Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz Lex Icon #67752 üzenetére

    Obama szerint jó lenne, ha náluk is hasonló szabályozások lennének.
    Kérdés ugye itt pontosan mire gondolhatott a költő. Van egy olyan gyanúm, pl. nem a teljesen értelmetlen sütisávra. Azt meg sehol nem írtam, hogy tech cégek szabályozása úgy általában rossz lenne.

    A banki topikokban is van bőven horror sztori.
    Nekem nem kell magyarázd, párom dolgozott banki osztályon, munka kapcsán volt nekem is többször dolgom banki rendszerekkel, de közelmúltból van elég kellemetlen személyes tapasztalatom ügyfél oldalról is (OTP számla családban).

    De azért nem mindegy, hogy az ügyfelek mekkora része érintett ezekben a horror sztorikban és azoknak mi volt a lefolyása. Szerintem arányaiban nagyságrendi különbség lehet magyar banki ügyfelek sztorijai és magyar revolut userek ilyenjeinek között.

    Azt is elfelejtik, hogy a R-nak nem üzleti érdeke szívatni az ügyfeleit
    Szivatni semmiképp sem. Adathalászatban sajnos - szerintem - érdekeltek, hibrid modellben működnek a nagy tech cégekhez hasonlóan. Nem csak ügyfél vagy náluk, hanem termék is (megint csak szerintem). Lásd pl. a tőzsdei platformjukat ahol eladják a kereskedési adataidat, de emlékeim szerint a pénzügyi forgalmadat is eladják biztosító társaságoknak (legalábbis amíg Revo-s voltam még erre volt egy rettentően eldugott, kikapcsolható opció az appban).

    Hogy most a bekért számlákkal/kivonatokkal mit kezdenek azt nem szeretném találgatni, mert gőzöm sincs, simán lehet tényleg semmit, nem érné meg feldolgozni az ezer fajta PDF-et, screenshotokat. De az biztos, hogy ilyen helyre nem szívesen küldenék be semmit.

    Csak amíg egy bankkal meg se próbálnak a userek bizonyos "trükköket", addig a R-tal igen, mert azt hiszik az egy olyan szolgáltató, mint a FB, Twitter és társai.
    Dehogynem próbálnak, párom banki munkahelyéről volt bőven sztori. Pont mint ahogy a revos panaszok egy részénél, a neten fellelhető banki panaszoknál is sok esetben valami sutyerákság van a háttérben, ott se mindig a bank a béna.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák