- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DJackson
tag
Sziasztok!
GA-P55-UD3R
i5-750
HD3400
4G ramMLion-t telepítettem usb-re az elvárt módon. tehát app jó helyen volt az unibeast vagy fél óráig írta ki a cuccost a pendrive-ra és a telepítő sikeresen befejeződött.
Aztán a kép apple logó és alatta a waiting sign köröz, itt megállt. Ha -v -x móddal indítom akkor ez az utolsó kép, sok loadolás után:
Láttam hogy SMC time out, hát betettem az usb-re a S/L/E mappába (simán copy-paste) a fakeSMC.kext-et és még jókedvemben egy aty_init.kext-et is. Sajnos nyugaton a helyzet változatlan és ugyanitt megáll. Nincs ötletem skacok. Pedig már oly közel érzem az erőt. Valakinek van tippje?
minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...
-
törölt tag
Koszonom mindenkinek aki segitett. Vmware megoldas nem akart osszejonni, de ha vmplayer-el inditottam akkor elindult es sikerult ML telepito pendrive-ot keszitenem. Mar telepitgetem es a kext-ekkel vacakolok. Laptopon nem egyszeru eset, de valamit kihozok belole. A remeny orok
-
-
DJackson
tag
válasz DJackson #18559 üzenetére
kipróbáltam már Lion iATKOS L1-et is, és ott a telepítésben addig jutok el, hogy minden felmegy de aztán nem talál USB keyboardot. Szerintetek az működhet hogy abból kiveszek kextet, hátha az működik a vga-mmal?
minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...
-
rootkiller
őstag
Szevasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy egy Dell Mini 10v-re szeretnék SnowLeo-t telepíteni. Találtam is egy guide-t a mydellmini oldalol, ahol leírja hogy egy USB meghajtóra mint bootolható meghajtó fel kell másolni az OS X DVD-t, valamint egy másikra a Netbookinstaller 0.8.4 RC1 lemezképet.
Ez mind meg is volt, be is bootoltam az NBI-vel, ahogy azt illik, de a csatlakoztatott OS X Installert nem akarta megtalálni se pendriveról se külső hdd-ről. Ekkor letöröltem minden particiót a gépben lévő HDD-ről, majd boot után a következő villogó üzenet fogadott a szürke képernyőn: "Unable to patch 64bit kernel. Please use arch=i386 to use a 10.6.2 or never kernel. Can't find mach kernel"
Első körben a Guideben leírt 10.6.3 retaillal próbálkoztam, majd úgy gondoltam biztos azzal van a baj, megpróbáltam egy 10.6-ost., de változatlan. Mitöbb akkor is ezt csinálja mikor OS X Installer nincs csatlakoztatva.
A BIOS be van állítva úgy ahogy a guide megkívánta.
Legyen szíves valaki segítsen, magyar nyelven talán könnyebben megoldást találunk a problémára mint különböző angol nyelvű fórumokon. Köszi!
[ Szerkesztve ]
Artengo TR 990 Pro
-
törölt tag
válasz rootkiller #18564 üzenetére
leirod a problemat a megoldassal,te most mit szeretnel konkretan szemelyes szapportot vagy fogjuk a kezedet tavolrol?
boot: arch=i386 «««« ebben mi a nehezseg?
-
törölt tag
válasz #92942848 #18565 üzenetére
Akkor gondolom az optimus zavar be. Biosban sajnos nem lehet tiltani az nvidiat. Valami kext-et probalok keriteni, ami letiltja.
Kext utility-t hasznalok. Tehetem a kexteket az extra/extensions konyvtarba? Csak azert h ne keverjem az eredetiket az ujakkal.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz rootkiller #18568 üzenetére
boot: arch=i386
-
bobooo
addikt
mért nem csinál screenshotot a snow leopard? nyomom a command+shift+3 (start+shift+3) vagy a command+shift+4+space-t de nem csinál semmit se desktopra nem rakja ki se vágólapra...
illetve mit kell feltennem h ne csak 1024x768-as felbontást tudjak beállítani? ugyanis mikor feltettem a vga-m kextjét akkor lecsökkent a beállítható felbontások száma 1-re (1024x768)
illetve mégegy billentyűzeten a hosszú í és a 0 felvan cserélve.. ez ellen tudok valamit csinálni?
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
-
DJackson
tag
azt lehet valahonnan tudni hogy melyik vga kártyák oob-k? vagy az mondjuk működik, hogy kinézek egy mac-et amiben pci-os vga van és olyat veszek az én gépembe?
-
törölt tag
válasz rootkiller #18579 üzenetére
-
törölt tag
Na, pici segítséget szeretnék kérni. Asus K53SV laptopra szeretném a Mountain Lion-t feltenni. Lion volt már a gépen, egy neten fellelhető kext gyűjteménynek és DSDT-nek köszönhetően minden működött rajta. SD olvasó nem, de azt még sohasem használtam.
Csináltam egy telepítő USB-t és fel is telepítettem egy USB-n csüngő SSD-re.
Zsivagooo fórumtársnak köszönhetően kiderülni látszik, hogy a VGA-val van valami gond. A laptopban GT540M és HD3000 van.
Nem tudom a továbbiakban mit kell keresnem, h végre ne csak -x kapcsolóval induljon el a gép. Ebben szeretnék segítséget kérni. Köszönöm előre is. -
-
törölt tag
válasz DanielK #18585 üzenetére
Szerintem van működő kext hozzá csak nem igazán tudom, hogy mit keressek.
Másrészt ha osx-et eröltetek egy PC-re, akkor már a legújabbat szeretném. Ez szerintem érthető. Tehát egyelőre nem az a lényeg h legyen OSX-em, hanem a legújabb legyen és megismerhessem azt.Zsivagooo: itt mit is kellene néznem? én annyit tudok leszűrni a dologból, h nincs hd3000 és van GT540M
-
DanielK
addikt
válasz #68216320 #18587 üzenetére
Azért az ML szinte ugyanaz, mint a L. (kinézetre mondom és funkcióban) Egy két dolgot leszámítva: értesítés, jegyzetek, reminders (ezek csak ios eszközzel érdekesek igazán, de nem feltétlen szükségesek) + twitter beintegrálás. A többi újítás hackintoshon nem megy tudtommal (pl. AirPlay mirroring)
-
DanielK
addikt
válasz #92942848 #18589 üzenetére
Nem pontosan fogalmaztam, ez igaz. Nnem akartam bele menni. Ezért is írtam, hogy funkcióban (programok, amelyeket az átlag felhasználók is látnak, meg kinézetben).
De természetesen igazad van. Köszönöm a kiigazítást!Linuxból és winből valamelyest otthon vagyok. Macből még ki kell kupálódnom.
-
Ragnar95
félisten
Arra az elhatározásra jutottam, hogy itt az ideje ML-re frissíteni
Ezen a konfigon menni fog tutira az ML vagy próba cseresznye?
Asus V6-P8H61E alaplap
Intel core i5-2310 proci
4GB ram
Asus HD6670 1GB videókártyaPrivátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
törölt tag
A laptopomhoz innét töltöttem le pár dolgot. DSDT, pár kext, stb.
Van közte egy extensions.mkext nevű fájl. Segítene valaki használni ezt a csomagot?Az alábbiakat bemásoltam a helyükre:
extra/org.chameleon.Boot.plist
extra/DSDT.aml
extra/SMBios.plistKext Utility-vel installáltam:
AppleACPIPS2Nub.kext
ApplePS2Controller.kext
FakeSMC.kext
lspcidrv.kext
NullCPUPowerManagement.kext
Patched_10.7_AppleRTC.kextChameleon-t installáltam.
Mégsem indul a ML csak -x kapcsolóval.
-
Ragnar95
félisten
válasz Máté94 #18597 üzenetére
E vagy M, részletkérdés
Akkor hétvégén kipróbálom, aztán kiderül
A TimeMachine lement mindent,ha mégse sikerülne ugye? Tehát ha visszaállítom a biztonsági mentést, akkor olyan lesz a gép, mintha újra se raktam volna?Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
törölt tag
Egy Hackintosh mágust kérdezek. Érdemes letöltött DSDT-t használni vagy csináljak Win7 alatt egy sajátot? Nem látom ugyan át még teljesen a DSDT szerepét és patch-elését.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- LEGO klub
- XPEnology
- Ukrajnai háború
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- alza vélemények - tapasztalatok
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs