikor tűnik el az oldalukról ez a lehetőség - áá, nem találok szavakat . .. nem értem én ezt.Szabin voltam itthon a kisfiammal a hét vége előtt és akkor pépp a szerelők itt az utcába is felszerelték a fekete elsoztó dobozokat minden oszlopra. Épp néztem valahol bnagyon sűrűn vannak. .. Miért kell minden oszlopra szerelni?? Épp az lett volna a szebb szerintem hogy azokon az oszlopokon van elosztó ahol a Teklekomnak nincsen a fehér. Váltakozva menne. .. . Lehet tudni mikor érhető itt Alsónémedin a szolgáltatás? CSak mert van 1-2 ismerősöm akit nem igazán lehetett rábeszélni a váltásra, és mondjuk az is angyon tetszik hogy a régi kábelezést teljesen leszerelik. . . . . Ugyanúgy 1 eszköz 4LAN port Wi-fi. Max utána akinek szükséges Gigabites Switch. . ..
Élni és élni hagyni.
-
Constantin79
csendes tag
válasz zsolesz7503 #12264 üzenetére
Helló!
Ha tudok segíteni szívesen teszem. Csak mert nem értem Pilisen lakik az egyik munkatársam és nem panaszkodott ennyire a Telekomra. Én is immár 2 éve használom a hálózatát hibátlanul. . .. Akkor szerintem ott nálad valami más lesz a hiba, vagy nem is tudom. Így gondold meg az UPC-re való váltást:
https://logout.hu/bejegyzes/watercolour/upc_connect_box_compal_ch7465lg_problemai.html
Idézet" Az hittem, hogy október 24-től mindenkinek fel kell ajánlani a lemondási lehetőséget, ha minden ÁSZF-re érvényes, de úgy látom a DIGI-nél, hogy ez csatornaváltozás esetén igaz. Telekomnál nem találom, illetve volt valami sajtótájékoztató.
Úgy néz ki azért sürgős a UPC-nek, hogy még 24.-e előtt 2 évre szerződjünk. Kíváncsi leszek, milyen árak lesznek utána.
Ismerősömet régóta rá akarom beszélni vezetékes internetre, csak ő ezt az este 6-ot nem akarja elveszíteni. Illetve azt mondta, hogy ismerősének UPC-nél azt állították, hogy kötelezően, mindenkinél ki kell cserélni optikára, nála kezdték, de azóta gond van a telefonálással. Akár ő telefonálna, vagy őt hívnák valami hálózati hiba szöveg hallatszik. Tudtok erről valamit?"[ Szerkesztve ]
Élni és élni hagyni.
-
v!ct0y
veterán
válasz zsolesz7503 #12264 üzenetére
Március óta van t netem egyszer se szakadt meg. Azt próbáltad, hogy a közvetlen a szolgáltatótól kapott ont-ra dugtad a géped?
-
v!ct0y
veterán
válasz zsolesz7503 #12268 üzenetére
tehát egy rövid patch kábellal van rádugva? Mert ha a modem 10 méterre van a géptől és egy falkábellal van oda patchelve az nem jó.
A dbm érték mennyi?[ Szerkesztve ]
-
v!ct0y
veterán
válasz zsolesz7503 #12270 üzenetére
a dbm értéket a t től kapott modembe tudod megnézni. nekem huawei van ott Optical information néven van egy külön menü.
-
degec
senior tag
válasz Constantin79 #12265 üzenetére
üzleti upc oldalon a monor optikánál.. TEleNOR-os telefonszám volt megadva hogy azt kell hívni.. a Telenor központi lakossági telefonszáma 122* jeleztem..Meg se mlepődők hogy ismét gagyik !! amblokk gagyik. totál fejetlenség.. mi utcánkba nincs behúzva az optika még mindig, a környező összes utcába be van, sem akadály sem egyéb vezeték sem egyéb más dolog semmi nem akadályozza..és mégsem húzzák.. mindkét utca végén ráadásul nagy elosztódoboz az új optikával.. ki érti ezt..
-
v!ct0y
veterán
válasz zsolesz7503 #12272 üzenetére
Most neked asszem Sagemed van. Elvileg a hátoldalára rá van írva az ip cím meg a felhasználónév jelszó amivel be tudsz jelentkezni rá a pc-ről.
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #12260 üzenetére
Ez nagy kár, hiszen üvegtégla választja el a jelet, az meg lófütty. Mit érdemes venni a gépbe, amivel kihasználhatom?
-
zsolesz7503
tag
Optical Module Tx Power (dBm) 3.183
Optical Module Rx Power (dBm) -20.000
-
v!ct0y
veterán
válasz zsolesz7503 #12277 üzenetére
Ez az igen. Elvileg jó. Bár nekem a szerelő mintha azt mondta volna, hogy 22 környékén a legjobb. De elvileg 27 ig jó. Tuti jó az a patch kábel? Telekom topikba kérdezz rá. Ott többen vannak akik segíthetnek is.
-
törölt tag
Most jut eszembe, az adapter mellé vettem 10 méteres kábelt is, hátha kell majd. Kicseréltem arra és láss csodát:
-
Gorbesz
tag
válasz Constantin79 #12265 üzenetére
kell minden oszlopra kötődoboz, mert onnan kötik be az efiket, ahogy a doboz neve is sugallja 4 v. 8 LC optikai konnektor van benne.
PS5/iOS
-
Zen11t
csendes tag
Sziasztok!
Valami információtok van, hogy hol tart Dabas UPC fejlesztése?
Köszönettel,
-
degec
senior tag
válasz Zen11t #12281 üzenetére
holnap 2 után lesz infóm..holnap videokonferencia lesz...az ügyfélszolgálatok és a központ között, ekkor kapok oJan infókat első kézből amit el lehet hinni...haladnak csinálják.. gyón december vége dabas október legvége. ez az utolsó infóm, és ez 3 hetes infó.
[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
Sziasztok!
Édesapám ma beszélt azokkal akik Bugyin telepítenek. Szerintük még 1-1,5 hónap mire a UPC átveszi a telepítést.
-
degec
senior tag
válasz radio100jozs #12288 üzenetére
pedig dabas szeptember vége után pedig dabas október vége következett. Itt vagyunk október végén és dabas városrész tizedének a hatod részén kötik a témát befelé holott átadott hálózat van. Ma lesz infóm végre mi várható.. ez se jelent semmit mi hova van feldobálva átadva. Nem értem a hátteret még mindig holott rengeteg kivitelezővel, tervezővel upc-s belső emberrel beszéltem már. Egyszer megértem miért kell még mindig tökölni...megírom ígérem Valószínű hogy lesz erre is infóm, jövő hét végén a generálkivitelezők tervezési vezetőjétől.. Bekötést végző szakik rendelkezésre állnak nincsenek túl sokan de elegendőek..
Amikor a telekom elkezdte a kábelek húzását, szétplakátozta a településeket. jövünk ""paraszt"" jövünk.Csilloóbittel.Ehhez képest senki nem tud semmit az upcnél, lamentálás várás, tökölés..stb..bosszantó tényleg.. -
degec
senior tag
Friss hír.. !
Dabason Dabas városrész NOVEMBER 10.-én derül ki hogy melyik utca köthető be.
Gyón városrész tuti 2018-ra csúszott..
Sáriba ugye folynak a bekötések..Vasad, Kakucs Inárcs Újhartyán.. szitik-->tömören és szomorúan.. fogalmuk sincs még..de 2018 végéig tuti..
Hát evvan..
Alsónémedi irányából haladnak visszafelé Bugyi..Kakucs Inárcs Újharty.. ez a terv...ezt követik is.
Ezután Örkény, Táborfalva..és több települést nem tudtam megkérdezni.. Üllő, Vasad arrafelé rész totál kiesik nekem is a képből, de szerintem nekik is sajnos.. 2018 végéig..tuti.ez a válasz..és az hogy ha nem nehezítenék a dolgukat hamarabb is haladnának..szóval anyázni nem a kivitelezőt kell...ennyit tudtam november 10 jelentkezem.. ha van egyébérdemi infó..[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
Ahol már eleve van UPC "földkábel", ott ugye nem fognak légkábelezéssel bohóckodni?
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
degec
senior tag
Összefoglalóhoz nyúljon már hozzá valaki !!! írjuk már ki hogy mik annak amik tények.. kitől lehet kérdezni. hasznos lenne legalább annak aki tud fórumozni és megnyitja..
-
radio100jozs
őstag
A pályáztatottak az fix, hogy 2018.11.30 (vagy 12.31)-ig át kell adni, mert akkor bukták a pénzt. Így Vasad, Csévharaszt, Újlengyel addigra biztos kész lesz. Viszont azt nem értem, hogy Inárcs, Kakucs, Újhartyánban már van Telekom, van Berotel, most oda muszáj tenni az UPC-t is fontosságban, miközben más településen még semmi sincs? Bár értem a logikát, ahol nincs konkurencia, ott nem mennek el az ügyfelek az UPC-től, így ráérnek azzal még.
-
degec
senior tag
válasz radio100jozs #12296 üzenetére
Semmi logikát nem kell keresni abban hogy milyen településekre miért mikor hogyan mennek. körbeírtam hatszor..
SAJNOS... -
BBéci
legenda
válasz radio100jozs #12297 üzenetére
Ahol egyáltalán nincsenek oszlopok, ott mit fognak tenni? Ilyen Vecsésen a Katica és a Kispatak lakópark.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
degec
senior tag
dabason is van ilyen hely, ez konkrétan a főtér gimi (van oszlop de oda nem engedik), iskola önkormányzat..és az upc ügyfélszolgálat előtti utca.. ahol díszburkolat térkő stb minden van..erre az volt a válasz hogy jó nagy szívás lesz, és ez eleve külön kör..hogy ott mi lesz hogy lesz és mikor lesz.. igazából alig van konkrétum...bármivel kapcsolatban.. talán november 10 amikor még többet lehet tudni legalább dabasi viszonylatban.. dühítő..
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Filmvilág
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- 90W-os gyári Töltővel Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
- Gyári Lenov 90w laptop hálózati töltő sárga, téglalap alakú csatlakozóval!
- HSPA 4G Modemek HP,Dell, Lenovo Ingyen Posta
- HSPA 3G és 4G Modemek HP,Dell, Lenovo Ingyen Posta
- lenovo DU9033S1 Onelink Pro Dock TÖBB DARAB Hátha ilyet keresel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs