- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
kocici52
csendes tag
Kedves Hozzáértők...
Lassan feladom a próbálkozást mert nem az istenért sem áll össze.
Van egy barátom akitől kapom igy nyáron a vezeték nélküli Wifi kapcsolatot, amit egy pcmci kártyával használlok.
Viszont kb 150-m re van tőlem, és igy nagyon gyenge.Hozott a fiam egy linksys Wireless-g Access point-ot, a telyes neve WAP54GV31, ami esetleg jó lenne. Az az ez a kütyü látná a barátom antennáját, és tovább lan kábelen menne a laptopba.
Ma már hülyére birkoztam vele magam, de az istenért se tudom bekonfigurálni.
Eljutottam odáig, hogy a TCP/IP protokolban átállítottam az ip címet, hogy bejöjjön a linksys menüje, /a gép automatikusan a 169.254.94.113 nak vette fel,./ de igy men tudok belépni a menüjébe.
Ezért a gépnél állítottam át /a 192.168.1.245.-re, és igy már hozza menüjét/.
Viszont itt gond van mert igen hülyén nézek ki a fejemböl, Ha valaki ismeri ezt a nyavaját, és segítene bekonfigutálni, /hogy mit kell belőni ahhoz, hogy rávegye a kütyü magát arra, hogy LAN-on keresztől csicseregne a laptoppal, és Wlanon látná a barátom állomását, /
az igen boldoggá tenne.
Természetesen a barátomhoz való belépéshez a jelszót tudom, de ennek a nyavajának a menüjén nem igazodok el. Pedig ha igaz ismeri ezt a fajta üzemmodot.Kérnék szépen minden KEDVES NAGYTUDÁSÚ forumozót, hogy ha tud segítsen....igen nagy örömöt okozna, ha elindúlna, mert stabilabb lenne a kapcsolat a netre.
Minden segítő szándékot tisztelettel köszönök.
Üdv kocici
kocici
-
flash-
veterán
sziasztok
az miért van hogy gyakran (kb óránként) egy idő után nem jön be egyetlen egy http oldal sem,de a torrent letöltés pedig tökéletesen fut tovább.
kikapcsolom a routert és a modemet,majd vissza.ezután jó http újra.ez miért lehet?
mit tegyek? -
ngabor2
nagyúr
pár óra olvasás után feladtam a további keresgélést. tudna valaki segíteni ebben?
-
Dani82
senior tag
sziasztok!
Annak mi lehet az oke, hogy mukodik a router, a gepen ami utp kabellel van rakotve van net, es eddig a wifi is mukodott. Aztan egyszercsak letoltes kozben tegnap elment a wifi es azota sem tudom visszacsalogatni. Nem latja sem a laptopom , sem a telefonom a halozatot, de az asztali gepen megy a net.
30/40Mbit-es digi internetem van.
Koszonom elore is -
Dani82
senior tag
válasz Dani82 #10905 üzenetére
esetleg létezik, hogy njem bírja a router a wifit? Mondjuk eddig nem volt vele gond, de csak 4mbit-es netem volt, sose volt gond vele.
Most váltottam 30mbit-re, de a letöltés itt is az eddigi 600kbyte/sec helyett csak 3-4Mbyte/sec, azaz annyival nem több.
Ha elinditom a letoltest es mellette webezek egyszeruen meghal a wlan net. -
club1
veterán
-
neduddki
nagyúr
HI!
erdeklodnek, hogy 17084m-vel csinalt-e mar vki openvpn-t? egy e4200 adelikvens
koszi
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
válasz neduddki #10911 üzenetére
HI!
jelentme nem gytt ossze /se e4200, se 1043/, visszamentem e4200nel a jaasolt 16875bigre az muxik.
ami kiderult ma a 1043 egy dekaval sem lasabb 100as halon mint a e4200, ellenbn a design dijjat nem leht elviatni az e4200tol egyszerun tenyleg gyonyoru:- )udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
válasz neduddki #10679 üzenetére
HI!
Tajekoztatasul: e2000en lecsereltem a 14826m/?/-et a javallot 14929-re, mert nem teccet a vpn bejelentkezes stabilitas, ezt kaptma egyllore, vpn proba marad ejszakara
udv
neduddki
p.s. kicsi tmeg kellet kuzdeni vele mig szepen osszeraktam mukodore /ezen tapasztaltok alapjan nem bisztos hogy nekiesek a wrt320n-nek, pedig ott is egy nemjavallto fw van fon/
[ Szerkesztve ]
-
gyuri86
tag
sziasztok.
dd-WRT-t használok. A kérdésem az lenne hogy tudnám letiltani a facebook-ot?
Tiltólistán van már a http://facebook.com, de https-sel még el tudják érni a diákok. Ha viszont azt is letiltom akkor más oldalak sem elérhetők. -
zss2
csendes tag
Sziasztok!ddwrt esetén hogyan lehet az optimális tcp udp timeout-ot beállítani?jelenleg:4096,300,300,előre is köszönöm!
-
daninet
veterán
Üdv!
Van itt egy ilyen routerem, tomato van rajta. A probléma, hogy szobatársam eszetlenül torrentezik, 100 torrentet is futtat néha, használhatatlan néha a net és unom, hogy rá kell szólnom. Lehetne valahogy a kapcsolatok számát egy gép felé maximalizálni? Nem a sebességet akarom korlátozni.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
-
daninet
veterán
válasz neduddki #10920 üzenetére
Amit megtudtam:
A TCP Vegas egy torlódáskerülő, forgalom szabályzó algoritmus. A Tomato-ban béta jellegű, de maga a kód már stabil verzióban fut.
A Tomato 1.22 verzióig csak scripttel lehetett szabályozni, 1.23-tól a webUI-n is bekapcsolható, illetve változtatható az alpha-beta-gamma érték.
Sokat variálták az értékeket a userek különböző fórumokon, de legjobb a default 2-6-2.
Hogy jobb lesz-e a dolog pár napon belül kiderül, használjuk kicsit.
Mindenesetre lényegesen javítható a torrentezésből eredő lassulás, ha nem a router-t használjuk dns-ként, hanem openDNS szervereket adunk meg a gépünkön IP confignál.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
m3ss
veterán
udv
van egy wrt54g v5.1 rourterem. idaig ddwrt volt rajta, de digivel szakadozott. raraktam most linksys firmwaret.szakadozas megszunt. problemam az, hogy sem ddwrtvel sem gyari firmwareval nem tud 2-3 mbyte/sec-nel tobbet a router kabelen sem. valami beallitasi problema lehet?https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
neduddki
nagyúr
-
Zorari
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni...
WRT54GH routerrel csatlakoztatnám az Ipadot, látják egymást, adatátvitel viszont nincs. (semmit nem tölt be, konkrét hibaüzenet, hogy nem kapcsolódk az internetre) mindezt úgy, hogy router progija látja az élő csatlakozást, Ipad is látja a hálózatot, simán csatlakozom, él a wifi-jel..de adat nem jön.
Köszi!
Réka -
CS_D
senior tag
Sziasztok!
Villám csapott a telefonba, ezért meghalt az ADSL modem, amin keresztül a WRT54GL router WAN és LAN1 portja is elhalálozott.
Ellenben a router továbbra is üzemképes maradt, WLAN, illetve LAN2-4 portok tökéletesek.
Ezért az merült fel bennem, hogy felteszek egy OpenWRT-t a routerra, és beállítom, hogy LAN2 port úgy viselkedjen, mintha WAN volna.
Ez elvileg szerintem megoldható, de a pontos beállításokat nem tudom hogyan kellene megeszközölni.
Itt van egy leírás, de ez még ezer éves OpenWRT-hez szól.
Ezt hogyan kellene megeszközölni egy 10.3 Backfire alatt?
Az /etc/config/network így néz ki egy D-Link DIR-825-nél. Valószínű, hogy a WRT54GL-é is hasonló. Hogyan kellene átalakítanom, hogy elérjem a célom?
config 'interface' 'loopback'
option 'ifname' 'lo'
option 'proto' 'static'
option 'ipaddr' '127.0.0.1'
option 'netmask' '255.0.0.0'
config 'interface' 'lan'
option 'type' 'bridge'
option 'proto' 'static'
option 'ipaddr' '192.168.1.1'
option 'netmask' '255.255.255.0'
option 'defaultroute' '0'
option 'peerdns' '0'
option 'ifname' 'eth0'
config 'interface' 'wan'
option 'ifname' 'eth1' <= ez mi legyen??
option 'proto' 'pppoe'
option 'username' 'xxx'
option 'password' 'xxx'Illetve ezt a részt is valószínű újra kéne gondolni:
config 'switch'
option 'name' 'rtl8366s'
option 'reset' '1'
option 'enable_vlan' '1'
config 'switch_vlan'
option 'device' 'rtl8366s'
option 'vlan' '1'
option 'ports' '0 1 2 3 5'Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
CS_D
senior tag
Az egyik TP-Link fórumból megszületett a megoldás, de még nem volt alkalmam kipróbálni.
Elvileg ha az alábbi kód beillesztésre kerül, akkor sikerrel járok:
config 'switch' 'eth0'
option 'vlan0' '0 1 5*'
option 'vlan1' '2 5'Beszámolok a részletekről, amint meggyőződtem a működésről!
-
kiraly45
csendes tag
Hali!
Van 2 db Linksys WRT54GL routerem, mindkettőn Tomato 1.28 fw.
Lehet-e az egyiket úgy beállítani, hogy az egyik számítógépem LAN kimenetét vezeték nélkülivé alakítsa és így internetezzek vele?
Ha igen, akkor hogyan kell beállítani a routereket?
Legyetek szívesek egy kicsit szájbarágósabban elmagyarázni, mert rengeteg leírást olvastam, és nem jön össze a dolog.Számítógépet használni olyan, mint tengeralattjárót vezetni...ahogy kinyitjuk az ablakot, máris kezdődnek a problémák.
-
kiraly45
csendes tag
válasz kiraly45 #10929 üzenetére
Ok, rájöttem. Majdnem jó a tomato FAQ leírása, de mégis ezen akadtam el.
[link]
Csak Security = WEP titkosítással tudtam összekapcsolni a két routert, a WPA Personal titkosítással nem működik a dolog.
A fő routeren a Wireless Mode = Access Point + WDS, a computert wirelessé átalakító routeren a Wireless Mode = WDS. Lehet, hogy menne Access Point + WDS-el is, de már mindegy.
A lényeges különbség a Security = WEP. A Passphrase és a használt key (pl. Key 1) ugyanaz mindkét routeren.
A WDS résznél az ellenkező Wireless MAC címeket be kell adni.
És működik.[ Szerkesztve ]
Számítógépet használni olyan, mint tengeralattjárót vezetni...ahogy kinyitjuk az ablakot, máris kezdődnek a problémák.
-
Archer
őstag
Üdv!
Történ, hogy a jól bevált WRT54GL routerem meghalt mert a telefonvonalba belecsapott a villám. Vettem egy másikat. Viszont a hozzá adott külső táp elég karcsú, a mostani mobilokhoz adott gagyi telefontöltőkre emlékeztet. A régi routeremhez még rendes külső trafót adtak, súlyra is megvolt bőven. Bár a specifikációik megegyeznek, lehet esetleg valami előnye az új külső tápnak vagy szimpla spórolás az egész? Mert akkor inkább használom a régivel.
Beszélni már gyerekkorában megtanul az ember. Hallgatni csak sokkal később.
-
HXY
addikt
sziasztok!
A WRT54GL egy 30 megabites netet ki tud szolgálni wifin keresztül?
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz Archer #10931 üzenetére
Ne a tömegét nézd! Simán lehet, hogy kapcsolóüzemű (mint a WRT54GC-hez adott táp, csak az 3,3V-os a G/GL/GS-típusoké pedig 12V-os), akkor pedig nincs benne 'óriási' transzformátor, amitől 'nehéz' lenne.
#10932: Nem tud, ahogy semmilyen 802.11g-s router sem, mivel a szabvány gyakorlati korlátja wifi-n 20 Mbps körül van. -
Mysterion
tag
Sziasztok! Van egy WRT54GL v1.1 és egy WRT54G v2.2 routerem. A WRT54GL-t jelenleg DD-WRT-vel layer2-es switchként hajtom, mert csak ezzel a hardver és fw kombóval sikerült működésbe hozni a 802.1q VLAN tagolásokat használó virtuális kialakítást. Utána úgy gondoltam a régebbi WRT54G-t meg beállítom Access Point + WDS-nek. Megpróbáltam felrakni rá egy 8.09 (Kamikaze) X-WRT-t, de azt sajnos egyszerűen lehetetlen beüzemelni. Az a baj, hogy induláskor 100%-os a memória használat, és emiatt valami félelmetesen lassú az egész, ha meg bármi változtatást próbáltam lefagyott az egész router. Csak 1 órás vergődéssel sikerült újra annyira feléleszteni, hogy be tudtam lépni és kilőni pár dolgot a memóriából. Utána gyorsan le is cseréltem a firmwaret. Megpróbáltam kíváncsiságból ezek után a WRT54GL-en is, ott is ugyanez volt a helyzet. Az a kérdésem, lehet egyáltalán futtatni X-WRT-t ezeken a kütyükön, van valami trükk amivel használható lesz ? Jó lenne, mert a Webif2 felületen a forgalom figyelés ami nagyon kellene és hiányzik erőteljesen az OpenWRT-ből. De nem merem többször felrakni, mert ebben az állapotban konkrétan használhatatlan az X-WRT ezeken a routereken, ha meg kilövöldözök minden szolgáltatást belőle, akkor meg értelmetlen az X-WRT-t használni.
Más is tapasztalt ilyet ? Van rá valami ötlet ? Köszi!
-
CS_D
senior tag
válasz Archer #10931 üzenetére
Teljesen meghalt a régi?
Nálunk is pontosan ez történt, hogy a telefonba villám csapott. De nekünk csak a WAN port halt meg, illetve az a LAN, amelyikre éppen PC csatlakozott.
Összes többi része tökéletesen működőképes maradt, így OpenWRT-vel áttettem a WAN portot egy még működő LAN portra. Pár hozzászólással előrébb láthatod a műveletet.
Egyébként már másodjára történt ugyanez, de először még garanciában sikerült kicseréltetni. Ennél már nem voltunk ennyire szerencsések, mert pár héttel ezelőtt járt le a gari.
-
CS_D
senior tag
válasz Mysterion #10934 üzenetére
Nem tudom, hogy pontosan miylen forgalomfigyelésre gondolsz. De az új OpenWRT trunk-ban már újfajta Luci webes felület van, amely egész sok dologgal fel van okosítva. Van benne forgalomfigyelési rész is. Kb fél éve van ez benne a Luci-ban, ha ennél régebbit használtál, akkor javaslom, hogy nézd meg.
Talán megéri vetned rá néhány pillantást.
-
Tom57
csendes tag
Sziasztok!
egy kis segítségre lenne szükségem, sajnos elégé kezdő vagyok ...
ott akadtam el h. van egy wrt54gl 1.1 modell számú routerem, rajta egy nem gyári firmware amit mindenképp le kell szedni.
eddig úgy próbáltam frissíteni, h.
1 leszedtem ezt http://www.linksysbycisco.com/EU/en/support/WRT54GL/download
2 a háló ip-t átírtam 192.168.1.1-ra az átjárót 192.168.1.245-re
3 utána cmd tftp -i 192.168.1.245 put fáljnév.bin parancsot írtam be és és enter majd közvetlen enter után adtam áramot a routerre ...
ezek után, azt a hibát kapom, h. időtúllépés történt ... mi lehet a gond? mit csinálok rosszul? olvastam egy hsz-ben h. keressek max 2 mb fw-t, én nem találtam eddig esetleg tudna vki egy kisebb verziót adni azzal is szívesen próbálkoznékezt a megoldást találtam rá a neten ... fogalmam sincs h. jól csinálom-e mit rontottam el, v. h. másfajta firmware-t is felrakhatok-e? v. nem iylen egyszerű a dolog ahogy leírtam...
tudom a az egész fórum erről szól , elég sokat beleolvastam, de szeretném kérni a segítségeteket!
üdv TamásAbit Nf7 alaplap, Amd 1,8 Ghz, 1280mb Ram ,Nv 6600Gt VGa 128mb ,80giga vinyó, codegen 400W táp
-
CS_D
senior tag
-
Mysterion
tag
Lehet rosszul fogalmaztam meg. Forgalomszámlálásra gondolok. Nem az egyszerű kiírja, hogy pl. naponta mennyi volt a forgalom, hanem a grafikonos megoldásra.
Mint ami a DD-WRT-ben van a Status -> Bandwidth alatt, vagy mint a Tomatoban a Real-Time, Daily és egyéb grafikonok. Tehát, hogy megrajzolja nekem grafikonon az elmúlt 10 perc, 1 nap, 1 hét forgalmát. Ilyesmi elvileg van az X-WRT-ben (meg még sok más dolog), ezért is próbáltam felrakni. A gond csak az, hogy egyszerűen telepítés után használhatatlan. Ahhoz rengeteget szolgáltatást le kell benne kapcsolni, hogy egyáltalán ha csinálok rajta egy mentést ne fagyjon meg a router. Ezért is kérdeztem, hogy mások akik próbálták az X-WRT-t WRT54G vagy GL-en azoknak is hasonló tapasztalataik vannak, vagy nálam van a gond ?
(#10937) Tom57:
Szerintem nem a 192.168.1.245-re kellene indítani a TFTP-t, hiszen az az átjáró, ha a routerednek szeretnél feltölteni FW-t, akkor a 192.168.1.1-et kell használni.
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
1.) Ezek a gyári firmware-ek nem feltétlenül TFTP-s feltöltéshez vannak kitalálva. Inkább a webfelületről próbálkoznék (ha van ).
2.) A linux-os CFE alapértelmezett elérhetősége valóban az ..1.245 végű cím, de például az átjáróhoz semmi köze, hisz nem netezni akarsz, hanem fw-t frissíteni.
3.) Ahhoz, hogy ez a művelet sikerrel járjon, több feltétel is szükséges. Az egyik, hogy a jelenlegi konfigurációnál a boot wait opció engedélyezett legyen. A másik, hogy nem előbb kiadjuk a parancsot, majd indítjuk a routert, hanem pont fordítva: megvárjuk, míg indítás után a power-led abbahagyja a villogást, és akkor próbáljuk meg a TFTP-t indítani.
(Amúgy mi az a fw, amit mindenképpen le kell szedni, és főleg: miért?) -
Immy
őstag
Üdv
Wrt54gl-nek milyen típusú az antenna csatlakozója?
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
szamoki
tag
Nekem Linksys wrt54gl verzióm van.
Tegnaptól azt tapasztaltam, hogy szakadozik a net és a kivéve a routert a dologból akkor meg stabil.
Kínomban már firmware frissítettem is. Ami sikerült, de semmi változás. Előtte évekig ment gond nélkül. MInden be van állítva rajta. Tud ilyent a linkSys, hogy megfárad? -
TeeJay
félisten
egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek
már 2 darab WRT54GL routerem van aminek a WAN portját kivitte a villám
tavaly nyáron az egyiket két hete a másikat ölte meg így.
maga a router tökéletesen megy, wifi-vel LAN-on lehet rá kapcsolódni egyedül a WAN portok vannak megégve rajta.
mindkettőn Tomato FW megy és mivel csak "ennyi" hibája van mindkettőnek ezért nem dobnám ki hanem gondoltam hátha van olyan FW vagy hátha a Tomato-ba meg lehet azt csinálni hogy a WAN port helyett valamelyik LAN legyen a WAN.létezik ilyen megoldás?
ha igen én lennék a legboldogabb mert lenne két használható routerem, bár mivel a biztosító úgyis kifizeti veszek majd egy TP-Link 841ND-t ezt a kettőt pedig majd wifi átlövésre fogom használni.aki tudja a megoldást megköszönöm ha megosztja velem
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
nagyúr
Sziasztok!
Van egy WRT54GL routerem gyári, de nem az utoljára megjelent firmware-rel. Most váltottam 30/3-as netről 50/5-esre és azt vettem észre, hogy router nélkül simán megy az 50/5, kb. 15-ös pinggel, viszont routerrel csak 30/5 meg és kb 30-as ping. Egy router resettel már elértem a 48/5-öt de a ping még mindig olyan 25-27 körül.
Lehet ezzel kezdeni valamit? Ha igen, akkor mit? Rakjam fel az utolsó gyári firmware-t? Vagy használjak nem gyári firmware-t? Esetleg vegyek másik routert?
Előre is köszönöm a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest