- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeki
nagyúr
válasz golfvariant #13501 üzenetére
Nem sok cső van ott, ahol a kültériből kifolyik a kondenzvíz.
Ez nyár, hogy a beltériből folyjon ki.
De tény és való, hogy nem véletlen vannak direkt fűtésre optimalizált klímák, mert ezekben van karterfűtés, és egyéb extrák. -
TeeJay
félisten
válasz fulton #13498 üzenetére
nem úgy működik a klíma hogy ha bent akarsz hűteni akkor kint fűt és azt kell leadnia a környezet felé
így ha kánikula van már melegebb a kültéri levegő és nem tud hőt átadni? (nyáron BKK buszokon sorra áll le a klíma mert a tetőn van süti a nap nincs menetszél és nem tud már több hőt leadni)ha meg bent akarsz fűteni akkor kint hűti magát és ha -20fok van kint már nem tud hőt felvenni mert hidegebb van kint mint a hőcserélőn és nagyon lecsökken a teljesítménye?
lehet rosszul tudom de ezért van tartománya meddig tud fűteni a klíma
persze ha megnézzük tavaly hány napig volt -15fok vagy az alatt a hőmérséklet rájövünk hogy nem is volt vagy csak 1-2nap szilveszter környékén
meg napközben azért -5fokra visszamegy és akkor már jól be lehet fűteni a lakást mire estére lecsökkenne a hatásfoka
jól tippeltem?Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
vizipok74
csendes tag
Nekem Mitsubishi HJ35VA klímám van. Papír szerint -10-től fűt. Gyakorlatban -13-ban is kifűtötte a 19nm-es, 2,76m magas, gyengén szigetelt tetőtéri szobámat. Igaz kb 40 percenként leolvasztott.
-
krx21
nagyúr
válasz golfvariant #13501 üzenetére
Fűtésnél hol keletkezik kondenzvíz???
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
A két Daikin közül a drágább megéri a felárat? FTX35J3/RX35K vs FTXB35CBe my computer.. Baby I'm a user!!
-
tdhenry
tag
Felrakták az ftxb35c-t, és ami meglepő hogy mennyire csendes a kültéri. A klímás mondta hogy neki 2 féle Nord van a házában, és mindkettő jóval hangosabb!
-
baloghgabor
aktív tag
válasz baloghgabor #13496 üzenetére
No, felkerült a Fujitsu LTCA 09 a helyére. 0.8 m magasság lett a legideálisabb (persze ez majd kiderül idővel), de itt volt beilleszthető a környezetbe és jól mutat.
Elsőre úgy tűnik jó választás maga a gép is. Mivel szerelésnél hűtésben kell indítani (szerelő szerint), így pillanatok alatt 18© lett az egyébként is hűvös lakásban. De utána gyorsan fűtés, teljes fokozaton! Hát elviselhető volt szinte azonnal, amint indult a meleg kevegő! Majd pár perc és 20© van idebent újra. Tetszik!!!
(Ja a Cicónak is tetszik, többi cicc még nem fedezte fel).bégé
-
Nerazim
őstag
válasz TeeJay #13516 üzenetére
Sajna már késő, a szerelő gyors volt és a hétvégén le is szállítja a FTXB35C. 160e be került plusz a szerelés. Ha lesz tapasztalat megírom. Egyenlőre árban ez még belefér, mivel úgyis a konyhában lenne, ha esetleg jól muzsikál akkor jövőre veszünk komolyabbat a szobákba is. Addig ez tesztelve lesz.
(#13513) CineDOG1
[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
alázógyík
addikt
válasz baloghgabor #13517 üzenetére
-
Male
nagyúr
Szerk: ...nah, most felvették, és kaptam időpontot is... akkor azt még megvárom.
[ Szerkesztve ]
-
vizipok74
csendes tag
válasz baloghgabor #13517 üzenetére
Like!
-
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretném a véleményetek kikérni kültéri elhelyezéssel kapcsolatban csak fűtésre lenne használva!!
1. első esetben mint látható terasz alá kerülne, viszont itt a garázs falára kerülne nem pedig a szobáéra (ellenben a 2. és 3. esettel) így kevésbé szűrődne be a zaj
2. esetben szintén
3. esetben viszont nem, de az útról látható lenne az oldalfalon. és a csövezés is sok lenne. TovábbáMint látható mind3 esetben szintkülönbség lenne a kültéri javára. A képen megjelölt szobába kerülne kb olyan magasságba mint ahova rajzoltam a beltérit. Ez nem gond, mármint a szintkülönbség fűtés esetében?
Az igazi az lenne ha az emeleti szint falára kerülne a terasz fölé, de oda képtelenség hozzáférni, és felszerelni is.
Hálószobáról van szó.Előre is köszönöm
Vagy esetleg ide talán fel lehetne szerelni valahogy...4.ik helyre. Csak akkor meg lenn megint vagy 2m szintkülönbség. Ott a teraszról a lemezt el lehetne távolítani, mármint az oldal lemezt, a tető lemezt nem igazán. Ahhoz le kellene szerelni az egész ottani sor lemezt. Arról nem beszélve nem tudnánk hozzáférni tisztításnál. Viszont a 4.ik helyen hozzáférhető lenne, annyi hogy télen meg oda befuj minden havat a szél....
[ Szerkesztve ]
-
feco19
csendes tag
Szeretnék segítséget kérni,, hogy az EON-nál, milyen tipusu Inverteres klimák szerelhetők be H tarifára.Köszönöm...
-
goran78
tag
Sziasztok, Tatabányaiként honnan érdemes Daikin klímát (Daikin FTXB25C / RXB25C9) vennem úgy, hogy szereléssel együtt 200 alatt legyen a végösszeg?
Köszönöm a tippeket! -
lenny81
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi 2 klíma közül melyiket ajánlanátok?
Vagy hasonló árkategóriában esetleg valami más ami jobb vétel lehetne ezeknél?
30 nm-es amerikai konyhás nappaliba menne.http://www.arukereso.hu/klima-c3172/daikin/ftx35j3-rx35k-comfort-p272293159/?gclid=CKPQtc_Ysc8CFXcW0wodXmMA8w#termek-leiras
http://www.arukereso.hu/klima-c3172/panasonic/cs-cu-re12rke-re-standard-p273956283/#termek-leiras
[ Szerkesztve ]
-
tag
Sziasztok, erről a márkáról van valamilyen tapasztalatotok:
HD HDWI-243C / HDOI-243C Maximus
Nekem az ára illetve az energetikai besorolása szimpatikus: A+/A+ os és kb 280k, az átmeneti hűvösebb időkben lenne használva fűtésre illetve télen a padlófűtésre is rásegítene.
Mondjuk ameddig nincs készen a padlófűtés azaz most télen pedig ezzel fűtenék 3 szobát ami kb 70-80nm
A kültéri a lichthof-ban lenne ahol lényegében sosem fagy szóval elég jó hatékonysággal tudná kivonni a meleg levegőt a környezetből.Előre is köszi a válaszokat
-
Zeki
nagyúr
-
baloghgabor
aktív tag
Hm, hát nem tudom, de picit több pénzért valóban jó SCOP-val rendelkező klímát is lehet venni. Legalábbis Eurovent szerinti mérés szerint van, ami valóban az. Én most hallottam előszőr erről a tipusról. Pedig nézegetem egy jó ideje. Persze van sok jó dolog is benne biztosan, pl. billentyűzár is . . .
bégé
-
Nerazim
őstag
(#13540) Male
A "H" tarifa csak ahhoz van kötve, hogy vmilyen megújuló energiaforrásbóll legyen kiépítve a fűtési rendszer nem? Illetve csak fűtési szezonban vehető igénybe éjszakai áram tarifáján.[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
válasz Nerazim #13541 üzenetére
Itt leírtam mi volt az EON elvárása tavaly.... erről pedig hivatalos (magyar) papír kell, hogy ezt teljesíti a gép.... ezt mellékelik a klímához, de szerintem érdemes előre szólni, hogy kell ( nekem a számlával együtt utólag postázták, mert elfelejtették magukkal hozni ).
-
Nerazim
őstag
És azt hol tudom megnézni, hogy az enyém tudja-e? Végignéztem a műszaki paramétereit, de ilyet nem találok.
Ha nem változott tavaly óta, akkor az COP A2/A20, normál fordulat mellett kell 3 fölött lennie
Ez az ami az adatlapján van? (arra gondolok ami az összes webshopnál ki szokott lenni írva). Mert akkor az enyém 4,06.[ Szerkesztve ]
-
csibor
addikt
Kéne pár árajánlat Ismerősöm klímás fűtésre tér részben át. 40nm, tervrajz később lesz. Vagy 2db 2,5kw, vagy 1 3,5kw lesz. Almádiban kell majd szerelni. -15-ős japán a minimum, de ha nincs nagy felára jöhet -20-as is.
-
Male
nagyúr
válasz Nerazim #13543 üzenetére
Nem, amit kiírnak az más hőfokokra van sajnos (A7/A20 azthiszem). Nekem az 4.85, az EON-nak kért pedig 4.23 csak.
Boltban, vagy szerelő megmondja, hogy tudja vagy sem.
...egyébként tényleg lehetne erről egy lista, vagy megjelölhetnék a boltok a weboldalukon, hogy teljesíti vagy sem az adott klíma a H-tarifa követelményét. -
Male
nagyúr
válasz Nerazim #13548 üzenetére
Jah, hát az EON-nál előzetesen ahány emberrel beszéltem, annyi különböző dolgot mondtak... a papír elintézésénél meg szintén. Végül addig kínlódtak, hogy már kötbért fizettek nekem.
Ha már megvan, akkor mindegy, mivel ismerősöd van ott, lehet, hogy "megoldja"... vagy nem. Ez máshogy mostmár nem derül ki, csak ha megpróbálod megcsináltatni.
( Mondjuk ha meg már tudod, akkor miért kérdezed? :S )
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Sziasztok
Fürdőszobába szerintetek milyen hősugárzót lenne érdemes venni?
2,8*2,1 x2,6 területre.Néztem egy hagyományos:Ardes Sahara 4W05 szerintetek ez elég lenne?
Csak arra kellene hogy fürdés zuhanyzás nál bekapcsolnánk. Nem menne egész nap.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest