Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz Dare2Live #101803 üzenetére

    A wiki akkor le van maradva, tavasszal volt hír, hogy India kb akkor előzte meg Kínát. Persze mindkét országra csak becslés van, de a népesedési eltérés miatt minden nappal egyre valószínűbb, hogy India tényleg lehagyta Kínát.

    Sok ismerősöm él Japánban, tőlük mást hallok. Többen panaszkodtak, hogy totál értelmetlenül váltogatta egymást a vasszigor és a kinyitás. A megbetegedések száma valóban kisebb volt, mint itt, de a közvetett hatásaiként a bezártság miatt romlott az egészségi állapot, és azért is sokan haltak meg, mert nem mentek orvoshoz. Ha számokat akarsz, covid előtt, 2018-ban 0.32%-kal, 2019-ben 0.37%-kal csökkent a népesség, 2022 és 2023-ban 0.53%-kal, azért ez mégiscsak másfélszerese.

    tknof1871: most venni eurós állampapírt jó nagy baromság. A régi inflációkövető szériák, amik most még 10% körül fizetnek, azoknak van értelme, csak azok már rég nem jegyezhetők; a most elérhető EMÁPot viszont bottal se piszkálnám, a roppant gyenge kamatfizetését csak akkor kompenzálná az árfolyamnyereség, ha a forint török líra módjára omlana össze.

    SzGee: korábban párszor már írtad másoknak, hogy az ilyen-olyan témájú hosszúra nyúlt, túlragozott témákat befejezhetnék. Nem lehetne, hogy megfogadod a saját tanácsod, és a napi IB-panaszáradatot is kicsit visszafogd? :B

    NoX: kiszámíthatatlan, hogy mikor és milyen feltételekkel lesz. A jelenlegi kamatfelárát is már csökkentették az előzőhöz képest, szerintem a következőét is fogják, így nem hinném, hogy érdemes lenne rá várni.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák