- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- December 3-án elhagyja Kínát az iQOO 13
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
guga
Közösségépítő
Üdv! Adott ez a [készülék] + egy dvr asztali 6 kamerás rögzítő. A feladat, hogy távolról, vagy mobilról elérjék. Odáig már eljutottam, hogy ha a mobiltelefon belső hálózaton van, akkor eléri, használja a megfelelő alkalmazással, de kívülről egyelőre elérhetetlen. DMZ-ben megadtam az ip címet, de a tcp port forwardingnál elakadtam. Csak egy értékem van 3357, de 4 értéket kell megadni, vagy bármi, vagy rózsaszín
Egyelőre még változó az ip cím, kb. 2-3 nap múlva lesz fix. ip címük, akkor megyek ki újra rendbe tenni.
Előre is köszi.
Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó
-
And
veterán
A DMZ felesleges, csak a port forward kell. Ha egymást követő portokról van szó, akkor a port range forward-nál egyetlen sorba is bele lehet írni. Viszont mindenféleképp kellene az a fix belső IP (sajna a gyári firmware nem támogatja a statikus DHCP-t sem, így a router nem tud MAC-cím alapján stabil címet osztani), mert különben nincs hova forwardolni. Okosabb firmware-rel megoldható a statikus DHCP, valamint az is, hogy a külső, internet felől látszódó portszámokat a belső hálózat felé más portokra forwardolja.
Mod.: Ja, a külső elérést nagyban megkönnyítené egy dinamikus DNS szolgáltatónál való regisztráció is, pl. Dyndns.org, ezt még a gyári alapszoftver is ismeri.[ Szerkesztve ]
-
Norberto89
csendes tag
Szevasztok!
Én is egy Linksys WRT54GL tulajdonosa vagyok, a Tomato firmware 1.28 verzióját használom.
Szeretnék a következő problémára megoldást találni:
Be szeretném állítani úgy a routert, hogy éjfél körül lekapcsoljon, reggel 8 körül pedig magától elinduljon. Azt tudom, hogy a wirelessnél van ilyen lehetőség, de mivel én ezt főleg az árammal való spórolás miatt szeretném, így nekem az kellene, hogy az egész router kapcsoljon ki.
Én úgy gondoltam, hogy a shutdown-ot valahol a scripteknél kellene beállítani, csak mivel jómagam nem értek ehhez, így nem tudtam eddig megoldást találni erre, és a külföldi oldalak nem nagyon foglalkoznak ezzel.
Azt, hogy a sheduled reboot működne-e úgy, hogy a router kikapcsolt állapotban van, szintén nem tudom, de ha már sikerülne elérni azt, hogy legalább magától lekapcsoljon, az is fél siker lenne. Természetesen a legjobb az lenne, ha magától ki-be kapcsolgatna.
Tudnátok nekem erre valami megoldást adni? Előre is köszönök szépen minden segítséget. -
happy555
aktív tag
válasz Norberto89 #11657 üzenetére
Szerintem erre a célra jobban járnál valami olcsóbb idözítős konnektorral. Akkor a tápegység sem fogyasztana semmit!
Nem vagyok babonás, mert az szerencsétlenséget hoz!
-
PonPon
senior tag
ha kivan kapcsolva akkor nem hinném, hogy eltud indulni újra...
PC se tud magától bekapcsolni. -
MODERÁTOR
Ez két okból sem fog működni... Az egyik, amit itt már leírtak előttem, hogy ha egyszer lekapcsolt, akkor nem fog tudni újra elindulni, mivel az operációs rendszere leállt, így nincs ami újraindítsa a vasat! A másik pedig még a leállítással kapcsolatos, mégpedig, hogy mivel ez nem egy ATX-es PC táp, ha le is állítod paranccsal a firmware-t, az nem fogja - mert nem tudja - áramtalanítani a routert, azaz a LED-ek tovább fognak világítani, és az egész vas ugyanúgy működik tovább, talán 1-2Watt-al leesik az áramfelvétele, és ennyi! Vagyis úgymond csak szoftveresen áll le, valahogy úgy, mint a régi PC-k voltak AT-s időkben! Ott is kiléptél a Win95-ből, aztán kiírta, hogy "Most már biztonságosan kikapcsolhatja a számítógépet!"
Erre csak az időzíthető konnektor lesz megoldás, amit fentebb is javasoltak már!
PonPonBár egy teljesen áramtalanított PC valóban nem tud elindulni magától, de a legtöbb ATX-es gép BIOS-ában van lehetőség időzített bekapcsolásra, csak ez ugye nem ugyanaz a helyzet, mint a router esetében, mert egyrészt a PC képes a tápegységét is vezérelni, amit a router nem tud megtenni, másrészt ezen van egy ilyenkor is működő rendszer, a BIOS, ami a routerből szintén hiányzik...
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
Kiegészítés az előttem szólókhoz: amit ezen meg tudsz spórolni mondjuk egy kapcsolóórával, az a gyakorlatban elhanyagolható. Korábbi mérés alapján a router hálózat felé mutatkozó fogyasztása mindennel együtt legfeljebb 5W lehet. Ez 7/24-es üzemben havi szinten 0,005kW * 24h * 30nap= 3,6kWh-t jelent, amely érték 1/3 részét, azaz 1,2kWh-t spórolnád meg, ha napi 8 óra időtartamra pihenőre küldenéd. 50 Ft/kWh áron ez kemény havi 60 Ft-ot jelentene. Viszont a router ki- és bekapcsolása lehet, hogy annyival rövidítené az élettartamot, hogy amit ezzel az energiaspórolással nyernél, azt a költséget rögtön be is építheted a következő routered árába .
[ Szerkesztve ]
-
Norberto89
csendes tag
Na igen, ezen már én is elgondolkoztam, hogy a mindennapos ki-be kapcsolgatás nem biztos, hogy jót tesz egy elektronikai eszköznek... hát köszi szépen a megerősítést
Azt hiszem, akkor nem is érdemes tovább ezzel a megoldással foglalkoznom.
Még annyit kérdeznék, ha esetleg valaki már játszadozott a transmit power alapból beállított 42 mW-os értékével, hogy mi az a szint, amitől lejjebb nem érdemes húzni? Az egész lakásban max. 1 fal választja el a routert az adott gépektől, és kb. 6-7 méter a max. távolság. Vagy ez is csupán pár forintos spórolást eredményezne? Mert akkor inkább hagyom az egészet úgy, ahogy van
Köszi szépen az eddig beérkezett válaszokat, gyorsak voltatok -
And
veterán
válasz Norberto89 #11662 üzenetére
Úgy vettem észre, hogy a beállított adóteljesítménynek alig van köze a DC-oldali áramfelvételhez. Az amúgy sem túl stabil érték, ingadozik össze-vissza, de az átlaga szemmel láthatóan sokkal jobban függ a processzor terheltségtől, mint a TX-power értékétől. Ha belegondolsz, 1W folyamatos fogyasztás havi költsége mai áron nagyjából 35 Ft. Itt meg a rádió szintjén legfeljebb 1-2 tizedwattról van szó. Ennél azért a CPU fogyasztása sokkal többet ingadozhat.
-
-
beller
aktív tag
Sziasztok! Van egy Linksys 54 GL-em Tomato 1.28-cal. Erre kapcsolódik 2 gép kábelen és 3-4 gép WIFI-n. Van e arra lehetőség - és ha igen hogyan -, hogy külön meg tudjam nézni, hogy a kapcsolódó WIFI-s gépek adott pillanatban milyen sebességekkel töltenek le, persze külön-külön. A másik kérdésem az lenne, hogyan tudom beállítani, hogy a kábelen érkező 1,8 Mb-ből 1-et kapjanak a vezetékesek és a többit a WIFI-s gépek. Ilyen esetben van e arra lehetőség, hogy amennyiben a WIFI-s gépek nincsenek a neten, illetve nem használják fel a rájuk eső részt, akkor azt is igénybe vehesse a vezetékes gép(-ek). Előre is köszi a segítségeteket.
-
MODERÁTOR
válasz beller #11666 üzenetére
Szia!
Erre való az IP Traffic menü, ott láthatod minden, a routerre csatlakozó eszköz sebességét! A sebesség limitálást a Bandwidth Limiter menüben tudod megoldani, leginkább IP vagy MAC címekre korlátozva, vagy pedig külön VLAN-ba kell tenned a WiFi hálót, és akkor lehet egyben is korlátozni azokat!
-
beller
aktív tag
válasz Intruder2k5 #11667 üzenetére
Nagyon köszönöm, főleg hogy ilyen gyorsan válaszoltál. Na a helyzet, hogy én láma vok A traffic-ot mint dohányboltot ismerem. De félre a viccel nem is találok ilyen menü pontot. A Bandwidth menü meg van, de abban csak a valós idő, utolsó 24 óra, napi, heti és havi le-fel töltés található.Ha van türelmed kérlek segíts a beállításnál. MAC címre lebontva okés lenne, mert mindegyiknek egyformán lenne x nagyság. Most hogyan tovább? Előre is köszi.
-
beller
aktív tag
válasz Intruder2k5 #11669 üzenetére
Hát ezaz Az enyém is 1.28 de nem shibby-től. Az enyémnél ez van:
Tomato Firmware v1.28.1816
Copyright (C) 2006-2010 Jonathan ZarateAkkor most ez nem a legújabb? Frissítenem kell?
-
MODERÁTOR
válasz beller #11670 üzenetére
Lehet az is a legújabb (azt a verziót nem követem), de más fejlesztőtől... Az általam linkelt természetesen ugyanúgy az eredeti Jonathan Zarate féle verzióra épül, de több extra funkció van benne! Nem kell frissítened, de ha szeretnéd használni az IP Traffic funkciót, akkor szükséges!
[ Szerkesztve ]
-
beller
aktív tag
válasz Intruder2k5 #11671 üzenetére
Honnan lehet letölteni és hogy megy a frissítés,mert kb 5 évvel ezelőtt frissítettem erre az eredeti Linksys-ről.
-
beller
aktív tag
válasz Intruder2k5 #11673 üzenetére
Oké. Letöltöttem, lejött egy trx file. Hogyan tovább?
-
MODERÁTOR
-
beller
aktív tag
válasz Intruder2k5 #11675 üzenetére
Telepít, sikeres, örvendezik
Köszönöm okés -
MODERÁTOR
-
beller
aktív tag
válasz Intruder2k5 #11675 üzenetére
Engedélyeztem az IP Traffic Monitoring-et. Ott kell még valamilyen beállítás?
-
beller
aktív tag
válasz Intruder2k5 #11677 üzenetére
Külön köszönet a frisssssért Van egy gondom a beállításokon túl amit hiába save-ltem újra kell indítani. A gondom az, hogy volt egy olyan beállítás a routeren amit régen innen szedtem le, hogy ha WIFI-vel kapcsolódnak kivilágszik a nagy lámpa a router elején, jelezve hogy WIFI kapcsolat van. Nem tudod véletlenül a beírandó progit, meg hogy hova kell. Vissza tudom keresni, de mint mondtam jó régen volt.
-
beller
aktív tag
válasz Intruder2k5 #11682 üzenetére
Nem megy a WIFI Ez a kisebbik gond, a nagyobbik, hogy csináltam egy resetet és a belépéshez jelszót kér amit nem tudok. Már próbáltam a root/admin-t admin/admin-t admin/root-ot semmi Amúgy a reset után megváltozott a felület is. Szinte teljesen olyan, mint a Tied, de a LINKSYS felirat alatt 0-ák és 1-esek vannak. MI lehet a jelszó és mit kell tennem a WIFI érdekében.
-
MODERÁTOR
-
beller
aktív tag
válasz Intruder2k5 #11682 üzenetére
Na rászántam a délutánt és most már megy minden szuperül. Hiába 4-5 éve hogy rátettem a Tomatót azóta nem volt frissítés és elfelejtettem mindent. De mostanra már okés. Nagyon köszi a segítséget.
-
beller
aktív tag
válasz Intruder2k5 #11684 üzenetére
Hát most minden megy, de kiléptem és nem tudok visszalépni. Az előbb is rsettel tudtam belépni. Azt írja ki, hogy a
"A 192.168.1.1:80 szerver felhasználónevet és jelszót kér. A következőt mondja: TomatoUSB." és alatta a két mező, hogy felhasználónév: + jelszó: .Hm. A WIFI-nél a titkosítások nem voltak alapból beállítva azért nem ment. Az SSID az valóban Tomato24 - ami megjelenik a laptopon - amúgy a kiírás szerint a routerem belül TomatoUSB. Ez a "nem tudok belépni" csak izgat. Mi a szösz lehet? Mi az a :80 a 192.168.1.1 után?hm. Van ötleted? Igazából nem is jelszót kér hanem hitelesítést. Persze jelszóval és felhasználóval, de a kis ablak ami kijön annak a megnevezése : Hitelesítés.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz beller #11686 üzenetére
A 80 a port száma, de ezt nem szokás kiírni, mivel ez az alapértelmezett http port, így ha nincs egyéb port megadva, akkor ezt használja! Ugyanígy https esetében sem adjuk meg a 443-as portot, csak ha ettől eltérőt használunk! Véletlenül a böngésződ nem tárolt el valami régi jelszót, ami nem érvényes már?
A TomatoUSB szerintem nem az SSID, amit a routeren belül látsz!
[ Szerkesztve ]
-
beller
aktív tag
válasz Intruder2k5 #11687 üzenetére
Nyertél a francba A régi belépés admin/admin volt. Most kitöröltem, átírtam és műxik. A fenébe hogy ilyen egyszerű dolgokra nem jön rá az ember a sok tökölés közben. Na most már tényleg minden rendben. (remélem) Köszi a segítséget, meg a progit is természetesen. Mára befejezem, de a még valszeg jelentkezem. Nagyon köszönöm.
-
MODERÁTOR
válasz beller #11688 üzenetére
Azért ez érdekes, mert a webes felületre elvileg be tudsz lépni admin felhasználónévvel is, és root-al is, de SSH konzolba már csak a root működik, én ezért mindenkinek azt mondom, hogy a root-ot szokja meg, az mindenhova jó! Persze nem mindenki használ konzolt, de ez már egy másik kérdés...
-
beller
aktív tag
válasz Intruder2k5 #11689 üzenetére
Máris jelentkezem. Megállt az összes utorrent forgalmam. Se le se fel. Milyen kapukat kell megnyitni és hol, hogy működjön?
-
MODERÁTOR
-
beller
aktív tag
válasz Intruder2k5 #11691 üzenetére
Ja nCore. Akkor most mi lesz velünk? Megint egy csapás a szegény emberre
-
MODERÁTOR
-
llaszlo
veterán
Ezzel a routerrel megoldható olyan, hogy az egyik antennán egy másik wifi hálózathoz csatlakozik a másikon pedig megosztja ezt? Azt tudom, hogyha a wifin jön a net akkor UTP-n meg lehet osztani, viszont nekem wifi-ről wifire kellene.
-
MODERÁTOR
-
llaszlo
veterán
válasz Intruder2k5 #11695 üzenetére
OK kösz. Már csak az a kérdés, hogy tomatoval (vagy dd-vel) hogyan lehet megoldanií Mert erre még nem jöttem rá, csak wifiről UTP-re osztottam eddig.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz llaszlo #11696 üzenetére
Beállítod a WiFi-t kliensnek, majd hozzáadsz egy Virtuális Interface-t, azt meg beállítod AP-nek...
Tomato-val ugyanígy, a Virtual Wireless funkcióval, de az nem minden HW verziónál támogatja ezt! Linksys WRT54G v2.2 esetén például nem (nekem is van egy ilyen), de a GL állítólag igen! ITT 1-nél nagyobb számnak kell lenni, akkor megy!
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz Intruder2k5 #11604 üzenetére
Ez pont v2.2. Ezek szerint nem megy sehogy? Korábbi verzióknál még működött, vagy a későbbi verziókba rakták ezt be?
Bár nálam eleve másképp néz ki a Tomato is, pedig a legújabb van fent.[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz llaszlo #11698 üzenetére
Nem igazán tudom, mi lehet(ne) az oka a pont a WRT54G v2.2-es korlátozásának, mivel:
1.) Az összes v2.x és 3.x hardververzió ugyanazt a CPU-t (Broadcom BCM4712) és ugyanannyi RAM-ot, flash-t tartalmaz, lásd: [link].
2.) Összehasonlítva a router-adatbázisból a WRT54GL-hez és a WRT54G v2.2-eshez letölthető DD-WRT Standard verziókat, azok binárisan teljesen megegyeznek.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest