- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
juuzer
addikt
válasz maxiszalai12 #123451 üzenetére
Xiaomi Mi A1?
Igaz ez se a legjobb fotós, de a középkategóriában a kamerája kiemelkedő Vagy Nexus 5X, igaz az régebbi meg bootloop meg stb miatt nem biztos, hogy megéri. Feljebb írtam, hogy láttam újonnan. Azt nem néztem viszont, hogy milyen kiszerelésű modell volt.
Szóval inkább a Mi A1-et mondanám ha mindenképp sürgős a csere. (Esetleg P9/Honor 8 de ugye az is régebbi már és az kb 90k környékén van. Igaz, hogy mindketten sokkal jobbak a Mi A1-nél kamerában. Vagy ha nem ódzkodsz az iOS-től, az iPhone SE is jó választás lehet de ez is inkább 90 felé tendál árban.)
Ha nem akkor én maradnék egyébként a P8-nál
[ Szerkesztve ]
Vamos a la playa.
-
modulus
aktív tag
válasz maxiszalai12 #123451 üzenetére
Hát.. Passz. Jó szívvel nem ajánlanék semmit.
Egyébként bármit fogsz is venni, sebességre biztosan sokkal jobb lesz, mint a mostani. Egy ideig legalábbis.
Kamerában meg gyengék.Én egy használt, nem túl régi modell vásárlásán gondolkoznék ennyiért. Vagy egy kifutóban lévő készülék jó árban.
-
polberto
tag
Sziasztok!
A Honor View 10 és a HTC U11 közül ti melyiket ajánljátok?
Köszönöm. -
legenda
válasz polberto #123458 üzenetére
Szia,
Attól is függ, hogy mire, hogyan szándékozol használni a telefont!?
A Honor ugyan nem a csúcskategóriában fut - az aktuális Huawei csúcs olcsósított változata -, de ár-érték arányban nagyon jók és ha nem is mindenben, de több tekintetben felveszik a versenyt a csúcsokkal, viszont a Mate 10 és a Mate 10 Pro mellett a View 10 is olyat tud, amit más (csúcs)telefonok jelenleg nem; Dual 4G és Dual VoLTE, ha ezek valamelyike számít nálad, akkor a helyzet, ha viszont nem, akkor minden más tekintetben is érdemes összehasonlítani a két készüléket, illetve azokban, amik neked fontosak.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Helltak
őstag
válasz polberto #123458 üzenetére
A Htc U11-ben jobb a kamera, van OIS, ami este jól jöhet, meg videózásnál is szinte elengedhetetlen 4k-ban. A hangszórók is jobban szólnak és vízálló.
A Honor V10-nek nagyobb kijelzője van, a mai trendeknek megfelelőlen, az aksi is nagyobb, de üzemidőben ahogy olvastam tapasztalatokat, nem olyan sokkal jobb. Kamerában ő is megkapta a szokásos remek kamera módokat, viszont az OIS hiánya olykor fájó lehet.Ha egy árban vannak és nem fontos a dual sim, lehet az U11-et választanám. Volt is már nekem korábban, de ez S8+ ellen, akkor nem volt esélye (Amoled kijelzős vagyok).
U.I.: Nem tudsz igazából rosszul dönteni, mert mindkettő baromi jó telefon!
Oneplus 12
-
siege5
aktív tag
válasz dannyl #123456 üzenetére
Ezt az ötletet két okból is dobtam anno, egyrészt p9ről váltanék és mivel hasonló kialakitású rendszerű a teló nem érezném fejlődésnek, még ha amúgy be is vált a huawei mint márka. A másik az alul felül széles sáv jelenléte, és maga a készülék mérete. Viszont aláírom, hogy ettől függetlenül jó teló lehet, főleg ha hozza azt a minőséget, mint anno a saját idejében a p9. Az s8 felé húzok, mivel gyári garisként is már nincs olyan nagy különbség mondjuk egy 5thez képest, de ez az akku, és foliázási csúszási gondok nagyon zavaróak.
[ Szerkesztve ]
-
Tlog
tag
Sziasztok
Lecserélném a Lumia 640 telefonomat.
Még nem volt a kezemben Androidos telefon.Két modellt nézem ki.
Huawei P smart vagy Huawei P9 dualÉrdemes e az újat választani vagy inkább a P9-est
Olyan 100000 forintom van telefonra.
Melyiket válasszam?
Vagy másik modellt? -
modulus
aktív tag
P smartot NE. Attól lejjebb nem igen tudnék most hirtelen. Árban meg mégis elég magas. Ha 30 ezerrel lejjebb megy az ára, akkor jó vétel lehet talán valakinek.
Az a telefon csak jól néz ki, és van benne NFC. És ennyi a pozitívum.
A kamerája olyan gyenge azt se tudom mikor láttam olyat utoljára.
Az akksival nem bánik jól, nagyon gyorsan lemerül. -
modulus
aktív tag
Inkább egy kifutott nagyobb kategóriás telefon, mint egy silány új.
De én még mindig azt mondom, hogy használtat érdemes venni ennyi pénzért. Szerintem.És akkor már a p10 is szóba jöhet.
Nfc? Nem rossz ha van, de én bőven tudok élni nélküle. Tudsz vele fizetni és összecsatlakozni más eszközzel szimplán érintéssel, amelyik nfc képes. -
modulus
aktív tag
válasz albiosz #123472 üzenetére
Nem értem a felháborodást. Talán soknak hangzik az összeg, és a használt szó egy lapon említése? Ezek már nem csak telefonok, nem hiába kerülnek sokba.
Általában ugyanabban az árban mindig sokkal jobban jössz ki, ha használtat veszel, vagy egy kifutott modellt vásárolsz.
Mivel ugyanazért a pénzért így sokkal jobb minőséget kapsz, mintha újba fekteted be a pénzed.De ez igaz más termékre is, legyen szó kerékpárról akár, vagy sok egyéb más termék.
[ Szerkesztve ]
-
modulus
aktív tag
Igazából, ha használt telefonnal foglalkozó boltban vesz, ott szoktak garanciát adni. Én legutóbb úgy vásároltam. 3 hónap garit adtak rá. De ennek lassan 2 éve és soha nem volt baja.
De az is működő dolog, amit írsz, hogy megbízható személytől vásárolsz.Én kerékpárt is például használtat vásárlok, viszont ott már akár magánszemélytől is, mert tudom mit kell nézni rajta, hogy ne verjenek át.
Így nagyjából fele áron meg tudok venni igen jó minőségű dolgokat.Ott is már egy normális, használható kerékpár több százezer Ft. Persze kategória függő, de nagyjából igaz.
-
modulus
aktív tag
válasz albiosz #123475 üzenetére
Aki honor 9 után nézelődik, valószínűleg nem fogja kiszolgálni egy 40 ezres telefon.
Az nagyon kompromisszumos kategória már. Nyilván valakinek bőven elég, nem tagadom.De egy 'régi' csúcs modell megeszi reggelire azokat a friss társait, amelyek ugyanannyiba kerülnek, mint most ő használtan. Minden téren.
-
Viktorbáró
csendes tag
Sziasztok!
Barátnőnek kellene egy új telefon, átlagos női használatra. A kamera jó lenne, ha szép képeket lőne.
Huawei Mate 10 Liteot nézte ki magának, olvastam, hogy írtátok, hogy nem a legjobb a kamerája.
Hasonló árkategóriában mi lehet jobb választás? Honor 8, P9? (Nem feltétlen kell, hogy Huawei legyen)
Köszi!
-
psg5
veterán
Sziasztok!
Csak merő kivancsisagbol, kamera és gördülékenység (gyorsasag, fagyasmentesseg)terén egy Xiaomi Redmi 5 Plus nagy visszalépés lenne minőségben egy LG V10 -hez képest?
F.K.T.
-
chopin42
addikt
Szervusztok!
Érdeklődnék, feleségemnek milyen telefont érdemes venni:
- Árkategória: Keret lehetőleg max 80k környéke. Ha az elvárásokat teljesíti kevesebből is, az a legjobb.
- Használt vagy új? Lehet használt is, de Ő újat szeretne (én használtra szavazok, mert elvileg jobbat kapni azonos pénzből, mint újat?-tipp, bocs, ha hülyeség)
- Hol vennéd meg? T-mobilnál vagyunk, de flottás csomagja, van, ahhoz nem tudom, lehet-e telefont választani, itten ajánlás után megkérdem tőlük. Ha gyártónál van független, az is tökéletes, de a használtat mindenképpen apróról, megbízható eladótól.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel Több évre, amennyire ebből a keretből lehet.
- Mire használnád? Normál felhasználás, fényképezgetés, internet, mindezt normális sebességgel (gyorsan). Ha szép képet csinál , az előnyös. Vaku kell (alant kifejtem...). Samsungot NEM akar.
Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Nem. Androidos telefonja van, azzal nem lenne gondja, de használt telefonnál ha van értelme Iphone-t venni, azt javasolnám Neki. Windows phone-t annyira nem eröltetném mondjuk...
Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Ne legyen egy tepsi, a mostani telefonja Samsung Galaxy trend lite, ez 63.1 x 121,5 mm. Kb ekkora jó lenne.
Samsungot a mostani telefonja miatt nem akar, ezért kell a vaku is. A lényeg: egy olyan telefont szeretnénk, amin normálisan lehet internetezni, és jó képet csinál, nem szaggat be a menüben. A 80k keretet én szabtam, Ő sokkal kevesebből oldaná meg, szóval ennyiért szuper telefon kell...
Köszönöm, és bocs, ha hosszú lett.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
válasz ToniSoprano #123483 üzenetére
Köszönöm! Megnézetem vele, ha tetszik, neki, rábeszélem! Ha esetleg androidost akarna, akkor abból mi ami hasonló árban/tudásban? Nagyon nem vagyok otthon a telefonokban...
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
válasz chopin42 #123484 üzenetére
Kisméretben nem nagyon van, illetve Samsungot nem akar. Iphone SE brutáls erős telefon, folyamatosan kapja a frissítéseket az IOS miatt. Hosszú távra jó telefon. Gyors, pörgős jó kamera, jó kijelző.
Szerintem a 32 GB-osat vegyed ha lehet, mert a belső memóriát nem lehet SD-vel bővíteni.Én újonnan venném, mert a használt azért lutri, de ha használt személyesen nézzétek meg próbáljátok ki, kockázat a letiltás, ha előfizetésre vették és nem telt le a két év hűség. Mindig kérjétek el a teló számláját azon látszik ez.
-
weareinluck
tag
Eggy ütni-vágni való egy vagy 2 simes telefon kiválasztásában kérném a segítségeteket.
igények:
- min IP67
- 2gb ram
- 4,7, de max 5" kijelzőméret
- bő 1, de inkább 2 nap akksiidő
- Esetleg képernyőtükrözés
Ár: lehet használt is,és max 40kSegítségeteket előre is köszönöm!
Egy nap mindannyian meghalunk, az összes többi napon viszont nem.
-
chopin42
addikt
válasz ToniSoprano #123485 üzenetére
Köszönöm, egy kérdésem maradt:
Melyik boltból?
A rózsa-arany verzió szuper lenne, mivel a rózsaszín a kedvenc színe.Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
modulus
aktív tag
válasz chopin42 #123482 üzenetére
A flottás csomagra elérhető készülékekre érdeklődjetek rá, mert az eredeti árhoz képest rettenetesen olcsón lehet már úgy készüléket kapni.
Valószínűleg bármelyik új készülék megfelelne neki, a méret meghatározó csak. Azt meg neten vagy személyesen le tudod ellenőrizni könnyedén. -
Zolly444
aktív tag
Sziasztok 2új telefonra lenne szükségem, nem nagyon követem a közép és alsókategóriás készülékek piacát ezért nem nagyon vagyok tisztában azzal, mit érdemes most venni ott, ezért fordulok hozzátok.
- Árkategória. Az egyik 50.000Huf a másik 100-120.000Huf
- Használt vagy új? Mind2 új
- Hol vennéd meg? Mind2 független, magyar webshopból(a kínai nem baj, csak magyar garival)
- Minnél hosszabb időt kellene mind2nek kihúznia
- Mire használnád? Messenger, Viber, Facebook, semmi komoly. Valamint jólenne mind2be egy elviselhető kamera a maga ársávjában.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? Mivel ios nem fér bele android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? 5" felett ne nagyon legyen, csak ha nagyon megéri, talán megbarátkoznak vele.
Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
válasz weareinluck #123486 üzenetére
-
Re-Tech
aktív tag
válasz ToniSoprano #123491 üzenetére
Egyiknek sincs semmi IP védelme.
Használtan ha adnak annyiért akkor Samsung A3 (2017). Más nincs IPvel. -
chopin42
addikt
válasz ToniSoprano #123489 üzenetére
Köszönöm! Utánanézünk
(Esetleg ha a méret nem kritérium (magam miatt), akkor miből lehet még választani?)[ Szerkesztve ]
-
modulus
aktív tag
válasz weareinluck #123486 üzenetére
Evolveo StrongPhone G2
Vagy
Evolveo StrongPhone x3 - nyomógombos aktív 2 simes, Brutál üzemidővel. Ez jóval egyszerűbb készülék és olcsóbb is.
IP68 mindkettő[ Szerkesztve ]
-
weareinluck
tag
válasz chopin42 #123494 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, legalább tudom merre meg mit keressek. Persze miután elolvastam a topik 1-es hsz-ét, rájöttem, hogy nem vagyok okos.
Az ütésállóságban már nem hiszek, csepp, por viszont érintkezne a készülékkel. Ilyen igényre, mint azt hiszem az Sony m4 aqua (felszerelhető vízálló tokkal) esetleg valami megoldás?Egy nap mindannyian meghalunk, az összes többi napon viszont nem.
-
chopin42
addikt
válasz weareinluck #123496 üzenetére
Ez szerintem nem nekem ment
-
weareinluck
tag
válasz weareinluck #123496 üzenetére
A vízálló persze az ütésállóságra akart vonatkozni, csak nem azt sikerült írni. Másik kérdés: nézegettem ezeket a sonykat, találtam dualsimeset is,valami ellenérv, hogy ne ezt vegyem?
Egy nap mindannyian meghalunk, az összes többi napon viszont nem.
-
modulus
aktív tag
válasz weareinluck #123498 üzenetére
De most amúgy mire kell ez a telefon?
Miért kell hogy IP-s legyen?
Akiknek ez a cél, leginkább fizikai munka közbeni telefonálásra használják. Arra ott a nyomógombos strapatelefon, ami aktívan tud kezelni 2 sim-et. Nagyon hosszú üzemidővel, és valóban jó védelemmel. Bírják a mindenféle behatást.Ami már szuper érintő kijelzős okostelefon, az vagy nem lesz igazán strapabíró, vagy marha drága.
-
cocus007
tag
Segítségre lenne szükségem telefonválasztásban
Anyámnak kezdi feladni a szolgálatot a majdnem 2 éves cubot s168 telója, mindig kikapcsol...
Nekem a Xiaomi Redmi Note 4 pro tetszene, de nővérem kicsit Samsung-fanatikus
Nekem az lenne a lényeg, hogy Band20-at tudja, min. 3GB RAM és úgy 180€-ig. Főleg ilyen csevegő programokra kellene + esetleg fotózni. esetleg dual-sim isTehát vagy valami köztes megoldás érdekelne: nem Samsung de nem is full kínai kellene, vagy írjatok vmi meggyőző szöveget a Xiaomi mellett
Tehát ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest