- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
senior tag
válasz szabi__memo #101050 üzenetére
még a végén verseny lesz
-
ngaba
aktív tag
válasz aAron_ #101047 üzenetére
Teljesen abszurd, ami történik: A lakosság kap 16% forintkamatot PMÁP-ra, a külföldi szereplő meg az MNB-től, mert különben összedől a forint. A magyar intézményi szereplőnek meg erővel lenyomják az állampapír-hozamát. Lehet, hogy az sem lenne drágább, ha hagynák, hogy a piac beállítsa a megfelelő kamatszintet (ami a mostani kötvényhozamoknál magasabb lenne, de a PMÁP kamatnál kisebb szvsz).
-
senior tag
válasz Yellow73_a #101041 üzenetére
Nagyon köszi a részletes magyarázatot, így megértettem!
Akkor jó helyre pakoltam a pénzem Bárcsak még több lenne, minden pénzem PMÁP-ba raknám
Van olyan, hogy mennyitől érdemes venni PMÁP-t? Mondjuk hó végén a maradékot betolom mindig. Vagy mondjuk várjak meg egy kamatfordulót és akkor a kamattal együtt?
-
Yellow73_a
tag
Ha PMÁP vásárlását tervezed, akkor nem érdemes várni, minden arra szánt pénzt a lehető leghamarabb bele kell tenni. Egyrészt, mert akkortól már dolgozik is neked, másrészt minél előbb megveszed, annál kevesebb felhalmozott kamatot kell megvenned, vagyis egységnyi pénzből nagyobb lesz a névérték aránya.
Mivel a PMÁP 1 Ft-os "címletekben" vásárolható, bármikor bármennyit vehetsz belőle -
adam0913
tag
válasz PredatorZoli #101030 üzenetére
Az IB-nél történő átváltás miért éri meg jobban a revonál?
-
törölt tag
Sziasztok!
Az államkincstári felületen vásárolt pmáp esetén ha véletlenül eladásra kerülne sor, hány nap alatt szokott lezajlani a tranzakció? -
RegElek
csendes tag
Sziasztok!
Az IB fejlemények árnyékában azért ez is fontos lehet:
(főleg, ha nem lehet transzferálni)Erste Future update:
Akciós feltételek meglévő ügyfeleknek:
Azon ügyfelek számára, akik 2023. július 1. és 2023. szeptember 30. között új Erste Future Befektetési Programot indítanak ...Szóval + 3 hónap nyugi, várakozás.
[ Szerkesztve ]
https://regelek.hu/
-
Nordik
őstag
Milyen állampapírt érdemes most vásárolni ami valamennyire likvid? Tegyük fel 10 millióból 1 éven belül szükségem van 1-2 millióra. Persze nem feltétlenül, de előfordulhat. Nem akarok nagyot bukni egy esetleges eladasnal, viszont hozzon is jól.
-
Kobe
veterán
IB-nel azt az infot adtak, hogy a kesobbiekben terveznek asset transferre is lehetoseget adni a TBSZ-re, varhatoan szeptember oktober magassagaban
addig penzbeutalas -
Paxker315
addikt
Hm. A HSBC Multi-Factor Worldwide Equity UCITS (HWWS) -vel kapcsolatban van valami konszenzus? Tetszik, hogy "fiatal" (1 éves sincs), így mondjuk a fund size nem túl nagy, de mást, ami nagyon zavarna, nem látok. Nyilván a historikus árfolyamváltozásokról kb semmit nem lehet megítélni .
HWWS - lehet-e értelme, vagy, nem igazán? -
A214
aktív tag
Erste portfolió hátérszámlán a befektetési termékeim arányaiban.
56,6% Befektetési jegyek (Erste Duett Alapok Alapja)
43,2 % N240826 Magyar Állampapír Plusz
Havonta 20k megtakarításként utalok ide gondolom a duett-ba nyomják (Futur Program A21), de ez megszüntethető,törölhető.
Havi számlavezetési díj 1163 HUF
Ezzel kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni. (Nézzétek el ha hülyeséget kérdezek, nem vagyok pénzügyi szakember.)
Ha visszavezetem a főszámlára a duett alapot az a teljes visszavezetett összeget -15% adóval terheli? Vagy csak a nyereség után kell megfizetni? Gondolom kiskapu nincs h ne húzzanak le az adóval?
A magyar állampapírnál forduló napokon történő visszavezetésekor is adóznom kell?
Julius1 után ezen termékeket, hogy befolyásolja a plusz bejelentett adó?
Esetleg más befektetést ajánlatok, akár Erstén belül is?
köszönöm -
PredatorZoli
Topikgazda
Azt rebesgetik, hogy nem lesz éppenséggel ingyen az IB TBSZ. Állítólag 2 ezer forint lesz havonta, ami lekereskedhető.
Ami azt illeti, ez nem éppen olcsó, mert ha számlánként kell fizetni, akkor ez 10 ezer havonta, és b&h esetén csak az új számlán kereskeded le...
Ha meg nem kereskeded le, akkor nem olcsóbb mint egy Ersre vagy KBC nagyobb állománnyal és TBSZ-ekkel.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
pictigjis
senior tag
válasz PredatorZoli #101086 üzenetére
persze jó lenne tudni, ki rebesgeti. mert erre a piacra versenyképes díjakkal kellene belépniük, a logika ezt diktálná
-
pictigjis
senior tag
válasz robag93 #101089 üzenetére
2000-es forintos díjért szerintem versenyképtelen, és igazán sok elvesztegetett év lenne mindenkinek. az ügyfeleknek, akik eddig vártak, és nekik is, hogy végre megcsinálták, mert aligha nyernek így ügyfelet
én üzletpolitikailag tartanék egy rövid bevezető időszakot, és mindenkinek, aki ekkor szerződik, sokkal jobb akciós feltételeket kínálnék. a 2000 huf meg lehet "listaár"
amúgy röhögnék nagyon, ha a végén a lightyear lenne a nevető befutó
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Felszabadult ma egy összeg DKJból(PMÁP kamatából kiesett összeggel szoktam DKJ-zni) viszont nem annyira tetszik, már, amit a százalékoknál látok. Eddig 3-4 havonta újravettem belőle, de most arra gondoltam, hogy PMÁPot vennék belőle.
Jól látom, hogy lényegében 3 hónap után a visszaváltási összeget is bele kalkuláva jobban jövök ki a pmápal, mint a dkjval?
Ha igen akkor a 8évesből vegyek? Köszönöm! -
Vesa
veterán
válasz llacee #101091 üzenetére
Tisztán kamat szempontból igen, jobban jársz a PMÁP-al. Ugyanakkor DKJ-ben eddig sem azért tartottuk a pénzt, mert felért a PMÁP-hoz, hanem azért, mert rövidebb távra jobb megoldás volt a két papír kockázatait tekintve. Ahogy a DKJ zuhan, az olló egyre szélesebb a két papír kamata között, innentől egyéni mérlegelés kérdése, hogy melyik szempont lesz prioritás.
Ha csak a kamatot nézed, akkor egyértelműen PMÁP, és igen, a 8 éveset érdemes venni.
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
pictigjis
senior tag
-
stingy2
senior tag
válasz pictigjis #101090 üzenetére
KBC-nél 0,4% a vételi jutalék. Ez 50MFt befektetésnél 200.000FT-ot jelent. Ebből az IB-nél kijön több, mint 8 év TBSZ számlavezetés. Ha el is adom, akkor 16 év.
Ellenben IB-nél a juti 0,005 $/rv. Mondjuk egy 100$-os rv-nyel számolva a jutalékuk: 7$, oda/vissza 14$, kb 5000HUF. Nem egy liga...[ Szerkesztve ]
INTJ
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- LEGO klub
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Ingyenes parkolást!!!!
- További aktív témák...
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs