- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
degec
senior tag
Én csak azt nem értem még, hogy bejön majd ez a ffth hoz képest máris """elavult""" hybrid optika koax rendszer.. akkor a meglévő dupla rézdrótos rendszert, telefon adsl, és koax TV rendszert elbontják? vagy központilag fogják majd idővel lekapcsolni mire mindenkit átmigráklnak hybridre ez azért évekig is eltart..ergo lehet majd olcsó adslre is előfizetőnek maradni addig amig végleg nem off? mondjuk ez csak azért érdekel mert emailcímeim upcmailesek és meg akarom tartani..ennek átcipelésében nem igen hiszek
lassan nem találok olyan ismerőst se aki ne T-s lenne. ergo alájuk nem tudom bepakolni az emailjeimet..hmmm -
titán
-
degec
senior tag
válasz Gubek-Einste #11152 üzenetére
de az több év.. mindenkihez elmennek majd akinek mondjuk mától van két év hűsége (hiszen simán lehet rá szeződni) adsl kábeltv telefon kombóra és az lesz az elsődleges prioritás hogy őket is azonnal átrakják hybrid-re? nem gofják győzni..a régi cuccokat szerintem tök sokáig életben kell tartaniuk,ha már ilyen ostobák voltak hogy nem ffthztak jó 3-4 évvel ezelőtt..
-
titán
-
degec
senior tag
válasz Gubek-Einste #11154 üzenetére
na ez az..de a szerelők se.. van ismerősöm.. oké kötik az újat és a régiekkel mi lesz? marha nagy munka mindenkit átpakolni átszerződtetni átkötni...stb..baromira érdekes lesz..
-
egerj
tag
Valaki felhívott telefonon (Újhartyán), és ajánlotta, hogy 40% olcsóbb netet tud mint az UPC. Volt más is a környéken akit megkörnyékeztek? Elfelejtettem a cég nevét , megtudnátok mondani ki lehetett az ?
(meghalgatnám az ajánlatukat..) Nem Berotel, Telekom, Digi...
MÁS: Egy hete feltettem egy kérdést a Berotel-nek a honlapjukon keresztül, máig sem válaszoltak. Ha így működnek akkor az nem valami szenzációs...[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Többször leírták itt a topiban, hogy október végéig működik a rézérpáras rendszer, egy nappal sem tovább.
(#11156) Indian74
Mi bajod a UPC tévé szolgáltatással? Szerintem kiváló, a T-féle meg sem közelíti és a Digié sem jobb.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
degec
senior tag
wow bocs nem követtem...és az infó mennyire megbízható ? szerelő ismerősőm még csak nem is hallott ilyen időpontról..ami persze semmit nem jelent de októberig konkrétan nagykáta vasad csévhari ilyen helyek készülnek el örkény dabas meg sincs említve.. és akkor ott oktoberben nem lesz upc nemáá valami itt nem oké
[ Szerkesztve ]
-
Indian74
senior tag
Annyi hogy csak,ADSL,lassú,a tv pedig akad,és a kép össe-vissza ugrál,hol tejles kép máskor pedig két csík felül és alul,de ezt folyamatossan eljátsza,és led tv van itthon,de még a média box-ra is gyanakszom.Ha kártyásra kicseréltetném + 2540 FT lenne,média boxot pedig személyessen le kéne adni.
A net nem bír el egy gépet,két mobilt,meg egy tabot,és már 12 megás netünk van.
Csak ennyi.
Tudom a tré az tré (T-Mobile),a Digi-re is sok a panasz,de inkább pl digi,mint ez a lehuzos kutyaütö banda.
A T-Mobil meg azért inkább mert minden egy helyen lenne,TV internet,mobil,stb,de az is drága mint a UPC.
[ Szerkesztve ]
NAGYPAPA
-
BBéci
legenda
Keresd meg a linket, amiben az UPC hivatalos kötelezettségvállalása olvasható az október végi lekapcsolásról.
Valamikor 4-6 hete tette fel ide valaki.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Indian74 #11160 üzenetére
Helyi, egyedi hiba lehet, hívj szerelőt! Nálam a tévéadás minősége és stabilitása megközelíti a tökéletest.
Valami nem stimmel, mert a mediacard semmivel nem kerül többe, mint a box. Onnan tudom, hogy 3 éve váltottam és a UPC honlap is ezt igazolja.
A netem 18/1, teljes sebességgel folyamatosan tudja ezt.
4-felé osztva már nem biztos, hogy elég a 12 megás.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
degec
senior tag
köszzzzzzz!!! segítenél ha megkérlek szépen megkeresni.....baromira érdekelne..ehhez legalább 23456 alvállalkozó kéne hogy mindenkit októberig teljes 29 es körzeten belül átkössenek meg kiépítsék..stb.. örkény dabas kapásból már most látszik hogy december.. itt valami akkor is baromira sántít..de ez nem a Te hibád persze, közleményt leírták azt se tudják mit írtak..láttunk már ilyet.nem okosodnám túl csak nekem tök más infók jönnek a szerelőktől ezért fura..
[ Szerkesztve ]
-
titán
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
radio100jozs
őstag
Azért az UPC hálózat átlalakításánál vegyük figyelembe, hogy azért az elmúlt 10 év alatt nagyon sokat amortizált az UPC előfizetői szám itt a 29-es körzetben. Ez a folyamat már akkor elindult, mikor a vonalas telefont mobilra váltották az előfizetők, vagy a kábeltv helyett inkább parabolára, vagy most már a mindig TV-re váltottak.Most meg már lavinaszerűen zuhan az ügyfélszám az UPC-nek, mióta a Digi és a Telekom, Berotel, HFC optikázik. Így azért jóval kevesebb előfizetőt kell az UPC-nek átpakolnia az új hálózatra, mint azt gondolnátok. Sőt ez az átpakolás még egy újabb UPC-től való elpártolási hullámot fog megindítani, főleg azoknál, ahol csak mondjuk vezetékes telefon van, mert nem biztos, hogy az új kábelezés + konvertel, + analóg telefon átalakító macerát végig fogják majd csinálni, így inkább mennek ők is a mobilra. Valamint bejön az, ha már úgy is kábeleznek, meg fúrnak faragnak, akkor megyek inkább mondjuk a Telekomhoz.
Valamint az átkötést technikailag gyorsabb az UPC-nek itt a körzetben, mint egy teljesen új hálózatot kiépíteni a Telekomnak. Mert az UPC-nek csak a település központjából kell a meglévő saját oszlopokra, kábelcsatornába behúzni az új optikát, ezzel szemben a Telekomnak a településre is el kell vinni a gerinchálózatot, megfelelő elosztó infrastruktúrát kell kiépíteni, és még a villanyos szolgáltatóval is konzultálnia kell az optika elhelyezéséről.
[ Szerkesztve ]
-
Indian74
senior tag
válasz radio100jozs #11167 üzenetére
Az hogy a UPC egy sza.... na az.
Digi,t-home,még nincsen,csak .os UPC,adsl-el egybeköteve,plusz kizsákmányol.
EnnyiNAGYPAPA
-
degec
senior tag
válasz Gubek-Einste #11166 üzenetére
ha ez teljesül a kalapomat megeszem.. -
radio100jozs
őstag
Február 5-én indul Nagykátán is az UPC optika.
-
fsdb
aktív tag
válasz radio100jozs #11172 üzenetére
Legyen igazad, bár ebben ez időben szerintem nem haladnak gyorsan.
Az ön családjában szenved valaki elmebajban? Nem szenved senki! Mindenki élvezi!!!
-
Hunreal
tag
válasz radio100jozs #11171 üzenetére
Csévharaszt, Hernád, Káva, Monorierdő, Nyáregyháza, Örkény, Pánd, Pusztavacs, Táborfalva, Tápióság, Tatárszentgyörgy, Újlengyel, Vasad.
A fenti települések azok, ahol nincs épkézláb konkurencia, csak UPC.
-
radio100jozs
őstag
válasz Hunreal #11174 üzenetére
"Tudtok valami hírt hogy Tápiószecső,Tápióság,Tápióbicske,környéke,"
"Csévharaszt, Hernád, Káva, Monorierdő, Nyáregyháza, Örkény, Pánd, Pusztavacs, Táborfalva, Tápióság, Tatárszentgyörgy, Újlengyel, Vasad."
Te ilyen multi kulturális vagy, hogy minden nap máshol laksz, és máshol kell vezetékes internet??? :-D
-
Indian74
senior tag
válasz radio100jozs #11171 üzenetére
Nos egy nem pufogok,csak a véleményemet nyilvánítottam ki,és kérdésekre válaszoltam.
Második,hogy feltettem a kérdésemet,kérdéseimet,hogy ........stb.
És ha nagy baj hogy kérdezek,elnézést kérnék mindenkitől.
Csak szeretném ha nem csak egy szolgáltató lenne a környékünkön,lenne választási lehetőség,mert akkor átmennék de így nincs lehetőségem,de ez van.
És mindenkinek megköszönném a segítségét.
NAGYPAPA
-
degec
senior tag
válasz Indian74 #11176 üzenetére
+1, ami nekem még nonszenszebb hogy a köcsög démász még mindig betart T-nek hogy az optikát húzhassa mondjuk örkény szitiben.. de ezt hogy és minek? kit kell megb*ni hogy végre engedjék?.. Vitya meg T bácsi aláírta hogy 2018 ig mindenhol kell lesz legyen 30 as cuccos.. ehhez képest fikadémász betart még mindig.. vityának írok fészre szóljon már rájuk ne féltsék már annyira azt a hipermodern áramvezetékeit örkény környékén.. mer annyira modern hogy japánból is ide járnak nézni a fa rohadt póznákat lógó tartókat.. kibolyhosodott kábelszakaszokat.bocs kicsit demagóg volt, de sok ismerősöm cégek is vannak ott még mindig 8m adsl-el küzdenek meg rosszabbal..kicsit együttérzek velük.
-
Hunreal
tag
válasz radio100jozs #11175 üzenetére
nyugi, csak válaszoltam a fasza kérdésedre: "Hol nincs a Digi és a Telekom?"
-
pinnacle
nagyúr
UPC, Digital Bronznál milyen csatornákat lehet fogni DVB-C tunerrel, média kártya nélkül? Volt valami lista, csak nem találom.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz pinnacle #11179 üzenetére
Fog mindegyiket lehet, csak van ami kódolt.
Kiterjesztett digitális vételezési lehetőségEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
pinnacle
nagyúr
válasz Gubek-Einste #11180 üzenetére
Köszi! Akkor ugyanazt lehet fogni, mint analóg módon.
-
TCr
veterán
UPC ADSL lemondási (felmondási) idő kb. hány nap szokott lenni?
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
titán
-
TCr
veterán
-
degec
senior tag
Tisztelet!
Csak hogy tisztán lássak mert már kicsit össze vagyok kavarodva..
Leírom aztán beleköt valaki vagy bólogat..
Optikát utca szinten mindenhol az áramfelsővezetéken fogják húzni..nyilván nem fognak ásni.
Ezt a vezetéket optikai szálat mindenkinek behúzzák a mostani koax és telódrót helyett ????, aztán egy delta mininod, amiből jön ki a kábelmodembe a net és a belső koax rendszer lakáson belül..a boxok felé a TV.
Gondolom ahol jelenleg is le vannak ásva a koax és rézdrót analóg vezetékek, akkor nem utcaszinten megy a mininod konverter, és az amúgy is utcáról zöld dobozból bejövő koaxon kapunk majd mindent.. ez így nem működik igaz? tehát mindenképpen mindenkinek optikai szál és házon belül konvertálás..? jól mondom vagy keverem szezont a fazonnal Köszönöm ! -
BBéci
legenda
Ezt nemsokára megtudjuk, amikor elérnek hozzánk.
Engem is érint, szintén zöld dobozok sorakoznak az utcákban, a közvilágítás betonoszlopain kívül semmi más nem csúfítja el a környezetet. Sok más mellett ez is a lakóparkok vonzereje, előnye, azért itt építkezett sok száz család és én is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
asdf_
veterán
Igen, csak kerdes, hogy 2017-ben melyiknek van tobb ertelme: Egy koaxhalozatot vissziranyusitani, , gyakorlatilag az osszes aktiv eszkozt cserelni ugy, hogy esetleg ahhoz mind a kulteri, mind a poznatol a hazakhoz meno koaxot is cserelni kell (mert mondjuk nem olyan frekiatvitelu a kabel, hogy 860 MHz-ig jo legyen), vagy pedig behuzni az uveget, es evtizedekre jo vagy eztan.
-
BBéci
legenda
-
degec
senior tag
-
choco01
addikt
Nagykátán már sok utcába felszerelték ezeket a fém tartó konzolokat az oszlopokra..kiváncsi vagyok mikorra húzzák végig..
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
radio100jozs
őstag
Tegnap voltam bent a monori UPC-nél és kérdeztem, hogy mi hír a hálózatfejlesztésről, mert már csak egy szem vonalas telefonunk van náluk (TV az T-Home SAT, az internet meg Telenor Hipernet Home L),. A válasz, hogy 2 év (!!!) alatt fognak elkészülni, valamennyi 29-es körzetben új hálózat lesz, így a vonalas telefon is át lesz kötve. (gondoltam utána magamban, hogy az biztos nem, megy számhordozással VOIP-ra az is bő 20 év után, nevetséges a havi és a percdíjak).
-
degec
senior tag
válasz radio100jozs #11194 üzenetére
számhordozás működik mindenhova vezetékes telefonon is.. 2017 év végére a nagyobb települések be lesznek kötve optika hybrid rendszerbe 29 ben..én ezeket a híreket a jelenlegi UPC-s szerelőktől szedem heti rendszerességgel találkozom velük..nagyobb a rálátásuk mivel területen mozognak és beszélnek aaaaaaaaz optikát húzó szakikkal. stb stb.
-
radio100jozs
őstag
Igen, tudom, hogy működik a vezetékes számhordozás, ezért is viszem át az analógot is voipra. Ha már úgy is internet protokolon fog menni az optikán is a telefon, és kell hozzá az optika/koax konvertel, meg a router is, akkor miért válasszam a drágább csomagot, mert sajnos az UPC-nél az optikás telefoncsomagok is drágák, mind havidíjban, mind percdíjban.
-
voodoo98
addikt
válasz radio100jozs #11175 üzenetére
Engem Hernád érdekelne. Lehet már tudni valamit, hogy mikorra várható a Telekom? Köszönöm!
Gangsters on the Boardwalk http://play.google.com/store/apps/details?id=com.hattedskull.gangsters
-
Nooeca
senior tag
válasz voodoo98 #11197 üzenetére
Elvileg idén év végéig.
A KMR régióból kimaradt Örkény, Hernád, Táborfalva, Nyáregyháza, Monorierdő. Ezeket a Telekom vette a válla alá, szóval itt idén kell hogy internet legyen majd, ezeken a településeken.
Természetesen amíg nem jön be a tavasz, vagy stabil jó idő, nem kezdődik el sehol sem a kivitelezés.Első eredmények valahogy tavasz végén nyár elején jelenhetnek meg és fokozatosan a téli fagy beálltáig. Sorrend nincs a fenti településekre, legalábbis nem publikus.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest