- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Tudtok olyan USB-s hangkártyáról, ami nem túl drága és OS X alatt működik az optikai kimenete?
-
Clickbait
aktív tag
válasz #68216320 #19851 üzenetére
Tökéletes és bizonyított.
Ja és plug and play.[ Szerkesztve ]
You got clickbaited.
-
törölt tag
-
Clickbait
aktív tag
válasz Clickbait #19854 üzenetére
Na elvileg, ő pont egy ilyen.
Egy embernek az insanelymac fórumon ajánlották.
Itt lehet beszerezni
29.99$ és plusz a szállítás gondolom. Na de pontosan nem tudom mennyi az ára.You got clickbaited.
-
RaZroX
addikt
válasz Clickbait #19858 üzenetére
Jaja megy minden A mikrofon mondjuk használhatatlanul halkan működik, minden beállítást felhúztam de így is. Aztán átírtam a Kext-ben az iGain értékét de azzal csak szarabbra sikerült csinálni
De így is halál elégedett vagyok.. először úgy nézett ki hogy fel sem megy a gépemreThis is the way
-
Clickbait
aktív tag
válasz RaZroX #19859 üzenetére
Nekem mondod, három napba telt a felvarázsolása, és több hétig amíg tényleg jó lett minden, ethernetet is belevéve.
Ugye én amiatt késtem nagyon sokat.
Meg hát a dualboot se volt egyszerű mulatság.
És így se tökély, mert mindig kell állítani (ha váltok OS-t) hogy hogyan kezelje (IDE, ACHI)
Hogy ezt áthidaljam, újra kéne minden pakolni, amit én most egy jó darabig nem vállalok be.. csak akkor ha nagyobb merevlemezre váltok. Így is elrontottam a particionálást, mert egy 50GB os kis darabkát nem lehet törölni.. Csak ha újra formázom az egészet.You got clickbaited.
-
RaZroX
addikt
válasz Clickbait #19860 üzenetére
Én már távoltartom magam minden féle OS-től ami nem OSX (mármint számítógépen)
Majd tervezek egy új procit, hang és lan kártyát meg egy 1TB-os vinyót és akkor felrakom a Mountain Lion-t. De az is lehet, hogy tök új gépet rakok össze kizárólag erre a célra megfelelő alkatrészekból.This is the way
-
őstag
Ha mindenáron AMD-re szeretnék telepíteni OSX-et, mit javasoltok egy kezdőnek? iAtkos?
[ Szerkesztve ]
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
Clickbait
aktív tag
-
Clickbait
aktív tag
válasz RaZroX #19865 üzenetére
De írta hogy kezdő..
Egy sikeres példa
Azért ahogy írta, neki is elég sok lényeges dolog nem működött az elején.Meg most ha belegondolsz, iAtkos és AMD már alapból nem jó párosítás.
You got clickbaited.
-
RaZroX
addikt
Ha minden áron AMD-re akarsz telepíteni akkor szerintem menj át a www.osx86.hu-ra
Ott jobban pörögnek a témák és több AMD-hez értő embert találsz mint itt.
De ha hosszú távon érdekel az OSX és komolyan is gondolod akkor javasolt egy INTEL-re váltás. És akkor is nézz utána hogy mire érdemes váltani ha Hackintosh-t akarsz.SCR3AMN00B: Jogos
[ Szerkesztve ]
This is the way
-
őstag
-
Clickbait
aktív tag
válasz KonzolKartel #19868 üzenetére
Ha tetszik (és tetszeni fog. ) akkor tényleg menj Intelre..
Hát meg ugye vele együtt megy az alaplap is a tokozás miatt. És tudsz egy kulturáltat venni, nagyon olcsón.
Persze ha mondjuk s775-et építesz, újonnan nem kapsz de használtan ritkaolcsón tudsz építkezni.You got clickbaited.
-
RaZroX
addikt
Addig is javaslom, hogy próbáld ki virtuálisan. Hogy egyátalán akarod-e használni.
This is the way
-
őstag
válasz Clickbait #19869 üzenetére
Ahogy olvasom az általatok linkelt fórumon, elég sokaknak sikerült teljesen működőképesre varázsolni az OSX-et.
Még egy kérdés, és belevágok. Megoldható, hogy fizikailag azonos wincseszterről menjen dual-boot(OSX-Win)? Ha igen, akkor erről linkelnétek, esetleg írnátok pár szót?szerk.: bár mondjuk gugli a barátom...
[ Szerkesztve ]
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
Clickbait
aktív tag
válasz KonzolKartel #19871 üzenetére
Igen, de azért nekik is rengeteg próbára ment fel.
Meg előbb kell OSX et feltenni, két partíciót létrehozni. És ha megy az OSX, utána mehet a Windows.
A teljes dualboothoz Windowsban kell regystereket átírni.
Amúgy meg kell váltogatni:
ACHI-OSX
IDE- WINDOWSDe persze megoldható, nekem is így megy. De vagy 50x tettem újra.
Ha elrontod akkor pl. Win, vagy Linux telepítővel tudod üresre kotorni a HDD-t.
Mennyit szívtam ezzel..You got clickbaited.
-
Clickbait
aktív tag
Nekem megakad a töltés, amikor a négy szín egyesül, na pont az előtt.
És rebootol. Ugyanez OSX-en, ott IDE-ben csak tölt, de nem indul újra..de el sem indul.Szóval sajnos mindig váltogatni kell. Bár Windowst csak játékra tartom, OSX-et grafikára és minden másra.
You got clickbaited.
-
Xero
nagyúr
Közel sem fogja azt az élményt hozni mint egy válogatott alkatrészes Intel alapú gépen, Mac-ről már nem is szólva. Szóval messzemenő következtetéseket ne vonj le.
Nálam is van a háznál hackintosh, de akárhonnan nézzük egy Mac azért teljesen más. Kiveszed, bekapcsolod, használod. Nincs para. Nyilván egy válogatott gép is képes már menet közben ugyan azt az élményt hozni, viszont ott rá kell szánni pár órát, a válogatásra, az esetleges plusz kiegészítők előkészítésére, és sosem lehet tudni mikor üt be valami.
Nekem relatív szerencsém van, lévén a hackintosh szinte gondozás mentes, de nem bíznám rá a munkámat a MP-val szemben, hiába tudná ugyan azt a sebességet hozni, sőt túlszárnyalni némi upgrade árán.(#19872) SCR3AMN00B: Ne vezesd félre. Bármi mehet elsőnek, teljesen mindegy. A lényeg, hogy AHCI módban legyen a SATA kezelés a kezdetektől.
Ha tudja mit csinál az ember, akkor nem lehet elrontani. Kétszer telepítettem hackintoshra OS X-t és egyszer Windows-t. A Windows az összeszerelés napján került fel és köszöni jól van, ahogy a 10.7 is akkor került fel, majd upgradelődött 10.8-ra.
[ Szerkesztve ]
-
Clickbait
aktív tag
Köszönöm! Na majd egyszer.. vagy új HDD kor, esetleg SSD-kor, vagy ha úgy esik újra visszanézek Windows 8-ra.
Xero: Hát na, persze nem ijesztgetésnek szántam, de azért nem egyszerű mutatvány.
Valami mindig bekavar.. Nekem egy napba telt, a jó flagek eltalálása.Szóval azért nem úgy megy az, de a siker az garantált, idő kérdése.
Ha meg full kompatibilis, akkor persze elsőre megy, oda nem kell nagy hozzáértés.Én mennyit készültem pedig, még HD 7770 ről váltottam, csak emiatt, de teljesen megérte.
You got clickbaited.
-
Clickbait
aktív tag
Azért így a Hackintosh miatt, gondoltam be kéne szerezni vagy egy G5-ös PowerMac-et, vagy egy iMac-et, szintén G5 ben.
Bőven megférne PC mellett is, a rendszer messze felülmúlja a Windows-t, bár kinek mi, én néha játszok is, arra viszont több mint alkalmatlan a Mac, még a Steames játékok is borzalmasak..De ezen kívűl pofásabb a rendszer, GUI is nagyon tetszik.
Majd a későbbiekben jobban beleásom magam, és a root jelszóra kitalálok valamit. Max. nyáron egy teljes reinstall nagyobb tárhelyre.
Most 500GB on osztozik két rendszer..
Ilyen feles guberált dualboottal.You got clickbaited.
-
Clickbait
aktív tag
válasz tDr1v3r #19879 üzenetére
Tudok róla, de néztem egy tonymaces linket ha jól emlékszem, és ott azért még nem ajánlották.
Meg elvileg pár funkció kimaradt egyenlőre..
És az installja is rizikósabb valamivel. Persze ha nem vagy olyan hozzáértő.Xero: Nekem azért még megvan a varázsa valahogy. Persze csak ötlet volt. Nem találtam egyenlőre semmi normálisat, rendes áron.
[ Szerkesztve ]
You got clickbaited.
-
Clickbait
aktív tag
-
rakloo
aktív tag
Gyárilag a Macbook Pro 8.1-es SMBios-al telepítettem, de a kép sajnos széthullik, olvastam,hogy a 8.3 jobb, az sem vált be.
Azzal volna a gond,hogy a kép széthullik. Böngészésen kívül kb használhatatlan a gép.
Biztos,hogy SMBios cserével tudom megoldani a problémát?
[ Szerkesztve ]
555-SHOE
-
Ragnar95
félisten
válasz RaZroX #19885 üzenetére
Ez teljes mértékben igaz az USA-ban az itthoni ár 2/3-áért megkapod az összeset A refurbökről nem is beszélve... De ami a durva,h pl Ázsiában is olcsóbbak, Ny-Európában is csak az elszállt € árfolyam miatt nem olcsóbb mostmár
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
AdamP900
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis hiba aminek a megoldására nem jöttem rá pedig próbáltam megoldani.
A hiba a következő: van már ugyan egy működő OS X a gépen, de arra gondoltam ma, hogy levágok egy 20 gigás partíciót arról a partícióról amin a jelenleg is kitűnően futó OS X van. Ezzel meg is vagyok. Ezt követően Unibeast -el csináltam egy 10.8.3 -as telepítőt, majd telepítésnél már furcsáltam a dolgot ugyanis hibát dobott. Mégpedig annál a résznél, mikor kiválasztottam, hogy melyik partícióra tegye a rendszert. FileVault és Rendszervisszaállítás hiba volt (utóbbiba nem vagyok biztos). Elsőnek nem is telepítettem fel inkább vissza mentem a működő rendszerbe, majd partíciót eltávolítottam és újra létrehoztam.
Mondanom sem kell telepítésnél ugyan úgy jött a hiba, de ekkor már nem foglalkoztam vele, feltettem az OS X -et. Itt is jön az első kérdés, hogy ezt miért csinálta? Talán azért mert érzi, hogy már van egy ilyen OS a gépen és ez pedig nem elsődlegesnek lesz telepítve? Létezik ilyen?
Ez még nem is lenne annyira nagy hiba mint inkább az, hogy miután a rendszer felment, elkezdtem azt a néhány dolgot MB -ből felpakolni hozzá. (Without DSDT ALC889, 3rd Party eSATA, USB3 CalDigit, Bootloader, GraphicsEnabler=No, System Default Mac Pro 3.1, [iMac 12.2, iMac 13.1], SSDT Core i7).
Majd MB lefutása közben azt vettem észre, hogy mikor elér a GE=No részhez hibát észlelve nem telepíti tovább a dolgokat. (Természetesen egyesével szűrtem ki mi lehet a hiba forrása onnan tudom.) A másik ami furcsa, hogy hiába teszem fel MB -ből a bootloadert vagy töltöm le tonymacx86 -ról az Extra mappába nem jelenik meg az org.chameleon.boot.plist fájl. Próbáltam átmásolni működő rendszer alól, de nem ért semmit. Rendszer töltéskor alma logónál pörög az ikon, de nem ír hibát.
Unibeast pendrive -al természetesen betölt, akár használom a GE=No parancsot, akár nem. (Tudtommal GTX6xx kártyánál kell a GE=No)
Valami biztos a bootloader -rel van, de én nem jövök rá, hogy mi pedig már órákat szenvedtem vele, több fajta smbios fájlal (ezért is írtam azt a hármat fentebb, mert azokkal biztos ment mivel nem dobott hibát az alma logónál csak pörgött a tölés ikon).
Valakinek valami használható ötlet?
Azért akartam második rendszert föltenni ilyen kis partícióra, mert soha nem lehet tudni mikor üt be hacklinél valami... Aztán úgy gondoltam, hogy jobb félni mint megijedni.
[ Szerkesztve ]
-- Nagy Ádám
-
törölt tag
válasz Clickbait #19880 üzenetére
Nekem van egy G4 utolsó szériás duálprocis PPC-m itthon. OSX-el gyakorlatilag használhatatlan. Ha arra akarod használni, akkor felesleges venned. Max a ház miatt érdemes és belefaragni hackintosh cuccot. Én sem OSX-el használom a gépet (MorphOS).
Az USB-s hangkártya tippet köszönöm. Ez pont illeszkedne a rendszeremhez. Még azt kell kiderítenem, hogy az Edirol UM-1 Ex MIDI-m működik-e rendesen alacsony késleltetéssel MountainLion alatt. Bár ez kis reményt ad.
-
RaZroX
addikt
Valahogy meg lehet oldani, hogy legalább cod4 közben ne legyen smooth-olt az egér ?
Egyszerűen senkit nem találok el mert kicsit megmozdítom az egeret és pár pixelt megy, ha meg hirtelen mozditok egyet akkorát mozdul mint az állat..This is the way
-
d3kk
senior tag
-
Clickbait
aktív tag
Na a mai feladatom az lesz, hogy orvoslom az Apple ID hibámat.
Se iCloud (nem mintha ezt használnám) se AppStore.[ Szerkesztve ]
You got clickbaited.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen routert?
- Automata kávégépek
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest