- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Huawei Mate 50 Pro - blendemonda
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-
TeeJay
félisten
Még szép.
A Midea Oasis/Fisher Nordic pont azért tud lemenni 80watt villamos fogyasztásra is mert dupla kondenzátoros a kültéri így hűtésben sem kell annyira tekernie mint egy 22kg-os AUX-nak ahol mindenen is spórolnak már
Ha elég nagy lenne benne a kondenzátor 10-20cm vastag és megfelelő borda távolsággal, este tudna akár passzív módban is működni akkor meg csak a kompresszor menne.Pont beszélgettem azzal aki a Deep Clean-t gyártja, Dubajba volt fél évet mert egy projektre kihívták ahol az volt a feltétel hogy 60fokos melegben is üzembiztosan kell hűteni a gépnek. Na mondta hogy nem Daikin vagy Mitsu-ba kell gondolkodni hanem valami számomra ismeretlen név volt és mondta hogy 23cm volt a kondenzátor vastagsága hogy bírja a terhelést
Ugyancsak halkabb klímát lehet ha a kültéri ventilátor átmérő vagy lapátszám növekszik akárcsak procihűtőnél. Nagyobb átmérő alacsonyabb fordulat mellett is tud ugyanannyi vagy több levegőt forgatni.
Hatékonyabb kompresszorral szintén tudnak játszani
Nem véletlen hogy vannak alap gépek meg csúcs split-ek isMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
őstag
válasz Drughi #81406 üzenetére
A Daikin-t múlt héten 20% kedvezménnyel adták, le is csaptam egy Perferára. Midea Xtreme Save Pro alá nem mennék, de majd megerősítenek a szakik. Annak ár-érték arányban nagyon jó a jósági foka: SEER 8.5 SCOP: 4.6.
[ Szerkesztve ]
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
leslieearth
tag
sziasztok!
2 db 20-25 m2 területű szoba (klasszik kádár-kocka szobái) keresek csak hűtésre 2,5 kW-os klímát. ház 15 cm grafitos szigetelésű, ablak 3 rétegű, padlás szigeteletlen. fontos, h csendes és takarékos legyen. 4 van amit kinéztem, nálam ez a sorrend ebben kérnék tanácsot, vagy egy felsorolásban nem szereplő titkos favorit 300e jó magyar forintig?
1. Gree Comfort pro
2. Syen muse vagy Charm
3. Midea Extreme Save pro
4. Daikin Sensiravolt már hasonló kérdés, de érdemi választ nem találtam. gree az a+++ nagyon jó seer-értékkel, ár sem vészes. Syen detto. Midea árban már eléggé a teteje, viszont állítólag nagyon halk. Daikin meg csak azért, h legyen egy japán is, 270 körül ugyan már van FTXC25C / RXC25C SENSIRA ( vagy éppen még van), de ugye belépő szint.
köszi mindenkinek a választ!
[ Szerkesztve ]
-
prisz
aktív tag
Hagyjuk mar ezeket a 15 évvel ezelőtti városi legendákat. Amit én a sajat szememmel latok, hogy a midea oasis-om a dög melegben, siman elketyeg 150-210wattal órákik 24.5 fokra hűtve a kb.55nm2-t éjszaka pedig brutálisan alacsony figyasztással 85-97watt!!!! között eszik hosszú ideig. A fogyasztásmérőm igazolja, a villanxszámlám pedig megerősíti. Sokszor már az itteni halandzsáktól égnek áll a hajam, inkább pörgetek is tovább...
-
leslieearth
tag
válasz Eclips21 #81500 üzenetére
daikin azért került bele, h legyen egy japán, mégha csak belépő szintű is, és árban belefér
a syen muse next az a+++ hűtésre és 8,5 seer-értéke van, nekem ez jónak tűnik
A Charm valóban fogyasztás szempontból lefelé lóg ki, de a legolcsóbb is a felsorolásból.gree vagy midea közül lesz vmelyik úgy néz ki
köszi a segitséget -
11hh
tag
Midea all easy pro klímám van, vettem mosózsákot és a lamellákat és a mókuskereket lemostam. Nagyon sok por ki is jött. Véletlen egy lapátot letörtem ami a balra jobbra mozgást csinálja. Tudok venni hozzá másikat? Ideiglenesen megragasztottam, működik.
Én minden évbe kitakarítatom a klímás céggel akik felrakták, idén is voltak, de ők csak ecsetet meg fújókát használnak.
Én alaposabban kitakarítottam, szerintem halkabb is lett. Kicsit bánt ez a levegő terelő lapát törés, gőzöm nincs mi a hivatalos neve, így rákeresni sem tudok. -
11hh
tag
válasz olika78 #81599 üzenetére
Mivel az első klímám nincs összehasonlítási alapom. 1db midea all easy pro 3,5kw-os klímánk van, a ház 100nm van két szoba meg egy nappali, és a nappaliba van a klíma. Simán az egész házat lehűti egységesen, ha nyitva vannak az ajtók. Legnagyobb eltérést 1fokot mértem.
Fűtés: amikor melegszik fel, pattog a beltéri, de ez akkor van amikor bekapcsolod. Ha folyamatosan fűtesz nem jellemző a recsegés. Én gáz központi fűtést használok, és a klímával rásegítek. Radiátoros fűtéssel mindig voltak hidegzuhog a házban, ha klímával is fűtök mindenütt egységes a hőmérséklet, sokkal jobb a hőérzet. Mi nagyon szeretjük a klímát. Vannak kisgyerekek és általában mindig ugyan akkor van vacsi, és fürdés az applikációba be van programozva, hogy este 6-tól este 8:30-ig kapcsoljon be a klíma pl 26fokra.
Nappaliba szoktunk a gyerekekkel öltözködni és így a forró levegőt szépen oda fújja ránk.
Fogyasztás: nyáron emeli a villanyszámlát 2-10ezer forinttal attól függően milyen meleg van, télen azt vettem észre többet fogyaszt ott már 15ezer Ft-al is tudja a villanyt emelni, de cserében sokkal jobb a hőérzet mint a radiátorral.
Hang: beltéri nem tűnik hangosnak, de alvásnál már akár zavaró lehet, kültéri alacsony teljesítményen kicsit kattogós hangja van, nagyobb teljesítményen ez megszűnik. Igazából a kültéri hangja semennyire nem zavar minket, egy olyan falon van ahol nincs ablak.
Applikáció: nethome plus szoktam használni, nekem fogyasztást nem ír, de azon kívül minden látható, és időzíthető
Ritkán veszek hasznosat, de ez a klíma a legjobb döntés volt, ha 24fokra rakom a klímát hűtésbe akkor mindenütt 24fok van. Olvasom hogy egyes klímák nem tartják a hőmérsékletet, itt még 1 szobával arréb is annyi van.[ Szerkesztve ]
-
Máté94
addikt
Esetleg még van a Midea Oasis Plus/Fisher Nordic. Ugyanazok, csak más névvel.
-
nagyúr
-
isti732712
aktív tag
Egy kis segítség kérés!!
Mivel a polar klímák nagy része tcl paneles, így tudnátok nekem adni egy linket ahol alkatrészeket, mint pl termistort, belső hőérzékelőt lehet venni?
ali express is jó, az SDItől a Fresh ig mindbe ugyanaz a termistor van, kivéve már a zenitet mert az midea.Köszi mindenkinek.
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
nagyúr
-
TeeJay
félisten
válasz Mikulásbá #81739 üzenetére
Polar Ultimate 28kg kültéri 0,8kg R32, fűteni biztos tud majd
Fisher Nordic vagy Midea Oasis, az is tud fűteniJapánból 300-ért fűtős gépet hát nem igen kapsz majd
Abból jó ha kijön a Sensira vagy inkább FTXC35 vagy Mitsu HR35 de ezek alap fűtésre jók inkábbMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
AURATSU klíma....
Napokban voltunk Balatonnál pár napig. Évek óta ugyan abban a szállodában szállunk meg ha oda megyünk. Nem nagy szálloda, 35 erkélyes szoba (20-22 nm) és 9 apartman jellegű, nagyobb alapterületűek picit mint a szobák (28-30 nm)
Sinclair klímák mennek sok éve már, és szerintem viszonylag halkan is, bár némelyiknél vagy a beltéri vagy kültéri kicsit hangosabb de elmegy még.
Most láttam, amikor oda értnk a szállodába, hogy az apartmanokban a Sinclair klímák le lettek cserélve Auratsu klímákra (3,5 kW). Mi is egy apartmanban voltunk most és nagyon bosszantott, hogy ez a japános nevű Midea cucc zavaróan hangos volt. (vagy én vagyok igényes és megszoktam az itthoni LG csendességét) Kültéri (mind a 9 apartmannál) ütemesen búgott, a becsukott ablakon át is hallhatóan, a beltéri meg olyan hangot adott ki mintha szúnyog lenne benne, de sokkal hangosabban zizegett. Éjjel nem is tudtuk használni, le kellett kapcsolni. Kint meg 35 fok volt.
Megkérdeztem a szomszéd apartmanban lakókat is, hogy náluk is ilyen hangos a klíma vagy csak én fogtam ki egy rosszat? Sajnos mindegyik ilyen volt. Jeleztük a Recepciónál, tudnak róla mert amióta ezek vannak ez a zajos hiba fennáll, klímás cég nem csinál semmit mert szerintük ezek ilyenek. Ilyenkor van az olcsó húsnak ....A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
ricsik
őstag
válasz TeeJay #81748 üzenetére
Úgy fest nem fér bele a keretbe csak kínai gép, amiket ajánlottatok sajnos nem.
Csak fűtésre lehetőleg legolcsóbb villanyszámlával, 3.5 kW.
Gree Comfort Pro
Gree Amber Royal
Midea valamelyik
Esetleg más.
nagyon max 350e.
Tanácstalan vagyokKérlek adjatok tanácsot melyik legyen.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz ricsik #81787 üzenetére
Ha kifejezetten fűtésre kell a klíma sok üzemórával akkor érdemes fűtésre optimalizált gépet venni. Az Amber Royal (Midea Oasis/Fisher Nordic stb.) az az, a Comfort Pro meg nem.
A nem fűtésre optimalizált klímának pl. meredekebben esik a fűtőteljesítménye a hőmérséklet csökkenésével. Ha van olcsó alternatív fűtés ez persze nem gond, de kizárólagos fűtésnél már lehet. -
aldebaran
őstag
Télire érdemes, vagy ki lehet húzni az áramból a klímát? (csak hútött 2 napot, sajna most tették be)
midea xtreme safe, de ez mindegyis. Nem áramspórolás, csak azért, hogy a gyerkőcök ne kapcsolgassák.Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
addikt
az igazi kérdés az, hogy a 100 ezer valódi kedvezmény-e, vagy csak írtak felé egy magasabb árat, és áthúzták? vagyis, hogy a kedvezménnyel csökkentett árú Polar klímák hogyan viszonyulnak a kedvezmény nélkül megvehető hasonszőrű (Aux, Gree, Midea, stb) klímák áraihoz
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
isti732712
aktív tag
Az a szám!! Az a fokozat!!! Az nem viccből van a távirányítón, vagy éppen a klímasplit egységen!! Az az SDO klíma drágább mint a felette lévő SDU, és igen jogos az elvárás, ha beállítassz egy értéket akkor ne hűtsön alá 4 vagy akár 6 fokkal! Vagy éppen ne fűtsön feljebb mint amit te szeretnél!
Vagy egész éjszaka azt fogod figyelni mikor rohad re rólad a pizsi? Vagy éppen mikor nem kapcsol be fűtésben mert mondjuk szar a vezérlése és nem akar bekapcsolni? Vagy éppen mert a termistor nem jó? Igen is elvárás még ha polar klíma is, hogy biztosítsa számodra a komfort érzetet,mert csak a user manualt kell megnézni és abban garantálva van a komfort érzet,pl egy SDU nál.
Nem vitázni akarok és védeni sem akarok semmit meg semmit, mert jelenleg én is jeleztem 2db levélben a polar felé a túlhűtés és túlfűtési jelenséget, és már vizsgálják csak megsúgom,sajnos nem értek veled abban egyet hogy egy SDO klíma belépő szintű lenne!!
A belépő polar az SDI!
csak ,hogy érthető legyen, te azt írod ha meleged van lejjebb veszed, ha fázol feljebb, ez nem ilyen egyszerű,itt a hőmérséklet tartás a lényeg, és emellett a fogyasztás is,ennyi erővel szarhatnánk bele a belső és külső vezérlőpanelba, és működhetne on/off módban is, de itt ép az inverter a lényeg,igen hűt? hűt! Fűt? Fűt! Csakhogy nem mindegy hogy ezt hogy teszi!neked meg csak annyit, tcl panel van benne amit már 100x elmagyaráztam akár a videóimban is, a ferrari is szálít más istállónak motrot, és a mercedes is, mégsem nyernek futamot,miért nem? Mert a tcl sem olyan hülye, hogy a saját fejlesztését átcímkézett készülékhez adja! Oda ad egy lebutított vagy éppen nem frissített verziót, és ez így működik!
Ez a Polar dolga ,hogy ezt a problémát megoldja,kihangsúlyozom mégegyszer nincs rá frissítés,és nem is lesz! Főleg,hogy a kifutott SDU-k után a Zenit lép a képbe ami MIDEA panellal van szerelve.
Van még kérdés uraim?Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
olika78
csendes tag
válasz isti732712 #81911 üzenetére
A Zenit Fisher Comfort Plus, kinézetre is ugyanaz. Azok neg mintha a Gree Smart Onera hasonlítanànak. Biztos Midea? Amúgy van valami ismeret róla, milyen lehet a Zenit?
-
-
FerNandor
őstag
válasz Pepe78 #81945 üzenetére
Ahogy néztem a midea használatiját, nem 100%-ban egyezik a Polar Zenittel. Van pár apró különbség. Majd később lehet leírom, ha érdekel valakit.
Amúgy nagyon gáz ez az időjárás. Jó, hogy hamar felkerült a 3. klíma, mert muszáj szinten tartani a lakást. A Zenit is nagyon szépen fűt.
Szerintem komolyan elgondolkodhatnának az illetékesek, hogy a fűtési szezont módosítani kéne. Tavaly is ez volt. Meg már talán az előtt is. És amúgy idén június elején is még kicsit fűteni kellett, ha jól rémlik... Szóval durva.
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Bivaly
tag
Múlt hét szerdán szerelték fel végül nálam is az 5 kW-os Polar Zenit-et.
Ahogyan nézegettem, szerintem is inkább Midea All Easy Pro alkatrészekből áll ez össze, mint Gree alkatrészekből.
Hűteni nem nagyon kellett még vele, így a fűtést próbáltam ki. Kint 9-10 °C, odabenn indításkor 22 °C volt, 26 °C-ra állítottam be.
Az eddigi tapasztalataim:
- ha nincs bekapcsolva a 'Follow me' funkció, akkor 20-40% mókuskerék sebességnél a beltéri egység érzékelője az indítástól számított ~10-15 perc alatt 28°C-t érzékel, és lekapcsolja a kültéri egységet, majd 25°C-nál visszakapcsolja, és így tovább. A follow me funckió bekapcsolásával a távirányító érzékelője által mért hőmérséklet alapján csak visszavette a kültéri egység teljesítményét, és szépen folyamatosan pötyögött a kültéri. A távirányító cirka 4-4,5 méterre van a beltéritől, rendesen rálát, és nagyjából azt a hőmérsékletet méri, mint a közelében lévő Computherm E400RF, a valósághoz közeli értéket.
- a beltéri egység 20%-on sem zavaró hangerejű, 10% alatt pedig nem is hallani.
- a kültéri egysége átlagos hangerejűnek mondható. Indításkor a szélzaj jól hallható, és a kompresszor hangja is, alacsony terhelésnél sem néma, de nem annyira zavaró, sőt inkább a csendesebbek közé sorolnám. Viszont a rezgést eléggé átadja a falnak, amit szerintem nem a konzolon keresztül teszi (mivel oda külön vettem rendes rezgéscsillapító gumibakot az átmenő csavar furatos gumipogácsával kombó helyett), hanem a viszonylag merevnek mondható 12-es csövezésen keresztül, de majd megbeszélem a klímással, hogy jöjjön el, és igazgasson a csövezésen.
- A Nethome Plus alkalmazás is teszi a dolgát, viszont, ha az applikációval kapcsolom be, vagy, ha a távirányítóval kapcsoltam be, de menet közben állítok rajta valamit az applikációban, akkor a follow me funkció deaktiválódik, és a távirányító szenzora helyett a beltéri egység szenzorát használja a továbbiakban. (Ezen mondjuk fejleszthetnének.)Life begins at 140!
-
yahagyma
tag
Japán esetén:
Ami a műszaki adatlapján szerepel pontosan azt fogja tudni, se többet se kevesebbet!Fűtésben fontos, hogy nagyságrenddel több lesz az üzemórája a beltéri mókuskerekének, egy japán esetén ezt azt üzemvitelt csendesen és tartósan tudja! Persze ehhez is nélkülözhetetlen a szakszerű telepítés a szakszerű tisztítás!
Kínai esetén:
valami érték szerepel a műszaki adatlapon ami lehet hogy úgy lesz a gyakorlatban, de inkább nem, főleg nem úgy lesz 5 év után...A Gree Airy (tudom, nagyon nem fűtésre optimalizált) sztem azért tud hűtésben halk lenni, mert hűtéshez megfelelő a nagyon alacsony mókuskerék fordulatszám is azaz az alacsony légszállítás ami miatt halk lesz, mert a hideg levegő lefele "száll", de mikor fűtenie kell ott válik el a szar a májtól.... újkorában írnak minimum fordulatszámon 29 decibelt....
Ha kínait szeretne valaki fűtésre akkor a biztos típusok:
Gree Amber Royal, Fisher Nordic, Midea OasisSokan akarnak örökké élni, miközben azt sem tudják, mit kezdjenek magukkal a következő hétvégén...
-
őstag
válasz yahagyma #82216 üzenetére
A Midea Oasis Plus praktikusan semmivel nem jobb, mint egy all easy pro. Hiába az 5.1-es SCOP érték, nálunk ez 3.5, és ugyancsak 3.5 az all easy pro esetében is. Ami egyébként elismerésre méltó, hogy ezt közli a gyártó az energiatanúsítványon. Az Amber Royal még kevésbé meggyőző. Ok, pénz beszél, kutya ugat, de már egyre kevésbé éri meg kínait venni. Pláne, ha van japán, vagy dél-koreai is.
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
yahagyma
tag
Összes Midea Eurovent: [link]
Oasis plus (bazi sokféle típus van és legtöbbjüknek nincs is hitelesített adata)
MOX330-12HFN8-QRE1GWV/MSOPBU-12HRFN8-QRE1GWV
Ennek a típusnak van SCOP hitelesített adata: 5,3
-7 Celsius fok kültéri hőmérséklet esetén 1,95 kW fűtőteljesítményre képes 3,7 COP-val.
-10 Celsius fok kültéri hőmérséklet esetén 1,7 kW fűtőteljesítményre képes 2,9 COP-val.Sokan akarnak örökké élni, miközben azt sem tudják, mit kezdjenek magukkal a következő hétvégén...
-
yahagyma
tag
válasz yahagyma #82278 üzenetére
Midea Oasis Plus #82231
Fele ennyi fűtőteljesítményt sem tud kW-ban.....
SCOP hitelesített adata: 5,3
-7 Celsius fok kültéri hőmérséklet esetén 1,95 kW fűtőteljesítményre képes 3,7 COP-val.
-10 Celsius fok kültéri hőmérséklet esetén 1,7 kW fűtőteljesítményre képes 2,9 COP-val.Sokan akarnak örökké élni, miközben azt sem tudják, mit kezdjenek magukkal a következő hétvégén...
-
Lorden
senior tag
[Midea Showroom]
FB-n azt írják előzetes egyeztetés után fogadnak végfelhasználókat is, aki esetleg felkérdezné őket személyesen is, hogy "hogy is van az a katalógusban lévő scop és db adat" megteheti. -
11hh
tag
válasz Balázs Z. #82390 üzenetére
Szia! Szerintem a választott klímának jónak kell lennie. Nekem egy olcsóbb Midea All Easy Pro 3,5 kW-os klímám van, ami gond nélkül kifűt egy 28 m²-es szobát. Az Etherea pedig egy komolyabb gép, jobb hatásfokkal és nagyobb teljesítménnyel rendelkezik, így valószínűleg még hatékonyabban fogja megoldani a fűtést.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz Balázs Z. #82390 üzenetére
Mitsubishi AY35 esetleg vagy Daikin FTXP35 Comfora de árban azok sem olcsóbbak
Kínai gépből
Polar Ultimate, sokkal olcsóbb és halk gép és jól fűt
Fisher Nordic / Midea Oasis
Esetleg Gree Comfort Pro bár annak hangosabb a beltéri vagy Gree Airy ha kapsz egyáltalán mert az már halkabb és hatékony kültérit kapottSajnos a többi mind alap gép kb.
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Pepe78
őstag
Most kaptunk 20db R Design Vivax gépet.
A kültéri a Midea Xtreme Save Pro ( A+++/A++ ) 27kg körül. A beltérije szintén Midea produkt. Wifi stick az külön 6-8k hozzá. Midea távirányító, app stb stb.
Jelenleg ezt szerelve (alapszerelés) 260-ért adjuk számlával, telepítésivel együtt.
Ilyen árban nincs is más ami ezt tudná.
Magyar használati utasítás van hozzá. Bátran ajánlom ezt a gépet a Vivax-tól. -
TeeJay
félisten
válasz laca1052 #82513 üzenetére
Fisher Nordic ugye Midea Oasis belül, az a Midea top gépe split-ből ha jól tudom
ott csúnya lenne ha kapilláris csővel bohóckodnának és mivel
SEER 9.2/SCOP 5.3 így tuti hogy elektronikus adagolós leszMondjuk a PDF-ben ez a sor érdekes [link]
Fűtőtelj. tervezési hőmérsékleten (-10°C) kW 1,949 1,949
Ha jól emlékszem a Polar Ultimate -10 fokon 2,6kW-ot tud nem 1,94kW-ot
kültéri 32,3kg és 0,9kg R32-vel érkezik
Meglepő de ugye ahány kínai gyártó annyit írnak a spec listára, eurovent-en meg majd kiderül mennyi az annyi. Nyílván nem véletlen hogy a Daikin és Mitsu komolyabb gépei 5-6-700ezerbe vannak, valamiért csak többe kerülnekMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Máté94
addikt
válasz TeeJay #82515 üzenetére
Lorden posztolta egy pár (?) éve az Oasis Plus capacity table--t.
Egyébként egy igazi talány. Az Eurovent-en egy FTXF elvileg több hőenergiát állít elő -15°C-on, mint az OP -10°C-en. Persze, az OP-nak jobb a COP-je.
Midea tulajdonosoknak tudom ajánlani a szerviz menüben a minimum ventilátor sebességgel babrálni. Egész japánszerűvé lehet tenni minimum fordulaton az Oasis Plus-t.
Megkísérlem, hogy kizárólag ventilátorra vetítve halkabb, mint a parapetes FVXM fenyőfa üzemmódban, bár... Ha az összképet nézem. Így most már csak a néhai hűtőközeg áramlással, a kültéri kompresszor felpörgésével, és hőmérséklet változással járó lamella illetve burkolat kattogással kellene tenni valamit.
De alapvetően a Daikin a nyerő a konstans élmény miatt. Ott nem pattog semmi, és a kültéri sem hallatszik.
Lecseréljük inkább egy FTXF-re?
[ Szerkesztve ]
-
Pepe78
őstag
válasz F-ECT$ #82529 üzenetére
A Zenit nagyon jó.
A Zenit = Midea All Easy pro (a Fisher Comfort Plus is ugyan ez a gép, ugyan az a szögletes borítás van rajta mint a Zeniten)
A fiam szobájában egy ilyen van. 2,6kw-os
Szerintem az Ultimate mellett ez a kedvencem. Nagyon jól szabályoz magától. Nagyon csendben , magas befújt hőmérséklettel dolgozik automata venti beállítás mellett. -
Pepe78
őstag
válasz Czimby #82555 üzenetére
A megfizethető / nem hangos / jól fűt
Gree-ben csak frágát tudnék ami nem hangos.A Polar SDU , Midea All EAsy Pro , (Fisher Comfort Plus, Polar Zenit )
Polar Optimum is nagyon "optimális" gép A++ / A+ tulajdonságok mellett.Jelenleg az a kérdés , hogy ki milyen gépet tud beszerezni. Midea készletek a padlón...
Polar is nehéz.
Illetve ha szerelőt keresel itt a topikban akkor érdekes lenne, hogy honnan keresel pontosan helyileg. -
enzo89
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Klímát szeretnék vásárolni, a paraméterek a következők lennének:
- A nappali egyben van a konyhával így ezeket hűteném leginkább. (kb. 35m2) Néha fűtenénk is vele (nincs benn a H tarifa, gázkazán az elsődleges).
- A ház szigetelt, műanyag nyílászárók vannak.
- Összegben olyan 400 ezer forint körül gondoltam (szereléssel), amennyiben pár ezer forinttal van jobb ajánlat akkor természetesen rakok hozzá.
- Legyen megbízható, megfelelő garanciával és alkatrész ellátással rendelkezzen a készülék.
- Legyen wifi-s, és normális appja. A későbbiekben Alexa-t vagy hasonlót tervezek ami egybe "fogja" -talán- a többi eszközzel együtt.
- Lehetőség szerint tudjon "huzatmentes" opciót.Mi lehetne a jó választás?
A fórumot visszaolvasva nálam a Polar Ultimate 3,5kW és a Fisher Nordic tűnik annak. Bár nem tudom milyen az appjuk (utóbbi mivel írtátok, hogy átcímkézett Midea, így a Midea app felismeri?), illetve írtak vadakat mindkét márkáról is.
Előre is köszönöm!
-
Pepe78
őstag
válasz F-ECT$ #82685 üzenetére
A Zenit is nagyon jó. Vagy még jobb is. Bátran rendelhető.
A Zenit = Midea All Easy Pro
Csak annyi a különbség, hogy a beltéri egység műanyag háza szögletesebb. A búrkolat alatt csavarra ugyan az. A kültérin meg csak a levonó más.
A Fisher Comfort PLus 100% ugyan az mint a Zenit. H az jobb áron elérhető akkor simán . bármikor. -
eventus
veterán
Sziasztok!
Toshiba Seiya gépem van itthon, amivel nagyon megvagyok elégedve.
Fűteni ritkán használom, inkább csak a levegő átmelegítésére. Ajánlanám tovább családon belül nagyobb fűtési igényre. Esetleg van tapasztalata Valakinek, hogy -10/ -15 fokban is mennyire szuperál? Alternatíva lenne a Midea All Easy Pro.Köszönöm!
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
TeeJay
félisten
válasz wolf13 #82985 üzenetére
280ezerig inkább vegyél egy Mitsubishi HR35-öt vagy Daikin FTXC35-öt az halk lesz kívül belül és minőségi gép. Nem rossz a Gree sem de Comfort X már nincs az új Comfort Pro hatékonyabb de fűtésben hangos sajnos
Fisher nem gyárt klímát, minden terméke át matricázott főleg TCL és Midea gép
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
F-ECT$
titán
Kérdezd meg a közös képviselőt, hogy mi a szabály a házban a vízzel, elhelyezéssel, szomszédokkal kapcsolatban. Ha van saját erkélyed, oda természetesen simán telepíthetsz kültérit, de ha közös homolokzat van csak, oda kell a 2/3-os jóváhagyás. (Amit jóval egyszerűbb megszerezni, ha nekik is van már klímájuk.)
Minden klímának van saját távirányítója is.
Márkára a Daikin, Mitsubishi szokott lenni a top ajánlás, de ez egyre inkább megdőlt az elmúlt években. Egyrészt Daikinből is volt már rossz széria, másrészt a a régebben nem ajánlott pl Midea, Gree vonalból is lehet jó típusokat találni, illetve most a Polar klímákra lehet 100e Ft-os kedvezményt szerezni, és ezzel az ár/érték arányuk is sokat javult. Whirlpoolt ne vegyél
Dive ever, work never.
-
Lorden
senior tag
Ha mideaás fisher fb-n a "Midea klíma tulajdonosok csoportja" és a kiemelt bejegyzésben van pdf, vélemények, leírás.
[ Szerkesztve ]
-
Bandit21
addikt
Üdv,
Egy 20 m2-es de csak 220 belmagasságú lakrészt csináltunk a nagyfiamnak, ahova klímát szeretnénk. Van radiátor fűtés is, de jó lenne ha fűtés rásegítés is menne.
Az első klímás RC-t adott volna, de 160-180 közt ingázott az ár viszont a telepítés több mint 100 volt. Őt nem hívtuk vissza.
A második már AUX delta 2-ot, (255 - ért látom most) vagy Mideat tenne. Utóbbi az Xtreme save, de NEM a pro. (a pro 310-ért megy a nem pro 259-ért)Végigmentem a topicösszefoglalón, japánra nem telne, olcsó kínait nem szeretnénk.
A nem pro-s midea is jó? Mivel jobb mint az AUX? Az AUX egyáltalán nem ajánlott?ű
Köszönöm szépen!
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
Lorden
senior tag
válasz Bandit21 #83082 üzenetére
Midea fűtésben erősebben keringet, be lehet állítani (szervizmenüben, ha sikerül) de egyébként erre a 44 légköbméterre biztos, hogy nem raknám. Mókuskerék tekerne a hőfok elérése után 180-185cm körül, pont fej magasságban, felejtős.
Gree se a kifinomult vezérlésről híres, Aux működését nem ismerem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest