- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Lehet buta kérdéseim lesznek, de felteszem:
1.a kiadott firmware-ket kiadás sorrendjében kell feltenni?
2.ha firmware-t frissítek akkor a beállítások törlődnek?Előre is köszönöm a válaszokat
-
Robez88
tag
Sziasztok,
egy TP-LINK TL-WR842ND routert szeretnék vásárolni, azonban mivel asztali géphez is vezeték nélkül szeretném megoldani az internet elérést, nem tudom milyen vevőegységet válasszak:
- TP-LINK TL-WN821N vagy
- TP-LINK TL-WN851ND.Az alaplapon van PCI csatlakozó, esztétikai egy egyéb szempontok jelenleg nem játszanak.
Mivel viszonylag messze van a router és a gép (több fal is van köztük) melyik vevő a jobb választás, illetve melyiknek milyen előnye-hátránya lehet?Válaszotokat előre is köszönöm
Robi
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
MODERÁTOR
-
Topikgazda
válasz Robez88 #24303 üzenetére
A PCI(-E) adapter hátránya, hogy a gépház erősen árnyékolni tudja.
A kettő közül inkább a 821N legyen de érdemesebb lenne inkább egy 822N-t venni mivel azon külső antenna van és még könnyebben állítható jobb pozícióba is.Ha esetleg nem akarod/kell kihasználni a MIMO képességet akkor vehetsz egy 722N-t vagy 722NC-t, ezek igaz csak 150-esek de külső cserélhető antennájuk van és a 722NC-hez jár még egy foglalat is amellyel könnyen lehet megfelelő pozíciót keresni.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
hekkerman
tag
Üdv!
Én is a sokat emlegetett tp-linkekről kérdeznék megint.
Mennyiben számít hogy 841nd-nek 4mb flash-e és 16mb ramja van a 842nd-nek 8m flash és 32mb ram? A flash gondolom a firmware szolgáltatás mennyiségét tudja meghatározni, de a ram mennyisége?
Ezek alapján több kapcsolattal is jobban boldogul a több rammal megáldott? Vagy én mint átlag felhasználó nem tudom ennyire "leterhelni" a routert? Pl több gépen több torrentnél többszáz kapcsolat egyszerre. Vagy ha gyári firm marad rajta, akkor tök8?
-
Soma01
veterán
válasz schulc99 #24292 üzenetére
Amúgy fateromank ilyen router van otthon és hónapok óta semmi gond vele. De elég gagyi kinézetű a webes felülete. De tény, hogy megbízhatóan működik. Semmi extrára nincs használva, osztja a netet 2 felé. De tény, hogy torrent nem fut egy gépen sem, szóval nincs terhelve sem. Fiber Power 25 van otthon amúgy.
-
krealon
veterán
-
schulc99
aktív tag
válasz Soma01 #24311 üzenetére
Köszi.
Azt hiszem elhozom a 841 ND-t és tényleg nem kockáztatok. A 842 ND valószínűleg már sok nekem tudásban.
Valóban ismeretlen és tesztek sincsenek róla. Én pedig nem akarok bajlódni vele ha netán vacakolna.
Igaz a 841-et is kifoghatom. Remélem nem !Sokaknak fáj az intelligencia. Akinek ilyen fájdalma van az kerüljön, ha kérhetem. (A 99 NE tévesszen meg, nem a születési évem!)
-
bozsozso
őstag
válasz Gubek-Einste #24305 üzenetére
Köszönöm
-
szjoci
őstag
Sziasztok!
Keresek olcsó és stabil működésű n-es, gigabit portos routert. Melyik tipust ajánlanátok?
Üdv,
Joci -
Topikgazda
-
Soma01
veterán
válasz Gubek-Einste #24317 üzenetére
A Netgear JNR3210 nem ajánlott, úgy általában? Csak, mert olcsóbb 5.000 forinttal mint a WNR3500L és mindkettő gigabites, 300-as. Vagy gyengébb a hw , ott van a kutya elásva?
[ Szerkesztve ]
-
fcsaba89
csendes tag
Sziasztok!
Router vásárlás előtt állok és a segítségeteket szeretném kérni!
Próbáltam visszaolvasni, de mivel sajnos egyáltalán nem értek a routerekhez teljesen összezavarodtam a fogalmak között mint "dbi, GHz, mimo, 2-3 antenna, külső belső antenna"...Az igényeim:
-15 megás inviteles kábelnetem van ezt szeretném megosztani itthon (emeletes családi ház, a router az emeleten lenne elhelyezve)
-2 laptop wifin lenne rajta, 1 asztali pc pedig kábelen
-2-3 mobil wifinJelenlegi routerem:
-[SMCWBR14-G2 EU]
-A gond vele, hogy a földszinten gyenge a jel. A nagyobbik gondom pedig, hogy folyton elmegy a net. Ilyenkor csak az segít ha kihúzom, illetve újra bedugom a konnektorba.
- 3 wifihálózat van még a közelben (szomszédok). Visszaolvastam és láttam, hogy ez is fontos.Keret:
- 5-10 eFtKöszönöm előre is a segítségeteket, hálás vagyok érte. Nincs szükségem a legjobb, legújabb típusra. A sávszél ha csökken a wifin az sem gond, csak tényleg netezni lehessen vele a legtöbb helyen a házban és az udvaron. A letöltés az asztali pc-n megy.
[ Szerkesztve ]
-
Gregman
tag
válasz Gubek-Einste #24114 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat Gubek-Einstein és Krealon!
Szűkül a kör:
Linksys-eket túl drágának tartom.
A Netgear-ek valamiért nem szimpatikusak (és ezek sem olcsók).Maradtak az Asus RT-N66U és a TP-Link 3600/4300, de még van néhány kérdésem:
Az Asus-ról azt olvastam,
- hogy melegszik,
- ha jól láttam a WAN port "csak" 100Mbit
- pozitívum, hogy 256M a memória
- a processzor 600MHz-es (ez elég torrent klienshez??)
- most ~33eFt, nem olcsó de önmagához képest esett az áraTP-Linkek:
- nem találtam információt a processzor sebességmérő,
- nem találtam információt a memóriáról,
- a WAN is Gigabites!!!
- papíron "mindent" tud amit a Asus (???)
- nem tudom, hogy a 3600 és a 4300 között csak a 300/450Mbit a különbség, vagy hardverben erősebb-e a 4300?
- még így is durván a feléből/kétharmadából meg lehetne venni őket mint az Asus-t.Mi a meglátásotok?
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz fcsaba89 #24319 üzenetére
Az az SMC ami neked van, az kuka.
- 15-ös nethez a ma kapható routerek teljesen jók. 60(-80) Mbit-ig nincs gond. Inkább megbízható márka/tipust keress, ill. ajánlunk majd. Ezen lehet max elbukni.
- A kapcsolódó eszközök száma sem sok, bírni fogják.
- 3 hálózat a környéken még nem gond.
Az, hogy hol legyen net, térerő. Az már neccesebb. Attól az SMC-től tuti jobb lesz, ha veszel egy N-es, 150-es vagy 300-as routert. De hogy hol, milyen lesz a vétel, ezt nem lehet tudni. Tedd a ház közepére a routert meg játssz az elhelyezéssel, hogy hol a legjobb. Ennyit tudsz tenni.
Ha semmi extra nem kell, csak netet osztani, akkor pl. TPLINK TL-WR841 vagy 842ND, ASUS N12E, Linksys E900.
Klasszikus:
"TP-Link 74x/84x, Asus N10/N12, Linksys E900/E1x00"
írta: Gubek-Einste
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz Gregman #24320 üzenetére
"Asus RT-N66U:
- ha jól láttam a WAN port "csak" 100Mbit"
Ezt rosszul láttad!!- a processzor 600MHz-es (ez elég torrent klienshez??)
Elég is meg nem is. Attól függ mennyire fogod terhelni.Az tény, hogy a 4300 olcsóbb. Azt venném. Most látom mit írtál: [link] Ha nem ezen akarsz torrentezni, akkor a 3600 is elég.
-
fcsaba89
csendes tag
válasz Soma01 #24321 üzenetére
Köszi a segítséget! Sokat segítettél!
Utánakerestem gyors a 3 "gépnek".
- Az asus elég drága 12eFt (ráadásul azt írta az adatlap h adsl router, nekem meg optikai kábelnet van (ha nem függ össze elnézést a tudatlanságomért )
- A linksys 9eFt szimpatikus ő is. De mivel van pár fal amin jó lenne ha átmenne a külső antenna talán erősebb lehet.
- A TP-Link -ek közül a WR842ND -t néztem (7500Ft), és láttam hogy van usb-je amin keresztül nyomtatót lehet csatlakoztatni hozzá, vagy külső vinyón megosztani adatokat. Ez nagyon szimpatikus plusz tulajdonság. Egy gyors tesztet is olvastam róla, ahol elég jókat írtak. [TP-Link WR842ND teszt. logout]A nyerő szerintem a TP-Link lesz. Ára is a legszimpatikusabb, tudása is. Mivel nincs nagy igényem, ha lehet minél olcsóbban szeretném megúszni (a minőségi kategórián belül).
Az egyetlen kérdésem már csak: Mennyire megbízható a márka a TP-Link mert sajnos nem ismerem? Az olcsó ár a bóvli kategóriába sorolja?
[ Szerkesztve ]
-
gabe_
őstag
A közeljövőben tervezek vásárolni egy tp-link 842nd routert, amire lehet tenni openwrt-t. Ennek a menetéről valami szájbarágós leírást lehet találni valahol? (Kerestem, de nemigazán találtam róla.)
Sovány szakácsban sose bízz!
-
cellpeti
nagyúr
válasz Intruder2k5 #24301 üzenetére
értem, és ezekből melyiket ajánlanád?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
szjoci
őstag
válasz Gubek-Einste #24317 üzenetére
Köszönöm az ajánlást!
Nincs közte amire én gondoltam, éppen ezért félve kérdezném meg hogy ezzel: TP-Link TL-WR1043ND mi a probléma?Üdv,
Joci -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
cellpeti
nagyúr
-
MODERÁTOR
-
cellpeti
nagyúr
válasz Intruder2k5 #24333 üzenetére
persze nem baj ez. RT66 nagyon tetszik olvastam róla tesztet, de itthon lehetetlenség megvenni.
Esetleg a TP Link WR1043ND tud VPN-t?
-
MODERÁTOR
-
cellpeti
nagyúr
válasz Intruder2k5 #24335 üzenetére
ok, lehet maradok az Asusnál majd meglátom, hogy lesz rá cash
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
fairi
addikt
Most használt routerem el kezdett haldokolni-Linksys 54 gl tomatoval.
Olyan routert keresek amivel jól lehet torrentezni, sok aktív torrent kezelése se okoz neki gondot.
PC-met is wifiről használom.Persze 30k alatt legyen...
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Claude Leon
senior tag
válasz Gregman #24320 üzenetére
Hardvergyűjtemény, ha még nem idejétmúlt.
-
paulo92
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni router vásárlásban. Hordozható, akkumulátoros routerre lenne szükségem, amibe belehelyezhető SIM-kártya. Tabletre és mobiltelefonra szeretném osztani a netet (8GB , 21 mb) ,szóval jó lenne, ha támogatná a HSPA+ -t. Fontos lenne a hosszabb üzemidő, mivel elég sokat vagyok úton. Próbáltam én is keresgélni, de csak 3-5 órás üzemidejű routereket találtam. (nem teljesen értettem, hogy ez mit is jelent pontosan, amennyiben rá van csatlakozva egy eszköz, de nincs fel, illetve letöltés a netről, akkor megnő az üzemidő? ) pl. : Huawei E586 ; D-Link DWR-730 ; TP-Link TL-MR3040 ; Huawei E5331 3G HSPA+
Árban szeretném azért minél olcsóbban megúszni.
Valamelyik készüléket ajánlanátok esetleg, illetve tudnátok ajánlani további készülékeket, esetleg tapasztalatokat tudnátok mondani a készülékekkel kapcsolatban?
Válaszotok előre is köszönöm !
Zoli -
fairi
addikt
válasz Gubek-Einste #24340 üzenetére
Csak valamelyik bírja tűrhetően.
-
Soma01
veterán
válasz Intruder2k5 #24330 üzenetére
Az szép! Az így elég sok kapcsolat egyezerre. De nem lassulnak be tőle a router egyéb funkciói?
-
MODERÁTOR
válasz Soma01 #24344 üzenetére
Nem! Sőt, igazából két kliens (rtorrent) fut rajta, egy nekem, egy pedig a fiamnak! A kettő összesen 125 letöltési, és 25 feltöltési slotot használ! Jelenleg van benne 110+22 torrent, ebből 7 letöltés, a többi csak seed... Letöltési limit 2MB/sec, feltöltési 500K/sec! Ezt tök simán viszi... A seed-elt torrentek most éppen 4 hete, és 22 órája vannak folyamatosan seed-ben! CPU Load jelenleg 0,3, de ez ugyebár ingadozik...
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz Intruder2k5 #24346 üzenetére
Ezt nem gondoltam. A routerben hardveres a NAT? USB-s külső vinyóra/ról tölt az rtorrent?
-
MODERÁTOR
-
Gregman
tag
válasz Gregman #24324 üzenetére
Gabek-Einste és Intruder2k5!
Nagyon megköszönném ha Ti is elmondanátok a véleményeteket (24320 és 24324).
Nagyon jól hangzik, hogy az rt-N66U így viszi a torrenteket (sajnos a tegnapi ~33eFt-os ár már nem él).
A tp-Link 3600 / 4300-ról még nem tudom, hogy milyen frekin megy a processzora és mekkora memória van benne, ezek mit bírnának?
Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs