- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Studi
veterán
válasz tvamos #41951 üzenetére
Kicsit bonyolultabb a sztori: a Nikon nagyjából egy lábon áll, pénzügyileg kevésbé stabil, így a japán kormány próbálja rávenni a Fujifilmet, hogy vásárolja be magát cégbe. Ami vélhetően technológia cseréket is hozna hosszabb távon. De nem konkrét felvásárlásról van egyelőre szó.
Legalábbis nekem ez jött le az eddig szembejött cikkekből. -
xXxian
senior tag
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
Felhasználom
tag
Sziasztok!
Abszolút kezdő fotózásra illetve rövidebb videókra, betanulásként 3 gépet néztem kit obival.
Nikon D3300, Canon 700D, Canon 1300D
Ez a 3 közül melyik érné meg legjobban? Vagy akkora különbség nincs a 3 gép között? Előre is köszönöm! -
jjeahh
nagyúr
válasz Felhasználom #41956 üzenetére
Ha gyakran videóznál, akkor szerintem ezekkel nem biztos, hogy a legjobban járnál... Inkább Panasonic g6, gh2, gx7, sony a6000, esetleg gx80 4k-val, szenzorstabival.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Felhasználom #41959 üzenetére
Már nem tudom az mit tud, de emlékeim szerint videóban annyira nem frankó, mintha az a5100 jobb, viszont ezeknek nincs kukucskája, mint az a6000-nek. De majd a sony-s kollégák megmondják a tutit.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Neck
veterán
-
Neck
veterán
-
Throme
veterán
válasz GeriCool #41963 üzenetére
Jobb ha te döntesz, és nem mások (ha mások mondják meg, akkor az ő igényüknek megfelelő gépet veszed magadnak, a saját pénzeden ). Milyen obikat akarsz majd használni? Milyen funkciók tetszenek inkább? Melyiknek jobb az ergonómiája? Egyáltalán, melyik tetszik jobban?.... stb.
Az összehasonlító oldalakon kapott pontszámok a valóságban nem tudom mit jelentenek.
Abban se vagyok biztos, hogy 1-1 jelöletlen kép alapján, ebben a kategóriában látnál-e különbséget.Itt úgy fog eldőlni a dolog, hogy hány nikonos / canonos fog többségben szavazni
szvsz
-
Neck
veterán
válasz GeriCool #41963 üzenetére
Megmondom őszintén, ha kacérkodsz videóval, akkor egyik se, inkább G7:
Most akciós a Media Marktban. Méretre ez is DSLR-szerű.De ha nem tudsz lemondani a csattogós
lepkérőltükörről, nekem a kettő közül a Nikon tűnik jobb döntésnek..[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Rapid136
őstag
válasz fireman123 #41966 üzenetére
mindegy az, csak Sony érzékelő legyen benne...
ja és tükör meg nemSony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
FirstTripla
tag
Sziasztok, utóbbi bő egy évben folyamatosan nézegettem a MILC gépeket, mert a mostani Pana fz38 már sokszor kevés tudásúnak ígérkezett viszont mégse szeretnék egyetem mellett közel 300k-t feláldozni egy új gépre + obikra, ezért használtan elkezdtem keresgélni és találtam elsőnek egy Oly E-M10 mk2-t 3 obival 200k-ért, de azt sajnos hamar elvitték, viszont amit néztem, hogy jó áron lehet most venni az elődjét a sima E-M10 -est kit obival használtan. Esetleg egy fényerős fix a beltérhez még beszerezhető hozzá és akkor is 200k alatt maradnék.
Amire használnám az családi események, beltéri képek, tájképek,( esetleg később madárfotózáshoz egy 70-300mm- est használtan). Amit nem tudok, hogy ez mekkora méretű kézben, mennyire kényelmes nagy tenyerű embernek. Érdemes-e esetleg markolatot venni hozzá? Illetve nem tudom mennyivel van visszamaradva teljesítménye a mk2-höz képest. A videó nem annyira fontos, eddig is megvoltam anélkül, néha-néha pár videó volt 720p-ben de annál biztos jobb.
Ami még érdekel, hogy például Pana obikkal mennyire kompatibilis a képstabilizátor akár olyannal amiben van szintén stabilizátor.
Előre is köszi a segítséget: Tripla
[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
válasz FirstTripla #41969 üzenetére
Amire használnád teljesen meg felel a változások nem a szenzor vagy képminőségbeliek a 2-es verzióban.
a pana obikkal kompatibilis mindkét stabit tudod használni-csak egyszerre nem.
A markolat nem árt de meg lehet lenni anélkül is.
A Sigma fix-ek olcsók jók-vagy vannak fényerősebbek több pénzért,érdemes venni egy fényerőset legalább azzal már sok mindent meg lehet oldani.Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
asdf_
veterán
válasz FirstTripla #41969 üzenetére
Oly E-M10 mk2-t 3 obival 200k-ért
Mondjuk nagy kerdes, hogy mi volt az a harom obi ,de az MKII zsirujan ket sima kitobival MM-ben 216e -31e visszaterites=185e. Ugyanez palacsintaval meg 217-re jon ki a visszaterites utan Szombatig.
[ Szerkesztve ]
-
FirstTripla
tag
két alap obi(14-42+40-150) mellé Pana 25mm f1.7 + 64gb sd kártya és egy év garis az egész. Ezt egyébként nem is néztem, hogy az új mennyibe kerül, bár a -31k -t csak e-m5 mk2-höz találtam. Ehhez csak -23k volt bár az csak vázra vonatkozott. Nem tudom, hogy ezek mennyire vannak kiállítva a boltban? Mert ha igen akkor lehet holnap felmennék Pestre egy boltba meglesni, csak készleten nincsen jelenleg ez a készlet.
-
FirstTripla
tag
válasz FirstTripla #41972 üzenetére
Közben jobban megnéztem és csak rendelésre hoznak be de az 10-60 napig tart szóval addigra lehet lenne jobb ajánlat is. Pancake változatára meg nem akarok annyival többet költeni.
-
asdf_
veterán
válasz FirstTripla #41972 üzenetére
Hoppppppp, elcsesztem, tenyleg csak 23 a visszaterites, bocsanat, az elozo alkalommal volt 31, a mostaniban is van, de masra, en meg jol osszekevertem a kettot...
szerk: kozben neztem, keszlet mar nincs mogotte, feketejuk (broah) van egy obis kitben a mamutban, aztan kb. ennyi.[ Szerkesztve ]
-
ImACeltic
őstag
Sziasztok!
Pár hete írtam ide, hogy gondolkozom egy komolyabb fényképezőgép vételen. Persze amatőr szinten komolyabb. Ma meg is érkezett az ebay-ről rendelt Nikon D3400-as gépem egy 18-55-ös objektívvel. A microsd (Sandisk Extreme 64GB sdxc) és a válltáska még úton van. Remélem jól választottam.
[ Szerkesztve ]
Gamer(PS5, PC), sport fan.
-
rooney8
aktív tag
Sziasztok!
Én elsősorban videózásra használnám a majdani masinámat. ezekre megfelelőek a dslr gépek, vagy más irányba kellene mennem? használt gépben gondolkozom, 100 körül van esély találni valamit, vagy gyűjtsek még hozzá?
-
-
MrChris
nagyúr
válasz rooney8 #41977 üzenetére
Inkább milc, ezen a téren egyértelműen alkalmasabbak. Nekem Pana G6 volt azzal szép részletes videót lehetett csinálni 60e. körül van a reális ára. Kb csak a hekkelt GH2 tud nála jobb videót 100e. alatt. Aztán vannak alkalmi vételek, mint volt a napokban egy G7 75e-t. Ez még jobb tudású, 4k-jából gyönyörű FHD-t lehet varázsolni. 1080p-ben a Panák tudják a valódi fhd felbontást, a többi mind olyan mintha 720p vagy még kisebből interpolálnák. Ez a videó élességében fog megmutatkozni.
-
Neck
veterán
válasz rooney8 #41977 üzenetére
A Panasonic gépek jók videózni. Illetve, a Sony A5000 tud olyat, hogy szembe fordítható a kijelző ("selfie" módban), az VLOGhoz jól tud jönni. (Neten sokan csak emiatt vettek A5000-et.) Kijön 100-ból akár újonnan is.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
rooney8
aktív tag
köszönöm a válaszokat
-
GeriCool
aktív tag
Bocsánat nem írtam vissza, hogy köszönöm Mindenkinek a sok tanácsot és választ!
-
cenzor
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy E-M10 Mk2-t a legutóbbi MM akcióban. A képminőség olyan, amilyen, azt nem is firtatnám, mert az úgyis user-error. Viszont a fogása nem valami kényelmes. Láttam, hogy van hozzá kiegészítőként grip, természetesen aranyárban.
A munkahelyemen van egy Pana G6, az már volt a kezemben, annak olyan fogása van, hogy nyugodtan tarthatom, lóbálhatom félkézzel, biztosan nem történik semmi váratlan. Az E-M10-nél teljesen más ez az érzés Úgy fogom, mint egy hímes tojást.
Meglehetősen nagy kezem van (csuklótól ujjhegy végéig 21cm). Arra lennék kíváncsi, hogy van-e értelme a gripnek, esetleg másik milcet nézni, aminek jobb a fogása? Vagy a G6-hoz hasonló valamit kellene venni? Vagy az ilyen lapát kézbe nézzek inkább egy Nikont?
Köszönöm!
-
xXxian
senior tag
válasz cenzor #41985 üzenetére
Hát, ha (a fogása mellett) már a képével sem vagy megelégedve, nem tudom boldogabb lennél-e ha még többet költenél rá....
G7-t most jó áron adják. De G80 is volt MM akcióban 292-ért 12-60-al (rendeltem is egyet vagy 2 hete, remélem 0831 előtt itt lesz ). Meg van ahol 324, de kapsz hozzá egy plusz (Pana) aksit, ami 18k lenne ha meg kellene venned.
Ha nagy a kezed lehet hogy a tükros az igazi. 356k a 7200 14-140 kit, 351 a 7200 18-105...D7100 még olcsóbb. Vagy, 760D 18-135 is jó áron van most MM cseréldle akcióban. (Nekem ezek a tükrös kitek voltak szimpik)
[ Szerkesztve ]
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
asdf_
veterán
Nekem sincs kis kezem, de obifüggő a dolog. Kit palacsinta, kit tele nálam nem igényli (hozzá kell tennem, hogy ha kézben van a gép, nekem _mindig_ körbe van csavarva a szíj a kezemen), de ha valami súlyosabb üveg került rá (12-50, vagy adapterezett manuál), oda kell a grip szerintem is. Menj be a mintaboltba, felpattintják a gépre és ki tudod próbálni, milyen.
-
MrChris
nagyúr
Volt g6-om annak tényleg nagyon jó fogása van. De a kisujj ott is már lelóg a méret miatt. Azét utánoztam le egy rangefinder jellegű vázra házi készítésű grippel. Az em10-nek más, a régi filmes OM-re hajazó kivitele van, csak még kisebb méretben. Lehet venni nem arany árú nem eredeti Oly grippet is. Ha annyira elégedetlen vagy más képességeiben is akkor cseréld le Nikonra.
-
Grga_Pitic
aktív tag
Én kezdettől grippel használom. Ha a kártya kivételéhez, vagy akkucseréhez leveszem, és úgy fogom kézbe, akkor jövök rá, hogy mennyire nélkülözhetetlen. A fogása a grippel sem lesz olyan, mint egy DSLR-é, máshogy kell a MILC-eket megfogni, de ugyanúgy stabilan tartható.
Az összes kiegészítőnél sajnos vastagon fog az Olympus ceruzája. Utángyártottal nincs tapasztalatom, de a gyári tényleg jó minőségű, és jól is néz ki a vázon.
-
asdf_
veterán
válasz Grga_Pitic #41991 üzenetére
En is birom a gripet rendesen, de ott a jobb also sarkat igazan lekerekithettek volna, az mindig nyomja a tenyerem...
-
mikrofon
veterán
Sziasztok,
Megfordult a fejemben, hogy Panasonic MILC-ről visszaváltanék Pentax DSLR -re. Korábban volt *ist majd k10d vázam. Utóbbit nagyon szerettem. Igazából annak idején k20d és k200d vázakig követtem a piacot. Most viszont nem tudom hogy a típus számozások hogy vannak. Most igy ránéztem aztan van itt k3, k5, I és II, ks2, kp, k70... Ezek most, hogy viszonyulnak egymáshoz, melyikben érdemes gondolkodni?
-
faki_
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs