- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Mobil flották
-
Mobilarena
Fontos: aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Telekom készülékcsere akció a készlet erejéig vagy 2024.12.31-ig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
válasz Viktor0610 #53851 üzenetére
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
ph2012
senior tag
A Nokia 6300 4G-nek mennyi a készenléti ideje? Nem a gyári adatra vagyok kiváncsi. Köszi.
-
Nargroth
újonc
válasz Harbinger85 #53835 üzenetére
Szia!
Én is tervezek venni egy Nokia 225 4G telefont, viszont lenne pár kérdésem róla, hogy biztosan ez-e a megvelelő... Úgyhogy ha nem bánod akkor neked teszem fel őket
Szóval, arra használnám, hogy bluetooth fülhallgatóval zenét hallgassak vele. Ezzel kapcsolatban van esetleg valami tapasztalatod?
A másik dolog ami érdekelne az az, hogy milyen a zenelejátszója. Letöletni rá újat gondolom nem lehet, szóval az eredetit kell majd használnom... Lejátszási listá(ka)t lehet rajta csinálni esetleg? Vagy csak mappa alapon lehet rendszerezni?Előre is köszi
-
hbala
aktív tag
válasz Harbinger85 #53835 üzenetére
Szia! Azt meg tudnád nézni, hogy a hálózati módot lehet-e manuálisan állítani? Pl. hogy csak 2G-n menjen.
-
p.t.r
aktív tag
Sziasztok! Olcsóbb árfekvésű, 4g, dual simes telefont keresek, lényeges lenne a hotspot.
Köszi! -
Fancy-boy
Topikgazda
Szia!
Mi lenne az olcsóbb árfekvés?
Titkos tipp:
Alcatel 3088 15.999 Ft: [link]Nokia 6300 4G 20.680 Ft: [link]
Viszont állítólag marha lassú a rendszer. Tehát mindennapi használatra nem ajánlatos.
Ha csak hotspot-ra használnád, arra megfelelő lehet.Amennyiben a 3G is megfelel, akkor Evolveo Strongphone SGP-X2: [link]
Ezen nem KaiOS fut, azért is ajánlottabb.[ Szerkesztve ]
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz Luck Dragon #53858 üzenetére
Próbáltad a 6300 4G-t?
-
-
addikt
Sziasztok!
"Nagymama telefont" keresnék (nem használtan), erről érdekelnek tapasztalatok. Fontos a nagy billentyű, jól látható kijelző, és hogy ne merüljön gyorsan.
Ő hívni nagyon ritkán szokott. Más funkciót nem használ. Elsősorban az a lényeg, hogy el tudjuk érni.
Illetve nagyon fontos lenne a jó/jobb minőségű hangszóró/mikrofon. Sajnos nem mindig lehet jól érteni, mert a legtöbbször vagy nagyon közel, vagy távolabb tartja a szájától.
Gondolom én, hogy esetleg 15 ezerig lenne néhány opció. Pl. Panasonic TU széria milyen e tekintetben? Vagy olcsóbban a MYPHONE Halo Easy mennyire felelne meg?
Szerk.:
Most látom ezekről a Panasonic modellekről van egy külön cikk is, belevetem magam. Illetve más típusokról is van anyag.Azért érdekelne a véleményetek a témában. Inkább a legjobb opciót venném, ha van rá lehetőség.
[ Szerkesztve ]
ZX Spectrum - Commodore 64
-
p.t.r
aktív tag
válasz Fancy-boy #53857 üzenetére
Mi lenne az olcsóbb árfekvés?
Igen, erre gondoltam, hogy kb. mennyi az induló szint. Nokiákat nézegettem, de úgy tűnik, nem mind tudja a hotspotot. Igazából nem is tudom mi másra lehetne még használni. Telefonálás mindenképpen és a netmegosztás. A 4g a sebesség miatt - telenoros vagyok és az a tapasztalatom, hogy mifelénk a 3g rosszabb mint a 2g.
-
Harbinger85
aktív tag
válasz Nargroth #53854 üzenetére
Üdv!
MP3 lejátszásra bluetoth fülessel tökéletes! A zenelejátszója érdekes. Lehet lejátszási listát készíteni, sajnos számot törölni nem lehet. Az összes számot is listázza, érdekes mód előadó szerint! Ahogy végig prögeted látod hogy A, B, C ha nem teljes az id tag akkor az elejére szortírozza. Látni az album képet, album nevét.
Lehet választani hogy 2G, 2G/3G vagy 2G/3G/4G legyen. Az FM-rádió egész jó lakáson belül. Viszont nem képes átküdleni BT fülesre!Az akksit kedden töltöttem azóta kb. 20-30%-on van 4G, éjszakára repülőgépes módban. Ami számomra zavaró, hogy a hangszórja elég hangos. MP3-lejátszásnál még 1/9 erőn is hangos, legalábbis este altató zenének. A menüje érdekes, átlehet rendzni a zikonokat, de van a főmenü, ami egyben a lezárt képernyő is. A középső "joy" gomb érdekes, bár praktikus hogy van körbe egy keret, d eajánlott kis körömmel használni!
Ami még van benne: konverter, ami különböző mértékegységeket vált át Celsius Fahrenheit, vagy láb centi, stb. Krrekt számológép minden főbb funkcióval. Hangrögzítő van, de pl. jegyzetek nincsen. Se Store szóval ami app van rajta azt tudjuk használni. Amit más, mint a 105-130 hogy pl. az elemlámpa nem működik a kétszer fel be, egyszer fel ki funkciókkal. Fix parancs van hozzárandelve, ellenben a jobb és bal funkció gmbjai testreszabhatók. A naptárban be lehet állítani emlékeztetőt, ami napi, heti, havi renszereséggel ismétlődjön.
A telefon szoftverjét nem tudtam frissíteni. Pedig a net működik Opera, mégis foylton kapcsolódási hibára hivatkozik.A telefon nem hozta, amit elvártam tőle minden tekintetben, de a hangminőségi érezhetően jobb a 4G végett. Amíg nem jönnek a KaiOS 3.0 telók, amik elvileg jbbak lesznek az újított KaiOS alapok végett azt hiszem maradok ennél a telónnál. Bár kíváncsi vagyok a 110 4G milyen, bár a BT hiány miatt nálam kiesik.
Akartam kérdezni. GSM Arenán láttam egy LG folder 2 telót. Speckók alapján egész jó, bár nem derül ki KaiOS-es vagy valami más használ.
-
Nargroth
újonc
válasz Harbinger85 #53863 üzenetére
Köszönöm szépen!
Akkor azt hiszem ez lesz a tuti -
PROHARDVER!
A topikban tilos hirdetni.
-
hbala
aktív tag
Én is kösz!
-
Fancy-boy
Topikgazda
"Akartam kérdezni. GSM Arenán láttam egy LG folder 2 telót. Speckók alapján egész jó, bár nem derül ki KaiOS-es vagy valami más használ."
Az csak Dél-Koreában jelent meg, és az LG amúgy is kiszállt a mobilgyártásból. -
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
Anyumnak keresnék egy nagy gombos, jól látható kijelzőjű csak telefonálásra, SMS-ezésre és esetleg rádió hallgatásra. Néztem én hogy vannak ezek a senior mobilok, de márkában, megbízhatóságban nem vagyok jártas. Anyum anno az Ericsson/Sony-Ericsson volt a kedvence.
-
Fancy-boy
Topikgazda
Megérkezett a legendás Nokia 6310 2021-es kiadása a HMD-től: [link]
Specifikáció:
Méretek: 135.5×56.0x14.1mm
Kijelző: 2.8” QVGA
Hálózat:: 2G ( GSM/GPRS 900/1800 )
Variant: Dual SIM
CPU: Unisoc 6531F
Storage: RAM: 8MB | ROM: 16MB Expandable microSD card slot up to 32GB
Kamera: 0.3MP, torch as flash
Connectivity: Bluetooth® 5.0, A2DP, WiFi, A GPS, Micro USB 2.0, 3.5mm audio jack
Akku: Removable Nokia 1150mAh (stand by up to 21.7 days, talk time up to 19.45h)
Audio: FM Radio (Wired/Wireless), MP3 player
Ár: 40€[ Szerkesztve ]
-
válasz Fancy-boy #53872 üzenetére
Nem rossz, először azt hittem valami Siemens A széria . De amúgy maga a forma jó pofa , szerintem a 225 4G jobban megéri .
Bár a wi-fi jelenlétet nem értem , ha nincs 4-5G modem benne. Így olyan foghíjas az egész .[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
quailstorm
nagyúr
Ja, ezt a WiFi hiányt nem értem én se, és a chipről se találok semmit.
Maga a hardver nem elég WiFis netezésre, még a KaiOS készülékekhez képest is semmi. Hotspotnak jó lehetne, de 2G-ről annak nincs értelme.[ Szerkesztve ]
-
válasz quailstorm #53875 üzenetére
Elvileg azért nem találsz róla semmit sem ,mert maga a lapka a készülékkel együtt debütált .
-
quailstorm
nagyúr
Úgy néz ki, egy 2013-as chipsetről van szó, az F csak annyi, hogy 8MB SRAM van benne.
És szerintem se WiFi se A-GPS nincs benne.
#53876 Luck Dragon : nope, ez egy nagyon régi Spreadtrum chipset. A legtöbb gombos 2G készülékben mostanában ez van, mindegy ki gyártja.
[ Szerkesztve ]
-
válasz quailstorm #53877 üzenetére
Akkor jó “ békebeli “ erőmű szorgoskodik benne.
-
Fancy-boy
Topikgazda
A gsmarena adatlapja szerint se Wifi, se GPS nincs benne: [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
Harbinger85
aktív tag
válasz Luck Dragon #53880 üzenetére
Szerintem az a tényező. A GMS Arenán írva hogy a speckók nem mindig biztosak és országonként változók.
A wi-fi részt nem is figyeltem. Így nem kell adatnet, pár dolgot elbír talán az Opera böngészőt, rendszerfrissítés, esetleg ha van rajta időjárás app. -
válasz Harbinger85 #53881 üzenetére
+1
-
quailstorm
nagyúr
válasz Harbinger85 #53881 üzenetére
A hivatalos oldalán is szerepel a rendszerchip, márpedig arra meg lehet esküdni, hogy pluszban nem fognak perifériákat hozzápakolni.
Másik, hogy 2G-s telefon WiFi-vel, ilyen kb. alig volt régen is. És azok is mérföldekkel komolyabb készülékek voltak.Őszintén meglepődnék, ha lenne benne WiFi, elírás lesz ez.
-
válasz quailstorm #53883 üzenetére
Most már én is kiváncsi vagyok , hogy van vagy sem .
-
BestofJAVA
tag
Van már WhatsApp-es nyomógombos telefon?
WhatsApp hangbeszélgetéssel előnyben. -
MODERÁTOR
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz Luck Dragon #53880 üzenetére
Csak az a baj, hogy a gyártók sem mindig pontosan adják meg az adatokat.
Mivel a telefonhoz már itteni cikk is kapcsolódik, érdemes lenne ott folytatni és nem ezt a topikot használni, mert ez nem erre lett kitalálva: [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
Dhampir
félisten
válasz BestofJAVA #53885 üzenetére
A KaiOS-t futtató telefonoknak tudnia kell a WhatsApp alkalmazás futtatását az alábbiak szerint:
A támogatott operációs rendszerekről
Azon készülékek, amelyek KaiOS 2.5.1 vagy újabb rendszert használnak, köztük a JioPhone és JioPhone2 -
-
-
Dhampir
félisten
válasz Fancy-boy #53891 üzenetére
Legalább frissebb hírt linkelhettem, a Kaiostech oldalán 2021. június 8-án jelent meg Eletta Leung cikke.
Eletta Leung KaiOS publikált cikkei: Author: Eletta Leung
[ Szerkesztve ]
-
ph2012
senior tag
A Nokia 216 helyett kellene vennem egy jobb telefont. A 216-os bejövő hangereje olyan halk, hogy nem lehet hallani a beszédhangot. Kinek van tapasztalata a Nokia 225-ről? Jól hallható a beszédhang? Vagy inkább 230-as?
[ Szerkesztve ]
-
BestofJAVA
tag
válasz Dhampir #53889 üzenetére
Kiváló! Köszönöm a hírt! Tehát még nincs két hónapja, hogy megvalósult, amire vártam.
Gondolom, most el kell kezden figyelgetni, milyen Nokia 8110 firmware képes rá problémamentesen, és milyet kerüljünk.
Van valakinek tapasztalata?
Ha ez köztudott lenne, sokan váltanának vissza okostelefonról.
-
BestofJAVA
tag
-
MODERÁTOR
válasz BestofJAVA #53895 üzenetére
"Ha ez köztudott lenne, sokan váltanának vissza okostelefonról."
Kétlem. Az okostelefon-használat jóval több előnnyel jár, mint csak WhatsApp-hívás lehetősége.Xiaomi 13T
-
BestofJAVA
tag
válasz Viktor0610 #53897 üzenetére
egyéni választás kérdése. Ha csak az emberek 1%-a váltana, az is 70 millió vásárló. Bátor vállalkozás mások fejével gondolkodni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide!
-------------------------
Előzmények I.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kupon kunyeráló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BestBuy topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mesterséges intelligencia topik
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.