- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
net91
senior tag
-
Dreadloord
senior tag
Sziasztok, ha arra számítok, hogy idén lesz még 400 felett az euró, lehet abban ráció, hogy értékpapírszámlán váltok forintot euróra, beteszem valami euró alapú etfbe (pl. sp500at, wwcet követő), majd ha valóban elgyengül a forint akkor visszaváltom?
Nyílván a portfólió kb. 10%ával, ami mostjárt le dkj, de újra meg nem vennék azt, mert 10% éves hozamot keveslem most, amit ad a dkj...
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
válasz Dreadloord #102404 üzenetére
DKJ arányom nekem is nagyon sokat változott az elmúlt hónapban. Alig több mint 8% már csak az aránya a portfóliómban.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Dreadloord #102404 üzenetére
Mi van ha mégse lesz 400 a Ft idén? Mi van ha miután belevettél az euró alapú említett termékekbe, beesik a részvény piac?
Mind a deviza, mind a tőzsdei spekuláció nem javasolt rövid távon, mert csúnya bukó is lehet belőle. Mi a célod? -
Manitou
veterán
válasz PredatorZoli #102406 üzenetére
De wiseról utaltam be. Nincs Erste-s ( és más normál bankos se ) devizaszámlám. Úgy gondoltam, hogy devizaváltást választva ft-ra váltom netbrokeren, és utána már át tudnám vezetni a forintos Erste számlámra.
Viszont most próbáltam ezt a limitáras megbízást, erre ilyen szövegeket dob:
Piacbefolyásolás-figyelmeztetés!Tisztelt Ügyfelünk!
Ezennel fel szeretnénk hívni a figyelmét, hogy az Ön által kezdeményezett tranzakció hamis vagy félrevezető jelzéseket ad vagy adhat az adott pénzügyi eszköz keresleti vagy kínálati viszonyairól, árfolyamáról. A tőkepiaci törvény rendelkezései szerint a piacbefolyásoló ügyletek tiltottak.
Rögzíthető a tranzakció?
utána:
BestExecution-figyelmeztetés!Tisztelt Ügyfelünk!
A kiválasztott piac eltér a társaság legjobb végrehajtási politikájában meghatározottól.
Biztosan rögzíti a tranzakciót?Tovább nem próbáltam még rögzíteni a megbízást. Ezekkel kell foglalkozni?
-
Brigi@001
újonc
válasz pictigjis #102403 üzenetére
Nálunk az idősebbé tavaly “lejárt” (14 éves volt mikor nyitottuk)de bent hagytuk, és bár 2 hónap múlva 19 lesz dec. 2-ig mutatja a mobilkincstár a kamatot, ergo utána is kamatozik. Tehát ez nem 19 év futamidő ahogy a leírásban szerepel, és ahogy a kalkulátorban max.ennyivel lehet számolni. A kisebb gyerkőcére (16) továbbra is tudunk tenni, nyilván a mostani kamat miatt majd decemberben. Alacsony kockázattűrő képesség miatt nálunk inkább ez, mint telibe ETF pláne hogy az egyik már bármikor hozzáférhető(17,5% kamat jövőre, ami ha így vesszük” látra szóló “tavaly óta) másiknál 2 év még azután meglátjuk.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Manitou #102408 üzenetére
Teljesen rosszul gondolkodsz. Ha az ersténél nem váltottál devizát, akkor befektetés nélkül kiutalhatod, függetlenül attól hogy honnan utaltad be. Éppen marhaságot készülsz elkövetni, mert ha átváltod ft-ra, akkor már befektetés nélkül nem lehet a ft-ot kiutalni...
Azok a figyelmeztető üzenetek egyébként ignorálhatóak, mindig kidobja.
[ Szerkesztve ]
-
Manitou
veterán
válasz PredatorZoli #102410 üzenetére
Semmi devizautalásos menüpont nincsen nekem. Csak HUF utalásos menüpont van.
[link][ Szerkesztve ]
-
Brigi@001
újonc
válasz AMD Power #102411 üzenetére
Utolsó infóm (tavaly) szerint szabadon felhasználható. Régen kellett igazolni a felhasználást de ezt eltörölték. Mikor a fiam betöltötte a 18-at semmilyen értesítés nem jött, így besétáltunk a kincstárhoz nyitottunk egy számlát az ő nevére és átvezették oda. Én vagyok a meghatalmazott a számlája felett látom a babakötvényt és a sima számláját is. Akármikor felvehetné, de régóta tudja van ilyenje, mire szántuk neki és megértette. Elbulizhatná bármikor ezt tudja ő is, mégsem tette meg eddig. Talán pénzügyi tudatosság nevelés kérdése vagy eddig szerencsénk volt.(sztem az első, mivel ő is gyűjt látom a számláját )
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Helló!
PMÁP után mi jöhet szóba ami jól kamatozik, de vagy bármikor ki lehet venni, vagy rövid futamidejű, és nem változtathatják meg a felvételeket egyik napról a másikra.
[ Szerkesztve ]
-
paavoo
aktív tag
Sziasztok,
Államkincstárnál TBSZ-en lévő kamatadóköteles 2024/I PMÁP, ha lejár 2024.februárban, de a TBSZ 2024. év végéig tart, ezesetben ki lehet venni adómentesen TBSZ lejárta előtt? -
BiP
nagyúr
válasz üzenabakusz #102421 üzenetére
Bmáp most rosszabb feltételű, mint a pmáp.
Bmáp kamata hamarosan bezuhan (3havi dkj átlaghoz kötött).
Nem ajánlanám már.[ Szerkesztve ]
-
peetie1
aktív tag
válasz Paxker315 #102420 üzenetére
Úgy egy kicsit bonyolultabb, szerintem mindent el kell adnod róla, tbszt feltorni és úgy tudod zárni a számlát. De fuss egy kört az ugyfelszolgalattal, hátha mondanak okosabbat. Vagy transzferalod az egészet a KBChez, vagy vársz egy kicsit és transzferalod az IBhez, ha majd lehet. Mindennek költsége lesz de annak is ha maradsz...
-
David89
tag
Üdv! Akinek Erstenél van számlája, nálatok volt már olyan, hogy futures programnál nem vette meg végül, amit kellett volna? A pdfben a megjegyzésnél következő áll: befektetési jegy vétele sikertelen. A TBSZ-re beérkezik a pénz, de végül nem vesznek belőle semmit. Mindent a leírások alapján csináltam, az elején működött minden, viszont menetközben 25 ezerről 20 ezerre csökkentettem az automatikus átutalás összegét, azóta másodjára sem vette meg, csak a TBSZ-en áll a pénz.
-
aujjobba
addikt
válasz üzenabakusz #102427 üzenetére
De az is a kerdes resze volt, hogy barmikor hozzaferheto legyen, vagy rovid futamideju, es nem valtoztathatnak a visszavaltasi feltetelein.
Namost ha a PMAP-nal ez utobbit veszelynek erzekeli, akkor a BMAP is ugyanolyan veszelyes, mivel ott se garantalt, hogy lejarat elott hozzafer. -
Oppenheimer
nagyúr
Erste likvid szamlan ma eladtam ertekpapirt (persze napi melyponton) es forintban ki akarom utalni. Az eladasbol keletkezett euro meg elszamolas alatt van. Jol sejtem hogy ez legalabb 2 munkanap lesz nekik?
Latom a forint kiutalasnak is jo kis dija van.[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
BiP
nagyúr
válasz üzenabakusz #102427 üzenetére
Valóban, ahhoz képest igen, hiszen lassabban követi le a kamatcsökkenést, mint maga a DKJ.
Cserében viszont ugyanúgy van visszaváltási díja, mint a PMÁP-nak, úgyhogy (most) egyáltalán nem ajánlanám, mert gyakorlatilag a 2 papír hátrányait ötvözi.
Persze ha lejáratig tartja, akkor jobb, mint a DKJ. -
-
avl
senior tag
válasz Hi!King #102281 üzenetére
"alapok alapja konstrukció, tehát drága" -> ezt azert gondolod, mert van önmaganak TER-je és a benne levö ETF összetevöknek is ? vagy siman a 0.25%-ot gondolod soknak ?
az elöbbi kapcsan kerdeztem nemet vanguard-ot, valasz 2. pontja utolsó mondata ehhez:
1. Richtig, wenn Sie den LifeStrategy ETF selber mit 2 ETFs zusammen stellen, ist es günstiger als die 0,25 % TER. Sie sollten dabei aber die eventuell anfallenden zusätzlichen Kauf- bzw. Verkaufgebühren beachten und das Sie die 2 ETFs dann selbstständig regelmäßig neu gewichten müssten, weil die Performance der beiden ETFs sich unterschiedlich entwickeln wird. Der LifeStrategy ETF nimmt die Neugewichtung automatisch vor, damit die Gewichtung bei zum Beispiel 80/20 bleibt.
2. Die Gebühren bei unserem LifeStrategy ETFs betragen nur die ausgewiesenen 0,25 % TER. Weitere Kosten zum Beispiel aus den ETFs die sich in dem LifeStrategy befinden, entstehen nicht. -
-
SzGee
aktív tag
Hát akkor hazudtak, legalábbis a 2-es pontban, mert magát az ETF-eket veszik meg a Lifestrategy alapokban, azaz a TER duplán az övék, egyszer a 0,25%, amit a LS von, és egyszer külön az alapok TER-je, amiket tartalmaz (0,07-0,22 között kb) Vagy hogy gondolták? ezeknek az ETF-eknek az árába már bele van építve, a TER, attól hogy az alap veszi még nem lesz olcsóbb
Ez mondjuk számomra egy jó nagy red flag, hihetetlen hogy a Vanguard is kb hülyének nézi a befektetőket...If you leave me, can I come, too?
-
boti19871125
csendes tag
Beutaltam 100 EUR-t próbaképpen az újonnan megnyitott IB számlára. Utána pár perc alatt sikerült átvezetni a TBSZ számlára. Úgy voltam vele, hogy próbaképpen veszek ETF-et, hogy ismerkedjek a felülettel. JPGL-t vettem belőle, felszámoltak rá 3 EUR-t költséget. Normális ez a költség? Én egy kicsit sokallom. (base currency: HUF, revolutról utaltam EUR-t)
-
vnorbi
aktív tag
válasz boti19871125 #102436 üzenetére
Az európia tőzsdéken átfutva azt látom, hogy az "Fix - IB SmartRouting" árazás szerint a kötések díja 0,05%, de minimum 3 euró. Ez alapján szerintem normális.
https://www.interactivebrokers.hu/hu/pricing/commissions-stocks-europe.php?re=europe
-
julius666
addikt
válasz SzGee #102435 üzenetére
Nem hazudtak, csak nem bontották ki az igazság minden részletét.
Ő szemszögükből tényleg nincs "extra" díja annak, hogy ETF-eket vesznek, hiszen mint te is írtad ott az árfolyamba van építve a TER (meg a "belső" tranzakciók díja is).Szerintem is jobb lenne, ha alapok alapja helyett egy sima alap lenne ami belül kötvényt meg részvényt közvetlenül tart, de valahol meg tudom érteni hogy a Vanguard nem akarja ugyan azt a munkát többször megcsinálni. Esetleg az alapok alapja TER-je lehetne némileg alacsonyabb...
Illetve legyünk őszinték, attól még, hogy nem nekünk való a koncepció az jó, meg nem is túl drága, ennél olcsóbban és egyszerűbben átlag befektető nem tudna hatékonyan 60/40 portfóliót építeni.
-
SzGee
aktív tag
válasz vnorbi #102438 üzenetére
Tiered priceingot kell választani, ott 1,25 EUR a minimum a gettexen, 1,29 a Xetrán
If you leave me, can I come, too?
-
SzGee
aktív tag
válasz julius666 #102439 üzenetére
Igen, jó a konstrukció maga, nekem csak az nem tetszik benne, hogy ha el kell adni valamit, akkor nem mondhatod, hogy most a kötvény vagy a részvény lábból adjon el, azt is a 60/40 szabálya szerint adja el, tehát piaci aljnál is ad a részvényből
If you leave me, can I come, too?
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Oppenheimer #102430 üzenetére
Ezt tudja valaki, vagy még sosem adott el senki?
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
seven7
aktív tag
válasz SzGee #102440 üzenetére
Ez új infó én most Fixed Rate Pricing-on vagyok, ezt érdemes átállítani
Transparent Volume-Tiered Pricing-ra? Van valami hátránya?Egy ilyen infót találtam, úgy tűnik érdemes átállítanom tieredre:
If you trade/DCA less than USD 7195 use tiered.
If you trade/DCA more than USD 7195 use fixed.[ Szerkesztve ]
-
Ducati916
csendes tag
Sziasztok.
Napokban láttam ezt future farming nevezetű céget.
Ahol benti és vertikális növénytermesztéssel foglalkoznak ezen belül is
aquapónia és hidrópóniás módszert alkalmaznak.
https://www.futurefarming.group/investment/Van náluk lehetőség befektetni.Többféle módon.
Legolcsóbb a kötvény .Ami 8-13 % hozam van.
Honlapjukon azt írták ők fizetnek 15% adót a kötvényekre.
Szóval nem tudom ez mennyire valid itthon.
Ennek milyen adózási formái lenne ha az kötvényeikbe belefektetnék?
Illetve.Valakinek van velük tapasztalata ezzel a céggel?
Hivatalos forrást hol lehet találni mennyi volt a bevételük?Nem marketing anyagra gondolok.
Vannak e hasonló cégek a világon? -
SzGee
aktív tag
válasz seven7 #102443 üzenetére
Érdemes, illetve az sem mindegy, hogy melyik tőzsdén vásárolsz, nem egy az áruk
a Smart routingot nem érdemes használni az európai tőzsdékre, mert olyan tőzsdére is navigál, ami brutál drága lehet
Gettex, Ibis, esetleg BVME az olcsóbbakIf you leave me, can I come, too?
-
Mizsala
tag
válasz Ducati916 #102444 üzenetére
Vannak hasonló cégek, pl az Appharvest (APPH). Gondoltam ennél lentebb már nem is mehetne, és ez egy tuti államilag nyomott future farming technológiai cég, 1 dollár alatt vettem. Néhány hónap elteltével -65%-on vagyok vele, de volt már mélyebben is
Persze nekem ez játszós pénz az ETF-ezesén kívüli szórakozásra, de példaként mondom, hogy jól gondold meg az egyedi részvényezést bármiféle módon. Semmiképp sem tanácsos életed megtakarítását belenyomni ilyesmibe, főleg nem egy cégbe.
(Csak zárójelben, volt olyan spekulációm, amivel dupláztam/tripláztam, nem mertem tovább tartani, mondván ennyi elég De ettől még nem gondolom, hogy jók ezek a befektetési formák, csakis mák volt mind. Lásd a future farming spekulációs elméletem nem jött be. )Másik tipp: amerikai cikkek keresése, pl az appharvestről nyomják mindenhol, hogy csőd közeli állapotban van, hamarosan fizetés képtelenné válnak. Úgyhogy most adtam be rá vételi megbízást megint jó nyomott áron, remélem megmenekül és nagyot szakítok vele
Más kérdés: Mivel a nasdaq figyelmeztette őket a delistingre, mi történik ilyenkor az általam tulajdonolt részvényekkel? Tehát kbc-nél vezetett TBSZ-en ott vannak az APPH részvényeim, a nasdaq kivezeti a céget, mi történik az én szemszögemből?
Tudom, hogy lemegy OTC marketre, de a kbc-nél én ebből mit fogok látni? Kapok egy ajánlatot eladni a delisting idejére, vagy simán megszűnik a portfóliómból? Vagy mi ennek a menete? Esetleg befagyasztódik valahogyan?
Guglizgatom, de nem találok egyértelmű leírást sehol róla.
Látott már ilyet valaki? -
HoTDoG
tag
17k EUR rövd távú befektetésére, vagyis inkább szinten tartására mit javasoltok?
EMÁP - 3,572% kamat jelenleg, idő előtti visszaváltás büntetés: 1%
Lightyear - lekötés nélkül 2,75% kamatEsetleg más opció? Az EMÁP némileg magasabb kamatszintje szerintem nem ellensúlyozza a Lightyear rugalmasságát.
-
-
avl
senior tag
válasz SzGee #102441 üzenetére
a konsktrukcio nekem is szimpatikus, a 80-20-as felé (nem vagyok fiatal) hajlanek is, de az összetétele nem tetszik
mar kerdeztem korabban is, persze masok velemenye is erdekel: ha nem ilyen LifeStrategy, akkor milyen legyen a kötvenyes ETF ?
- 7-10 eves ? minden futamidös ? 20+ éves ?
- leginkabb US allamkötvenyre hajlok (vagy szélesebb ?)
- €-ra hedgelt vagy nem ? (ahogy ertem itt a "nem" a tamogatottabb, en a hedgelt felé hajlok inkább)
van valahol ezen szempontok jo elemzese, összevetése ? vagy nem jatszik komoly szerepet ?
pl. [link] ? 7USH ? VDTE ? SXRM ? EUNA ?
-
HoTDoG
tag
válasz UberMutant #102448 üzenetére
Köszi! Az új adónemet el is felejtettem.
Fél év biztosan. Akkor kb 4. hónapnál kezd el átmenni pozitívba az EMÁP, ha nem tartom meg a futamidő végéig.
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Sweet.tv - internetes TV
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- PlayStation 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- OpenMediaVault
- Windows 10
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- További aktív témák...
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest