- Android szakmai topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
G.F.
aktív tag
Egy kis segítséget kérnék. Nem tudok rálépni a routeremre, "A kapcsolat alaphelyzetbe állt" hibaüzenet van Firefoxban. Előtte annyi történt, hogy megváltoztattam az SSID-t, ill. beállítottam a wireless rádió kikapcsolásának időzítését. Tomato 1.28 firmware van rajta. Madzagos hálózat van, laptopon látom a wifi hálózatomat, de csatlakozáskor user-t is kérdez, az eddig nem is volt.
A routert switch-ként használom. Mit csináljak?[ Szerkesztve ]
-gf-
-
hvb
tag
Sziasztok!
Van egy WRT54G Router, amivel egy mikrohullámú netet osztunk 3 felé.
Most szeretnénk bekapcsolni a Wifi részt, de nincs antenna hozzá, mert a helyi szolgáltató, (aki azóta már nincs, átvette más) aki beüzemelte nem adta oda annak idején.
Tehát az egyik antenna helyére rá van dugva gondolom a mikrohullámú antenna, a másik hiányzik.
Működni fog így a Wifi vagy kell venni egy antennát?
Jó így, hogy egyik oldalon egy mikrohullámú antenna, a másikon egy wifi antenna?Köszi
zs.
-
And
veterán
Pontosan mit is szeretnétek elérni? Ha az ISP ('mikrohullámú net') vezeték nélkül szolgáltat felétek, akkor már most is be van kapcsolva a wifi. A wifi és a mikrohullám nem egymást kizáró fogalmak, hiszen a wifi által használt 2,4 GHz-es (és 5 GHz-es) sáv is mikrohullámú. Ha a routeren már van egy külső wifi- (= mikrohullámú- ) antenna, akkor a másik aljzatot ezzel párhuzamosan nem tudod már használni. Ha WISPszolgáltató mellett beltéri wifi-elérést is szeretnél a meglévő vezetékes mellé, akkor kénytelen vagy egy újabb AP-t vagy wifi-routert kötni a kliens routered (WRT54G) egyik szabad LAN-portjára.
-
And
veterán
-
PonPon
senior tag
dd-wrt firmware-el, valahogy kilehet listázni hogy milyen wifi hálózatokat lát a router...amit esetleg kicsit ellopva fellehetne erősíteni?
ssid alapján tudok csatlakozni hálózatra és repeat-elni...de azt arra nem jöttem rá hogy meg is tudja-e mutatni mit lát...
-
Menotti
aktív tag
válasz PonPon #10362 üzenetére
Meg bizony....!Az első kettő tuti.A 2. kifejezetten jó ha csak egy irányból akarod adni/venni a jelet: "Vízszintes irányszög:75 fok" Ez azt jelenti,hogy mig az eredeti antennád gyakorlatilag körbe(előre,hátra,jobra,balra) szórja szét a jelet,addig ez teljes adóteljesítményedet csak egy 75 fokos "sávban" előre irányba továbítja jóval távolabra illetve erősebben mint az eredeti
-
PonPon
senior tag
válasz Menotti #10363 üzenetére
Köszi a választ!
Ilyet rendeltem egy kollégától, hogy kicsit hozzájáruljak a GDP-hez
WiFi antenna eladó, 14 dBi 2,4 GHz!jövő héten kiderül mit tud
[ Szerkesztve ]
-
bexinho23
őstag
Életem legrosszabb döntése volt ez a típus!
1. Linksys-em "G" típusú volt, ami kb 4-5 hónapig ment, és után időnként, majd pár hétre rá óránként dobálta el úgy az IP-t (dinamikus-T-com), hogy percekig kellett szenvedni vele, mire visszajött. Utána a sok reset miatt teljesen beadta a derekát, és zárlatos lett. Nem bírta 1 évig. Neten rendeltem IPON-tól, garanciás volt. Fizetnem kellett a k.rva drága futárköltséget oda-vissza (2.600), és 2-3 hetes telefonálgatás után kinyögték, hogy tényleg javíthatatlan, vásároljam le, mert nincs ebből a típusból.
Oké, 2ezerrel többért tudtam venni egy "GS" típust. Elején gyönyörűen ment, aztán pár napja elkezdte ugyan azt csinálni. Egyből eszembe jutottak a hetekig tartó falkaparások, idegeskedések.
Most oda jutottunk, hogy wifi-n keresztül van hálózat, de NET-et nem oszt, csak kábelen. Ez viszont kiábrándító, mert Xbox360-hoz, 2 laptop-hoz, egy PC-hez és egy samsung wave-hez csatlakoznánk.... HA méltóztatna engedni ez a szörnyűség!Komolyan mondom, sírva fakadok!
Napi használat: van amikor sokszor megy a torrent feltöltés/letöltés 1, nagy ritkán 2 gépen (ésszerűen beállítva az Utorrent), illetve a folyamatos böngészés, xbox live (neten játszás).
Valaki tudna ötlet adni, vagy tapasztalatot megosztani? Esetleg megmondani, hogy a Tomato fw. segít-e egyáltalán ilyen helyzetben?
Illetve ha van jobb router (mert ennél csak jobb lehet), akkor milyet lenne érdemes venni max. 12ezerig?Üdv,
Bex -
Fleed
aktív tag
Van egy WRT54GC routerem, és UPC FP15 ös net van bekötve. Néha megszakad a net, és csak resetelgetés ki-be kapsz után jön helyre nagynehezen. Kb 5 éves lehet a ketyere, lehet hogy cserélni kéne? Vagy mi lehet a probléma? Köszi
-
outsiheder
tag
És Kb 5 éve van UPC FP15 ös net bekötve?
Az érdekes, hogy sokan elhiszik a (bármely) szolgáltató bla-bla szövegét, hogy náluk minden rendben van, a hiba az ügyfél/előfizető gépében, rendszerében van, és ha meghallják, hogy routert is használ....
Tessék gyanakodni, hogy úgy adják el az egyre gyorsabb csomagokat, hogy nincs meg hozzá a kellő műszaki háttér/fejlesztés. -
outsiheder
tag
[ Szerkesztve ]
-
Fleed
aktív tag
válasz outsiheder #10368 üzenetére
Nem... anno t-kábelhez kaptuk a routert, és én ezt felhoztam Bp-re az albérletbe. Szóval másnak is van ilyen problémája? Lehet valamit kezdeni, vagy csere?
-
outsiheder
tag
Nálam t-s, és kábeles.
Amikor váltottam 15/5-re, közel 3 hónapig tartott mire beállították, közben szakadozott, (nagyon) lelassult, kifizettem egy csomó mobil számlát a 1412-s zenehallgatásért.
Megreklamáltam, elengedtek egyhavi díjat. Most jónak tűnik.
A tápegységét mérd ki, hogy nem-e esetleg annak van vmi baja.
Utána marad a kábel/adsl modem, bele kell lépni, és a belső logját megnézni, hogy nem tűnik-e el valamelyik vivő frekvencia, illetve az is látszik, ha nem kap ip-címet a szolgáltatótól.
Nálam a 192.168.100.1 címen látszik a modem, a felhasználó neve és jelszava: keresni kell, vagy esetleg a root/admin valamilyen kombinációban.
Ja igen, a routert és a beállításait nem változtattam, az egész hercehurca alatt az esetlegesen kért újraindításokon kívül nem lett hozzányúlva.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz outsiheder #10369 üzenetére
Köszönjük az értesítést!
Én meg az új TomatoVPN-t várom már , de nagyon. http://tomatovpn.keithmoyer.com/
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
KoVee84
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Van egy WRT54G routerem, 7-es verzió és a linksys oldalán hát marhára nem találok hozzá drájvert, mert mikor kiválasztom a WRT54G típust, ott minden verzió van, csak 7-es nincs
Ez mi tököm?Köszi előre is!
-
KoVee84
senior tag
Köszi!
Közben megtaláltam én is, és ezzel a lendülettel el is b@sztam a firmware-jét. Leszedtem a legújabb firmware-t a V7-hez és elkezdtem upgradelni, és a folyamat közebén az egész megfagyott. Nos netem az van, de ha fel akarok menni a router admin menüjébe, akkor nem jön fel a gui , meg újraindul a router:
Se kép se hang
Esetleg ötlet? Tipp? Mi a teendő ilyenkor? -
novoszath
senior tag
van egy GL-es routerem aminek a szama Ver. 1.1-es
erdeklodnek hogy melyik tomato FW-t erdemes rahuzni?
ahogy lattam hogy van 3 es 16MB is
ebben szeretnem a szakik segitseget kerni
a valaszokat elore is koszonom
Udv: Novi
PSN ID: NOVADA1988 Az élet egy sz@r játék de Qurva jó a grafikája!! Nokia Lumia 640XL, Lumia 650 Windows Phone 10. Xiaomi Mi Max 2, Redmi Note7, Poco X3 NFC, Oneplus Nord 2 5G, Samsung Z fold 2
-
törölt tag
Egészen véletlenül nem ismer valaki egy MAGYAR NYELVŰ, pontos leírást arról, hogyan tudnám felrakni bármely 3rd party firmware-t a Linksys WRT54GS V5.1 routeremre?
-
PonPon
senior tag
Sziasztok!
DD-WRT@WRT54GL v1.1.
a signal qualitity mi befolyáslja? 40% on van (panel) lakáson belül, miközben a windows excellent jelerrőséget mutat nagyon rossz ez nekem?másik hogy a Wireless TX Power-el érdemes játszani, vagy tönkreteszem vele a router-em? 71mw-n van jelenleg default ahogy nézem, de azt írja 250ig lehet emelni. ezzel kapcs vannak tapasztalatok?
-
-
And
veterán
válasz PonPon #10381 üzenetére
"a signal qualitity mi befolyáslja?"
A vételi szint és a jel/zaj viszony (SNR).
"nagyon rossz ez nekem?"
Ilyen kérdések felvetése előtt legyél egy kicsit kreatívabb, és tedd fel magadnak a kérdést: adott a maximális, 54 Mbps értékű linksebesség? Továbbá: megvan a g-wifitől elvárható kb. 20 Mbps hasznos átvitel, mondjuk lan-wlan viszonylatban? Ha igen, akkor senkit sem érdekel a signal quality. Nézd inkább az SNR-t: nagyjából 25 (dB) felett már jónak számít, azzal már elérhető a legnagyobb linksebesség.
TX-powerrel nem érdemes játszani, a 70mW már elég nagy érték. Az pedig, hogy a webfelületen be tudod állítani, még nem jelenti azt, hogy a hardver is tudja. Mellesleg az AP adóteljesítményének kétszerezése 'mindössze' 3 dB növekedést jelentene a klienseken. A -50 (dBm) vételi szint pedig már több, mint elegendő, az jó esetben >40dB SNR-t jelent, nálam a router a kövzetlenül mellé telepített AP-ra jelez kábé ennyit.. -
zsolt501
nagyúr
Nekem Iphone 3GS és a router között 4 méter távolság esetén -41dBm RSSI-t és 57-58 Quality-t mér, úgy hogy az adó teljesítmény 42mW.
Érdemes az antennákkal játszani mert nekem az hozott javulást hogy 45 fokban megdöntöttem oldal irányba.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
törölt tag
Azóta valamit nagyon elrontottam...
Csak villog a power led időtlen időkig.
Erre van valami megoldás, vagy kuka?Ha nincs más megoldás, akkor jó választás lenne egy WRT54GL?
Ahogy elnéztem ez lenne a legjobb, ugyanis van egy pár TNC csatolójú antennám, és ezért mindenképpen maradna a Linksys. (Ha jól tudom csak nekik vannak iylen routerei).
Bár ezek után nem szívesen vásárolnék ebből a márkából, de kénytelen leszek.
Esetleg jobb alternatíva?[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz #41635072 #10385 üzenetére
Úgy néz ki, elcseszted a fw-módosítást. Legrosszabb esetben is helyre lehet hozni jtag-kábellel. A WRT54GS v5.1-es routerre különben a 2MB-os flash miatt kizárólag egyetlen alternatíva van, a DD-WRT Micro. Routert meg ne az antennacsatlakozó típusa alapján válassz, mert azt viszonylag egyszerű cserélni egy meglévő antennán, de mindenféle átmenetet is kapni egyik csatlakozóról a másikra, pl.: [link].
#10384: Azt hozzá kell tennem, hogy ugyan egymás mellett van a két eszköz, az egyik beltéri AP-ként van használatban, a router antennája pedig a tetőn van. Ha a sajátját használnám, biztos nagyobb jelszintet kapnék, de ez nem célom (távoli csatornákon vannak), és a nyákon nem teljesen árnyékolt jelút miatt így is elég magas ez az 'átszivárgó' teljesítmény. -
szlobeee
csendes tag
Sziasztok!
Van egy WRT54GL routerem xp alatt használnám wlan-nal. A beállitásokban teljesen kezdő vagyok, de beállitottam, kapcsolodok is a wlan-ra, de valamiért megszakad a netem van hogy 10 perc van hogy 30perc múlva, ez után meg nem kapcsolodik mindig ujra, sőt van hogy le is fagy a laptop, virus nincs, xp naprakész. Van esetleg valami ötletetek??? Esetleg xp-n kell valamit beállitani wlanhoz,és nem a routeren, mert ott szerintem jo minden ha már fel tud kapcsolodni. Előre is köszi, ui: router 2 napos tehát nem hiszem hogy FW-t kéne frssiteni...
-
tibor23
senior tag
válasz KoVee84 #10388 üzenetére
Sziasztok!
Nekem egy WRT54G v7 verziójú (8-asnál) régebbi firmware lenne szükségem downgrade-hez. Állítólag egy downgrade kell ahhoz, hogy a német nyelvű változatomra felmenjen majd az új angol nyelvű verzió.
Kérem, akinek van hozzá régebbi fw küldje el, vagy tegye fel valahova.
-
KoVee84
senior tag
-
tibor23
senior tag
válasz KoVee84 #10390 üzenetére
A német nyelvet nem igazán értem az vele a bajom.
Itt (http://homecommunity.cisco.com/t5/Wireless-Routers/Change-Language-Pack/td-p/3119/page/3?query.id=14197) azt írják, hogy a nyelvváltásra csak firmware frissítéssel van lehetőség, de nekem a legfrissebb verzió van fönn, és azt nem engedi frissíteni.Ha megvan a gyári CD-d, azon biztos van egy régebbi FW. Kerestem eleget a neten, de nem találtam :-(
-
tibor23
senior tag
Van lehetőség egyáltalán ennél a routernél arra, hogy a netet wifin kapja, majd azt az etherneten ossza tovább? WDS client mód vagy mi. Eredet gyári fw-rel, mert a v7 verzió nem hackelhető.
-
_BM_
senior tag
Hali!
Nem tudom a cisco gombbal be- és kikapcsolni a wifit, pedig arra van beállítva a gomb. Néha sikerül, néha nem. Van olyan, hogy sikerül kikapcsolni a gombbal, de a PC-ről ellenőrizve halványan látható marad a pipa. Tomato 1.27
Egyébként frankón hasít a cucc.Találkozott valaki ilyen problémával? 30/30/30?
[ Szerkesztve ]
-
Barett 50cal
senior tag
Hali
Mivan akkor ha frissiteni akartam az egesz rendszeremet,es kihuztam aroutert.10ms mulva visszadugtam,de azutan mar nemlett net.elindul,villpg a wifi,az internet,a modem se rossz,aztis ki/be huztam,desemmi.kabelekkel nincs gond.egyszeruen eltunt a halozat pedig ugymutatja hogy aktiv.ilyenkor mivan?:/
Wrt54g-m vanTime you enjoy wasting, isn't wasted time
-
novoszath
senior tag
wrt 54GL-es routerhez kersenek nagyobb hatotavolsagu antennat
ebben szeretnem a segtsegeteket kerni
elore is koszonom
Udv
PSN ID: NOVADA1988 Az élet egy sz@r játék de Qurva jó a grafikája!! Nokia Lumia 640XL, Lumia 650 Windows Phone 10. Xiaomi Mi Max 2, Redmi Note7, Poco X3 NFC, Oneplus Nord 2 5G, Samsung Z fold 2
-
Atapi
senior tag
válasz Barett 50cal #10397 üzenetére
mit jelent az, hogy frissíteni akartad a rendszeredet? operációs rendszerre gondolsz, vagy routerre?
aktív a link, az oké. kapsz-e ip címet a routertől? (futtatás --> cmd --> ipconfig kimenetét másold be)
milyen verziójú a kütyü? (wrt54g vx.y --> x.y=?)@novoszath: milyen nagyobb hatótávolságú antennát szeretnél? egy fix vevőhöz szeretnéd a jelet átlőni, vagy mondjuk a notebookod szeretnéd messzebb, pl a kertben is használni?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs