- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
Kartács
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis cégnek (6-8 fő) milyen WiFi Routert ajánlotok ami jó és megbízható?
20-25.000.- árig bezárólag!Jelenleg egy 4000.-os TP-Link teker, de heti szinten 2-3x ledobja a wifi eszközöket és meg-meg szakad a kapcsolat stb, valamivel stabilabb, profibb cucc kellene, jobban konfigolható.
Köszi
i7 13700K | ASUS ROG STRIX 4070 Ti OC | 32GB DDR4 | Corsair iCUE H150i Elite LCD WH | Corsair HX1000i | Corsair 5000D Airflow WH
-
MODERÁTOR
válasz kristof123 #24750 üzenetére
Köszönöm! Én márkától függetlenül is, mostanában már soha senkinek nem ajánlok olyan routert, amit nem lehet firmware moddolni! Ezt nem kötelező megcsinálni, de jó a tudat, hogy van rá lehetőség! Ezek a szoftverek a gyáriaktól sokkal több lehetőséget rejtegetnek, az esetleges hibákat sokkal gyorsabban javítják, szinte minden kiadásba új funkciók kerülnek, és a hardver képességeit is optimálisabban használják ki! Így azt mondom, hogy bármi mellett is döntesz, ezt mindenképpen tartsd szem előtt, hogy ez a kapu nyitva maradjon!
Az általam annyit emlegetett és támogatott Tomato-ról itt olvashatsz bővebben...
Hivatalos oldal:
http://tomato.groov.pl/
Emulator (sajnos nem a legújabb változaté):
http://victek.is-a-geek.com/virtual/tomatok26/status-index.html
A saját ASUS + Tomato-s fórumom:
http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php[ Szerkesztve ]
-
SebajTobias
tag
-
MODERÁTOR
-
LonGleY
veterán
válasz Intruder2k5 #24749 üzenetére
Okés, köszönöm neked és gattonak!
Btw: Most már értem az avatarod. :]
-
ruhk
tag
válasz Gubek-Einste #24736 üzenetére
-
Soma01
veterán
válasz kristof123 #24724 üzenetére
A Linksys 300-as N-t tud, az Asus N10 csak 150-est. Én a Linksys-t venném. De ha spórolni akarsz akkor 841ND vagy 842ND és mehet más, jobb firmware rá ha a gyári kevés lenne. De a torrentezés WLAN-on nem lesz olyan fényes, ha nem fogod majd vissza a max. kapcsolatokat.
-
Soma01
veterán
válasz Lipton #24717 üzenetére
Szerintem segítségre szorulok innen én is. Ajánljon aki tud ilyesmit! Ebben a kategóriában elég sok jó cucc van már és 50.000-ért már adnak rendes routereket.
Ha nem ijedsz meg egy kicsit bonyolultabb beállítástól (de e miatt jól finomhangolható) akkor: Mikrotik RouterBOARD 2011L-IN
Tuti megbízható cucc. -
Soma01
veterán
válasz Kartács #24753 üzenetére
Mindenki WLAN-on kapcsolódik?
Mikrotik RouterBOARD 2011UAS-2HnD-IN jó lesz ha szánsz rá annyit (br.28e) és jól értesz a hálózatokhoz. Ha egyszerűbbet szeretnél. Akkor Tplink is szóba jöhet, TL-WDR4300. Az újakról csak jót olvastam.
Asus RT N56U úgy jó ahogy van. Linksys E2700, kicsit lassabb, de 100 Mbit-es net alatt nem fogod érezni. Ugyan így Netgear 3500L.
Szerintem! -
chab7
addikt
válasz Intruder2k5 #24758 üzenetére
Amúgy ez a tomato firmware mivel tud többet/kevesebbet vagy miben másabb az openwrt-nél (vagy akár a többi firmware-nél)? Illetve ha teljesen egyformák ebben a tekintetben akkor mi az ami miatt inkább a tomatot favorizálod?
Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
Soma01
veterán
Itt vannak a komplett routerek: MikroTik
(beállításuk pilóta vizsgás feeling )[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
A Linksys WRT160NL túl van árazva, a képességeihez képest.
TP-Link 1043ND egy mai is jó router de már kezd eljárni felette az idő. A 2543ND gyengébb mint a 1043ND, nem érdemes megvenni.
Ami ma ajánlott az a 3600 vagy a 4300.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
Amikor én kezdtem ezt a router moddolós témát, akkor az OpenWrt még merőben más volt! Nem volt hozzá webes admin felület, a firmware pedig csak egy alap rendszer volt, amire neked kellett feltenni az összes drivert, wifi, usb, hogy egyáltalán eredeti funkcióját betöltse a router! Bár én azzal tisztában vagyok, hogy most sem vagyok profi ezen a téren, de akkoriban még ennyit sem értettem hozzá, így aztán OLEG fw lett belőle, azon kezdtem, és erről később áttértem a Tomato-ra, a bővebb funkciókínálat, a jobb GUI, stb... miatt!! Bár aztán közben próbálkoztam még párszor az OpenWrt-vel, ASUS-on és TP-LINK-en is, de sosem tudott meggyőzni, hogy váltanom kellene! Én azt sosem állítottam, hogy a Tomato többet nyújt, sőt... Elismerem, hogy az OpenWrt sokkal inkább építhető az egyéni igényeknek megfelelően, ha valaki annyira profi ezen a téren, mint mondjuk vargalex! Csak a helyzet az, hogy olyan ember kevés van, és ha beleolvasol mondjuk a 1043-as topikba, akkor láthatod, hogy minden apróságon napokat tudnak szívni egyesek, és lehet, hogy a dolog még akkor sem úgy oldódik meg, ahogy azt eredetileg elképzelték! Ezzel szemben a Tomato mindig is egy komplett firmware volt, amit flashelve a router azonnal betöltötte teljes eredeti funkcionalitását, sőt a lehetőségei is sokat bővültek, nekem mindig rendkívül stabil volt, ezen kívül ugyanúgy telepíthető rá később optware csomag is!
[ Szerkesztve ]
-
esgabor75
csendes tag
Sziasztok!
Melyik router felelne meg nekem a következő hálózathoz?
Nekem szomszédtól jön irányított antennán egy Tp-link TL-542g adja a jelet, és egy Tp-link TL-543g veszi(leszerelve az antenna helyére egy írányított), Ami kábelen padlásra felmegy egy Tp-link TL-542g routerhez, ami szétszórja a netet a házban.
25/1,5 Mbit/s netem van!
Én a Tp-link wdr3600 vagy wdr4300-ra gondoltam. Megéri az árkülönbség, ha csak torrent miatt ruházok be?
A célom a laptopom kimélése, torrent miatt sokat megy. Mennyivel lenne így kevesebb a fogyasztásom a laptop kb 60w-ot fogyaszthat. A torrent mennyire megbízható ezeken a routereken?Megoldható, hogy csak az egyik antennát cserélem le az írányított antennára?
Köszi a válaszokat!
-
-
Topikgazda
-
vargalex
félisten
válasz SebajTobias #24733 üzenetére
Szia!
Biztos, hogy DVB-T vevővel fogjátok az adást? AZ UPC-nél nem DVB-C van?
Alternatív firmware-val (pl. OpenWrt) megoldható a TV adás szórása USB-s vevőről (pl. tvheadend-el, vagy mumudvb-vel).Alex
-
esgabor75
csendes tag
válasz Gubek-Einste #24770 üzenetére
a Tp-link TL-543g szeretném lecserélni, ami irányítot antennán veszi a wlan jelet. Azt nem lehet ugy megoldani, hogy wdr-3600-nak csak az egyik antennáján csatlakoztatom a mostani írányított antennát? Hogyan lehet mindkét antennára rákötni az egy antennámat (saját készítésű biqad, már 4 éve hibátlanul üzemel)
-
vargalex
félisten
válasz Magnat #24774 üzenetére
Hi!
Nyilván nem UPC függvénye, de UPC kábeltv-ről volt szó. Ők szerintem DVB-C-t használnak (mint általában az összes digitális kábelTV szolgáltató, ahogy írod is). Ennek ellenére a topictárs kifejezetten DVB-T vevőt írt, ezért csodálkoztam.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
Chrys_
addikt
válasz M4c1k4 #24098 üzenetére
Most érkezett meg a két AC66U routerem, media bridge miatt kell (repeater bridge-dzsel próbálkoztam eddig egy Linksys és egy TP-Link segítségével DD-WRT FW-rel, de talán az Atheros miatt nem igazán sikerült a dolog). Az adóteljesítményt méri az eszköz? Vagy műszerrel kellene mérni? Az előbbi esetben lesznek később értékek.
[ Szerkesztve ]
-
Chrys_
addikt
2,4GHz-n a beállítható max. Tx power: 100mW.
5GHz-n 200mW. ("Set the capability for transmission power. The maximum value is 200mW and the real transmission power will be dynamically adjusted to meet regional �regulations") -
chab7
addikt
válasz Intruder2k5 #24766 üzenetére
Köszi az infót ezeket is figyelembe fogom venni.
Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
netreg
tag
Hali!
Használhatok-e műholdas kapcsolatot router nélkül? Úgy értem a műholdas antenna egy Hughes modemhez csatlakozik, majd egy ethernet kábelen az általunk elvárt IP-n elérhető a szolgáltatás. Mondjuk a szolgáltató beállítja ezt 192.168.0.254-re. Belül a céges LAN ugyenezt a tartományt használja, van SBS szerver, azon DHCP, néhány fix IP stb. Úgy gondolom a működéshez nem kell semmi, csak a Hughes modemet rádugni a LAN-ra és a DHCP klienseknek olyan IP-t adni, amely tartalmazza az új GW-t és a szolgáltató DNS címeit.
Inkább biztonsági szempontból gondolkodom, hogy szükség lehet arra, hogy a belső hálózat előtt még legyen egy router dedikált WAN és LAN porttal. Bár kivülről nincs szerver elérés, a külső IP is dinamikus.
Ha kell router, milyet javasoltok? A downlink 6M körül van. Ez amúgy egy hotel valahol az erdő mélyén. Néhány saját gép és vendégek WiFin.
Köszi!
[-o--o-> ......................<VOLVO 4 Life>..........................................................
-
Bálint85
senior tag
na kiválasztottam két routert végre és azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek melyiket vegyem, mi a különbség köztük?
én csak ezt vettem észre : tp-link 3600: ezen 2db usb port van és 1000Mbps WAN és LAN Port
másikon nincsennek ezek.tp-link 3600 vagy tp-link 3500
vagy ezekkel egyenértékűt esetleg tudnátok ajánlani?
[ Szerkesztve ]
http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
Magnat
veterán
válasz netreg #24784 üzenetére
Szia,
ezt sztem az eszköz ismerete nélkül nem lehet megmondani, viszont ha az SBS-ben van 2 hálókarcsi, akkor az is el tudja látni a router szerepét.
Mondjuk én a vendégek wifijét tuti egy full külön vlanra tenném, külön tűzfalazással, leszeparálva a "dolgozói" hálózattól.[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Topikgazda
#24783 ZiD A fő különbség az, hogy 2543ND egyszerre csak 2,4 vagy 5 GHz tud müködni, addig a 3600-nak ez megy a kettő egy időben is. Hardveresen sokkal jobb a 3600 mint a 2543ND.
Mindenképpen a 3600-at érdemesebb megvenni.#24785 Bálint85 Inkább a 3600 legyen mivel az már gigabites és alig drágább mint a 3500, jövőre tervezés miatt mindenképpen előnyösebb a 3600.
Ezekkel egyenértékű ilyen áron nincs. 20k-s kategóriában van még a TP-Link 4300, Asus N15U/N16 és a Netgear 3500L.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Bálint85
senior tag
válasz Gubek-Einste #24787 üzenetére
tp-link 3600 cserélhető az antenna?
sokat ér ha 3db -ről le van cserélve 8db -re?
[ Szerkesztve ]
http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
ZiD
tag
válasz Gubek-Einste #24787 üzenetére
Köszönöm a választ, meg is győztél
-
Topikgazda
-
Bálint85
senior tag
válasz Gubek-Einste #24790 üzenetére
hol lehet olyat venni ami erre való olcsó pénzért?
[ Szerkesztve ]
-
Tanisz
senior tag
válasz Gubek-Einste #24606 üzenetére
Szia,
Még egyszer köszi a tanácsot és az ajánlást, megvettem a TP-Link TL-VDR4300-at
Remek kis szerkezet
Minden konfiguráció gyorsan ment.Mindenkinek ajánlom!
Lehet nem ide kellene, de azért leírom:
Egy valami még nem sikerült és nem értem miért.
Van egy gépem, amit Távoli asztallal (remote desktop) érek el, értem el eddig is a másik routern keresztül.
Tp-linken be is állítottam mindent,ip cim, forwarding (virtual server,port trigger).
Viszont nem tudok hozzá csatlakozni, eddig minden gond nélkül ment a régi routeren, ott sem állítottam be többet mint itt.
A gép ip címet megkapja, távoli asztali kapcsolat engedélyezve van..stb.Valakinek van valmi ötlete?
Üdv!
http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "
-
Hofeher
aktív tag
A Tp-link mr 3220 és a 3420 között az erősebb wifin kívül mi a kűlönbség ?
Asus Tuf Gaming Laptop (4600H + 1650Ti), Gigabyte H87-D3H i5 4570 16Gb Ram Rx 570 8gb, iPad Pro, TP-Link 3600, Zyxel nas.
-
Tbor
tag
Sziasztok !
A T-home által adott Pirelli routerrel nem vagyok megelégedve, szakadozik a net, nagy ping időket mér és szerintem lassú. Ki lehet cserélni egy gigabites modellre ? Mit ajánlanátok ?
Köszi, üdv:
Tbor -
Topikgazda
#24792 Tanisz A kérdésedet inkább ITT vagy ITT tedd fel.
#24793 Hofeher A wifi-n kívül verziótól függően hardverben is lehet eltérés, specifikáció ITT és ITT.
#24794 Tbor Ha van IPTV-d és/vagy VoIP-od akkor nem lehet kiváltani, be kell jelentei folyamatosan addig amíg ki nem cserélik egy használhatóbb típusra.
Amit még esetleg megpróbálhatsz:
1; Ha csak VoIP-od van és nincs IPTV-d akkor kérheted, hogy rakjanak vissza sima analóg vonalra, elégé nehéz elintézni de nem lehetetlen és akkor használhatsz normális modemet és saját router-t.
Legkönnyebben a riasztóra hivatkozva lehet elintézni, ezt írták a T-Home témában.
2; Ha van VoIP-os és IPTV-d is akkor az 1; pontban tárgyaltat megcsinálni, néhányaknak sikerült saját router-en keresztül is működésre bírni az IPTV-t de a siker egyáltalán nem garantált és ha össze is jön akkor sem biztos, hogy hosszú távon is működni fog.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Soma01
veterán
válasz Gubek-Einste #24796 üzenetére
Tbor gondjára az nem lenne megoldás, ha kikapcsolja a wifit a Pirellin, vesz egy sima, jó routert, azt rá a Pirellire és ezt az új routert berakja DMZ-be (a Pirelli után)? Érted... a Pirelliben beállítja a DMZ-t, hogy az új routerre mutasson.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Bazsi101
tag
Sziasztok!
Hasonlo cipoben jarok,mint az elottem nem sokkal kerdezo.
Adva van egy zte szolgaltatotol kapott modem+router. Szerettem volna egy ip kamerat kotni ra,de valoszinuleg a butitott firmware miatt nem mukodik rajt a port fowarding. Szeretnek a zte csoda utan egy rendes routert kotni,majd abban engedelyezni a port fowardot,ezzel mukodesre birni az ip kamerat. A router egy tp-link wr740n lenne. A kerdesem az lenne,hogy ezzel mukodne-e megfeleloen a port foward,illetve a ket eszkozt hogy allitsam be,hogy menjen az internet,az iptv,es a ip kamera is.
Kerlek nezzetek el nekem ha valami olyat kerdeztem amirol mar volt szo,de nem igazan vagyok otthon a szamitastechnika halozati dolgokkal foglalkozo reszeben. Koszonom. -
lpb
csendes tag
Sziasztok!
Asus N56 - N65 - N66 közt vacilálok, lenne egy olyan kérdésem hogy akinek van az első kettőből valamelyik azokon mennyire működik a gyári torrent kliens? fontos szempont lenne hogy stabilan működjön vele , és mivel nem nagyon van rájuk custom megoldás és az official asus frissítésekben már nem igazán hiszek (az otthoni oplay hd 2 még mindig nem megy rendesen)ezért a mostani állapot érdekelne...
ha nem működnek normálisan (min 20 torrent egyidejű kezelése) akkor megyek N66-ot venni...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Asus B85M-E, Intel i7-4790 + rézmagos gyári hűtő, Hynix 4x8GB (32GB) 1600MHz RAM - félkonfig
- TRUST GXT 101P Gav - vezetékes gaming egér -- rózsaszín
- RAZER Kraken Kitty V2 Black wired gamer fejhallgató
- Kingston HyperX FURY 2x4GB (8GB) DDR4 2666MHz MEMÓRIÁK
- GeForce RTX 3070 EAGLE OC 8G rev.1.0 videókártya
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest