- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nort_on
senior tag
RIP forint...
-
Moleman
addikt
válasz nort_on #64452 üzenetére
Ha ötvös lennék, most aranyba foglalnám mindenki nevét, aki "riogatott" itt a 400-450-es euróval.
Nélkületek még mindig túl sok forintunk lenne, tényleg köszi!
#64457 vendingo
Nem vagyok jós, de a járművek mostanában nagyon jól tartják (inkább növelik) az árukat, de a motorok már korábban is nagyon jól tartották, még a régiek is.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Épp motor vásárlás előtt álltam, a mostani események előtt. Szerintetek mennyire fogják befolyásolni az új és használt járműpiacot a mostani események, árfolyamok? Jobban járnék, ha a jármű árát inkább beforgatnám valami tartósabb dologba, vagy inkább most vegyek valamit, mert később nagyobb drágulás/hiány várható a járművek terén?
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Kobe
veterán
A forint doglodese annak fenyeben borzaszto, hogy a regios devizak eleg szepen megusztak.
Valamiert megint _csak_ a forintot verik szarra a regiobanA rohej hogy minden stagnal, meg a szerb dinar is 0-0.5% kozott _erosodik_, a HUF meg tortenelmi csucsrol gyengul 2%ot - kb 5x szarabbul muzsikal mint a legszarabb szomszedos deviza
[ Szerkesztve ]
-
Gigicuci
senior tag
válasz vendingo #64457 üzenetére
Járműkereskedelemmel foglalkozunk (tgk). A szállítási idők a covid óta gyakorlatilag folyamatosan nőnek, jelenleg 12-18 hónapnál járunk mire megérkezik a rendelés. A gyár közben folyamatosan emelte az árat (euróban), néha az se zavarta, hogy gyártás alatt állt már az autó(!--->ilyen még sosem volt) A gyengülő forint jelentette árnövekedés vagy árfolyamkockázat jelentkezni fog a most leadott új rendelésnél, erre jön rá a további gyártási nehézség esetleges negatív hatása amit a háború okoz. Készleten lévő új vagy használt jármű, HUF-ban kifizetve, most. Ez szerintem most a legolcsóbb megoldás. A motor piac keresletét nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz vendingo #64457 üzenetére
Ki tudja... Az infla felfelé nyomja az árakat, az emelkedő törlesztők pedig lefelé a keresletet - melyik lesz erősebb? Lesznek-e bedőlt hitelek, mivel már vége a moratóriumnak? 2010 előtt is puszira-pacsira osztogatták az olcsó hitelt, aztán jött a válság, és nyomott áron lehetett használt motorokat venni pár évig - lehet, hogy megint ez lesz, lehet, hogy nem.
De közben meg az újabb motorok teli vannak tömve elektronikával és felesleges fícsörökkel, egyre nagyobb ccm, így egyre drágul a kínálat.És mi a kiszemelt? Még a V-Strom van, vagy azóta már másik?
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
kaszaking
tag
Már vehető a kincstárnál a 2028/I.
Délelőtt még nem láttam -
batagy
őstag
Sziasztok!
RC-re ha USD-t beutalok a "HU 59 1440 0025 7860 0625 0000 0000" KELRHUHB-os gyűjtőszámlájukra, azt hogyan tudom megadni, hogy az RC TBSZ-emre menjen a beutalt összeg?
-
vendingo
veterán
válasz Gigicuci #64462 üzenetére
Új motoroknál is minumum 2-3 hónap, népszerűbb modelleknél min 6-8 hónap a várakozási idő. Az árak már most az egekben vannak.
.mf: Nagyon téblábolok. Pont mentem volna motort venni, erre jött a háború, és visszaléptem, nem mertem belefektetni a pénzem. Motor kéne, mert kocsi kiváltásra tök jó lenne tavasztól őszig, főleg ha jönnek a magas benzinárak. Sv után lett egy afrika twin, azt most adtam el, SH300 , SH350 a kiszemelt, de tetszik az adv350 is.
Másik opció, hogy veszek egy spórolós motort olcsón, a maradék ~ 1-1.5 millát meg beforgatom részvényekbe, papírokba, aztán max ősszel veszek valamit, amikorra látom merre tart a piac. Ha sikerül elkapni a következő "OTP"-t, akár még kereshetek is egy kis mellékest.
-
nort_on
senior tag
RC-n ma 404 is volt az euró, ezért (is) szívás, hogy csak piaci váltás van.
[ Szerkesztve ]
-
AcCEsS
senior tag
-
vendingo
veterán
válasz Stylewars_kp #64474 üzenetére
11000-nél adtam el, olcsón vettem, tutira mentem. Ha lemegy megint 10k alá, akkor veszek, most nem.
kavalkád: Spórolni kell nagyrobesz. Nem élvezkedni akarok, hanem közlekedni.
[ Szerkesztve ]
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
jelen rózsás helyzetben mibe érdemes tenni vagy váltani néhány millió forintot? Elsődlegesen lakásvásárlás volt a cél, de az egyelőre most inkább nem valósul meg. A cél az lenne, hogy ne értéktelendjen tovább. Állampapír meg ilyenek nem érdekelnek. Gondolom az euro sem fog mostanában, vagy inkább már soha 350 forint körül érni. elképesztő, komolyan mondom."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
axioma
veterán
válasz julius666 #64440 üzenetére
Me'g korabban erdeklodtem egy lakasrol az ingatlan.com-on, kozvetitos. Mar el is felejtettem, erre ma irt hogy kuldi az alaprajzot - de 10 masodperccel korabban megjott a hirdetesfigyelo, hogy 39M-rol 43.9M-ra emelte. Nyilvan ki is esett a keresesembol... es ettol a kozvetitotol akkor se vennem meg ha levinne megerosre (szerencsere nincs kenyszer, most meg plane nem ugranek bele semmibe amig nem tisztul kicsit a jovokep - csak ezzel mas is igy van, nem tudom miert hiszi hogy en leszek majd a balek).
-
julius666
addikt
Rendes pánik kezd lenni, arany ATH.
Megy bunkerbe a pénz a hétvége előtt?[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
válasz FerNandor #64480 üzenetére
nagyon kiszámíthatatlan a helyzet és senki nem fogja tudni nagy biztossággal megmondani, hogy a forintra mi vár. ha valami csodával határos módon a hétvégén tűzsszünetet sikerülne elérniük a feleknek akkor gyorsan vissza is erősödhetne a forint akár ugyanannyit amit most gyengült. ebben az esetben pedig csak bukó lenne rajta ha most vennél.
szerintem az inflációkövető forintos állampapír ami a legnagyobb biztonságot tudja most nyújtani annak akinek még forintja van.
nekem a tippem az volt tavaly amikor mindent dollárosítottam, hogy az euro 400, az usd 360 lesz 2026-27-re, ilyen ütemben ez sajnos már a jövőhéten is elérhetjük
update: nagyon fontos, hogy ne a pánikhangulat vezérelte, impulzív döntést hozz, az a legnagyobb kockázat.
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
-
Fifi
őstag
válasz Oppenheimer #64397 üzenetére
-
PredatorZoli
Topikgazda
A forinttal kapcsolatban én úgy érzem, valami hasonló kép fog kirajzolódni mint a covidkor. Most jól elszáll a forint, ha pedig elül a por, visszaerősödik, de annyit nem erősödik vissza, amennyit gyengült, max a felét. Így szerintem 35x-et már soha nem látunk, és szerintem 365-370-en jó ha stabilizálódik majd.
A másik opció, hogy pánik, és megyünk 400 fölé, ki tudja hol megállva.
Hála a jó égnek hogy kiszálltam a forintból február közepéig. -
Gigicuci
senior tag
válasz PredatorZoli #64495 üzenetére
az elmúlt 10 év monetáris politikájából indultál ki, ez alapján teljesen reális forgatókönyv sajnos. De mi lesz ha az éppen regnáló kormány szeretné 350-360 között látni a forintot, nem pedig a szisztematikus gyengítésre játszik?
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Gigicuci #64497 üzenetére
Én most nem egy hosszú távú trendet vázoltam fel, hanem hogy a krízisekben a forint mit produkál, viszonylag rövid idő leforgása alatt. Innen 360 alá bemenni még elhatározás esetén is nehézkes és drága lenne, még középtávon is, meglátásom szerint.
Persze ha a kormány úgy akarja és jól csinálja, hosszú távon enyhe erősödés lehet, mint ahogy láttunk is ilyet környező országban, de ez egy másik tészta.
Új hozzászólás Aktív témák
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest