Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Munkas

    aktív tag

    válasz Munkas #171236 üzenetére

    Kicsit olvasgattam és összevetettem a korábbi tapasztalatokkal (volt már Balckwiev, Xcover, meg több S+ Samsung). Csak a számok alapján, fontossági sorrendben:
    - XR20 kijelzője nagyobb: Samu 6,3” 2:1 képaránynál pont ott van a szélesség, hogy 40 év feletti szemmel már nehéz olvasni. Kijelző szélességben plusz 0,5-1 cm sokat dobhat a használhatóságon (ha már minden cég kiskezű távolkeli nők kezéhez mértezi a telefonokat) A Nokia - - Zeiss optikájának van esélye kihasználni a megapixeleket, de ehhez tapasztalat kell. Xcover nagylátószögű kamerájának szörnyű szférikus torzítása van. Zeiss lencserendszer ebben biztos jobb lesz, de a tesztképeket nem erre hegyezik ki.
    - Nokia Hardvere kicsit jobb, de ez nekem nem sokat számít.
    - Ütésállóság terén XCover szerintem erősebb volt, mint a bumszli kínai outdoor telók (annak ellenére, hogy repedt kijelzővel végzi), remélhetőleg a Nokia is hozza ezt a szintet.
    - A gombok terén Samu katasztrófa volt. Ujjlenyomat olvasó nem ért semmit, annál bármi jobb. A fel-letevő gomb néha bontott hívást akaratlanul, azt sem sírom vissza.
    - Samu saját szoftverei nem rosszak, de korábban vett szolgáltatások lejárta miatti kellemetlenségek óta, nem mertem használni a Samsung app-jait az Xcover-nél sem.
    - Akku elvileg nagyobb, de Samuval sem volt gond.
    Közel van egymáshoz a két eszköz, de biztos megvan a műszaki ok a magasabb árazásra.
    Persze, ha van jobb ötlet, más gyártó, más modell stb. szívesen veszem.

Új hozzászólás Aktív témák