- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
avl
senior tag
de = erösen valoszinüleg lenne "eleg tokeje azonnal raugrasztani X db embert " ... csak valoszinüleg úgy látták / látják, hogy nem éri meg
az ismeretlen, hogy tudatos döntés-e (ez a magyar piac mekkora businessnek gondolt, milyen alapos felmérés után, és ezért "dolgozik" rajta "ennyi" ember, mert ennnyire van taksálva) ...vagy egyszerüen alulbecsülték a munkaigényét
..bevallom, én valamennyire megértem, hogy így van
azt nem állítom, hogy szuper ez így (de azt simán el tudom képzelni, hogy a 1) bizonytalan 2) atlathatatlan szabalyozoi leirasok 3) a piaci rész fnotossága, súly miatt van ez igy ...persze nem profizmus X-szer beharangozni, de lehet normalis orszagok bürokraciaja alapjan saccoltak a "manpower" igenyt ...és avval alálöttek)
en is probaltam mar orosz cégnél is zöldágra vergödni, meg németnél, franciánál, kínainál, ... és nem ugyanaz a "peremfeltétel", a megvalósíthatóság, egyik helyen full együttmüködés és lehet haladni, a másikon max. kétségbeesni és 28adszor a 27. irányból megközelítéssel próbálni; és bizonyos körökböl kiindulva egy másik köré nem is jól becsülehtö meg ....akár simán nekik IB-nél még frusztrálóbb/kétségbeejtöbb/kilátástalanabbnak érzett lehet, mint nekünk várakozó ügyfeleknekmondom mindezt úgy, hogy "epedve" várom, hogy legyen - pl. náluk - jó feltételekkel TBSZ
lehet azért van csak álaltuk"zárolt" ETF, mert nekik új ez a betyáros-csikósos=gulyásos (vagy Gulyásos ;-) katyvasz, a régóta HU-ban TBSZ-t kínáló intezmenyek már értik ezt a helyi specialitásu "dörgést"
-
avl
senior tag
látom mások is érteni vélik ezt #101899noiq_nolife és #101900David89
persze ettöl még nem örülünk ennek, de valahol simán érthetö is lenne
mintha zokni / befecskendezö rendszer / turbotöltö kapcsán bemegy Gipsz Jakab szerelö, hogy tuningoláshoz szeretne ilyet meg ilyet es akkor max. a polcrol valaszthat valami meglevöt vs. ha odamegy Mercedes, hogy evente 50000 db kellene, legalabb 5 even át ilyen meg ilyen specifikacioval ...lehet ott nem csak a polcrol valaszthat, hanem csinalnak az igenyre izibe (..már amennyire lehet azt)
-
Kobe
veterán
Azert ez eleg eros kijelentes…..
itt nem a meg be sem vezetett TBSZ rol van szo hanem a normal szamlarola TBSZ en tok egyertelmu a helyzet mert azon a szamlatipuson nem kene zarolni semmit, kb hozza se kene nyulni fejlesztes-ugyileg
A normal szamlatipust meg gyakorlatilag kihereltek.
Azert az IBCE-nek megneznem mekkora jutalek kiesese van a normal szamlan forgalmazott instrumentumok magyar ugyfelek reszere szolo letiltasarol, szerintem nem 1-2 zoknira valo……azt hozza sem tennem, hogy a kotelezo, legal compliance fejleszteseket SOHA nem cost / benefit alapon rakod merlegre.
Max akkor eri meg ideiglenesen elgondolkozni ilyenen ha a varhato buntetes kisebb mint a fejlesztes koltsege (es akkor is nagyon necces), de ebben az esetben kb fel sem merulhet:
A PSZAF utod nem arrol hires hogy csak 1x chargeol, a kovetkezo szabalytalansagnal az elso birsag sokszorosa, tobbedik alkalomnal meg a kereskedoi engedely korlatozasa / felfuggesztese jon, azt meg nem felhasznalo es instrumentum tipus alapjan osztogatjak ugye….. -
Stanlee
őstag
válasz noiq_nolife #101896 üzenetére
IBKR nem tud a nemet adozasi jogszabalyoknak megfelelo eves beszamolot kesziteni. Nagyjabol egy nepessegszamban 9x akkora piacrol beszelunk. Nem az, mert kikukazom, hogy mennyi az annyi, csak mondjuk jobban is eltolthetnem az idom, mint hogy evekre visszamenoleg keresgelem az arfolyamokat, meg magamtol takolok excel-t, hogy kiszamoljam euroban az eladas utani nyereseget.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
aujjobba
addikt
-
travix
aktív tag
-
julius666
addikt
válasz travix #101906 üzenetére
Összegfüggő. Már egy retkes lepusztult kádár-kocka árát (legyen 60 milla) betolva is százezres éves költségről beszélünk. Aki komolyan gondolkozik FIRE-ben, annál simán egy havi megélhetési költségét is leránthatja így róla az Erste...
Egyébként 2 ETF között választva te se agyalnál sokat szerintem ha 0.18% difi lenne a TER-ban...
-
stingy2
senior tag
Kissé nevetséges olvasni, hogy napok óta fikázzátok az IB-t a TBSZ miatt (is). Akinek nem tetszik , lehet elfáradni a KBC-hez, Erstéhez.
Meg kellene már érteni, hogy az IB nem a kispénzű B&H befektetők brókercége.
Meg valahogy egyetlen szó sem esik a jutalékról, ami a hazai cégeknél 0,4%-nál kezdődik, ami oda-vissza 0,8%. Már írtam régebben is, hogy ez egy 50 milliós üzletnél 400.000Ft. Na ez a lerántás, nem az állományi díj. (az csak simán az ügyfél hülyének nézése).
Aki B&H-zik, annak kb mindegy hol fektet be 10-20-30 évre. Nyitni kell TBSZ-t venni vmit, és elfelejteni.
De aki pl. évente többször is átforgatná azt az 50m Ft-ot? Mert nem csak world etf B&H strati létezik ám .Lehet számolgatni...gyakorlatilag a bróker elviheti akár a teljes profit 20-50%-át, ehhez képest a TBSz előnye nulla a köbön.
Vagy pl. meg lehet próbálni kiírni put opciót a SPY-ra az Ersténél .
A lényeg: mindenki használja azt a brókert, ami az ő befektetési stratégiájához legjobban illik, de azért ne fikázzuk már a világ egyik legjobb diszkont brókerét, mert egy, a részéről noname ország noname piacára nem fejleszt azonnal olyan számlát, amit az egyébként az ő nézőpontjából aprópénzzel dobálózó kisbüfik követelnek.[ Szerkesztve ]
INTJ
-
Kobe
veterán
válasz stingy2 #101909 üzenetére
Szerintem ezt alapvetoen forditva kell nezni.
Ha adott ceg adott orszagban, adott torvenyi feltetelek menten sajat maga dont es vallalja egy termek piacra dobasat (senki nem fog fegyvert a fejukhoz hogy igenis gyere elo a TBSZ-el), es utolag esik le hogy tul nagy a kabat neki, akkor nem feltetlen a user a hulye, hanem a ceg.Ha meg egy adott orszag penzugyi szervezetekre vonatkozo eloirasainak megfelelo mukodessel is bajlodik, akkor sem a user a hulye, ha direkt nem akarja vallalni az ezzel kapcsolatos macerat, akkor plane nem kotelezo az adott orszagban mukodni. Akkor sem fogtak pisztolyt a fejukhoz amikor HU ba jottek.
Ugye sok pelda kering, hogy sokakat elegge beszivattak raportra NAVhoz az IB-s bevallas minosege es milyensege miatt….En is ra fogok majd probalni, idovel, mondjuk kovi evi szamlaval, de eloszor legyen majd naprakesz tapasztalat a mar nem beta verzios fejleszteseikrol…..
-
SzGee
aktív tag
válasz stingy2 #101909 üzenetére
Nézd, most megnéztem a tavalyi adóbevallásomat
2021-ben 1,5 millárd, 2022-ben 2 milliárd felett volt a forgalmam, nem azt mondom, hogy világbajnok, de úgy gondolom, még az IB-nek is kitermeltem azt a hasznot (a kötésdíjam a 2 milliót közelítette a két év alatt), hogy ne nézzenek kutyába, ha valami problémám van, és főleg, hogy ne süketeljenek
Van akinek az állománydíj fáj, van akiknek a kötésdíj, nem vagyunk egyformák, nekem minden kifizetett extra költség, díj fáj olcsón akarok mindent (is!)És még egyszer, nem a TBSZ a gáz, hanem, hogy a normál számlán nem lehet az ETF-ek nagy részét megvenni
És ez nem fikázás, mert az IB igenis jó, évekig semmi bajom nem volt velük,ha a kereskedés megy, akkor minden rendbenDE (!) ahogy ezt a jogszabályváltozást kezelték (először lekommunikálták, hogy bizonyos ETF-eket érint, majd elérhetetlenné tették az ETF-ek 99.9%-át), majd a süketelés utána nem túl bizalomgerjesztő, és meg kell mondanom, brexit óta vannak gondok, amióta a IBUK átadta a kelet-európai ügyfeleket az IBCE-nek
If you leave me, can I come, too?
-
SzGee
aktív tag
válasz SzGee #101912 üzenetére
Egyébként azt már elérték, hogy idén tuti nem fogok náluk TBSZ-t nyitni, mert nagyon nincs kedvem megint a NAV-hoz menni szőnyegre térdepelni, mert ők nem vagy nem jól küldték el a bevallást
Aztán ha még egy picit felmegy a kaksi az agyamba, akkor elviszem az összes pénzemet és csókolom
Nyilván nem fognak a kardukba dőlni emiatt, de én csak így tudok véleményt mondaniIf you leave me, can I come, too?
-
Segal
veterán
válasz zakoshun #101883 üzenetére
Van rövidebb lejáratú is ha fosol...
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Stanlee
őstag
válasz noiq_nolife #101899 üzenetére
Random eveken keresztul rosszul szamolta el az adot (M)LP-s distribution utan USA-ban meg Mo-n is. Senki nem foglalkozott vele, de attol meg nem volt konform.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
customer114
őstag
Sziasztok!
Egyes alkalmazásokban miért nem frissül a ZPRV.F ?
Június végével 50,87-en befagyott.
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
válasz customer114 #101917 üzenetére
sok hasonló papír van valamiért, nem tudom az okát én sem
-
stingy2
senior tag
válasz SzGee #101912 üzenetére
Ok, de akkor adódik a kérdés, hogy vajh miért nem nyitottál joint számlát az íreknél (IBIE), és nincs szivatás, vagy full ingyenest a Tastynél, és akkor még amerikai etf-et is vehettél volna? Ha "Tenants with Rights of Survivorship" típust nyitsz, akkor ugyanúgy tiéd a számla, csak kvázi megadsz egy örököst, mint végrendeletnél. Tehát nem úgy közös, hogy pl. 50/50% az asszonnyal, mert abból lehet később baj
Bocs, nem oktatni akarlak, csinálod, ahogy neked legjobb, csak lásd, h vannak lehetőségek.INTJ
-
SzGee
aktív tag
válasz stingy2 #101919 üzenetére
Igazából annyira nem ástam bele magam a lehetőségekbe, pont azért, mert eddig megfelelt az igényeimnek az, ami volt
Most is megfelelne, ha tudnék vásárolni ETF-et vagy azt, amit szeretnék
Eddig opciókon keresztül amerikai ETF-eket tartottam, de a kettős adóztatás megszűntetése sajnos keresztbe tett ennek a stratégiának, azért kezdem el az UCITS ETF-eket vásárolniAz elmúlt év minden tervemet keresztülhúzta, borzasztó, hogy ebben az országban egyszerűen 1 évre nem lehet előre tervezni
[ Szerkesztve ]
If you leave me, can I come, too?
-
-
Catman
aktív tag
válasz customer114 #101917 üzenetére
Valószínűleg yahoo finance-t használnak, én is találkoztam hasonlóval mostanában. De pl. amiket követek, azok ma "megjavultak". Használd a boerse-frankfurt appot, az rendesen működik.
-
stingy2
senior tag
válasz Hi!King #101921 üzenetére
"ha magyar adórezidensként vagy az ügyfelük, akkor nem csak B&H esetében érné meg a TBSZ." - persze, ez nyilvánvaló, de jelenleg nincs IB TBSZ. Amire célozni szoktam, hogy egy aktív(abb) tradernek eddig sem igazán érte meg a TBSZ magyar szolgáltatónál a magas jutalék miatt. Ha havonta megforgatom a tőkét, akkor már simán jobb volt eddig egy normál IB (amerikai etf-ekre Tradestation, Tastytrade) számla.
Nézzünk egy példát: U.S. etf-ekkel, rv-ekkel kereskedünk és minden hónapban megfordul a teljes tőke 50m Ft, és az éves hozam legyen 30%. Ez a Tastynél kereken 0$.(meg kis apró a tőzsdének, olyan 2-3$ körül) éves szinten olyan 10e Ft.
IB-nél (tételezzük fel, hogy nem tilos am. etf-et adni/venni) db.ártól függően (legyen mondjuk 100$/etf) 120eFT.
Jómagyar TBSZ: 4.800.0000Ft jutalék.(12x 0,8%)
Hozam TBSZ-en: 15mFt.(30%) Adómegtakarítás: 2.250eFt. Nettó hozam: 10,2MFt
Tasty nettó hozam: 12.750eFt
IB- nettó hozam: 12.530eFt
("hevenyészett" számítás, tévedés jogát fenntartom .)
Ami még nagyon durva, hogy ilyen gusztustalan jutalék mellett éves 10% hozam kell, hogy TBSZ-en kereken NULLÁN legyek!!! Hát konkrétan elmennek a jó ...-ba.[ Szerkesztve ]
INTJ
-
Genesist
tag
Sziasztok!
Biztosan volt már korábban, de hozamszámítással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Vegyük a MAGYAR ÁLLAMKÖTVÉNY 2024/C kötvényt:
Névleges kamat: 2,5%
Kamatfizetés: 104 nap múlva, majd a lejárat következik (2024.10.24).
Aktuális hozam: 10,75%A 10,75% hozam az IRR számításával jön ki?
Köszönöm!
-
nagyúr
válasz Genesist #101928 üzenetére
Igen.
Ha csinálsz egy cash flow - t, hogy a mai napon a mai árfolyamon megveszed, (mínuszos tételként), majd az adott dátumokon megkapod a kamatot és a tőkét (plusszos tételként) , es ráhúzol az egész cf-re egy xbmr függvényt, akkor ez a hozam fog kijönni.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Quetz
őstag
válasz customer114 #101932 üzenetére
Egy VWCE van csak. Ha más ETF-ről írsz, akkor nevezd nevén.
-
bandus
veterán
válasz customer114 #101932 üzenetére
én még nem, de ebből veszek legközelebb, ha vwce-t vennék esetleg.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Paxker315
addikt
válasz Quetz #101933 üzenetére
Belevásároltam, de nem be. Mert hülye helyzet miatt most 1 hónappal korábbra hoztam a tervezett vásárlást, így nem maxoltam ki a 7EUR-s tranzakciós díjat. :$ :$
A szülői ETF lábból semmi sem lesz, mert, banki ismerősük rábeszélte őket arra, hogy minden menjen a "Duett - Alapok Alapja"-ba Ezért megérte jártatnom a szám és megbeszélni, én mit csinálnék.
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz customer114 #101934 üzenetére
Egyebkent milyen hozzaadott informacioerteke van annak, hogy az itteniek kozul vasarolt mar valaki belole, vagy sem?
Marmint oke pl. egy ujfajta bolti termek eseteben en is altalaban megvarom, mig masok mondanak rola velemenyt, de egy ETF-nel az ilyesmi sehogy nem ertelmezheto, szerintem.
-
törölt tag
Sziasztok!
CIB-nél miben érdemes gondolkozni szerintetek?
-
-
AMD Power
titán
Van egy nagyobb pakk 23.09.20 lejáratú DKJ. De mint kiderült 99%,hogy ez a pénz nem fog kelleni. Szerintetek érdemes lejárat előtt eladni és PMÁP-t venni belőle?
-
S-eye
senior tag
Sziasztok, a KBC-s csatlakozási 30000Ft, az mennyi ideig felhasználható? Illetve, úgy működik, hogyha pl ETF-et veszek 1$ díjért az a 30K-ból veszi le?
AMD Power
Én tegnap vettem DKJ helyett PMÁP-ot, mert úgy számoltam 2-3 hónap után már jobb a hozam. -
AMD Power
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest