Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • devast

    addikt

    Ma is megpróbáltam megküzdeni a karburátorommal (kymco agility 4t ), de egyelőre még ő áll nyerésre :(
    Jelenség a következő:
    Hideg indításnál elsőre indul, beröffen az automata szivató, és emelt fordulatszámon megy. Kb 1-2 percig... ezután szépen leesik a fordulatszám és megáll a motor. Újra már nehezebben lehet beindítani, de kis gázadással sikerül. Ha sikerül rendesen bemelegítenem kb 1-2km alatt (nem kapok az első kanyar utáni vasúti átjárón pirosat) akkor már nem áll le. Valami hasonló a helyzet olyankor is ha pl teljesen bemelegített motort leállítom, és 10-20 perc múlva újra el akarom indítani... gázzal indul csak, és ha elindul akkor is huzigálnom kell a gázt, hogy ne álljon le. Ez a leállás nem hirtelen történik, hanem szépen lassan leesik a fordulatszám és megáll. Ötlet?
    A levegő/benzin csavarral is játszottam, de őszintén: nincs fordulatszám mérőm, és hangra akármerre csavartam, nem nagyon változott az alapjárat... Olvastam már legalább 5 helyen, hogy kell azt beállítani. Addig kell kifele csavarni amíg nő az alapjárat, ill addig kell belefe amíg neki nem áll csökkenni, mindezt üzem meleg motornál.
    Másik érdekes dolog, ha ráhúzom a gázt, felpörög, és ha elengedem, az alapjárat alá esik vissza a fordulatszám, és onnan pár másodperc alatt kúszik vissza a normális szintre.
    Lehet az lesz a vége, ha majd szervizbe járok megmondom nekik csinálják meg... bár nem igazán szeretnék raklap pénzt fizetni azért, mert 2 csavart tekergetnek. Nem űrtechnika ez, elméletben nekem is simán be kéne tudnom állítani...

Új hozzászólás Aktív témák