- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TunerJoe
senior tag
válasz
dannyl #141388 üzenetére
Az Apple tovább bírja dolgot szoftveres oldalról írtam, mert 5 éven keresztül mindig a legújabb operációs rendszer lehet a telefonodon, mindenféle mókolás nélkül, ami ha másért nem is, biztonsági okokból egyátalán nem elhanyagolható. Hardveres szempontból igazából szerencse kérdése, nem részletezem, mert láthattunk már példát mindenre az elmúlt hozzászólásokban. Peace, és ne ragozzuk tovább kérlek szépen.
-
nyisziati
veterán
válasz
dannyl #141385 üzenetére
Így van. Öcsém a mai napig használ egy THL 5000-es készüléket (4 éves) és egy Redmi 4X-et (2 éves). Felesége egy Redmi 3S-t (szintén 2 év körüli).
Miközben a cégtől kapott egy iPhone 5s-t, ami egy év alatt (!) elvérzett (hardveresen). Most egy SE-t használ, de azzal sem elégedett.
-
juuzer
addikt
válasz
dannyl #125843 üzenetére
Igaz egy fél évszázaddal később, de boldog szülinapot!
Hosszú inaktivitás óta kicsit sok idő volt végigoovasni a topic kimaradt új részét
hentes555 szerintem csináljatok egy gyári visszaállítást. Vagy nézzétek meg, hogy van e olyan app, ami esetleg zabálja a hardvert a háttérben, a belassulásnak ezbis lehet pl az oka. Egyébként szerintem a P10 lite jó telefon én nem biztos, hogy cserélnék A5-re
Ha ez se segít (megnézitek az appokat + ujrarakás) akkor P10 lite tooicban tudnak segíteni.
-
-
ricsip
addikt
válasz
dannyl #125814 üzenetére
Hú, annyira nem. Csak figyelni kellett fizika órán. Nem hülyéktől kell óvni a gyorstöltést, hanem az akkut a gyorstöltőtől. A marketinges meg azt hazudik amit nem szégyell, a kondicionált agyúak nem kérik rajtuk számon amíg nincs olyan tűzeset mint a Note7-nél. Még a 2 évet se kell kibírnia gyorstöltéssel, hiszen akkumulátorra te se kaptál 2 évet. Már ha elolvastad a telefonod garanciapapírját. A fizikát pedig még sajnos senkinek nem sikerült kikerülnie, a lithium akku gyártóknak sem.
Te amúgy hány éves vagy?
-
siege5
aktív tag
válasz
dannyl #123456 üzenetére
Ezt az ötletet két okból is dobtam anno, egyrészt p9ről váltanék és mivel hasonló kialakitású rendszerű a teló nem érezném fejlődésnek, még ha amúgy be is vált a huawei mint márka. A másik az alul felül széles sáv jelenléte, és maga a készülék mérete. Viszont aláírom, hogy ettől függetlenül jó teló lehet, főleg ha hozza azt a minőséget, mint anno a saját idejében a p9. Az s8 felé húzok, mivel gyári garisként is már nincs olyan nagy különbség mondjuk egy 5thez képest, de ez az akku, és foliázási csúszási gondok nagyon zavaróak.
-
beamen1
csendes tag
válasz
dannyl #118371 üzenetére
Mivel konkrét készülékekről szólt a kérdésem, így nem tartottam fontosnak, de akkor elnézést, pontosítok.
- Árkategória.
kb. 200k
- Használt vagy új?
új
- Hol vennéd meg?
T-s előfizetésemre vásárolnám,akár már ma is
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont?
Hosszú táv, 2-3 évig
- Mire használnád? (ez egy másik sarkalatos pontja a választásnak, hogy körülbelül miről van szó, azt alul lejjebb olvashatod)
Multimédia, játék és üzleti alkalmazásra egyaránt használnám, de kiemelten egyik sem jellemzőbb.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
Nem ragaszkodok
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
A 2 említett készülék miatt ez adott (iphone7-S8)Köszönöm!
-
Ájvé
veterán
válasz
dannyl #117917 üzenetére
Általában leírásból, vagy verzió számról ha megadják. Néha lutri, mert a oldalon nem tüntetnek fel megfelelő információt ezzel kapcsolatban, ilyenkor őket érdemes kérdezni és legkésőbb akkor kiderül ha megjön a készülék, mert a dobozán vagy leírásban fel szokták tüntetni ezeket.
-
-
-
Zolly444
aktív tag
válasz
dannyl #117672 üzenetére
A jelly effect, kétlem hogy ennyi embert zavarna, körbeadtam a baráti társaságban, hogy görgessenek vele facebookon, meg használják 3-4percig itt ott, 7emberből senki nem mondta hogy bármi zavarná őket vagy fura lenne. Aztán elmondtam miért is kértem meg őket és mikor külön azt figyelték akkor vették észre.
Túl van tolva a téma szerintem.
-
-
batai15
félisten
válasz
dannyl #117600 üzenetére
És most úgy őszintén mondtam én olyat hogy akinek dual sim kell mondjon le az s8 javára ? Nem. A dual sim opcionális nyilván ha valakinek kell eleve olyan telefont keres.akinek elsőnek írtam emlékeim szerint csak meg erősítést kér , te viszont kardozol itt velem holott nem is kértél tőlem tanácsot .
Root egyébként meg szinte fölösleges hétköznapi felhasznalaskor.
Elég jók már a guik nem kell xposed nem kell theme engine meg egy rakat dolog amit minden telefonomon meg csináltam .
Aztán például hogy miuit használtam ezek egyre jobban elmaradtak .
Ok értem a dolgot de mivel tanácsot írnak az emberek, nem kell meg fogadni . Nem fogom azt mondani hogy hülye vagy fiam ha neked root alap hogy nem kell az neked.
Szóval lapozz kérlek . -
batai15
félisten
válasz
dannyl #117598 üzenetére
Ellenben van jó kamera a gyári szoftver is jó etc. Volt huawei többet kösz nem. Nem véletlen az s széria sikere.
Bocs de ha neked ez kell vedd nem mondtam hogy rosz, de nagy szamok törvénye alapján jobb az s8. Van elég tapasztalatom hogy magamnak eldöntsem ill másnak tudjak ajánlani .
Hangsúlyozom egyik sem rosz de ha választani kell inkább s8. -
Ájvé
veterán
válasz
dannyl #117173 üzenetére
Nem lesz hivatalos garancia rá EU-ban, mivel nem EU modell lesz. Olyan boltot kellene akkor keresned ahol hivatalos garanciával árulják. 2 év EU garancia annyit jelent, hogy egy EU-s szervizbe küldheted a telefont és ott intézik a garanciát, szóval nem kell Kínába küldened. Én legalább is így tudom.
(#117174) Marvinyo:
Nokia 6 van már itthon hivatalosan és 100 alatt van. Nem mindenhol van gyári garancia, szóval győződj meg erről rendelés előtt.
Honor 8 gyári garanciával 96k.
Honor 9 126k.
Huawei P9 110k
P10 Lite 78k. -
Zolly444
aktív tag
válasz
dannyl #117094 üzenetére
A jelly effecttől félek egy kicsit, de sokan nem vették észre/nem zavarta őket, talán én is közéjük tartozom. A kamera minősége nem nagyon érdekel, eddig csak alsó kategóriás telefonjaim voltak, annál minden jobb, és olyan 1-2alatt ha 100olyan képet csináltam aminek van értelme(nem jegyzetek fotózása/puska/hülyeségek) akkor lehet sokat is mondok, a jegyzetekre meg elég volt eddig a redmi 1s is, annál csak nem rosszabb
batai15: Én nem tudnék egy SE méretű telefonnal együtt élni sajnos, nekem az nem kényelmes, nem tetszik. De valóban nagyon megéri, van a családban 1se és egy 5s mind a ketten nagyon elégedettek vele, tény hogy jó telefonok. A 6s-sen még elgondolkodom.
-
scream
veterán
válasz
dannyl #110891 üzenetére
Amilyet szeretnék:
- kis fizikai méret (jelenleg Xiaomi Redmi Note 3 Pro-m van, de túl nagy, így azért cserélném elsősorban), a max méret az az S7 mérete
- (Super) OLED kijelző, elég a FHD-is, ha úgy van (ez egy másik fontos tulajdonság, amit szeretnék)
- fizikai gombok (sajnos ezen nem fogok alkudni, pedig tudom, hogy ez zárja ki a válaszási lehetőség nagy részét)
- értelmes akku/akku használat (6-7 óra SoT legyen meg "sima" böngészés mellett)
- ujjlenyomat olvasó (preferált, ha hátul van)
- normális kamera
- LTE, B20 támogatás
- AC-s WiFi
- rendes szoftvertámogatás, custom firmware, kernel, stb
- microSD bővítés
- GLONASS
- hazai garanciális ügyintézésre legyen lehetőség
- független vagy Telenoros -
-
-
lezuvius
őstag
válasz
dannyl #105001 üzenetére
Samu az a snapi 615 miatt nem egy liga ezekkel szerintem.
Nexusnal jobb a RAM kezeles, mig a Huaweinel nekem az volt az egyik gyengepont (a masik a gyengecske GPU).
Az akku+FM+SD bovithetoseg miatt, viszont nem tudom teljesen leirni a kinaiak telefonjat,mert ezek se elhanyagolhato tenyezok.Esetleg ha a takarod elerne egy Honor 7-t, akkor azt nyugodtabb szivvel tudnam ajanlani, mivel minden hibajat kijavitja a P9 litenak. (Az elmult 3 hetben hasznaltam mind a ketto"Huawei-t" igy friss meg az elmeny veluk kapcsolatban
)
-
joker1220
őstag
válasz
dannyl #95240 üzenetére
Szia!
Köszi a választ
Jelenlegi telóm egy S3 mini, 8gb tárhellyel amiből még kevesebb használható ugye és még annak a fele sem telt meg soha
Rádiót pedig a 2 év használat alatt talán ha 2x hallgattam rajta úgyhogy ezek miatt nem aggódok.
A G4 -et is nézegettem de az nekem már drága és túl nagy is
-
batai15
félisten
válasz
dannyl #94982 üzenetére
Nem akarlak meg sérteni, de ezzel már többet ad, a jobb kameráról , kicsivel nagyobb akkuról és sd támogatást nem is említem.
Custom romok meg erre is lesznek .
Nyugi, mire a snapi 808 már gyenge lesz, akkor nem a felbontás lesz a gond hogy jobban fogja vinni őket az 5x. -
lezuvius
őstag
válasz
dannyl #94982 üzenetére
G4-ben jobb a kamera és szebb a kijelző valamint bővíthető és FM is van benne,viszont a Nexusnak mivel FHD-808 van benne,így játékra alkalmasabb még úgy idotallobb lehet. Ujjlenyomatolvaso és a jobb támogatás miatt lehet jobb választás az 5x (nem sztereó a hangszoroja csak dizájn
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Milyen videókártyát?
- Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topic
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Hálózati / IP kamera
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Silver- Használt, karcmentes
- iPhone 11 Pro Max 256GB 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest