Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gubek-Einste

    Topikgazda

    #24690 HofeherKét lehetőség van:
    1; Veszel egy TP-Link MR3220 vagy MR340 típust, ellenőrizni kell, hogy a te modemed támogatott-e.
    2; Valamilyen 3rd party firmware-rel okosított USB-s router-t használsz.

    #24692 t-motion Azt, hogy egy adott router mekkora területet tud lefedni és mekkora sebességgel azt csak a konkrét helyszínen fog kiderülni, előre megmondani lehetetlenség. Sok minden befolyásolja az elérhető sebességet és hatótávolságot: alapvetően a használt router és adapter elméleti link sebessége, a köztes távolságban lévő falazat vastagsága anyaga (esetleges vasalása) és egyéb útban lévő tárgy, más wifi (vagy rádiós zavar) hálózatok száma/sugárzási erőssége/használt csatornája. Az elhelyezés is sokat számíthat, akár néhány centis eltérés is alapvetően befolyásolhatja a működést.
    A beépített antennás router-ekről azt tartják, hogy rosszabbak ilyen szempontból de többeknek (köztük nekem is) ezzel ellentétes tapasztalatom van. Ha fontos a nagy lefedettség és a sebesség akkor lehetőség szerint válasszál egy külső antennákkal szerelt típust, mind router-ből és mind adapterből.
    20-25k-ért már gigabites portokkal felszerelt típust érdemes venni már pusztán a jövőre tervezés miatt is.
    Torrent-ezéshez mindenképpen szükség lesz valamilyen 3rd party firmware-re, gyárival ez nem megoldható. Router-ről való torrent-ezés nem a sebességéről híres, elég alacsony sebesség mellett kevés szálon való töltés lesz csak. Ha nagyobb sebesség/több szál kell akkor mindenféleképpen be kell ruházni egy nagyobb tudású eszközben (NAS/home server/letöltőgép).
    A router-re kötött vinyón mindenképpen valamilyen Linux-os fájlrendszert kell használni mivel a 3rd party firmware-ek is Linux alapúak és a NTFS/FAT nagyon megterhelné őket.
    Milyen neted van?
    Mik az igényeid?

    Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

Új hozzászólás Aktív témák