Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • focvis

    veterán

    Ígértem, hogy beszámolok a Merga C Editionről.

    Előre lelövöm a poént; kb. 5% az esélye, hogy megveszem.

    Kedden voltam tesztvezetni, nagyon jó ajánlat az autó. :K Azóta beszéltem az értékesítővel, ha nem készletről rendelem, akkor további extrákkal emelkedik az alapfelszereltség (szőnyeg, dönthető üléstámlák, komfort ülések, meg még vmi amire nem emlékszem). Az autóban szinte minden lényeges tétel széria, pár tételt kérnék bele: LED fényszórók, metálfény, febetétek (Mercedesbe szvsz majdnem kötelező), tempomat - ezek közel 1 millával dobják meg az árat, a vége valamivel 9 alatt lenne. Többet nem ésszerű belekérni ha fontos az alacsony értékvesztés, ezekből is lehet húzni.
    Nagyon klassz a széria navigáció-előkészítés, ha később meggondolod magad, 200 ezerért kérheted, hogy aktiválják a navit.
    Engedményt első körben nem sikerült kapni, nem is harcoltam érte. Az ár tartalmazza 4 évig a szervizköltségeket is.

    Az autó igen masszív, kényelmes.

    A motorja viszont gyengusnak érződött - bejáratós volt, nem volt szívem parkettázni, de érződött, hogy nincs benne tűz. Ha az 1.4 TSI-m lenne ma, akkor talán nem érezném ennyire gyengének, de abban az 1.4 TSI-ben több volt az akarat, lelkesedés.

    Érdekes módon, mikor eladtam dec. 30-án a 220 lovas GTI-t és jan. 2-án vettem az 1.9 dízel + automata, majd 300 kg-mal nehezebb Saabot, akkor közel sem éreztem ekkora erőbeli visszalépést, azonnal szimpatikus volt ahogy a Saab lép. És tetszik mind a mai napig.

    Gondolom a Mergát megszoknám 1-2 hét alatt; de boldog nem lennék a teljesítményével. Talán egy csipsz segítene, a C180-ban is ugyanez az 1,6-os turbó van, 156 lóval.

Új hozzászólás Aktív témák