Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz maestro87 #100922 üzenetére

    Jól gondolom, hogy ebben a DKJ hozam csökkenési időszakban a leghosszabb lejáratút érdemes most venni, még akkor is ha 3 hónap múlva kivenném?

    Jól gondolod, sajnos azt mindig csak utólag lehet megmondani, hogy csökkenési időszak volt-e vagy sem. :)

    Ha fix időtávra kell a pénz akkor mi mindig a megfelelő lejáratú államkötvényt szoktuk ajánlani pont ezért. Mert az garantáltan az előre ismert hozammal a kezedben lesz amikor kell a zsé (ha nem így lenne az államcsőd lenne, ami nagyon nincs jelenleg kilátásban). Hosszabb lejáratnál futod annak a kockázatát hogy:
    - belenyúlsz egy emelkedő kamatkörnyezetbe
    - valami hülye okból nem jutsz időben a pénzedhez vagy csak drágán - pl. az államkincstárnál hogy el tudod adni a papírjaidat az egyébként alapvetően egy ajándék feature, azt meg itt ugyan mindig leírják páran, hogy a PMÁP visszaváltási spreaddel nem várható hogy szórakozni fog az államkincstár (egyébként én ezt sem venném ennyire készpénznek), de a sima államkötvények visszaváltási költségével (spread) viszont folyamatosan szemétkednek, bármi lehet.

    Hogy a dollár tartás jó buli lesz-e vagy sem azt megint csak nem tudja megmondani senki, neked kell tisztáznod magadban mennyire szeretnél az adott összegre ilyen kockázatot futni. Rövidtávra egyébként szerintem nincs értelmes dollár hozam, a dollár kötvények 3 hónap alatt lehet az adás/vétel költségét se termelik ki. Nagyon max Wise (ők adnak dollárra kb. 4% évesített hozamot, persze kérdés mennyibe kerül odajuttatni), de ott pénzt tárolni kockázatos, 3 hónap alatt úgyis max gombok jönnek össze, nem biztos, hogy megéri vacakolni vele.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák