- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pyxis
csendes tag
válasz maestro87 #101729 üzenetére
Ezek a hivatalos inflációs adatok alapján jönnek ki, a bázis azt jelenti, hogy januárban ha maradnak a 2022 december végi árak (tehát semmi drágulás nincs abban a hónapban), akkor is 22.8%-kal lesz az inflációs kosár drágább, mint 2022 januárban.
Ez a 2023 januári hivatalos infláció.Ezzel szemben a januári KSH adat 25.7% lett, tehát decemberhez képest még volt egy kis drágulás, 2022 januárhoz képest pedig 25.7%-kal lett drágább minden.
Amelyik hónapra nincs adat (július+), ott bázist használtam, mert becsülni nem akartam.
-
Paxker315
addikt
Oh. IBK számlát nyitni érdekes-érdemes most? Idei tbsz-t erste-nél jan elején nyitottam, amíg a future-ös promo tart, addig ingyé van a tavalyi-idei tbsz, így gondoltam, ráér azzal akkor szórakozni, hogy ha elkezdik sarcolni a TBSZ-eket.
Szülőknek is kérdéses, mert, mégis csak konzervatívabbak , lehet, egyszerűbb nekik a bankjuknál (erste az is) intézni a TBSZ-t, a future-ös bugyutasággal meg egyelőre az még ingyenes.
Én saját részre a jövő évi TBSZ-t szerintem már bankon kívül nyitom majd, bankon belüli számlákról meg hátha lehet akkor instrumentumokat transzferalni. Jelenleg erre pl az erste nem is biztosít lehetőséget még saját alszámlák közt sem. Csak "elad-átdob-újravásárol" procedurával
-
Kobe
veterán
válasz Paxker315 #101753 üzenetére
én megvárnám amíg egyáltlaán elindul ÉS nem szopatják szanaszét a jónépet a TBSZ-en való ETF vásárlásokkal ÉS ki tudják köhögni a jogszabályváltozások miatti fejlesztéseket
nem eszik olyan forrón a kásátén egy mérhető összeget raknék rá, hogy szétszivatják az újonnan regelőket és meglepetés lesz az ETF-ek zárolása TBSZ-en is
Normál számlán azért zároltak egy csomót mert nem volt idejük implementálni / értelmezni de TBSZ-en meg igen? wut ?
-
lumpy92
aktív tag
[Hogyan gazdagodj? - Interjú Csernok MIklóssal (Kiszamolo.hu)]
Az interjútmegosztó oldalt nem ismerem, de a kiszámoló oldalnak és Miklósnak nagy hatása volt a pénzügyi tudatosságomra, így az interjút megosztom, hátha mást is érdekel."never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
KIA Ceed
csendes tag
Üdv! Melyik ETF van most jó áron, mit zsákoltok?
-
maestro87
őstag
válasz pyxis #101752 üzenetére
Még mindig nem értem, hogy jön ki a januári 22,8%. Mi a képlet?
A KSH azt írja januárra, hogy a fogyasztói árak egy hónap alatt (tehát decemberhez képest) átlagosan 2,3%-kal nőttek.
Nem ebből számolsz?
Egyébként hogy jön ki ez a KSH-nál megadott 2,3%, tudja valaki? -
Paxker315
addikt
Koszonom. Vlszg anyuéknak hagyom az Erste-t, saját részről meg majd ráér akkor "pánikolni", ha elkezdik felszámolni a számlavezetési&állománydíjakat
Úgy tűnik, "meggyőződtek" róla, hogy, ha úgyis 7-8 évre nélkülöznék azt a ~10M huf-t, akkor, EUR-ba váltva TBSZ-en FTSE all-world indexet követő ETF aztán majd 6 év múlva, ha a TBSZ "felszabadul", eldöntik, hogyan tovább.
[ Szerkesztve ]
-
pyxis
csendes tag
válasz maestro87 #101760 üzenetére
2022 januárban kb 1490 volt a CPI, 2022 decemberben kb 1830. (telefonon nem tudom megnezni a pontos erteket, csak a grafikont)
Ha nem drágul semmi januárban (bázis), akkor 2023 januárban is 1830 lesz a CPI.1830/1490 = 1.228
forrás:
https://tradingeconomics.com/hungary/consumer-price-index-cpi -
srs24
csendes tag
Sziasztok!
Ti mit gondoltok 30-50-100 éves távon fent marad a világ növekedése?
Egyetértetek Pogival, amit a lenti videóban mond hogy fenntarthatatlan a kapitalizmus általi folyamatos növekedés?
Mert amennyiben igaza van akkor a részvényekbe való befektetés se megoldás ennyire hosszú távon.
Köszönöm ha megosztjátok a véleményeteket
[link] -
buherton
őstag
válasz srs24 #101763 üzenetére
Szerintem fenntartható. A Föld népessége folyamatosan nő, jönnek az újabb technológiák, amikkel a hatékonyságot és a termelékenységet jól lehet növelni (lásd AI).
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Shadowbull
addikt
válasz srs24 #101763 üzenetére
"fenntarthatatlan a kapitalizmus általi folyamatos növekedés?"
A világegyetem végtelen. Vagy ha nem is az, baromi nagy, rengeteg energia és anyag van benne.
Innen nézve teljesen értelmetlen azt fejtegetni hogy a növekedésnek van elvi határa.
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
Dare2Live
félisten
válasz buherton #101765 üzenetére
Szerintem ez így egy végtelenül felületes/optimista vélemény.
Olyan mint amikor valaki azt fejtegeti, hogy mert minden úgy fog menni mint az elmúlt 50évben ezért 50-70év múlva mindenhol persze afrikában is olyan lesz az életminőség mint az EUban. Moon pedig természetesen olyan mint most Svájcban.Több lakosság nem jelent automatikusan magasabb gdpt. Ha a lakosság száma a világ sok GDP termelő részén (Kína, ROK, Japán, EU....) csökken ahol pedig alacsony a GDP (pl Afrika) nő akkor mit segít a lakosság növekedése?
btw hamár pont a fenti van. 20-30éves távban a világ GDPt termelő részén mint Kína, EU, ROK, Japán, Brazillia, Oroszo, India, Dél Ázsia túlnyomó része... zuhanórepülésben lesz. A föld lakossága csak azért nem kapcsol detto zuhanórepülésbe mert afrika lakossága brutálisan nőni fog. Összességében amennyire látom 2023ban is az élelmiszer a növekedés korlátja. Ebben aztán az is benne van/lesz hogy ha nem lesz elég és nincs is honnan akkor brutális éhinség fog végigsöpörni afrikán ez pedig nagyon meglepne ha ne generálna durva háborúkat és brutális elvándorlást. Se a bekezdés eleje se ez nem épp arra utal, hogy a GDP a végtelenségig nő mert a lakosság nő. Tegyük hozzá még a jelenlegi "idilli" afrikai népességboommal is meg fog állni a föld lakosságának növekedése a megadott időtáv hosszabb verziójában.És van még pár probléma. Szerintem a legnagyobb az a környezetszennyezés és ezen belűl is a legproblémásabb a CO2 felgyülemlése a légkörben és ennek következménye a globális felmelegedés és ennek hatásai.
btw én is az egyik megoldásnak az AIt látom. Ha pl 10év múlva feltalál az AI egy olcsón megépíthető/üzemeltető fúziós erőművet vagy/és áramraktározási csodát és ezek segítségével ki tudjuk vonni a légkörből az elmúlt 50évben a levegőbe kipöfögött CO2t és ezért nem változik a klíma brutális sebességgel és persze olvad villámsebessen Grönland, Antarktisz vagy épp tünnek el az EUs gelccserek megúszható még egy globális katasztrófa. Ha nem akkor én nem lennék optimista a GDPre nézve.
Persze az AInak is durva veszélyei vannak.Kicsit hosszú lett bocs nem egy "GDP növekedés lesz mert lakosság nő" féle egymondatos.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz Shadowbull #101767 üzenetére
A világegyetem lehet végtelennek tekinteni de a földet, föld erőforrásait főleg a jelenlegi felhasználás mellett nagyon nem.
Föld után jelenleg a legtöbb amit 20-30éves távban össze tudhatunk hozni a Musk féle Mars projekt. De nem hinném sokan akarnák a föld alatt leélni az életüket és főleg mit oldana meg amikor 90%ban mindent importálni kéne a földről.
Minden ami Marson túl van az SciFi. Vénuszra olvastam tervet, hogy lehetne 1000-1500éves távlatban értelmezhetetlenül sok gdpből/pénzekből terraformálni. Persze vmennyire az emberi DNSbe is bele kellene nyúlni de ez a legkissebb gond. Itt egy aranyos video róla. [link]
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
korkor
csendes tag
Üdv! Kis vasárnap délutáni könnyű egyperces: tegnap ismét családi napot tartottunk Szlovéniában. Be is vásároltunk persze, lelövöm a poént: a tegnapi kosarammal 49,7355 %-ot takarítottam meg forintban a hazai bevásárláshoz képest. Ez volt a 9. alkalom, összesen 483 884 Ft-ot.
Bővebben: 378,15 Ft/Euro volt az váltási árfolyamom pár napja; most Muraszombaton voltunk. 70 963 pengőt fizettem a hazai 141 180 fityinggel szemben. Megelőzve az esetleges kétkedést, itt a szokásos excelem, hogy mit vettünk tegnap: [link] itt meg a számla hozzá: [link] . Aki utánanézne az áraknak, itt az akciós újság linkje: [link] itt meg az egyre bővülő termékár-kimutatásos összesített excelem: [link] Megmutattuk a gyerkőcöknek hogy az ottani mekiben robotpincérek (is) hozzák ki a rendelést, az tetszett nekik, nekem meg feltűnt hogy mintha az is olcsóbb lenne, mint itthon:: 4 főre nagy hambik, szokásos szalmakrumpli, üdítő 27,40 Euro. Nincs 7 Euro/fő. A számlája: [link] A kisebbik ismét szétrúgta/kinőtte a cipőjét, ez a fotó azért érdekes, mert a T..y bolt többpénznemű árcímkéjén a forintot 400-zal számolják: [link] . (Az még durvább, hogy télen a magyar üzletükben meg 500-as forintár volt feltüntetve, de arról sajna nincs fotóm). Verdiktem: továbbra is érdemes kijárni, ha vki nem lakik túl messze a határtól. Amit nem érdemes odakint beszerezni , azok az árstopos dolgok (pl. cukor, étolaj, az drágább kint), szinte minden mást igen. Üzemanyag: az alapdízel most ugyanannyi, a 95-ös benzin 5 %-kal olcsóbb (és jobb minőség, ugye).[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz korkor #101770 üzenetére
ha már tankolás, akkor Horvátországba is megéri átugrani, 4 hete 1,32 euró volt a benzin, ami akkor pont 490 Ft-nak felelt meg literenként... (itt ugye 570 volt akkor is)
és még egy megjegyzés, én itt Pesten azért a jelzett magyar áraknál sok esetben sokkal jobbakkal találkozomSok dolognak elindult lefele az ára, nem tudom, meddig lesz így.
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
korkor
csendes tag
válasz fokukac #101773 üzenetére
+lumpy92: mint kiderült ilyen szempontból Szlovénia annak drága, aki csak olyan dolgot venne, ami itthon ársapkás. fokukac: jó ötlet, köszi. Nekem is eszembe jutott már, legközelebb irány Ho, nekem nincs sokkal messzebb mint a szlovének. A magyar árakat én is nézem, egyelőre csak az akciós honlapokon láttam nagyobb árcsökkentéseket, amik a polcokról lefogytak amikor kerestük. De frissítem a napokban magyar árakat az excelben, valószínűleg L.dl, Te..o, Inter...r akciós oldalak alapján.A csökkenés úgy tűnik tényleg elindult: pár hete még olyan hozzászólás volt, hogy a feltüntetetteknél magasabb magyar árakat lát csak az illető. Figyelek, ígérem.
On: ki lesz a TBSZ-nyerő, IB vagy Lightyear?[ Szerkesztve ]
-
buherton
őstag
válasz Dare2Live #101768 üzenetére
Értem amit írsz, de ha nem gond, akkor csak egy részre szeretnék válaszolni. A nyugat népessége átlagban nézve nő. Oké, a jó életminőség végett sokáig élnek az idősek, de ott vannak a bevándorlók is. London 37%-a fehér brit, Birmingham 42%-a fehér brit, stb. Ezek kiragadt példák, de a tendencia látható.
Egy picit máshonnan megközelítve. A múltban is mindig aggódtak az emberek bizonyos dolgok miatt, hogy ha az bekövetkezik, akkor itt a világvége. Most már tudjuk, hogy egyik sem volt az. Persze, mindig vannak borús fellegek a távolban, de mire ideér mindig valami mássá válik.
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
-
Hi!King
őstag
válasz korkor #101770 üzenetére
Én Berlinben voltam a hétvégén, azon nem lepődtem meg, hogyaz élelmiszerboltban minden amit láttam olcsóbb volt. Amin igen, hogy az éttermi árakban eltűnt a különbség, Berlin központi helyein nem csak az étel, de már az ital sem drágább, mint Budapesten hasonlóan központi helyeken.
-
szkorhetz
őstag
Hirtelen azt hittem a Spórolós topikban vagyok. De nem....
-
julius666
addikt
válasz szkorhetz #101778 üzenetére
Ez a téma bőven túlmutat a napi spórolás kérdésén. Az, hogy Mo. ilyen bérszínvonalon drágább legyen, mint a nyugat, vagy akár a környező országok nyilván fenntarthatatlan. Vagy az árak korrigálnak erősen tartott forint mellett (=magas kamatok maradnak), vagy a forint szakad be újra. Mivel mindkettőhöz kereslet csökkenés tartozik (előbbi esetben mert külföldön vásárol a magyar, utóbbi esetben mert nem lesz rá pénze), ezért gyakorlatilag mindkettő recessziós szcenárió, ami az államháztartás kilátásaival kapcsolatban is felvet súlyos kérdéseket.
Forintban kereső/költő hazai befektetőként ez mindenkinek kiemelten fontos téma.
[ Szerkesztve ]
-
korkor
csendes tag
válasz szkorhetz #101778 üzenetére
Én is úgy gondolom, mint julius666, ugyanis (mert azért nem napi megélhetési gondok miatt vásárolunk külföldön) az így megspórolt pénz helye a topik alapján is (mibe tegyem a megtakarításaimat?) jó helyen lesz valamelyki etf-ben. És ez a külföldi bevásárlósdi nálunk éves szinten millió HUF fölötti megtakarítás, amiért már nekem érdemes, megérős. (Meg amúgy is mindig összekötjük valami családi kiruccanással is).
-
Ringman
nagyúr
válasz julius666 #101780 üzenetére
igen, pl. vakmajom is ezzel szokott példálózni, hogy az árszintek alapján túl erős a forint, és ez nem maradhat így túl sokáig
+ így is nagy további adónövelést+megszorításokat kell idén/jövőre eszközölni, nagyon drága lesz már csak maga a kamatkiadás.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz julius666 #101780 üzenetére
Én most jöttem haza a mallorcai nyaralásról. A boltban minden olcsóbb, az étterem meg hasonló mint itthon. És ez üdülő övezet ahol bizonyosan drágábbak a dolgok mint Spanyol normál részein. Szóval igen, ez egy egyensúlytalanság, valahogy ennek meg kell oldódnia. Úgy tűnik számomra, hogy az egyetlen reális kimenetel a forint leértékelődése arra a szintre hogy az egyensúly meglegyen. Nem gondolnám, hogy az árak csökkenésével fog megoldódni.
-
forceberg
veterán
válasz PredatorZoli #101783 üzenetére
Vakmajom korábban talán valami 600-as jurót számolt az árak alapján...
Mi majd' két hónapjra Gran Canarián voltunk, nem fotóztuk le az árakat, de nem éreztük eszeveszett drágának a boltokat. Hátha tett el párom blokkokat, amin vannak árak.
Nemsokára jön egy É olasz út, nehogy kiderüljön, hogy a végén a Tre Cime di Lavaredo már olcsóbb, mint a Kékestető.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
-
Dare2Live
félisten
válasz buherton #101775 üzenetére
Tipping pointnál vagyunk lényegében mindenütt vagy sok országnál már el is hagytuk azt.
Kína mint a legnépesebb ország pl idén fordul negatívba az 1.1es TFR miatt igazi összeomlás fog jönni. [link]
Japán jó plda ott 1.3-1.5 közti TFR van 35éve. Tavaly 760.000fővel csökkent Japán lakossága. Nemsokára meglesz az évi 1millió minusz is.
India még nő egy 20-30évig a TFR csak most esett be 2 alá. Brazillia még egy 20évig TFR ott már régebb óta vastagon minuszos.
Munkaerőre nézve pl Németországnak évente 400.000+ munkaerő esik ki. Enniyvel több megy nyugdíjba mint ahány gyerek belép a munkaerőpiacra. Ennyit kell(ene) pótolniuk. UK, Franciao is kb ezen a szinten lehet.
A migráns beáradás ha integrálva vannak az egy bizonyos szintig biztos jó. De amikor arról beszélünk, hogy 20éves távban több migráns/migráns gyökerű lesz UK/Németben az felvet kérdéseket. Vagy hogy hogy lehet, hogy a 3.gen török gyerek nem tud németül. Nem sikerült túlzottan az integráció. Nehéz innen ezt megérteni de jó plda MO ahol 10-15éven belűl több roma gyerek fog születni mint "nem roma". Onnan akárhogy nézem az "1000 éves" MOnak ahogy azt sokan elképzelik vége. Át lehetne keresztelni is akár. És ebbe aztán végképp nem akarok belemenni de nem hinném jót fog tenni ez a magyar gdpnek. Sokszáz ITs ismerek. Egy romat se. Pedig ezen a piacon aztán diversity van. Persze biztos van.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Eleba
csendes tag
Már néztem is, hogy majd' 2 hete semmi poszt...mostantól minden rendben.
-
julius666
addikt
10-20% forintromlás akár már helyrebillentheti a bevásárlóturizmus problémáját, de az a baj olyan anomáliák vannak a rendszerben hogy ahhoz ez nagyon kevés lesz... Drágább az alsópolcos hazai gyártású tömb trappista kilója mint a középkategóriás német import sajt, mert annyira versenyképtelen a hazai ipar? Annyiba kerül egy éttermi (vagy bármilyen kifőzdei/gyorskaja) ebéd mint nyugaton, csak ott 3-5x annyit keresnek az emberek? Drágább a Balaton mint sokkal jobb nyugati tengerpartok? Lehet féláron is drága lenne...
Ezek súlyos forintromlás hiányában nem fognak tudni katasztrófa nélkül feloldódni, súlyos forintromlás meg (megint) drágítaná az import cuccokat, tovább rontva a magyar vásárlóerőt. Én azt gondolom, hogy ebből az útvesztőből nincs úgy kiút, hogy ne lennének komplett szektorok itt csúnyán földhöz verve (=katasztrófa). Szűkülő gazdaság az szűkülő adóbevételeket jelent, ami pedig csökkenő állami szubvenciót és növekvő adóterheket egyfajta negatív spirálként. A gödör alját kijelöli a nemzetközi környezet.
[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
válasz julius666 #101788 üzenetére
Amikor 420 volt az euró, akkor brutális áremelkedés volt, így még akkor is volt egy rakás termék, ami fejlettebb országokban olcsóbb volt mint nálunk. Mert gyakorlatilag legalább a forint gyengüléssel emelkedtek az árak, azóta pedig nem mentek vissza, miért is mentek volna, ha most is hatalmasak a kockázatok, magas az áfa és rengeteg a különadó.
Szóval szerintem még a bevásárló turizmust sem oldaná meg 10-20% forintromlás, a helyzet meg csak rosszabbodik, mert ahogy egyre többen vásárolnak kint, vagy itthon egyre kevesebbet tudnak vásárolni, úgy szűkül a kiskereskedelem, ami miatt bezárnak üzletek vagy legalább visszavesznek a kapacitásaikból, így középtávon a kisebb mérethatékonysaag az ágazatban szintén dráguláshoz vezethet.
Ahelyzet az, hogy hatalmas ára van nem csak a korrupciónak, de a populista, szelektíven osztogató és különadóztató államnak, sokkal többe kerül, mint amennyit ténylegesen elkölt, mivel az ebből fakadó bizonytalanságot a piac beárazza.
-
Andralin
aktív tag
Jól látom, hogy Webkincsárban már nem lehet arról rendelkezni, hogy ha lejár egy DKJ, akkor automatikusan a kiválasztott bankszámlára utalják az értékét?
Most a "Banki átutalás" lehetőség szürke, csak a "Pénzszámla" választható mint esedékességfizetés módja. Korábban ezt meg tudtam csinálni, most akkor ez ennyi volt, megszüntették ezt a lehetőséget? Vagy csak én csinálok valamit rosszul? -
SzGee
aktív tag
Na, gondoltam, reggel, csipás szemmel meg is nyitom az IB TBSZ-t
Nyilván nem árulok el nagy titkot, hogy se híre, se hamva a felületen... Ellemben a normál számlán továbbra sem lehet ETF-et venni
Dilettáns bandaIf you leave me, can I come, too?
-
Ringman
nagyúr
válasz julius666 #101788 üzenetére
ha nem változik a költségvetés (fog) jövőre gyak. 31,5% lesz a nem alapvető élelmiszerek áfája, az nem segít a bevásárlóturizmuson.
Én azt gondolom, hogy ebből az útvesztőből nincs úgy kiút, hogy ne lennének komplett szektorok itt csúnyán földhöz verve (=katasztrófa)
hát ugye menekülőpálya (értsd 180 fokos fordulat, pl. nincs bot a küllők között "külpolitika", lesz eu-s megegyezés, mert a tényleg minimálisan elvárható intézkedéseket azért nem lenne nagy input bevezetni), csak nem lesz.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
pictigjis
senior tag
ha valaki még nem nézte az emailjeit/nem kapta meg
Tájékoztatjuk, hogy Bankunk a Cetelem Takarékszámla Általános Szerződési Feltételei (továbbiakban az „ÁSZF”) 10.1., 10.2. pont második franciabekezdésének b) pontja alapján a jegybanki repo- és betéti kamatlábak változása, állampapírok hozamának változására tekintettel az ÁSZF 10.5. b) pontja alapján a Takarékszámla-szerződés betéti kamatlábait egyoldalúan módosítja, a 2023. július 10. napjától hatályos takarékszámla hirdetményben meghirdetettek szerint.
2023. július 10. napját megelőzően megkötött takarékszámla szerződések esetén 2023. szeptember 10. napjától hatályos látra szóló betéti kamatok mértéke az egyoldalú módosítást követően:
Új hozzászólás Aktív témák
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- Használt ASUS H87 pro, Intel i5 4670, HD Graphics 4600, 112 Gb SSD, 1 Tb HDD, 16 Gb RAM, Windows 10
- Lenovo Legion Y540 gamer laptop
- Bontatlan iPhone 15 PRO 512GB 1 Év Garancia
- LENOVO - ThinkPad / IdePad (90W - 20V - 4.5A)-45N0499 / TÖLTŐ - Újszerű - EREDETI - NEGYEDÁR ALATT !
- ADATA XPG Lancer RGB 16GB DDR5 6000MHz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest