Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• raczger

őstag

Mai sztori:

Bringával jöttem Esztergom felől Visegrád felé (idén több km-t tekertem, mint amennyit vezettem :) ), Szobi rév elágazásnál szembe a megállóban állt egy piros bolgár rendszámú G Astra felnyitott motorháztetővel (amin egyébként egy ponton gyanús fekete folt volt).

Integetett egy középkorú úr, meg beszélt is valamit, megálltam, odajött hozzám: "Sprechen Sie Deutsch?"
    Mondtam neki igen, egy kicsit, aztán jött a mese. Kifogyott az üzemanyag, de nem tud tankolni, mert nincs készpénze. Mutogatott a bankkártyájára is és közben mondott valamit "Heute nicht arbeiten" (persze, hétvégén nem működik a bankkártya?...).

Csak 5.000 Ft-ot szeretett volna üzemanyagra, cserébe odaadta volna a 2, azaz kettő aranygyűrűjét cserébe (megjegyzem, néhány foga is aranynak tűnt), gyakorlatilag már szedte is le az ujjáról és a kezembe akarta nyomni (a megállás óta egy perc sem telt el), a névjegykártyájával együtt (valami autókereskedős névjegynek tűnt, Ahmed névvel).

Ekkor mondtam, hogy ne haragudjon, de nincs nálam készpénz, csak bringázni mentem el, nem tudok neki segíteni. Elköszöntem tőle, aztán továbbtekertem.

15 perccel később felhívtam az Esztergom Rendőrkapitányságot, elmeséltem nekik a sztorit, mondtam, ha van rá lehetőségük, érdemes lenne ránézni, mert 99%, hogy csak az átverésre játszik. (Mellesleg a benzinkút onnan még 5km-re volt, ahol persze lehet bankkártyával fizetni, ez a része nem igazán stimmelt.)

Mikor megláttam, éreztem, hogy pénzt akar kérni, gondolom egy bringást egyszerűbb volt leszólítania, mint egy autóst.

Egy nagyon hasonló régebbi sztorit találtam a neten: [link]

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

Új hozzászólás Aktív témák