- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdady
nagyúr
válasz eron009 #64349 üzenetére
1. Egyébként az RC kapott TBSZ giro 3x8 bankszámla csak az enyém RC-nél ugye? Ha beutalok nem kell közlemény ilyesmi ugye? Kb mennyi idő alatt látszik egy azonnaliban indított utalás?
2. Engem is érdekelne, hogy kell feltölteni ha vennék pl 1M Ft-nyi OTP-t (hogy ne legyen lukra futás ) Vagy inkább mobil brokert használtok inkább?
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
Lassan ideje megtenni a téteket!
Ki tippel arra, hogy legkésőbb jövő héten beesik 10ezer alá az OTP?
Legyen inkább 9ezer alatt?
Szerintem vérfürdő lesz. -
nort_on
senior tag
Én is erős FOMO szagot érzek...
-
Moleman
addikt
válasz aujjobba #64354 üzenetére
Ha 9 alatt lesz, akkor töröm a PMÁP perselyt is. Aztán várjuk a duplázást.
Lehet, hogy én látom rosszul, de szerintem az OTP-ben, mint lakossági bank, nem rengett meg az általános bizalom, emiatt arra számítok, hogy rövidebb-hosszabb úton, de visszatér oda, ahol volt. Nyilván csak spekuláció, fogalmam sincs a mögöttes dolgokról.
-
Blackmate
senior tag
Állampapírban van értelme most diverzifikálni? 5 éves PMÁP-ot nem rég vettem.
PEMÁP-ot most eléggé értelmetlennek látom a HUF/EUR árfolyam miatt.
MÁP+ -nak se látom értelmét. Tévedek? Szívesen meghallgatok minden okos tanácsot. -
SzGee
aktív tag
én vettem 11000 felett is, lehet kicsit elhamarkodottan de egyszer élünk, TBSZ-en lesz ideje kifutni magát
így 10.592 az átlagáram
van Raiffeisen is, abban 13,055 az átlagom
az ib-n mentem egy speka kört, 500 db-bal lett 555 ezer haszon, nem rossz napibérIf you leave me, can I come, too?
-
Resike
tag
válasz Lex Icon #64276 üzenetére
Nem a járványt meg a háborút kellett látni hanem az inflációs adatokat, már 2019-ben is ki-kitáncikált a "toleranciasávból" az infláció, az MNB meg már akkor is tolta a semmirekellő rizsát.
https://prohardver.hu/tema/mibe_tegyem_a_megtakaritasaimat/hsz_36544-36544.html
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
Nagyon kevés pénzem van benne, 12500-as átlagon.
Csak kiváncsi vagyok mi lesz ebből, mármint miután rengeteg retail vásárló zeró tapasztalattal folyamatosan ugrik ebbe bele.
Mert valószínűleg sokan rövid távon akarnak ebből nagy hasznot húzni, de mi lesz ha betolt mondjuk egymilliót és leszalad egy ezressel az ár?
Mit vált majd ki egy százezres kilengés negatív irányba? -
aujjobba
addikt
válasz kavalkád #64363 üzenetére
Amikor a friss tömeg felnyomja az árat, a korábban olcsóbban vásárlók beöntik az eladási ajánlatokat, hogy realizálni tudják a profitot.
Ezzel lejjebb szalad viszonylag gyorsan az árfolyam, ami az tapasztalatlan új belépőket megijeszti és bepánikolnak.
Bulltrap, azt hiszem valami hasonló.Simán lehet tévedek, és innentől csak felfele vezet az út.
[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
válasz Resike #64362 üzenetére
Csak az 5%-os kamathoz vedd figyelembe az akkori 2%-os visszaváltást.
Ettől függetlenül diverzifikálás lett javasolva.
Az előbb linkelt visszatekintési torzítást követed el, hogy visszamenőleg igazolsz valamit, amit akkor nem lehetett tudni, hiába akarod most ezt a látszatot kelteni. -
Lex Icon
senior tag
Mikor vegyünk OTP-t? Orosz válság 2022 (Bence Balázs videó)
-
Kobe
veterán
válasz aujjobba #64364 üzenetére
Nem tudom, ez annyira nem erint mert en regebbota nezegettem mar, szerettem volna par hazai bluechipet berakni a "nyugdijalapba", de 10enX ezerert bem akarodzott, illetve nem OTPt akarodzott venni.
Most jott egy jo diszkont beszallo, de en ezt 10 eves tavlatban tervezem tartani -
vnorbi
aktív tag
válasz aujjobba #64340 üzenetére
Köszi a javítást, nem tudtam, hogy van néhány részvény, amire van árjegyzés. Nekem elég fura logika, hogy felvásárolják a részvényeket, de mivel nincs egyéb támasz az árfolyam belövésére, marad az, hogy a többi kereskedő ajánlata alapján lövik be az árat (vagy ha nem likvid a részvény, akkor egy nekik kedvező árat, mint bármelyik másik daytrader). Az mondjuk egy szép baleset lenne, ha az OTP lenne az OTP árjegyzője
Igen, ha elég nagy a forgalom egy részvény kereskedésében, akkor az elég jó eséllyel kiküszöböli a szabadrablást. Az OTP ilyen részvény.
-
Kobe
veterán
Kis tozsdes poen
[link]
Absolute legend -
kavalkád
aktív tag
-
Hali
újonc
Zsiday visszatekintése 1998-ra: http://www.zsiday.hu/blog/1998-visszainteget
Azért amit a Richterrôl ír, az sikeresen csökkentette a FOMO-m az OTP-vel kapcsolatban. -
FinGod
csendes tag
Sziasztok! Inkabb egy jogi vonatkozasu kerdes a temaban:
ha egy baratom ad penzt es ker meg hogy vegyek neki a tozsden akarmit a sajat RC szamlamon (amit majd evekkel kesobb hozammal egyutt visszaadok neki), azzal vajon sertek barmilyen torvenyt? Lehet ennek barmilyen buntetojogi kovetkezmenye??
igy erkezett be a penz: barat Raffiba cash berak -> atutalta nekem Raffi -> en utaltam magamnak RCbekoszi ha barki tudna erdemi infot adni.
udv -
Stylewars_kp
őstag
MTelekomot mi lelte?
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
julius666
addikt
válasz kavalkád #64378 üzenetére
https://www.portfolio.hu/bank/20220304/erotol-duzzad-az-otp-igy-kell-nekimenni-egy-valsagnak-530907
Az OTP grafikonján most három szintet érdemes figyelni, felfelé a 12 ezer forint körülit, ami korábban még támasz volt, most már ellenállás, lefelé pedig előbb a 9, utána a 8 ezer forint körüli szintet. Ha azok is elesnek, akkor az csúnya lesz.
-
avl
senior tag
válasz Lex Icon #64370 üzenetére
ö is hibasan az Emerging Market Europe index összetevöit tette be, abban persze nagy az orosz, mert ki mas EM-be tartozo Europaban ?
de ha az emerging market index sszetevöit tenné be: orosz = 3-4%
pl.: https://www.justetf.com/servlet/download?isin=LU1737652583&documentType=MR&country=DE&lang=demintha az lenne az erdeke, hogy tulozza
nem mondom, hogy nincs hatas, de kár, hogy csak EM Europe index-et mutatja, EM world-ot meg nem
az orosz hatas a nyersanyag, energiahordozo, buzahianyban lehet/lesz cumi -> gyarak es gyartasi mennyiseg, ehezes (orosz+ukran buza hova ment föleg ...)
[link][ Szerkesztve ]
-
Fifi
őstag
Engem is megérintett az OTP FOMO. Viktortól kapott játékpénzzel be kellene szállni ...
Kérem tegyék meg tétjeiket, hogy hol lesz az alja. -
Genesist
tag
Huh, de jó, hogy nem szálltam fel tegnap az OTP vonatra. Szerintem még közel sincs itt vége.
-
Kobe
veterán
Azert felelmetes hany ember probal szubjektiv onigazolast keresni 1-1 oras mozgasokban, olyanok akik mondjuk heti chartot sem lattak meg eletukben...
Jo, mondjuk nem lepodok meg, tegnap ota nincs szukseg covid szakertokre, ejjel mindenki atkepezte magat gyorsan kelet-europai penzugyi es hadiipari szektor ES daytrader szakertove
Szoktak mondani ugye, a legjobb befeketes az amit mar megcsinaltal
-
-
Moleman
addikt
Miért vennél PMÁP-ot KBC-re? Vedd közvetlenül a kincstárnál.
2027/I a mostani sorozat, március 8-án indul a 2028/I.#64395 pictigjis
Köszi!
Amúgy érdemes még egyáltalán a régit venni? Vagy jól gondolom, hogy jobban megéri majd a következő sorozatot névértéken? Egy barátomnak az utóbbit javasoltam pár napja.[ Szerkesztve ]
-
kavalkád
aktív tag
"Az utóbbi napokban az orosz-ukrán háború miatt jelentősen gyengültek a régió devizái, azonban a Reuters elemzői felmérése szerint fokozatosan enyhülhet a nyomás. Egy év múlva a jelenleginél több mint 2,5%-kal alacsonyabb, 366,67-es árfolyamot várnak a szakértők."
Sosem fogom megérteni mi a tervük ilyen 1 éves prognózisokkal olyan helyzetben amikor az sem belátható, hogy 5 perc múlva milyen fordulat várható. Csak hogy mondjanak valamit, ha már ezért fizetik őket? -
vendingo
veterán
Én is ledöbbentem, hogy milyen kapkodások voltak a napokban RC számlanyitással, meg OTP vásárlással kapcsolatban. Olvastam olyat a héten, hogy valakinek még bankszámlája se volt soha életében most meg "pénzügyi szakértő lett" hirtelen, mert sikerült összekapaparnia annyi infót, hogy egy bank és RC számlát összehozzon nagynehezen.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Kobe
veterán
valaki segitsen már kicsit portfolio perfromance-al
próbálom átmappelni az adataimat, de az istennek sem akar működni - vagy nem értem pár részletét
Akinek van
- TBSZ vagy több értékpapír számlája
- MÁK számlája
- Kripto, pl binance, stbhogy oldotta meg? nekem kapásból mindenre securities missing üzenetet ír, akármit szeretnék végrehajtani.
Ill. mindegyik sec accounthoz kér egy deposit accountot is, ha mondjuk van 10 TBSZed randomnál, akkor 10x létre kell hozni ugyanazt a deposit accot is hozzá?
Új hozzászólás Aktív témák
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest