Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zeki

    nagyúr

    Félig off, meg félig nem.

    Szóval sokan keresnek valami flottát, mert olcsón szeretnének beszélni másokkal.
    Úgy vezetékest hívni, mint mobilt. Aki a flottán belüli ingyendumáért akarja, az ne olvassa tovább.

    Szóval veszel egy Tescomobil sim kártyát, vagy akár tesco mobilt is.
    Az ugye alapból tartalmaz havi 10MB internet forgalmat. Ingyen.
    Ez a lényeg. Meg hogy nincs havi előfizetési díj. 1000Ft-tal is feltölthető, és 1 évig jó.
    A második, hogy beregisztrál az illető a freevoipdeal.com oldalra. Aktiválja a telefonszámát, és feltölti az egyenlegét. Ha USA címmel regisztrálsz, akkor nem számol 20% áfát feltöltéskor a netto értékhez. Ebben az esetben 3Ft-ra jön ki egy perc másik hazai mobil hívása, és ingyenes a vezetékes. A számlázás perc alapú.
    A telefon internet/wap böngészőjébe beírod a freevoipdeal.com-t, belépsz, kiválasztod a phone to phone szolgáltatást, majd lekönyvjelzőzöd/kedvencekbe/startoldalra rakod. Így később nem kell újra beloginolni, és nem kell felesleges kilobájtokat elhasználni.
    A phone to phone szolgáltatásba megadod a te telefonszámod, meg akit fel akarsz hívatni.
    Ha megvagy, katt a Call now gombra.
    A weboldal elküldi a szervernek a te számodat, meg a hívandót, a szerver felhív téged a hívandó fél számával, te felveszed, és azt hallod, hogy a szerver hívja a hívandót, vagyis kicsörög nála a te számod. Felveszi, és beszéltek.

    Mi ebben a jó?
    Az összes adatforgalom csak annyi, amíg belépsz a weboldalra a telódról, és elküldeted, hogy kit hívjon fel a szerver. Ez így a gyenge, lassú net kapcsolattal is működik, pár kilobájt az egész. Onnantól hogy visszahív a szerver, te már gsm hálózaton beszélsz a másik féllel.
    Mivel itt a rendszer kapcsol össze két mobilt, így a percdíj is duplázódik, azaz 6Ft egy perc. Ha vezetékest hívsz fel akkor a te mobilhívásod 3Ft/perc, meg a vezetékes ingyenes, tehát csak 3 Ft/perc neked, ha vezetékest hívsz fel.
    Nincs hűségidő, nincs kötelezően kifizetendő havidíj.
    Sok külföldi ország vezetékese és mobilja is ingyen/nagyon olcsón hívható.

    Akinek meg okostelója van, az meg letölti a mobilevoipot a telójára, vagy beállítja rajta a SIP beállításokat, és használhatja akár wifin, akár 3G hálón, és akkor csak a rendes percdíj van, nem a dupla. Viszont így sokkal komolyabb az adatforgalom. Erre már a tescomobil ingyen netje nem elég.

Új hozzászólás Aktív témák