- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
válasz InterFox #41150 üzenetére
Szerintem ennyiért nem éri meg, 65-ért adtam el egy G6 vázat nyár végén.
Azaz éjszaka nemtom mit jelent számodra filmezés szempontjából, de lehet, hogy többet vársz mint amit bármelyik tud, pláne gyenge fényerejű objektívekkel. Szerintem az Olympus tedd próbára keretében vigyél el egy fényképelőt és próbáljátok ki mit is akartok sötétben videózni. Bár nem erős videóban, de ami azzal nem fog menni fény hiánya miatt az azokkal se amiket belinkeltél. -
OceanStorm
tag
válasz tvamos #41097 üzenetére
Igen, bár azon amit te linkeltél konkrét időintervallumot nem lehet beállítani csak a sebességet. Amit a kolléga előtted linkelt Rollei ePano II 360 már megfelelne, de az meg már valami kifutott cucc azt szinte sehol nem rendelhető. eBayről persze meglehetne de akkor meg a garanciáztatás problémás, ami szerintem 40-50 ezres tételnél már szempont.
-
OceanStorm
tag
Közbe körbenéztem az eBayen is, és a Rollei panorámafejet forgalmazzák még Sevenoak, és Polaroid márkanév alatt is eléggé barátságos áron 20-30 ezer Ft között. Ha ma délutánig nem lesz itt valakinek jobb ötlete be is szerzek egyet.
-
OceanStorm
tag
Aztán a nagy keresgélésben véletlenül rátaláltam erre is, és azt hiszem ennél már csak az lenne jobb megoldás ha vertikális mozgásra is képes lenne, viszont ha szükséges akkor ez slidert is tud mozgatni. Fokot nem lehet rajta beállítani, viszont azt igen hogy egy kört mennyi idő alatt tudjon le.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nálam van egy gép néhány napra, kíváncsi lennék, meg tudjátok-e mondani pusztán a vázból kieső képek alapján, melyik géptípus lehet?
-
-
Tibtobi
tag
Sziasztok!
El szeretnék kezdeni a fotózással mélyebben foglalkozni, mint a mobillal pötyögök kategória, és ehhez keresnék egy megfelelő eszközt. A keret amit rászánnék maximum 250k. Valami agilis készüléket keresek, ami egy elég jó alapot nyújtana a felfedezésekhez és később objektívekkel fejleszteném. Kezdetben tájképekkel próbálkoznék, azután kitudja.
Tudnátok tanácsot adni a kezdéshez? -
törölt tag
válasz konyi79 #41164 üzenetére
Velviában ütős, túlzás is szerintem. Érdemes megnézni a DP tesztjét, ilyenek az X-Pro2 vázból kieső zöldek: 1 2 3 4 5
Szóval, ki milyen géptípusra tippel? Szerintem elég jól felismerhető...
(#41166) Tibtobi
A Sony A6000-et javaslom, minden, gyakorlati szempontból fontos tudnivalót összefoglaltam itt: https://sites.google.com/site/sonya6000ajanlo/
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
válasz Tibtobi #41166 üzenetére
Ha videó is fontos akkor a Econ által már ajánlott a6000 mellett a Panasonic GX80-at érdemes megnézni.
Ha videó nem érdekes akkor a Fuji X-T10/X-E2S, vagy Olympus E-M10markII is szóba jöhet. Ezek mindegyike jó gép, az egyik ebben jobb kicsit, a másik abban, de igazándiból egyikkel sem nyúlsz mellé. És ezek még csak MILC-ek voltak. Ebből a keretből elég jó DSLR-t is lehet venni, ha az a vonal szimpatikusabb. A Nikon D5x000 széria jól sikerült, és a Canon is kukázta végre az öreg szenzorát, a 750/760D már tisztességeset kapott. A Pentax-ot csak azért nem említem, mert egy ideje nem követem az vonalat, nem tudom most hol járnak. Láthatod, van lehetőség, neked kéne tovább szűkíteni és pontosítani, hogy mit szeretnél. -
-
yoli666
tag
Sziasztok!
Van itt DMC-G7 tulaj? Az európai (PAL) verzióból hogyan lehet kivenni a 29 perces limitet?
Remélem ezekből is ki lehet venni? -
asdf_
veterán
válasz yoli666 #41174 üzenetére
Azert nem, mert akkor vamjogilag mar nem fenykepezogep lenne, hanem videokamera. Ha limittelen kell, akkor olyat kell venni kintrol/hackelhetot itthonrol/megkeresni az eu-s kepviselodet, hogy toroljek mar el ezt a baromsagot
De amugy a logikadat kovetve egy szolgaltatos megvasarolt telefonbol is miert nem utheted ki a sim lockot, hiszen megvetted.[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz yoli666 #41174 üzenetére
Azt most nemtom, hogy hogyan csinálja, még nem vettem fel egyben 10 percnél hosszabbat, vagyis csak egyszer akkuteszt miatt, de az régen volt.
Amúgy ez egy jövőbe mutató, modern, progresszív EU-s fejlesztés, videókamerákra más, gondolom nagyobb adóterhet rónak. Szervizeknek szerintem tökmindegy. -
yoli666
tag
Én teljesen megértem a vámot és minden adózási szabályt, de egy ilyen korlátot beletenni nagyon nem fair megoldás. A telefonos példa szerintem nem áll teljesen. inkább ha autót vennél nem mehetnél egyben csak mondjuk 100 km-t. Én ezt a limitet totál baromságnak tartom...
-
yoli666
tag
válasz MrChris #41180 üzenetére
Sajnos a G7 is ezt írja ki. Ez jó nagy szívatás, persze vágó képezni így is szuper, de egy családnak rendezvényeket felvenni sok esetben már macerás. Én megértem a szabályozást és a lehúzásokat, de akkor bevinné az ember szervizbe és mondjuk X összegért kivennék a tiltást. Persze így is fura lenne, hiszen az eszközt már megvette az ember, de ha akarja és kifizeti humánusabb lenne, hiszen technikai akadálya nincs...
-
MrChris
nagyúr
válasz yoli666 #41181 üzenetére
Rendezünk a családban mulatságot meg babazsúrokat, de még szerencsére nem került sor arra, hogy egybe 10 percnél többet vegyek fel. Már csak azért se mert ennyit senki sem nézne végig, nekem neg iszonyat lenne az utómunka.
Ettől még hülyeség ez az egész, még az is lehet hogy használnám. Pl madáritatót építenék és a madarakat figyelném meg vele...[ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
Keresek MILC-et, vagy is olyan gépet, ami kicsi, vékony, de jó a képminősége (RAW) és tud jó minőségű 4k-s videót készíteni.
Objektív mellé, valami kicsi, vékony nagylátó lenne jó.
Olyan gépnek akarom, ami mindig nálam van, ezért a hordozhatóság, méret nagyon fontos.Az ár... fogalmam nincs. Gondolom olyan 1000 EUR környékén van valami jóféle cucc.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
jjeahh
nagyúr
válasz total90 #41187 üzenetére
Talán Fuji X-T20? . Másról nem igazán tudok ami megfelelne a kritériumoknak, ami drágább az általában nagyobb is...
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
total90
veterán
válasz jjeahh #41188 üzenetére
Ez fincsi
Kifejtenéd melyik modellekre gondolsz? Úgy is kézbe akarom venni és úgy döntöm el, hogy nagy-e.
Igazából a méretre arra gondoltam, hogy ne DSLR méret legyen.
Pl. van egy Nikon D800-am és azt hordozgatni nem buli
Olyat akarok, amit bele tudok dobni egy hátitáskába.Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
yoli666
tag
Lehet csak egyedül én gondolkozok ilyenen, de rendezvény rögzítés közben a sima, darabosság nélküli zoom-ot hogyan lehet megoldani "olcsón"?
Vagy mindenki csak vágóképezik dslr-el? Mert a zoom objektívek eléggé darabosak tudnak lenni kézzel tekerve..
Mondjuk ennél olcsóbb nemigen van:
http://www.ebay.com/itm/Adjustable-Gear-Ring-Belt-w-Hand-For-DSLR-Camera-Follow-Focus-Zoom-LensITBU/192103847626?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D2220072%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D2%26asc%3D40130%26meid%3D314d8b1b8f6c4a31a34c514cf6e5abc6%26pid%3D100005%26rk%3D1%26rkt%3D6%26sd%3D331990671125De esetleg valami igényesebb magoldás ami nem kerül sokba? Használ így gépet valaki?
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz total90 #41196 üzenetére
Hát.. annyira vannak kb képminőségben a d800-tól, mint bármelyik croppos dslr, ha csak a szenzort nézzük. Amiket felsoroltam azokból talán az x-t20 ebben a legjobb, csak a fuji optikák árai... A7r II amúgy jó cucc, de videóban nem olyan erős sztem, sokkal jobban maszatol mint az A7s II vagy a panák.
Ha váltani akarsz mondanám, hogy kérdezd Eperkutyust, asszem ő is d800-ról váltott anno oly-ra, de töröltette magát PH!-ról Max visszaolvashatsz tőle pár kisregényt, ha rengeteg az időd..
Amúgy panának is létezik valami "teddpróbára" akciója mint oly-nak, próbálj ki egyet esetleg és kiderül tetszik-e a dolog... hanem a kollégák szoktak fotóstalizni, gondolom ők is megengednék, hogy megtapizd a szerszámjukat , van közöttük biztosan fujis, sonys, panás meg minden.[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
p_adam
addikt
válasz jjeahh #41199 üzenetére
Videóban nagyon erős az A7RII, nagyon sokan még erre a célra is ezt választják az A7SII-vel szemben. Pl itt, vagy itt, vagy itt
Sajnos nem találom azt az összehasonlító tesztet, ami végigpörgeti az összes felvételi módját, de pl. 1080p módja is teljesen jó, az A7S-el egyenértékű, ha nem kell feltolni az ISO-t (de akkor ott meg van az APS-C 4k)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest