-
Mobilarena
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
akos3
addikt
válasz bajnokpityu #12401 üzenetére
jó én nem értek nagyon hozzá nekem ezt mondták én csak ezt tudom ismételni
egyébként én benzinen kívül semmit nem akarok erre a motorra költeni amig teljesen használható. -
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #12398 üzenetére
A hátsó, kuplungnál lévő szíjtárcsára gondolsz?
Ez érdekes, h meg tud kopni, mivel "csigás" elven távolodik egymástól a kettő. Annó raktunk Malossi variót egy 180-as FXR-be, és a gyári, 54.000km-t futott hátsó szíjtárcsa ment vissza, semmi baja nem volt.
_
Hm, értem, hát sajnálom. Pedig azt hittem bevállalsz egy frankó 180 2t-t.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
bajnokpityu
félisten
válasz runner 125 #12403 üzenetére
nem,a főtengó végén levőre gondolok.
ott nem a főtengón szalad ki-be a belső tárcsa,hanem egy hengeres csapon.jó esetben a kettő illesztése olyan jó,hogy nem rezeg,nem ragad.eladó topping dac
-
runner 125
nagyúr
válasz bajnokpityu #12404 üzenetére
Azt híjják' külső szíjtárcsának.
Szvsz tök mind1, mert amire az is hullámosra kopik, iszonyú sok km kell hozzá.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
bajnokpityu
félisten
válasz runner 125 #12405 üzenetére
én csak annyit akartam belekuruttyolni,h nem csak a tárcsa szij felőli felületén tud elkopni.
eladó topping dac
-
Satyricon
addikt
Hali srácok
Érdekel valakit egy tuning Szimó? Ha igen, akkor pübe lehet érdeklődni nálam!
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
DigitXT
nagyúr
Pár napja elővettem a robogómat a jobb időkre való tekintettel.
Az lenne a kérdés, hogy mi történhetett vele amíg csak állt (pár
hétig pincében, mindig fagypont felett, stb.), hogy most nagyon
alacsony lett az alapjáratom? Amikor a szívató már visszavesz,
szinte leáll (sőt, 1-2x már tényleg le is állt a piros lámpánál, ha
nem játszok a gázzal). Amúgy meg húz rendesen, nem érzem,
hogy nagy baja lenne. (Bár kicsit nehezebben indul hidegen, de
ez talán normális - a lámpás esetnél szerencsére pöcc-röff volt).Mondjuk alapjárati fúvóka eltömődés (?) előfordulhat ezeknél, mint
pl. anno egy Dacia esetán? Karbis a gép: Yamaha Majesty 180
Vagy csak "utána kell állítani" valamit? Még annyit vettem részre,
hogy motorfék üzemben többet durrog, mint korábban, meg most
kicsit rosszabbul reagál gázadásra közvetlenül motorfékezés után,
mint általában: ezek a dolgok gondolom mind összefügghetnek.Rákerestem erre az alapjárati fúvókás dologra, és ez pl .igaz lehet,
tekintve, hogy még benzinszűrőm sincs (de több hengerem sem).[ Szerkesztve ]
-
Debilon
addikt
szerintetek maximum 100-120k körül, használtban milyen 4T 50est érdemes venni?
napi 2x5-6km-re kellene munkábajárni
(tuning lehetőségek, "vegyé 80/125-öst 50es papírokkal nem érdekelnek)Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
Torre
újonc
válasz runner 125 #12397 üzenetére
Üdv,
Tudnál segíteni abban, hogy egy 50-es Taurist hol tudnék villámgyorsan elpaszolni?
Bp-en vagy vidéken? (Pécs-Kaposvár) Ötlet vagy ismeretség? -
Egy kis téli téma az akksi töltő.Múlt héten vettem egy [ilyet].Másolat,de még nem bántam meg.Icipicit bövebben a blogban ha valakit érdekel.
-
Azt hiszem csak a mélyen kisütött akksit jobban visszahozza mint a hagyományos.
Ez +10,5V alatti rész.A töltési karakterisztika ott a leírásomban, és még további részletek. Igaz , hogy desulfátor v. regeneráló programnak hívja, de ez csak megpróbálja visszahozni az életbe a dögöt.(CTEK clone).[ Szerkesztve ]
-
Debilon
addikt
nyélgázon? ne viccelj.. milyen 4T 50es az? cimbi Kymcojával mentem..közel sem volt az 50 nyélgáz, teljesen gyári állapotú, csak a folytás van kivéve
amúgy azért kellene 4T, mert fogyasztásban jobb mint a 2T
amúgy most is van robim, 2T Honda Lead 50.. jó is lenne, de nincs hozzá alkatrész, csak euroért aranyáron osztrákból.. ahhoz messze lakom osztzrák határtól hogy kimenjek, a posta meg horror..
[ Szerkesztve ]
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
Tothgera30
Ármester
válasz Debilon #12409 üzenetére
Kymco Agility bőven jó, ha szerencséd van, akkor egy nyugdíjas papától jó áron vehetsz még szezon előtt. A megbízhatóságáról pedig annyit hogy 35000km-t futott robesz is van már, és a 65-70km/h-t karcolja teljesen kiszedett fojtással.
szerk.: 2010.07.23-én már 50000km volt a robiban .
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
akos3
addikt
válasz Tothgera30 #12421 üzenetére
nyugdijas papa mi? és nem dohányzo is...
-
bajnokpityu
félisten
hja,ora szerinti 60,nem?
fateromnak is ilyenje van,és hát alig tudja a valósáégban a 45öt.
szitnén 60éves,vidéki,ujonnan vettte.eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz Brogyi #12412 üzenetére
másolatként mennyibe kerül?
nézted,h néha 3.8Ael tölt.
nem sok ez egy kicsit egy 4Aes akksinak??én meg mult héten vettem egy accumate 4eset.
ez is deszulfátosit.
előző töltőm tönkrement,és szegény robiakksit 0.2Von hagyta.már majdnem megrendeltem az uj akksit,ezt nem hittem volna,h kibirja.1 napig töltögette,most már fixen 12.8V
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
-
válasz bajnokpityu #12424 üzenetére
5599Ft volt.Szerintem jó vétel, azért is vettem meg, no meg a motoros mód miatt .
Kiváncsi voltam milyen egy másolat.Szerintem jó.CTEK-re sajnálom a zsét.Nem szeretek fizetni a puccos kinézetért, főleg ha a motorja ua. vagy hasonló.Accumate jót írtak róla ahogy olvasgattam mostanában. -
Debilon
addikt
mondasz amit akarsz, én mentem vele
de konkrét ésszerű dolgot még mindig nem tudtál mondani, csak hogy szar a 4T és a 2T az király..igen, ki lehet fizetni, azért is akarok robogót venni, és nem autóval járni mer ugye nem mindegy, hogy a havi benzin köccségem 4-5k maximum, és nem 15-18k mint autóval..
-
Debilon
addikt
igen, olvastam ezt a cikket, ezért is alternatíva egy ilyen+a helyi szervíz miatt is
8-9k kilométerrel találtam főleg ezt a típust 2006-2007 körüli évjáratban
-
akos3
addikt
válasz Debilon #12427 üzenetére
Nem mondtam, h szar a 4T! Ne forgasd ki a szavaim! Azt mondtam, h 50esbe nagyon gyenge! Sok 2T is gyenge, nem hogy 4T ami óra szerint megy 60al. De ha te ezen akarsz megöregedni és nem bánod, h életveszélyesen leszorítanak az útról akk vedd meg, abban a tudatban h legalább fél litert is spórolsz még! Hurrá! Azt veszel amit akarsz, bár nem tom minek írtál ide, ha Téged csak az nyugtat meg, ha vki elismétli azt amit hallani szeretnél. Hidd el több robogót láttam itt Pesten valószínüleg, mint Te. Láttam a különbséget a 2 ütem között. Azt is láttam h a 4 ütem gyakorlatilag minden nap a halálrúdon táncoltatja a soförjét. Lehet, h ahol Te laksz ott a 60as tempó bőven elég. De bármikor jöhet oylan szituáció ahol bizony nem elég a 60 és Te csak átkozni fogod az a napot amikor vegvetted a biciklid...
[ Szerkesztve ]
-
Debilon
addikt
ok, bocs, nem azt mondtad hogy szar a 4T, viszont semmi konkrétumot, előnyt, hátrányt nem mondtál ezen kívül
azért írtam ide, mert gondoltam konkrétumokat hallok, olyantól is aki nem csak pestben gondolkodik, hogy ott mi folyik közlekedés címszó alatt, gondoltam nem pest az ország közepe és vidékről is van valakinek tapasztalata.
és igen, én elvagyok 50-60al, nem kapkodok, mert minek rohangáljak? egy 50es robogó 4 vagy 2T minek menjen gyorsabban? nem hiszem, hogy egy sima robogó arra van kitalálva fék/futómű ügyileg, hogy 80-90-el közlekedjen vele az ember (kivéve ami tényleg arra van építve) és igen, itt nem vagyok életvezsélyben ha "csak" 50-60al megyek.. sőt, akkor sem ha a mostani elég régi 2T-mmel 30-35el vánszorgok, szerencsére nem pesten lakom. ha az számítana, hogy menjen 80-90el és életveszélyben érezném magam akkor már régen 125össel járnék 50es vagy semmilyen papírokkal.
amelyik szituációban kevés a 60as max tempó oda kevés az 50es motor ereje. meg véáleményem szerint amit néha pesten voltam (vagy akárcsak pécsen) nem kell féletni a robogósopkat sem amilyen barom móüdon közlekednek, 2/4T vagy köbcentitől függetlenül. nem csodálkozom azon, ha néha elütnek párat.
mindgy, én máshogy látom a dolgokat, tudod, a lassú és nyugodt vidéki forgalomban..
ja és képzeld, járatm biciklivel is, és nem éreztem veszélyben magam, nem átkozom mostanáig sem mikor megvettem
plusz a kérdésem nem arra vonatkozott, hogy 2 vagy 4T hanem típusok érdekelek volna
[ Szerkesztve ]
-
Debilon
addikt
nem idegenkedem csak szeretnék 4T-t, ennyi
mint írtam, jelenleg is 2T-zem, amikor olyan idő van, meg is tartanám, de nincs alkatrész.vagy tudod mit?
mondj 2T-ben 100-120 körül típusokat, tuninglehetőség nem érdekel, csak 50ccm
-
akos3
addikt
válasz Debilon #12432 üzenetére
Malaguto Centro, F12, Ciak; Piaggio NRG, Typhoon; old SR; Yamaha Neos, BWS...
ezek sztem mind jók, ha ki fogsz egy jó állapotút akkor nem lesz sztem rá sok panasz...
De ha mindenképp 4 üteműt akarsz, akk vegyél azt. én csak elmondtam a véleméynem, de ha neked megfelel akk ne tartson vissza... -
runner 125
nagyúr
válasz DigitXT #12408 üzenetére
Benzinszűrő 50ft-os tétel, érdemes beiktatni a tank és karbi közé. Nagy melókat lehet vele megspórolni.
A link alatt hasznos infók vannak, egy karbitisztíást én mindenképpen végbevinnék."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
Őszintén, lövésem nincs.
A hibát ott követted el, h megvetted.
Ilyen időben halott a motorpiac, s amúgy is nagy a pangás. Nem beszélve arról, h jogos előítéletek vannak a "márkátlan" robogókkal szemben.
Próbálkozz a kepesmotor.hu-n, vagy használtauto-n - én is ezeken szoktam árulni."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Tothgera30
Ármester
válasz bajnokpityu #12423 üzenetére
Persze, óra szerint, de autóval mértük, olyan stabil 50-55km/h-t azért tud a gép.
#12422 akos3: Persze, még a szobába is tartotta, mellette aludt, nehogy magányos legyen.
#12428 Debilon: Én ezt mindenképpen ajánlom, rosszat nem hallani róla, csak jót.
[ Szerkesztve ]
-
akos3
addikt
válasz Tothgera30 #12436 üzenetére
/mondtam én h 50 a vége és egyesek ilyet akarnak venni... /
-
Tothgera30
Ármester
45km/h-ig legális . Bőven jó, én is megvenném .
ui.: Nem nyélgázos hangja volt, szóval lehet többet is menne, de nem kínzásképpen néztük . Szóval szerintem kihozható belőle egy egész jó sebesség is .
[ Szerkesztve ]
-
akos3
addikt
válasz Tothgera30 #12438 üzenetére
jól van, nem vagyunk egyformák ugy tűnik.
-
akos3
addikt
válasz Tothgera30 #12441 üzenetére
-
DigitXT
nagyúr
válasz runner 125 #12434 üzenetére
Thx - rá fog férni! Csináltam ma egy rövid videót, amikor hazaértem, hogy
milyen brutál alacsony most az alapjáratom, avagy mennyire nincs is így
melegen, tehát szívató nélkül... (Amúgy a kipu jól szól, a mélynyomón
egész jól visszaadja* a hangzást, pedig telefonnal készült a felvétel.)* Szerk: na jó, azért élőben valamivel mélyebb hangja van, meg minden,
de hát ennyit tud egy ilyen beépített mikrofon. Azért talán vállalható...[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz runner 125 #12444 üzenetére
Na ja.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Tothgera30 #12436 üzenetére
modern autok ugyanannyit csalnak..10% simán lehet.
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz Debilon #12430 üzenetére
sztem az 50-60is maximum ora szerint menne egy 4T 50esen.
4Tnél a folytás kivétele szinte semmi előnnyel nem járt.persze az is lehet, apámat verték át.de komolyan,annyira ótvar tetű ez a kategória,h tényleg ingyé nem kéne.
viszont van egy eladó 50es roxim,ami óra szerint 90 fölött megy.fényezésre vár,egyébként átnéztem,ajánlom.
eladó topping dac
-
Tothgera30
Ármester
válasz bajnokpityu #12446 üzenetére
Astra F volt, tetű 1.4-es 8 szelepessel, szóval annyira nem gáz az a kis robogó, és ugye nem kihúzatva ment előttünk.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Tothgera30 #12449 üzenetére
roxi az 1.6ös 100lovasakkal megy kb hasonlóan,ha azokat kb igy használják
eladó topping dac
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- REpont és hulladékgazdálkodás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EA SPORTS FC™ Mobile Football
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Overwatch 2
- Home server / házi szerver építése
- Call of Duty: Black Ops 6
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest