-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sfdrakex
nagyúr
válasz aprokaroka87 #146849 üzenetére
Értem. Régen nekem is volt saját és céges telóm is, de sajátomat korlátlan beszédesre váltottam és cégest beszüntettem. Aztán sajátba került mellé egy Digis teszt sim. Igaz enyém 128 gigás, de így hogy nem foglalkozom a tárhellyel, még így is csak 31 a felhasznált. Odafigyeléssel pár giga felszabadulna.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz sfdrakex #146852 üzenetére
Igazábol nincs tele az sd kártya, de van egy előnye hogy a fontosabb dolgok megvannak rajta, pl a kb 260 kimentett apk, képek, zenék.
Ezek máshol is megvannak nyilván, de amikor nemrég megvettem az rn7-et, pl sokkal gyorsabb volt jó pár dolgot megoldani hogy beleraktam az sd kártyát
-
RoBos
senior tag
válasz monti0222w #146855 üzenetére
Máris eladó?! Hmm...
-
RoBos
senior tag
válasz aprokaroka87 #146858 üzenetére
Ha azt nézem, h a Redmi K30-cal kezdi az évet a Xiaomi és ezzel együtt megkezdődik az 5G-s dömping, akkor van az állításodnak alapja! És ha az kijött akkor jöhet belőle a K30 Pro verzió illetve ezeknek a global T-s megfelelője szépen sorban 2020 Q1/Q2-be! Csak jövőre 10 féle 5G-s telót akar kiadni a Xiaomi, és ez még bőven változhat 2020 második felében.
[ Szerkesztve ]
-
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Jelenlegi telefonom (Xiaomi A1 )kezdi megadni magát ezért újat keresek. Konkrét elképzelés még nincs. Eddig csak android telóm volt, kezdem megunni / elegem lenni belőle ezért kinéztem az Iphone xr-t (250k körül). Érdekelne, hogy ennyi pénzért mi a legjobb androidos telefon, amit kapni lehet?
Netezésre, zenehallgatásra, twitch, youtube, játékra használnám. Kamera egyáltalán nem számít. Az sem érdekel, ha nincs is.
Ami kell:
- Fizikai mérete ne legyen sokkal nagyobb mint az A1
- Rendszeres os frissítések
- Új, független
- Hivatalos magyar szervíz
- NFC
- Vezeték nélküli töltés
- Beépített automatizálási funkciók. (Azt tudom, hogy a Iphone-ban és samsungban van. Tasker nem számít)
- Kijelző típusa nem számít (bár nálam LCD > OLED telefonnál)Ami jó lenne: HDMI bemenetre rá lehessen kötni.
Köszi
-
nagyúr
válasz aprokaroka87 #146847 üzenetére
Én is rádöbbentem, hogy a 4X után már csak tepsik vannak szinte. Mindegy, tegnap markolásztam a Note 8 Pro-t, meg lehet szokni előbb-utóbb. Ha belegondolok, hogy nemrég még Motorola Defy-m volt, ez meg 4* akkora képernyőjű lesz...... Szerencsére ha meglesz, pár évig megint nem kell foglalkoznom azzal, milyen jobbnál jobb telók jönnek ki.
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
juuzer
addikt
Sziasztok!
Hülye kérdés, igazából csak elgondolkodtam rajta...
Szóval a Samsung Galaxy Note 9-et mire érdemes lecserélni? Max 200 ezres kereten belül maradva? Teljesitmény, akkuidő és jó kamera - ezek a szempontok.
Az akkut leszámitva a Huawei P30-at néztem. Nagyon tetszik és emberibb méretű is. (A Mi 9T Pro-t meg elengedtem, még mindig iszonyatosan gagyin és gusztustalanul néz ki a hátlapja sajnos.)
Vagy inkább a kereten felül van alternativája esetleg egy esetleges utódnak?
Eőre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
TeeJay
félisten
válasz aprokaroka87 #146858 üzenetére
Redmi Note széria 6-7hónapra jön ki egymáshoz képest mostanában
szóval tavaszra tuti jön a Redmi Note 9 és a 9 Pro
és abban már csak nem snapdragon 660 meg mediatek helio lesz
simába Snapdragon 675 tökéletes lenne, Pro-ba meg 730Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Attikauk
friss újonc
Sziasztok!
Tanacsot szeretnek kerni telefon vasarlasban. A Huawei p30 litle es a Xiaomi mi 9 litle kozott vacilalok. Talan tudasban kicsivel jobb a 9 litle de a gyartot nem ismerem nem hasznaltam meg ilyen keszuleket. Ti melyiket ajanlanatok?
-
TeeJay
félisten
válasz aprokaroka87 #146871 üzenetére
Xiaomi bemegy a Foxconn-hoz, összelegózza hogy mi legyen a telóba és kapnak rá egy árajánlatot mondjuk 30millió darabos gyártásnál
Aztán ha a Snapi 660-al 2dollárral olcsóbb mint Snapi 675-el akkor gondolom eldőlt hogy melyikkel járnak jobbanFene érti hogy megy kínában ez a gyártás de a Redmi Note 8 vs. pár héttel később Redmi Note 8T esete is mutatja hogy biztos kaptak ajánlatot NFC mentes meg NFC-s telóra és ők meg eldöntik melyiket hova küldik.
Ami meglepő hogy a 8T idehaza több helyen olcsóbb vagy azonos árban van mint a sima Note8 miközben 18w töltő jár hozzá meg NFC ugye, és csak az alsó káva vastagabb pár mm-el. De lehet ez egy tesztelés hogy legyártják ugyanazt kb 3 dollár eltéréssel és nézik a nép melyiket viszi, aztán ha több fogy majd a 8T-ből akkor a következő szériában már azt fogják gyártatni nagyobb mennyiségben[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
juuzer
addikt
válasz Sungoo #146866 üzenetére
Szerintem borzalmas az a piros meg a kék hátlap.... a fekete csecse, de a kiugró popup kamera és a gagyi műanyag rész azzal a fényjátékkal... hát köszi de nem
Hát... én a céges telefont tok nélkül használom. Minden telefon tok nélkül a legjobb fogásra.
Tesco Value:
lecserélni végleg nem cserélném le mert még fizetem rá a részletet lol. Csak egyszerűen meguntam picit. Nem tudom, hogy van e kamerában ennyiért jobb. A 7T-t nézegettem, tetszene is, bár a 200-at sokallom érte (igaz ennyiért keresek telefont, de na, szerintem van jobb olcsóbban is).
A 7 Pro meg már tényleg túl nagy. 2 m magas vagyok, nagy kezem van, és a Note 9 a határeset, amit még képes vagyok normálisan használniMég azon gondolkodtam, hogy visszaadom a céges telefont és nézek magamnak valami olcsóbbat amivel elszórakozgathatok. Mi 9 SE-t néztem vagy Redmi Note 8T-t. (Bár ennyiért már a Mi 9 T is beleférne, de megint az a bajom, hogy nagy.) Vagy igy vállalom be a P30-at. Nem tudom.
Nem késztet semmi se a váltásra, működik jól, gyors is, visszatértem a One UI launcherére. A kamerát viszont nem tudom mivel összehasonlitani sajnos. Mondjuk low-light portrémódban megverte egy OnePlus 6T amin azért csodálkoztam lel.De köszönöm a segitséget, akkor valszeg marad még a Note 9 jövőre is.
Vamos a la playa.
-
itouchfan
senior tag
Sziasztok!
Keresem a bestbuy telót 40-45k alatt. Eddig egy samsung galaxy j3-mam volt, 2éve működik normálisan, tehát nagy igényeim nincsenek telók terén (sokat hagyom táskában, itt-ott, kap hideget meleget, ezért se akarok drágát), de kamera + tárhely ügyben jó lenne ahhoz képest picit előrelépni.Árkategória. max 40-45k, ha olcsóbb nem baj.
- Használt vagy új? új
- Hol vennéd meg? független kellene, belföldi webshop is jó, megbízható boltok játszanak.
- Mire használnád? semmi extra,közösségi média alkalmazások, youtube, böngészés, Gps tracking futás+bringázás alatt.
Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? ne legyen ilyen böszme nagy, 5,5 max 6 col de az 5-5,5 is jó.Került nemrég a családba egy Xiaomi redmi 7a az tetszik, tudom low end kategória de annak milyen hátrányai lennének?
Köszi előre is[ Szerkesztve ]
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Ájvé
veterán
válasz TeeJay #146872 üzenetére
Hát pedig nem egészen így van, Foxconnal partnerek ez igaz, de közös gyárban gyáratat, még Indiában is gyártanak. Szóval így is mondhatjuk bizonyos gyárak nekik vannak fenntartva és Foxconnal közösen megy. A SoC pedig ugye adott a gyártótól (Snapdragon), attól függ mit licencelnek és abban mi van benne, NFC-t pedig nyilván eddig kispórolták mivel többé kerül.
Gondolom azért került bele most NFC, mert a Redmi önálló márka lett, szóval kell már az NFC is néhány készülékbe, ezen felül pedig gondolom a fogyasztói elvárásoknak is meg kívánnak felelni. -
TeeJay
félisten
oké de ott hibázik a dolog hogy az NFC és a 18wattos töltő ellenére is olcsóbb a 8T és a sima 8 után pár héttel jött is ráadásul mindkettőből van global.
Olyan mintha szét osztották volna a gyártást és teszem azt 30millió Note8 helyett rendeltek be 15-15milló 8 és 8T-t is aztán kiderül globalban melyikre harap majd jobban a nép.
Snapdragonból meg gondolom nem mindegy hogy 10 vagy 100millió telefont tervezel adott procival gyártani úgy fog az ár is jobb lenni. Lehet ezért lett a Note8 Pro Mediatek Helio mert az olcsóbb volt mint a Snapdragon 730Én azért reménykedek hogy a Note9-be már befér majd a Snapi 675 a Pro-ba meg 730 vagy 735 bár akkor meg már konkurenciája a K20/Mi9T sorozatnak
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
karolyabrosz
kezdő
Oneplus 3T 64Gb 6GB melyik xioaiminak felel meg leginkább minden szempontokbol? Merthogy 34 használtan... Van olyan jo mint a Note 8 64/6? Ha nem, miben rosszabb s ez miben nyilvánul meg?
[ Szerkesztve ]
-
juuzer
addikt
válasz Sungoo #146866 üzenetére
Félve teszem fel a kérdést, de miért, mi a baj a MIUI-val? (Redmi 2 Pro-m volt meg Redmi Note 5k sok bajom nem volt vele. Max a Redmi Note 5-nél a gesztusvezérlésnél az animációk laggolása. Ja hát meg a katasztrofális RAM-menedzsment. De ez szerintem mindegyik kinai UI egyik betegsége. Sajnos. )
Vamos a la playa.
-
Norbi.
őstag
válasz karolyabrosz #146878 üzenetére
A 3T egy regi csucs. Kameraban biztos nincs olyan, sem akkuban, a sebesseget meg tudja is hozni. En mar inkabb a Note 8-at valasztanam.
-
Ájvé
veterán
válasz TeeJay #146877 üzenetére
Nem értem én se (és szerintem senki a világon) a Xiaomi üzletpolitikáját, lehet a simát Indiában, a 8T-t meg Európába szánták (NFC miatt). Miből mennyit gyártanak az megint jó kérdés, én nem tudom. Snapdragon drágább és ez mindig így volt, volt már korábban is Qualcomm különböző piac befolyásoló tevékenysége miatt büntetve úgyhogy semmin nem kell meglepődni.
Note 9 meg odébb van szerintem, találgatni ugyan lehet de szerintem felesleges. -
Joezyka
senior tag
Feleségemnek keresek telefont, hátha BF alatt ki tudok fogni valami jó akciót, csak nem tudom még mit keressek. (Bocsánat hosszú lesz, de jóideje nem követem a mobil piacot :S)
- Árkategória. ~60-80e Ft
- Használt vagy új? Mindenképpen új
- Hol vennéd meg? Bárhol, a lényeg, hogy megbízható bolt legyen, ha gariztatni kell (szívtuk már meg szlovák WS-al, nem akarom még1x)
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, - Hosszútávra, nem szeretnék évente új telefont venni, a feleségem meg szereti a megszokott dolgait
- Mire használnád? Sok chat, böngészés (20 lap megnyitva), olvasás a neten és rengeteg fénykép, videó készítése. Kamera az legyen jó, de ne kelljen túlbonyolítani, automatán lesz használva valószínűleg, vagy max én beállítom egyszer és úgy lesz használva, míg el nem hal a telefon.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? Androidot preferálnám, IOS-t nem ismerjük, nem is szeretnénk megismerni
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Itt a minél kisebb elv már új értelmet nyert a mai világban már más a kicsi, mint 4-5 éve. 5" körül jó lenne maradni (most egy xperia XA-ja van, ennél nagyobbat nem nagyon akar, kisebb meg szerintem butaság lenne)
Annyi extra van, hogy igénytelenül használja, azaz simán bevágja a kulcsokat a telefon mellé, meg hasonlók, szóval a kijelzőnek valami strapának kéne lennie. Sony-t preferálná, de ahogy néztem ilyen kategóriába most nincs készüléke.köszönöm a segítséget és az ajánlásokat.
Ha szép nem vagy, hülye ne legyél!
-
Norbi.
őstag
válasz karolyabrosz #146882 üzenetére
Hasznalhato es porgos keszulek a mai napig, de szamolni kell mar az amugy sem nagy teljesitmenyu akku eloregedesevel, az Amoled panel beegesevel, valamint emlekeim szerint a beszedhangszoro tobbszor adta meg magat az atlagnal.
Ezt merlegeld. -
Helsing
aktív tag
Melyik Xiaomi mobilt vegyem meg szerintetek? Annyi van belőlük mint csillag az égen.
Ami fontos:
- 6GB RAM
- 4000+ akksi
- 3.5-ös jack dugó
- kezelje a memóriakártyákat
Barátnőmnek lesz és ő imádja a MIUI-t.
Van valamelyik amelyik ajánlottabb mint a többi? -
-
Helsing
aktív tag
válasz Norbi. #146888 üzenetére
Én ezeket néztem ki:
Redmi Note 8 Pro
Mi 9 LiteA 9T nekem tetszik, de amikor egyszer mutattam neki, akkor azt mondta, hogy nem tetszik neki a kiugró kamera.
A fentebbi kettő közül melyiket lenne inkább érdemes megvenni? Figyelembe véve azt is hogy megér-e 20e árkülönbözetet az Mi 9 Lite a note 8-hoz képeset.
[ Szerkesztve ]
-
-
Krisztianson
tag
Sziasztok!
6 éves veterán Sony Xperia Z1-et tervezem nyugdíjaztatni év végére és eléggé megcsapott a bőség zavara.
Próbáltam teszteket olvasni mindről, hátha kiválik közülük az igazi de valahogy mind egyformán jó.
Arra lennék kíváncsi, hogy Ti milyen véleményen vagytok, esetleg akinek az alábbiak közül van ilyen az milyen tapasztalokat szerzett a készülékkel.-Honor 20
-Honor 20 Pro
-Huawei Nova 5T
-Xiaomi Redmi Note 8 Pro
-Xiaomi Mi9T Pro
Közülük szeretném kiválasztani a lehető legjobbat. Naivan remélve, hogy ez is kitart még legalább 4-5 évig
Ár nem igazán számít, emiatt nem lesz előnyben vagy hátrányban egyik vagy másik.
Legfontosabb az üzemidő és, hogy X év múlva is gördülékeny legyen minden rajta.
Játszani nem igazán szoktam, de lehet egy újabb készülékkel néha elütöm az időt vele.
Kamera legyen elfogadható, elég nekem ennyi.
Előre is köszönöm a segítségeket, véleményeket, tapasztalatokat. -
Norbi.
őstag
válasz Helsing #146890 üzenetére
Hát, ha nem teccik, akkó' nemteccik. Nővel erről vitatkozni halott ügy.
Kicsit valszeg nagyobb lesz a fogyasztása a Mediatek procinak, ezt ellensúlyozza a nagyobb akku, ha nem játszik akkor proci teljesítmény kb tökmind1. A Mediatek procis telók frissítés szempontból hátrányt élveznek a Xiaominál, ezt észben kell tartani, ha fontos, bár MIUI verzió jön rá valószínűleg, így talán kevésbé lesz probléma. A képernyőbe épített olvasókat én jelenleg hátránynak gondolom inkább, tehát a kettő közül a Note 8 Pro jobb választás szerintem.
Joezyka: Xperia 10-et akartam írni, ha úgy is Sonyt preferálna, de 3GB ram,
Redmi Note 8? -
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes most lecserélnem a redmi 4x-emet egy note 8t-re?
Vagy jövőre a redmi 9 már fogja tudni az 5G-t? -
juuzer
addikt
válasz gyenesmartin #146895 üzenetére
Kétlem, hogy az alsó kategóriába ilyen gyorsan lecsúsna az 5G.
Ha már indokolt a váltás (akksi kezdi megadni magát, vagy másik hardveres elem, vagy már lassú stb.) akkor szerintem nyugodtan go for the 8T.
Vamos a la playa.
-
itouchfan
senior tag
válasz Norbi. #146889 üzenetére
Köszi!
Most tüzetesebben megnéztem őket, az az egy fenntartásom van, hogy ezek kicsit nagyok nekem, esetleg hasonló kategória de max 6 collal vagy 5,5-6 között?„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
andrás47
senior tag
Ismerősnek kellene választani ezekből nagyjából azonos árszinten tud hozzájutni , játékra nem használná, üzemidő, fotózás,alap dolgok, zene ami fontosabb tényező: Xiaomi Mi 9 Lite, Honor Wiew 20, Xiaomi Mi 9T, utóbbi 10k több mint az előző kettő, melyiket választanátok ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- PlayStation 4
- Futás, futópályák
- Asszociációs játék. :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok