- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android szakmai topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
orangutan4
tag
helo,
Van egy régi, Wrt54gl v1.1 es routerem. Az lenne a kérdésem, hogy tudom e ezt arra használni, hogy a működő wlan hálózat jelét fogja, és továbbítsa? És ha igen, milyen beállítások kellenek, és hol? Próbáltam utánanézni, és a működő routerben (speedport W721v) bekapcsoltam az átjátszó opciót, és megadtam a linksys MAC kódját. Ennyinek elégnek kéne lennie? mit hogyan tovább?
Nem értek a dolgokhoz annyira, szal köszönök minden infót!
köszi -
And
veterán
válasz orangutan4 #11301 üzenetére
A gyári firmware-rel ez nem fog menni. Bármelyik másikkal:
- kliens(-híd) mód: vezetékes továbbításhoz, vagy
- repeater: vezeték nélküli jelismétléshez (esetleg egyben vezetékes hozzáféréshez is). -
kovi831
aktív tag
Srácok van egy kis problémám az 54gl-es routeremmel.1.28-as tomato van rajta, éppen próbálgattam a teljesítményt növelni.Egy idő után felvettem 252mw-ra amitől kifagyhatott.
Ezzel úgy semmi gond, de reset után nem akar felcsatlakozni a cábel netre.Pedig megadtam neki a kapcsolódás módját DHCP-re.
Mi lehet a gond?Talán a kábelmodem MAC címét klónozni kellene? -
And
veterán
válasz orangutan4 #11304 üzenetére
Nem jól érted: nem csupán frissíteni kell, hanem cserélni egy '3rd-party', nem a Linksys-től származó firmware-re. Lásd az #1-es hozzászólást (Tomato, DD-WRT, OpenWRT, stb.).
-
kovi831
aktív tag
válasz kovi831 #11303 üzenetére
Arra gondoltam,hogy amikor felvettem 250mw körüli értékre a teljesítményt nem-e elszált benne valami. A wiki[link] irja is
hogy tönkremehet
Még annyit próbálnék meg,hogy az egyik Lan portot átteném wanra, lehet a wanport ment tönkre...csak ezt nem tudom hogy kell.Valaki Írja már meg, ha tudja!Köszönöm. -
Zax1231
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy WRT54GL router és egy Xperia X10i telefon. Ha a telefonnal csatlakozom a hálózatra - wifin keresztül - akkor egy idő után megszakad a kapcsolat. A telefonon látszólag csatlakozva vagyok a wifire, de gyakorlatilag egy bizonyos idő (kb. 1 óra) múlva csak akkor tudom használni az internetet telefonról, ha újra csatlakozok. Próbáltam először dd-wrt firmware-el, Tomato-val és jelenleg a legújabb gyári firmware van a routeren. Minegyikkel ez a jelenség. Már próbáltam rátalálni a beállításokban a hiba okára, de eddig sikertelenül. Egy ismerősöm elintézte annyival, hogy a telefonommal van a baj, higgyem el. De nem hiszem el, ugyanis sehol nem csinálja ezt és a régi D-Link routeremmel sem jelentkezett ez a hiba egyszer sem Van egy laptopom, azzal nem jelentkezik a hiba...csak a telefont nem szereti. Tudna valaki tanácsot adni? -
veterán
Üdv!
Egyik barátnőmnek van egy ilyen routere.
Tegnap telefonált, h valami baj lehet.Átmentem, egyik gép kábellel volt csatlakoztatva, azzal működik is minden normálisan, de a laptopok nem tudják fogni a wi-fi jelet.
Már az elérhető hálózatok közt sem bukkan fel a router wi-fi jele.
Az előlapon a ledek villognak ahogy kell (asszem).Na most ilyenkor mi van? Elromlott a wi-fi része?
Vegyünk másik routert, vagy javítható ez esetleg?Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Attas
aktív tag
válasz Thunderzolee #11309 üzenetére
A router admin felületén megnéztétek, hogy a wifi be van kapcsolva? esetleg egy - visszaállítás alapra - is segíthet.
"Az élet olyan mint az ásás. Néha pár gyökér feltart, de annak jól odacsapsz és mehetsz tovább!"
-
veterán
Persze, ezért is írtam, h ha kábellel használom a routert, akkor tudom használni.
Bele tudok menni az admin felületre, tudok lépkedni a wi-fi beállítás menüpontjaiban is.
Természetesen be van kapcsolva a wi-fi.Találtam ezt a topicot, gondoltam megkérdem, h van-e/volt-e ilyen hibajelenség másnak is, h meghal a wi-fi része, vagy esetleg javítható-e, mivel láttam, h itt elég komoly firmware cserék is léteznek.
Oké tudom, h 5-6ezer Ft egy másik wi-fis router, csak bosszantó, h félig még jó a router, csak pont az a része rosszalkodik, amit használnánk.
Azt mondták, h már resetelték, de lehet, h nem is.
Később átmegyek csinálok egy resetet, lehet attól megjavul?[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
And
veterán
válasz Thunderzolee #11311 üzenetére
"[..] láttam, h itt elég komoly firmware cserék is léteznek."
WRT54G v7-re nincs más firmware, csak a gyári. Ha a defaultra visszaállítás (konfiguráció törlés) nem segít, akkor nem sok mindent tudsz vele kezdeni. -
veterán
-
gedikart
aktív tag
Üdv.
WRT54G routerre ha felteszem a Tomato fw-t, az "AP mode" azon kívűl, hogy a wifi klienseket (notebook-ok) összekapcsolja a vezetékes hálózattal, tud több vezetékes címet is kezelni? (összes LAN port használható-e egyszerre?)
Mert a sima a AP-n (WAP54G) 1 db port van, és ott ha AP módba vagy AP Client módba teszem, csak 1 db vezetékes MAC címet tud kezelni, (hiába terjesztem ki pl egy switch-csel). Hogy több címet tudjon egyidőben kezelni, át kell tenni Bridge módba (viszont ott nem kommunikál wifi kliensekkel)
[ Szerkesztve ]
-
-
gedikart
aktív tag
Ezelőtt 8 évvel még nem létezett tomato fw, így a gyári fw-el oldottuk meg a net osztást. Egyik ház WRT54G, másik ház WAP54G. Router oldalon vezetékes PC-k a LAN portokba, viszont az AP oldalon ezt egy switch-csel oldottuk meg, bővítettük ki. Igaz ehhez az AP-t bridge módba kellett tenni, mivel a másik 2 mód hátrányokkal jár (WAP54G esetében):
Kliens mód: ha ekkor 2 db vezetékes PC-t kötök rá, egyidőben nem működik mindkettőn a kapcsolat (csak 1 db kliensként működik - 1 MAC címet tud címezni/látni az AP), ha ekkor mégis 2 db PC-n indítom el a letöltést/web böngészést, a másodikként kezdeményező PC beáll - mivel 2 MAC címet nem kezel a kliens mód.
Az AP módnál ugyanezt vettem észre: összeakad két vezetékes PC használatakor. Csak Bridge módban működik.Most annyi upgrade történne, hogy a WRT54G-s házban, az alsó szobákban (ahol notik vannak), lemegy egy UTP kábel, abba csatlakozna egy másik WRT54G, és az más SSID-t, csatornát használna. AP-ként üzemelne, szolgálná ki a notikat.
Azért kérdeztem, hogy létezik-e, WRT54G tomato kombinációnál ilyen korlát, mint a buta WAP54G-nél.
-
-
Pürrhosz
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.
Kaptam egy ilyen routert WRT54GL.
A jelszó már nem ismert, nincs hozzá semmi.
Hogyan tudnám beüzemelni xp alá?Előre is köszöm!
P
-
And
veterán
válasz Pürrhosz #11318 üzenetére
Először is nyomsz neki egy hosszú (30/30/30) resetet: [link]. Erre minden beállítás visszaáll alapra, a jelszó is.
Mivel a router egy önálló kisgép, nem 'XP alá' kell beüzemelni, a konfigurációja attól független, és nem is kell hozzá semmi, csak a webfelületét kellene elérni. Az oprendszerben csak a hálózati kapcsolódás típusát kell beállítanod (alapesetben DHCP, máskülönben fix IP-, DNS- és átjáró címek). -
DjKoxi
senior tag
Üdv!
Lenne egy kérdésem.
Adott egy linksys 54GL router. Szükségem lesz gigabites hálózatra, és a TP- Link1043-at választottam. Tudom, hogy használtan nem sokat ér a linksys, ezért inkább megtartom switch helyett, azon eszközöknek amik nem igénylik a gigabites hálózatot.
Mit, és hogyan kell beállítanom, hogy a rendszer működjön? Tehát a TP link wan-ba bedugom a rádiós netem kábelét, és az egyik lan portot összekötöm a linksys wan portjával.
Mik a további teendők?
Gigabitre lenne kötve egy NAS, meg egy médialejátszó, plusz egy pc. Wifin menne tv, laptopok, telefon, ezeknek elég a "g" is egyelőre.Köszönöm a segítséget!
-
Habakuk
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy a router resetelése után ( amire azért volt szükség mert nagyon szaggatva továbbitotta a jelet - egyszer igen egyszer nem- ) mindig lecsatlakozik és nekem kell felmásszak a webes beállításokhoz és nyomkodni a "connect" gombot. A lecsatlakozás teljesen random, van hogy 2 órán keresztül nincs baja , viszont olyan is van hogy 2 percenkét disconnectel. Tud valaki megoldást arra hogy hogyan lehetne ezt kiküszöbölni ? A választ előre is köszönöm. -
neduddki
nagyúr
válasz DjKoxi #11320 üzenetére
HI!
ha elg negy port akkor lan1-4ig hasznlad, ha nem eleg akkor hasznlad a wan-t, vagy ha el akarod kuloniteni a ket halot
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
gedikart
aktív tag
válasz Habakuk #11321 üzenetére
Nekem is volt ilyen problémám, hogy random időközönként - néha 2-3 percenként - szakadozott a net. Modemcsere oldotta meg a problémát: a régi modemmel 11 ms volt a ping (pl ping www.matav.hu) és a le/feltöltés sebességével sem volt gond, de állandóan szakadozott... Az új modem, amit Invitel hozott nagyobb pinget eredményez, 11 helyett most 17 ms. Viszont csak 24 óránként szakad meg a net, ami normális.
Érdemes még a főoldalon a 'Keep alive: redial period' -ot használni, a másik helyett, és minél kisebbre állítani (gyári fw 20 sec-et enged)
[ Szerkesztve ]
-
-
-
martzee09
csendes tag
Sziasztok!
Találkozott más is azzal a problémával, hogy a Samsung GS2 kapcsolódik az otthoni wifihez Linksys WRT54GL, de mégse elérhető rajta az internet?
Az alábbi fórumban találtam tippeket de semmi se segített:
http://androidforums.com/samsung-galaxy-s2-international/369720-why-will-my-samsung-galaxy-s2-not-connect-home-wifi.htmlSzimptómák :
- Linksys WRT54GL (gyári firmware: v.4.30.15) otthoni router esetén
o GS2 csatlakozi a wifi routerhez, a router config http page bejön a mobilon, de nyema internet
o ugyanezzel a routerekkel bármelyik otthoni laptopról, illetve iPhone4-ről!! elérhető wifi-n az internet
- Utcai véletlenszerű nyílt hotspo-on szintén jól működik a Galaxy, elérhető vele wifi-n az internetAmiket próbáltam:
- wireless titkosítás állítgatása:
o WPA2-Personal/AES-re állítottam TKIP helyett a fórumozók javaslata alapján, de nyema internet
o wireless titkosítás kikapcsolása, nyema internet
- static ip beállítása a mobilra:
o ip:192.168.1.10, default gateway: router ip 192.168.1.1, DNS: UPC-s DNS szerverek, no internet accessSzerintetek mivel próbálkozzak még?
köszönöm,
Marcips.: egyébként kontakt, SMS, stb áttöltésre HTC Sensationon alapból volt egy program, amibe beállítottam, hogy Nokia E51 és bluetoothon már húzta is át ami kellett direktbe. Talált valaki ilyen programot az android marketen? Gondolom S2-höz is létezik ilyesmi.
-
gedikart
aktív tag
Adott 2 db azonos GL router (tomato 1.28) külső antennákkal (szintén egyformák). Egyik router üzemmódban, másik bridge módban.
bridgeről------->routerra másolva 3100 kbyte/sec
router----------->bridge esetén 2400 kbyte/secMiből adódik ez a különbség? valamelyik oldalon a hálózati (NIC) kártya driver keverhet be? (mindkét oldalon win7 64bit, netsh interface tcp show global egyformán van beállítva)
-
csixy
addikt
basszus !
Kérem szépen a moderátort, hogy ezt a Hszt és az előző kettőt törölje !Bocs, ezt elnéztem.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Szabacs
tag
Sziasztok!
Volna egy wrt54gl-em ver1.1, kb 5-6 éves lehet. Gyári firmware van rajta megvétele óta, nem is próbáltam sose mást rátenni.
Tegnap elment a net, próbáltam pingelni, elérni a routert, semmi reakció. Átmegyek, nézem, a kábelmodemen nem ég a link led. A routeren égett az összes port led(nincs mindegyik használatban), ha jól emlékszem. Kihúztam a tápját, visszadugom, a power led villog, és semmi más. Utána volt olyan, hogy a 4. port ledje égett (kábel nélkül). Sima reset, 3x30-as reset volt, semmi reakció. Tápot kimértem, 12V jön, ott nem lehet gond.Valami tipp, ötlet esetleg?
Köszi
-
And
veterán
válasz Szabacs #11336 üzenetére
A router működése közben méred a feszültségét, csak az ugye macera, minimum szét kell szedni hozzá a routert. Esetleg ráaggatsz egy pár wattos (< 6W) terhelést, mondjuk 12V-os izzót, csakhogy a táp nyugalmi feszültsége általában nagyobb, mint 12V, legalábbis a nem kapcsolóüzemű verzióé (ha jól tudom, kapcsolóüzemű és hagyományos trafós kivitelben is létezik adapter az adott típushoz).
Sajnos viszont azt kell írjam, hogy az elmúlt évek alatt már találkoztam 2-3 ilyen jelenséggel, és azok a GL-ek 'egyszer csak' szoftverhibásak lettek (a power led villogása is erre utal), a tápjuknak semmi baja nem volt. Meg lehetett javítani azokat a példányokat is, én rögtön jtag-kábellel estem nekik. A kiváltó ok volt például nyári zivatar, de olyan eset is előfordult, amelynél látszólag nem érte semmi hasonló durva behatás a routert, mégis ilyenné vált. (Az elrontott szoftverfrissítés esetedben nyilván nem jön szóba.) -
neduddki
nagyúr
HI!
kozonon frissiettem az e4200est dd-rol dd-re erre nem egy villogo csicso felirat fiogadott:- (
hogymegeszi a fene tftp megoldotta, erdekes, hogy a korabban ajnarozott 18024 hejejt most 18000 a nyero /allitolag/udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
DjKoxi
senior tag
Üdv!
Ha a routeren DHCP van beállítva, és pl kiosztotta az asztalinak a 192.168.1.103-at, akkor azt másnak már nem fogja osztani akkor mikor nem megy az asztali gép? Van 7 eszközöm, egyszer mindenki megkapta a maga IP-jét, akkor máskor is azt fogja kapni?
Tehát automatikusan MAC cím szerint eltárolja a kiosztandó IP címeket? Próbálgattam különböző sorrendben bekapcsolni az eszközöket, de mindig uazt kapták. Ez így nagyon jó lenne.
Nem találtam rajta olyan lehetőséget, hogy manuálisan lehessen egymáshoz rendelni, a DHCP funkció megtartása mellet. GL típus, és gyári firm van rajta.
Olvastam, hogy a TP-linkek tudnak ilyet.
-
And
veterán
válasz DjKoxi #11340 üzenetére
Tudomásom szerint a gyári firmware nem támogat statikus DHCP-t, tehát megjegyezni sem fogja a MAC-címeket. Ezért ha lejárt a bérlet, más kliensnek ugyanúgy ki tudja osztani az adott IP-t. Tegyél rá bármilyen 3rd-party firmware-t (mindegyik tudja), és a probléma megoldódik.
-
neduddki
nagyúr
HI!
na fennvan a gl-en a feketetuz 10.3.1, hat eszi rendesen, wifivel foleg, wifi nelkul egeszen birja a tmepot:- )
udv
neduddki
-
tobias40
veterán
Igaz hogy nem ilyen routerem van hanem TP-Link WR1043ND.
De itt sokan használnak ddwrt-t és hátha tudtok segíteni.
DD-WRT v24-sp2 (12/20/11) std - build 18024 van fent.
Segítenétek hogyan kell ddwrt-re felcsatolni az usb-s vinyót?
Ezt a hibát dobja:
Disk Info
--- /dev/sda
Block device, size 1.819 TiB (2000398934016 bytes)
DOS/MBR partition map
Partition 1: 1.819 TiB (2000396746752 bytes, 3907024896 sectors from 2048)
Type 0x07 (HPFS/NTFS)
NTFS file system
Volume size 1.819 TiB (2000396746240 bytes, 3907024895 sectors)
Status: Not mountedRestart volt már routernél és vinyónál is.
Mi lehet a baj?
-
looser
addikt
Sziasztok, van egy wrt54gl-em tomato 1.27-el. Megoldható egy script, batch, exe vagy akármi segítségével (xp), hogy a wifi-t ki/be kapcsolhassam bejelentkezés nélkül?
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
neduddki
nagyúr
válasz tobias40 #11345 üzenetére
HI!
ha jol emlexem a 18024et visszavontak a kirajji hejrol van hejjete a 18000 /e4200-nel laelabbis, egy rakas sz. volt/, tennek egy masikkal egy probat
udv
neduddki
-
krisztian030
csendes tag
Üdv! van egy Wrt54gl v1.1 es routerem egyik naprol a masikra power led csak vilog vki vmi megoldást?
[ Szerkesztve ]
fekete krisztian
-
neduddki
nagyúr
válasz tobias40 #11349 üzenetére
HI!
hagyd a francba a dd-t, es menj at open-re, ott leglabb muxik:- )
nem hasznaltm usb-t meg soha ruteren, de amit a 18024muvelt az egy vicc volt:- (udv
neduddki
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest