- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
29-es körzet: internet, TV, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
balage25
senior tag
válasz Nooeca #10797 üzenetére
Most nézem a képen látható delta micronode frekvencia átvitele már DS 1218Mhz US 204Mhz, akkor ezek már Docsis 3.1hez is jók lesznek.
radio100jozs: nem tudom hogyan lesz, mert nekem is földben jön be a kábel. Bár nálam cső is lett betéve még 2004-ben, de nem hiszem, hogy átjárható még.
-
titán
Ennél a megoldásnál pl a társasházak kapnak egy ilyen eszközt és abból lesz minden lakásba bekötés, elég sokat tudnak spórolni vele.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Nooeca
senior tag
válasz Gubek-Einste #10802 üzenetére
Csak a 29-es körzet többsége sima családi ház.
-
titán
-
Nooeca
senior tag
válasz Gubek-Einste #10804 üzenetére
Értem, de itt ezzel nem tudnak sajnos nagyon élni...
5-6 ezer fős településeken nincs talán 1 társasház sem. Illetve nagyobb városokban pl. Dabas is csak pár van.
-
titán
-
Samott
addikt
válasz radio100jozs #10792 üzenetére
Ez a 500/22 meg 240/20 komoly? Optikan minek fogjak ennyire vissza a feltoltest? Nekem digi van 100/100 ez is optika...
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
kabelmania27
félisten
válasz Samott #10807 üzenetére
Visszirányos területeken ugyanez a rendszer van csak a node nem az előfizetőnél van hanem az utcában.
Ezen a képen a fekete az optikai rendező, felette van a tápegység amiből megy egy kábel a baloldali eszközbe ami az optikai node, a fekete rendezőből megy az optika a nodeba, nodeból kijön két koaxkábel, ami továbbosztás után bemegy az előfizetőkhöz, azért nem ezt a rendszert építették ki mert ha túlterhelt lesz a hálózat akkor még egy nodeot kell így egy végponton kevesebb előfizető lesz így a nagyobb csomagnál is meglesz a kínált letöltési sebesség.
Feltöltési sebességnél az jelenti a szűk keresztmetszetet hogy a docsis szabványnál 25-65Mhz között vannak a feltöltési frekik, így max 5-6 csatornát lehet felkapcsolni, ezért nem lehet stabilan nagyobb feltöltést kiadni, d 3.1 rendszernél már 200Mhz-ig lehet us csatornákat felkapcsolni, így csak a központi és az előfizetőknél lévő berendezéseket kell cserélni, a kihelyezett nodeokat már nem kell cserélni.
FTTx rendszer esetén a központi berendezés OLT, docsis rendszernél CTMS, tehát más rendszer a kettő független hogy mindkét szolgáltatónál optika megy be docsis3 rendszer nem tudja azt amit jelenleg használsz, de a 3.1es verzióval hasonló sebesség kiadható lesz.
Bármilyen speciális kábelnetes kérést érdemes feltenni a UPC topikban, régi hsz-okat olvasva megtudható hogy működik a kábelnet/telefon a gyakorlatban.
Összefoglalóban van videó link, amelyben megnézhető a compal modem.[ Szerkesztve ]
-
Samott
addikt
válasz kabelmania27 #10809 üzenetére
En csak a technikai megvalositast nem ertem, mert kabelen osztoznak egymassal az elofizetok es igy ott ertheto hogyha keves van akkor keves jut. De itt minden haztartas sajat koaxot kap, igy ez a korlat lehetne sokkal magasabb is. Valoszinuleg tenyleg uzletpolitikai dontes. De akkor is aranytalan, es furan mutat egy ilyen csomag optikan...
[ Szerkesztve ]
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
BBéci
legenda
válasz Samott #10810 üzenetére
Számomra is furcsa és bosszantó az aránytalanság.
Kiegyeznék mondjuk 50/20-szal, amit a 240/20 feléért adnának. Amennyiben szeretném a 20-as feltöltést, kénytelen vagyok olyasmiért is fizetni, aminek jelentős részét igazából sosem fogom kihasználni. A mostani 18-as letöltéssel is elvagyok, a háromszorosa több lenne, mint elég. Havi 200 GB körüli a letöltött adatmennyiség, semmi szükségem arra, hogy ez tizedannyi idő alatt történjen.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kabelmania27
félisten
válasz Samott #10810 üzenetére
Ennek a technikai megvalósításnak az az értelme, hogy ha már az elavult ADSL rendszert átépítik akkor nem a múltat hanem a jövőt építik ki, így később egyszerűbb lesz a bővítés.
A központi berendezés ugyanúgy CMTS lesz mintha messzebb lenne a node, gyakorlatilag ez egy speciális FTTB megoldás mert optika megy be a házba de közbe HFC docsis rendszerű netszolgáltatás van, az "igazi" FTTx-nél kilehet adni magasabb feltöltést mert nem docsis alapon megy.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz kabelmania27 #10812 üzenetére
Az ADSL kivételével fogalmam sincs, miről magyarázol, mit jelentenek a nagybetűs szavak és feltételezem, hogy ezzel mások is hasonlóan lehetnek. A docsis és a node is megérne egy magyarázatot.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zsolesz7503
tag
Kedd reggel kötik a netet Gbit lesz kíváncsi leszek rá.
-
kabelmania27
félisten
Okés.
Az FTTB rendszernél az épületig megy az optika, FTTH-nál a lakásba bemegy az optikai, FTTC rendszernél az átalakítóig optika megy utána rézhálózat tehát az ADSL és a HFC kábeltévés hálózat ez a rendszer működik.
Docsis szabvány, a kábeltévés hálózaton keresztüli netszolgáltatást jelenti, részletesen ITT van leírva.
ITT levan írva igaz angolul de a lényeg érthető.
A furcsaságot az adja hogy általában FTTH rendszernél magasabb feltöltést adnak mert nem docsis rendszerű netszolgáltatás van általában, de ez nem jelenti azt hogy elavult rendszeren lesz szolgáltatás, mert a docsis3.1-es szabványnál már magasabb feltöltést lehet adni bent lesz a lakásban az optika tehát a későbbiekben a hálózat struktúrája nem fog akadályt jelenteni.
A node vagy optikai végpont arra szolgált hogy az helyi központből érkező optikai és az előfizető lakása/eszköze felé vezető koaxális hálózat között biztosítson kapcsolatot, a "szokásos" kábeltévé hálózatokban a település részekre van osztva amelyeket külön nodeok látnak el, ha túlterhelt lesz a környék akkor újabb végpontot kapcsolnak be így kevesebb előfizetőt fog ellátni az adott eszköz.[ Szerkesztve ]
-
titán
-
BBéci
legenda
válasz Gubek-Einste #10816 üzenetére
Egységesen idióta párosítás, amikor a feltöltés a letöltés tizedét sem éri el.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Nooeca
senior tag
Szerintem ne sírj ezért, mert jön majd az ED 3.1 hamarosan, belátható időn belül ezáltal pedig a gigabit is a UPC-től. Én még azt mondom hogy 2017-ben, de még azt is megkockáztatom hogy 2017 elején.
Ha viszont jön, akkor pedig a feltöltési sebesség is jó(bb) lesz. Optikát akkor sem fogja mondjuk elérni, de lényegesen jobb sebességet lehet vele biztosítani.
-
BBéci
legenda
válasz Nooeca #10818 üzenetére
Már sokszor írtam, 50/20 elég lenne, a 100/50 pedig maga lenne a csoda. Már a 200/100 értelmét sem látom a saját felhasználásomhoz.
-
BBéci
legenda
válasz Nooeca #10820 üzenetére
Úgy legyen!
Gyűjtöm a 15-30 GB-os filmeket és tök mindegy, hogy 1 vagy 6 óra alatt töltődik le. El nem tudom képzelni, mire nem elegendő az 50, pláne a 100 megás letöltési sebesség.
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
zsolesz7503
tag
Most olvastam FB-n hogy a Gbit-es sebességhez már atomerőmű kell? Valaki írta hogy i5ös cpu kell neki? Az gáz i3-as cpu-m van és csak ezért nem cserélem le. SSD-m is van az se lesz gond ha nem Gbit csak 500Mbit marad nekem az is elég.
-
Nooeca
senior tag
válasz Gubek-Einste #10822 üzenetére
Nekem a UPC-s műszaki ismerősöm nem ezt mondta. Azt mondta, hogy ne féljek hamarabb jön a gigabit náluk is, mint azt el tudnám képzelni. Mikor megemelte a T az optikát.
-
titán
válasz Nooeca #10824 üzenetére
ED3.1-nek alapfeltétele az analóg tévé megszüntetése ami jó esetben is csak jövő év második felében várható. Ha ez meg van akkor még telepíteni kell a szükséges eszközöket ami még újabb fél-egy év így 2018 előtt semmiképpen sem várható a bevezetése.
A szükséges eszközökből sincsen még olyan nagy választék a piacon.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
BBéci
legenda
válasz zsolesz7503 #10823 üzenetére
Azt nem tudom, milyen erőmű kell a gigabithez, de amikor legutóbb, 2014-ben számítógépet cseréltem, eszembe sem jutott az i3, minimumnak tekintettem az i5-öt. Azok közül is az egyik legerősebbet választottam, pedig nem játszom vele. Ezek szerint jól tettem, bár semmi szükségem gigabitre.
-
Padrino1
kezdő
Most ment el a szerelő, megy a 120-as net, megrendeltem nála a gigásat, majd küldenek hozzá ac-s kütyüt (d-link ac 1200).
-
zsolesz7503
tag
Őszinte leszek a Gbit engem se izgat 150-200Mbit nekem elég amire kell inkább a 2-3 msec késés érdekel az a fő hogy minden azonnal bejöjjön. Csak az árkülönbség hiánya miatt lett Gbit no meg a fel sebesség miatt. i3 meg azért mert szegénység van 30e FT-al több lett volna az i5.
-
Padrino1
kezdő
válasz zsolesz7503 #10828 üzenetére
igen, Pilis.
-
Padrino1
kezdő
-
titán
-
Nooeca
senior tag
válasz zsolesz7503 #10832 üzenetére
cat6? cat5e bőven elég.
-
Padrino1
kezdő
válasz zsolesz7503 #10832 üzenetére
Az van amit hoztak, a Huawei HG8245H. Igazából nem nevezném ajándéknak, valamit hozniuk kellett, mit kezdhettem volna egy optikai csatlakozóval a kezemben?
Neked egy D-Link-et visznek majd a gigás nethez, az tényleg kelleni fog a wifihez. Kérdés viszont, hogy van-e AC-s eszközöd ami ezt ki is használja. Nehezen tudok olyan otthoni wifis gépet elképzelni aminek tényleg kell az a sávszél, habár ha egyszerre nyomatod 4 darab N-es kütyüvel, akkor máris megérte.
Amúgy lehet, hogy jobban jársz majd azzal amit visznek. Én januárban vettem egy Ubiquiti UAP-AC-LR-t wifihez és szeretném továbbra is azt használni, azóta a macskák is az én wifimen lógnak a telek végén.A HG8245H dobozában volt egy 1.5m-es Cat5e kábel, mást nem adtak hozzá. Szerintem legalább cat5e lesz a D-Linkhez is.
Itthon cat5e-vel építettem ki a hálózatot kezdettől fogva, ez viszi az 1gbit-et (ne legyen 100 méternél hosszabb szakasz benne). Cat6 a 10g-hez fog majd kelleni.
-
Padrino1
kezdő
válasz Gubek-Einste #10833 üzenetére
arra gondolsz amiben azt írják, hogy simán be a Huawei LAN-ba a saját routert és majd a routerben beállítani a PPPoE-t? Én most azt találtam meg.
Kissé furán hangzik, habár ahogy elnéztem a 4_INTERNET_B_VID_32 mintha eleve bridge és PPPoE-ra volna állítva. Lehet hogy _B_ éppen a bridge-re vonatkozik. Márcsak meg kellene keresnem melyik LAN porton van, mert egyelőre olyan mintha egyikhez se linkelték volna.
Később kiprobálom a topicban leírtakat, visszajelzek majd, hogy mit sikerült elérnem.
-
zsolesz7503
tag
válasz Padrino1 #10836 üzenetére
Én ezt vettem meg: TP-Link TL-WR1043ND És hát ha már megvettem fogom is használni.
Nooeca Hát megint megtudtam valami újat. Akkor legyen 5e mindegy fog kelleni 2db mert 2 gépre lesz kötve. Az én gépemben van SSD másikban nincs kíváncsi leszek i3-as cpu-val mit tudok kihozni a netből. Mindegy mert anno 12Mbit volt 9200ft most 6900 a Gbit ha 100-150-et tudok használni nekem elég.
[ Szerkesztve ]
-
Padrino1
kezdő
válasz Gubek-Einste #10833 üzenetére
Az a sima ONT Lan1-et a saját routerre és ott pppoe sajnos nálam nem megy.
Egyetlen dolog ami sikerült, hogy visszakapcsoltam a dhcp-t az ont-n és a saját eszközön pppoe helyett dhcp-re állítottam a wan-t. Ennek nem nagyon örülök, de egyelőre eddig jutottam. Kiváncsi vagyok a d-link majd mennyivel lesz okosabb mint ez a huawei.Amúgy elég gyengén ment ma este a T. 120 letöltési sebesség helyett 7-40 között ingadozott.
-
titán
-
zsolesz7503
tag
Láttam ma a T szerelőket kocsival járják Pilis-t szerintem ma is melóznak ezt jó látni még jobb lett volna ha 1-2 hónappal előbb jönnek. De elnézem nekik mert közben megjött a Gbit így megérte kivárni.
-
Padrino1
kezdő
válasz Gubek-Einste #10840 üzenetére
tudnál egy linket küldeni, hátha nem is ugyanazt nézzük.
-
Padrino1
kezdő
válasz Gubek-Einste #10843 üzenetére
köszi szépen,
amit én találtam abból hiányzott egy lépés: 3, Kitörlöd a PPPoE adatokat
Ezért volt nekem fura, hogy mindkét helyen pppoe van. -
zsolesz7503
tag
Itt a szerelő a szomszédba a rezeseknél és ők később kérték a szolgáltatást mint én és előbb kapják hmmmmmmmmm furi. Pedig ide is bejöhetne kötögetni.
-
Padrino1
kezdő
válasz zsolesz7503 #10845 üzenetére
igen, nem tudom mi alapján döntik el a sorrendet, ráadásul nálad már bent van a kábel is.
Nálam nem volt semmi előtte, mindent tegnap csináltak, kb. 20 perc alatt. -
Padrino1
kezdő
válasz zsolesz7503 #10847 üzenetére
Nálam megjelentek, fél 12-kor. Időpont 12:00-14:00-ra volt megbeszélve.
-
Nooeca
senior tag
válasz zsolesz7503 #10849 üzenetére
Ez nem így megy, megvan mondva hova mikor ki menjen. Alapjáraton nem mehet csak úgy be hozzád, elvégre akkor nem lesz kész neki a napi X bekötés.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest