- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
Lassan eleri a forint azt a szintet, hogy a ceges reszveny arfolyambukasat a huf nominalisban kompenzalna, me'g akar jovedelmet is kellhet ra fizetnem ha eladom... most persze csak ugy hogy egybol forintra valtassal egyutt. Kar hogy a jovobe nem latok, a cel par honap mulva esedekes tranzakciohoz forintban maximalisat kihozni... Ki lepne most es ki varna US reszvenyben? Tartasi ktg nincs, es valtasi (reszveny-> usd) is elhanyagolhato.
[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz Oppenheimer #64803 üzenetére
Jogos, ennyire nem allt me'g be az agyam erre a befektetosdire, felezni... koszi, ha delutan is igy allunk amikor teljesulni tud akkor megle'pem.
-
sajtos365
tag
válasz Oppenheimer #64803 üzenetére
Amerikai részvényeket lehet jó lenne eladni, mert ha 10%-ot javít a forint hirtelen akkor a részvények egész évben nem hoznak annyit. Áttolnám mondjuk BUX ETF-be.
Az euróról annyit, hogy 370 fölött nem szívesen vennék.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz sajtos365 #64805 üzenetére
Bennem is 370 volt a lélektani határ mostanáig amiért a minimum a fele megtakarításom átváltanám, jelenleg örülnék a 380nak is, de most már nem fogok kapálódzni,sajna ez a vonat elment egyelőre. OTP részvényt viszont vettem 9600 alatt és még készenlétben vagyok ha esetleg beszakadna a héten. Jobb ötletem egyelőre nincs. Kriptozást is hanyagolom mert ott is minden eur/usd és ha "ne adj isten" erősödik a ft akkor ott is bukta van. Svájcban dolgozó haverom meg napi szinte osztja meg a FT gyengülős mémeket nevetve... kapja be...
iPhone 13 Pro 128GB
-
Sisco2
tag
Lapítanak Pedig bombázza őket a sajtó mindenhol hogy azért legalább mondani kéne valamit: https://www.reuters.com/markets/europe/forint-zloty-sink-record-lows-global-sell-off-weighs-2022-03-07
"A magyar jegybank hétfőn még nem tudta kommentálni a piaci lépéseket." -
AMD Power
titán
Szerintetek mikor fognak komolyabban beavatkozni az Ft gyengülésébe?
-
AMD Power
titán
Ez igy ebben a formában elég halovány.
Megszólalt az MNB: a magyar bankrendszer stabil -
julius666
addikt
válasz AMD Power #64812 üzenetére
Kedd délelőtt a Pénzügyminisztérium a költségvetés februári előzetes beszámolóját teszi közzé, kora délután pedig nem kamatdöntő ülést tart a Monetáris Tanács. Utóbbi alapesetben nem lenne említésre méltó, azonban a mostani környezetben a forint múlt heti zuhanását látva nem zárható ki, hogy a jegybank az eddiginél is erősebb üzenetet akar küldeni. A régióban várhatóan a lengyelek is kamatot emelnek majd a nap második felében, illetve említésre érdemes az Eurostat részletes GDP-rangsora országonként.
Ha holnap sem történnek konkrét lépések, valszeg megyünk tovább lefelé.
[ Szerkesztve ]
-
Kobe
veterán
most nézem hogy RC-n a tavalyi számlámon maradt némi euró, aprópénz be átraknám magyar papírba
viszont nem látom hol lehetne eurt hufra valtani a felületen ? :S akar piaci árason
Kereskedés -> Deviza konverziónál elég elborult árfolyamot mutat (382), közben 395 a közép most -
Stanlee
őstag
válasz Stylewars_kp #64799 üzenetére
2022-re. De amilyen komolyan mondta. Jah, es az MNB-tol van neki az infoja
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
pictigjis
senior tag
400 -› 392
-
AMD Power
titán
-
addikt
Gyors kérdés: PMÁP 2028/I-nál mit jelent, hogy az értékesítés egy évig tart? Addig veheti meg bárki a papírt? De gondolom alatta folyamatosan kamatozik és lesz rá árjegyzés. Utána pedig lesz egy kincstári árjegyzés, de nem lehet majd megvenni (csak eladni a kincstárnak)?
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Ott kell pedig, Ajánlat - Eladás - Deviza Konv - Eurhuf. Ha rákattintasz az árfolyamra, akkor középen mutat ugyan egy bullshit értéket, de alul az ajánlati könyv helyén már helyesen van a vételi és eladási.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
aujjobba
addikt
Nem lehetne valahova kitenni egy EUR/HUF es egy OTP argrafikont, hogy ne kelljen valakinek 5 percenkent beposztolni melyik eppen hol jar?
Plusz egy villogo bannerrel korulvett fix hsz-t amolyan FAQ jelleggel, hogy
Q: valtsak mindent EUR-ba most?
A: soha jobbkor!
Q: kivegyem minden penzem a bankbol?
A: persze, kulonben lenyuljak, becsodol!Q: lesz allamcsod? menjen minden penzem revolut-ra?
A: lesz, igen. -
AMD Power
titán
De jó nekik.....
Megduplázta nyereségét a magyar bankszektor -
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Prémium Magyar Állampapírt milyen feltételekkel / költségekkel lehet vissza váltani lejárat előtt?
-
vnorbi
aktív tag
válasz HussarF #64825 üzenetére
Semmit nem jelent az egy év, azért is van odaírva az ajánlattételben, hogy "várható" a zárás dátumához. Lehet, hogy egy hónap múlva befejezik az értékesítést, ha úgy látják, hogy elég magas lesz az infláció, és csökkenteni érdemes a prémiumot egy új sorozat bedobásával, vagy nem elég hosszú a 6 éves futamidő, és inkább legyen 8 év...
Árjegyzés folyamatosan van az értékesítés és a teljes futamidő alatt is mindegyik forgalmazónál (nem csak a Kincstárnál), hacsak úgy nem dönt az adott forgalmazó, hogy felfüggeszti az árjegyzést rendkívüli körülményre hivatkozva (ilyenre az elmúlt 10 évben nem volt példa, és lehet, hogy korábban sem, de az én emlékezetem tovább nem nyúlik már vissza).
Megvenni csak az értékesítés lezárásáig lehet, eladni csak akkor, amikor van árjegyzés, ami általában van, de a Kincstár például az adott papír kamatfizetése előtti két munkanapra felfüggeszti az árjegyzést, így ezeken a napokon nem lehet eladni az adott papírt.
[ Szerkesztve ]
-
aldebaran
őstag
Az állampapírok kamatát meg fogja emelni vajon az államkincstár?
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
Cicero
őstag
Sziasztok! Egy ideje érdeklődök különféle befektetések irányába, de külső hatások eredményeként most szántam el magam, hogy valamit tegyek is az ügy érdekében. Lehet, hogy nem a legideálisabb ilyenkor befektetni, de úgy látom, hogy idén sem számíthatunk semmi jóra az inflációt tekintve, így már az is bűnnek látszik, hogy tavaly nem fektettem be valamicskét abból, amim volt.
Mindenesetre azt szeretném elérni, hogy egyrészt megnyugodjak, másrészt a várható inflációval valamiképp felvegyem a kesztyűt.
Az állampapírt nem tartom túl jó befektetésnek, ráadásul nem tudok 5 évben gondolkodni. Egy éves távlatokban látok előre.
A befektetés értékét tekintve ~10 millió forintra gondolok, de megköszönném, ha mondanátok egy körülbelüli arányt, amit érdemes így lekötni, a többit pedig likvidatív módon kezelni.
Itt azt olvastam, és a banki tanácsadóm is azt mondta, hogy érdemes lehet ingatlan alapba, vagy nyersanyagos befektetési alapba betenni a pénzt.
Tudtok segíteni? Hogy érdemes ekkora összeggel, ekkora távlatra befektetni? -
Lex Icon
senior tag
válasz Cicero #64835 üzenetére
Itt alap, hogy alapba nem rakjuk a pénzünket és nem egy banki nem független (függő) ügynöktől fogadunk el tanácsot.
Szerinted egy alapkezelő fog mást ajánlani a saját alapjaikon kívül? Akkor se ha -20%-ban ülnek.
1 évre pedig az állampapírnál (PMÁP) most nem fogsz találni jobbat, ami elég biztonságos.
Ha visszaolvasol sokan jöttek mostanában hasonló kérdéssel és találsz tanácsot is bőven.[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
Allampapirt nem kotelezo 5 evig megtartani, jelenleg a PMAP a legbiztosabb pont, egy eves tavra.
Ha nem tudsz 5 evben gondolkodni, akkor a TBSZ-t is elfelejtheted, ergo allampapiron kivul barmibe fektetsz a vegen fizethetsz 15% adot a nyeresegre.A tobbi spekulativ, ilyen tavon erosen bukhatsz is.
-
bandus
veterán
van-e annak akadálya, hogy ukrán bankból utaljanak nekem pénzt deviza számlára (hrivnya-->eur) és azt az eur-t felvegyem valamelyik magyarországi euros atm-ből? otp és erste devizaszámla is játszik.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
mgoogyi
Topikgazda
1 éves távra elég necces dolgokat kaptál javaslatnak*.
Az ilyen alapok egyrészt elég költségesek, másrészt elég spekulatívak 1 évre, azaz akkor tudsz velük nyerni, ha az ingatlanpiac illetve a nyersanyagok mennek felfele.
Előbbi elég bizonytalan, ilyen magas kamatoknál nem tudni, hogy marad-e a kereslet.
Utóbbi még bejöhet, de spekuláció az is.
A PMÁP viszont valamennyire követi az inflációt, abból meg mostanában nincs hiány.
* a banki tanácsadó nem azt fogja javasolni, ami neked optimális, hanem amit rád tud sózni. A banki termékek nem a legjobbak a befektetések területén. -
Cicero
őstag
válasz mgoogyi #64840 üzenetére
Köszi a gyors válaszokat! A legnagyobb problémám az, hogy azt amit leírtatok abszolút osztom, és ezért nem léptem eddig, inkább néztem ahogy hízik a lakossági számlám, az infláció meg évről évre rontja a pénzemet. Ennyi erővel meg akár betehettem volna gondtalanul egy bankba - mivel nem értek hozzá, foglalkozni sem tudok vele, hisz az összes kezelési költséggel együtt is jobban jövök ki belőle, mint így...
-
Celithrandi
addikt
Magyar részvényeket hosszú távra milyen platformon érdemes vásárolni? A bankom ebank felületén sajnos csak államkötvény van e mellett pedig daytrade felületet használok ami meg nem erre való. Köszi
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
.mf
veterán
válasz Celithrandi #64845 üzenetére
Összefoglaló, esetleg? Vagy azt manapság már luxus olvasni?
Legolcsóbb diszkontbróker, ahol TBSZ is van, a RC. Utána a KBC.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
bazsimano
őstag
en a randomcaitalnal nyitottam ma online. az elvileg a legolcsobb. online intezheto minden.
az osszefoglaloba ott van minden rola.szerk: megeloztek, uh offba teszem, vagy torolheto.
[ Szerkesztve ]
-
Fifi
őstag
-
Monstersnake
tag
392, 6
[ Szerkesztve ]
KRB
-
Celithrandi
addikt
köszi mindenkinek, átnézem őket, sry, de nem láttam hogy van összefoglaló a topichoz.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Ukrajnai háború
- LEGO klub
- Politika
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest