- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lupu500
tag
válasz junior19 #94563 üzenetére
Igen kódról más is irt de a win 10 esetében a win+p billentyű esetében csatlakozás vezeték nélküli rendszerekhez megtalálja a tv-t de nem ad semmilyen kódot. Nekem is ez gyanús mert a win 8 -nál ez így működött de ott másként kell kapcsolódni. A Bluetooth is kóddal kapcsolódik össze ez igaz.
A tv csak win 8-ra ad útmutatót ami nem talál a win10-el sajnos. ha valaki már megoldotta a problémát kérem ossza meg velem is. -
benvolio
őstag
válasz junior19 #94574 üzenetére
Sehogy nem megy, már mindent próbáltam. A 7 éves LG TV-nkel ilyen gond sose volt, külön is de egyszerre is ment, illetve több információt is kiírt. Új OKOS TV azt mégis butítva vannak a funkciók rajta, ezeknek nem számít semmi csak a net legyen meg az előre berakott alkalmazások.
-
Lipton
őstag
válasz junior19 #94676 üzenetére
Köszi!
A jobb távirányító miatt nem venném meg a drágábbat így szerintem marad a "legolcsóbb". Nappaliba kell, mert nincs most ott Tv - a régi elfáradt. Mivel sokat nem használjuk így bőven elegendő lesz, nem látok eddig olyan előnyt ami miatt megvenném valamelyik drágább modellt. Méretben nagyobb pedig most aránytalanul több. -
Beni2360
félisten
válasz junior19 #94983 üzenetére
Nálam a legfrissebb win 10 van fent és a hállózaton látja a az LG TV-t de nincs a win+p kombinációnál lehetőség ki küldeni a képet.
megkettőzés
kiterjesztés
csak 2. képernyőre.
----------------
Más: ellenben meglepett, hogy az új C8-m elfogadta a 4 éves kínai bt fülesemet nem úgy mint a 4 éves csak a sajátjukat.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
OldMike
őstag
válasz junior19 #95131 üzenetére
Elég érdekes dolgon vitatkoztok. Konkrétan az 50UK6300 készülékben VA panel van, annak minden előnyével és hátrányával. Persze lehet hogy az LG nem Samsung VA panelt használ, és a Samsung által gyártott jobb minőségű. Ezen kívül eltérhet az elektronika is, meg a beállítási lehetőségek is, bár eddig még nem hallottam, hogy Samsung ezen a téren kiemelkedő lenne.
42LM660S
-
Busaboy
aktív tag
válasz junior19 #95223 üzenetére
Ezek a sima "eredeti(felhasználó) módban vannak ahol ugye egyszerűsített minden beállítás. A szakèrtői módot most tanulmányozom. Ott el lehet veszni. Egyèbkènt ezekkel a csúszkákkal az árnyalatokat állítottam, letöltöttem pár teszt kèpet viszont nekem konzol is van rajta ahol nem elèrhető a szakèrtő mód hdr-ben, meg eleve a game mód kell. Szóval volt, hogy a teszt kèpen az èg lilás volt, a fű kèkes a bőrszín meg túl sárga. Így laikus módon állítgattam meg ugye a google-on találtam pár infót, hogy mit hova ès csak finomhangoltam. Persze ezek nem mèrvadók, csak azbèn szememnek ezek "kedveznek"
Viszont összehasonlítva a szakèrtő móddal, a színek árnyalatait elèg jól eltaláltam.[ Szerkesztve ]
-
Busaboy
aktív tag
válasz junior19 #95222 üzenetére
https://youtu.be/8b3CUm8j4DE
Szerintem erre gondoltál, ugye?
Háttèrfèny 50mellett a fènyerőt 52-re állítva nem látom csak a feketèt(reference black) a16-os èrtèk alatt. Akkor elvileg így helyes.Ui: Most látom, hogy írtál. Ilyesmi kèpet kerestem, ez már most segítsèg!!! A tipp a színárnyaltról szintènnhatalmas help. Ez van ha valaki olyanba piszkál bele amihez nem èrt.(a laikus user)
Nah nem baj, jó pap holtig tanul.[ Szerkesztve ]
-
nyaxi
csendes tag
válasz junior19 #95222 üzenetére
Köszi, ismét szuper hasznos írás. Amint lesz időm itt a nagy savanyúság befőzés mellett, megcsinálom ezeket.
Van youtube opció a tv-n, ezt ha rácsatlakozom, egyből tudok is youtube-ozni?
Amúgy lehet csak számomra meglepő, és ez már manapság alap, de én nem gondoltam, hogy van ilyen. -
DeX1989
újonc
válasz junior19 #95236 üzenetére
Igen, a másik bemeneten is csinálja. Van rákötve egy set top box, és a pc előtt volt rákötve egy asus oplay médialejátszó, azokkal nem jelentkezett hasonló probléma. Még régebben volt rákötve egy másik pc, szintén ugyanezzel a dvi-hdmi átalakítóval, és akkor is jelentkezett ez a probléma. Reméltem h nem hardveres probléma, hanem csak vmi beállítást kell módosítani a catalyst control centerben. Megpróbálok majd keríteni egy hdmi-s laptopot, vagy egy másik dvi-hdmi átalakítót.
-
nyaxi
csendes tag
válasz junior19 #95235 üzenetére
Még az Eredeti képmód van beállítva. Még nem volt időm a szakértőit megnézni.
Meg ma pont néztem egy filmet, ott csak HDR mód volt lehetséges kiválasztani, érdekes volt. Viszont hiába volt 4k a film, nem sokkal volt jobb a tegnap esti 720p-nél. Bár igaz, régies beállítású volt a film, este még tervben van egy 1080p, de sajnos csak 2gb, nem Bluray minőség, meglátjuk, a tv biztos marad, már levettük a matricákat is. -
balazska92
senior tag
válasz junior19 #95529 üzenetére
Teljesen egyszerűen megtalálta pár másodperc alatt ezeket a csatornákat. Volt egy jelteszt lehetőség is a tv-n, kipróbáltam, aszerint is teljesen jó minden. Meg ha gyenge a jel vagy valami, akkor nem az adásnak szaggatnia, akadozni kéne, nem pedig ez, hogy minden csatorna nincs CI modult ír ki. :/
-
Tices
csendes tag
válasz junior19 #95550 üzenetére
emag-tól nem rendelek, a kétes garancia ügyintézés miatt. e-digital-ra gondoltam, de lehet személyesen venném át. Elvileg ott nincs ilyen gond.
A magic távirányító vonz,de éppen kollégám mondja, hogy amire nekem kell, szinte nem használnám, ráadásul pl. a számomra fontos PLEX alkalmazásnál, nem minden gombot lehet megnyomni vele.
Szóval lehet így elengedem és marad az olcsó 49uk6300-at, IPS-el.
Ha a betekintési szög nem lenne annyira vészes, simán venném a dicsért 50"-os VA panelest. Ráadásul a 49-es már alig kapható megbízható boltból.[ Szerkesztve ]
Az emberi hülyeségnek csak alsó határa van!
-
senior tag
válasz junior19 #95844 üzenetére
Valaki azt írta itt,hogy csak a 2019-es modellektől 120Hz-es,én 2018-ast vettem és ha idén még ideér,akkor kipróbálhatom végre. A futár cégnél szortírozó gép meghibásodás van és nem akar ideérni,remélem nem zúzták be. Rég vettem tv-t,nem emlékeztem rá,hogy ennyi ideggel jár.
ForzaHorizon1-2-3-4-5 - XENON010101
-
Wucky
senior tag
válasz junior19 #95927 üzenetére
Egy csomó IPS-es van 50" felett. Ez nem állja meg a helyét hogy mind VA. Most néztem a Displayspec oldalon.
~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
Wucky
senior tag
válasz junior19 #95933 üzenetére
Igen. Az előző hsz-ed után már megértettem mire gondoltál. Csak az az előttit félre értettem. Bocs.
Nálunk sajna VA nem játszik, mert sokszor barom helyekről is nézzük a tv-t.[ Szerkesztve ]
~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
válasz junior19 #95927 üzenetére
Ahogy olvasom link a VA-s panelek leginkább már kezdenek hasonlítani a OLED panelekhez, mivel alapállapotban szinte teljesen(nem teljesen!) blokkolják a fényt, így a fekete feketébb mint a korábbi technológiás panelek esetén, ahol a fekete inkább szürke, mert a folyadék kristályok nem képesek szinte teljes mértékben meggátolni a fény útját.
Ez által a HDR is jobban kivitelezhetőbb, mert a fekete vagy inkább sötét környezet megjelenítésekor jobban meg tudja jeleníteni a sötét környezetben lévő dolgokat.
Szerintem!
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Hunreal
tag
válasz junior19 #96100 üzenetére
Monitoroknál csakis IPS-t választok, mert képminőségben odab*sz. Játékoknál ég és föld a többi panelhez képest (TN, VA). Sok lanra járok, ott általában a többieknek az utóbbi paneles monitorjaik vannak és mivel a lanon egymás mellett van több tucat monitor, ugyanazzal a tartalommal, egyből kijön a különbség. Már több ismerős megfogadta, hogy a köv monitorjuk biztos IPS lesz. Ez tv-nél fordítva van? Tehát tv-nél jobb a VA panel az IPS-nél?
[ Szerkesztve ]
-
Hunreal
tag
válasz junior19 #96103 üzenetére
Igen a Samu va panel. Ettől függetlenül jó lehet a 75UM7110PLB tv? A különbséget sztem nem vesszük majd észre, mert 10 éve nem tv-ztünk, szóval nincs összehasonlítási alapunk. Az utólag linkelt LG tv viszont 100 hz-es. Ezt csak most tudtam meg, azt hittem csak 60. Ezt az LG tv-t lehet kalibráltatni, mint a monitorokat? Ezt szintén az üzlet végzi + pénz ellenében, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Hunreal
tag
-
Partizan182
senior tag
válasz junior19 #96115 üzenetére
A vicc, hogy még az se, simán a háttérfény PWM frekijét hazudják oda, ezért vannak ilyen több százas értékek. LGnél ez alsó szegmensben 120 hz (gondolom 50hz jel esetén meg 100), folyamatosabb nem lesz tőle a kép, max a fejed fájdul meg hamarabb. Ránézésre a plazma vs LCD, ki tud nagyobb HZet hazudni marketing-csaták maradványa.
-
kelly7
aktív tag
válasz junior19 #96177 üzenetére
Gyakorlatilag szemből nem tudjuk nézni. Tehát akkor inkább nanocell? És természetesen világosban is van nézve oldalról jövő fénynél. Nem sűrűn veszek tv-t ha annyival többet ad akkor beruházok a drágábra. Gyerek ha nagyobb lesz nem tudom hogy fog-e pl sportot nézni. 6-8 évig azért terveznék vele.
-
veterán
-
veterán
válasz junior19 #96257 üzenetére
- UM7450PLA a tv
- Igen ez egy asztali gép (CoolerMaster CM690 II Advanced, XFX TS 550W, Asus P9X79, I7-3930K, 4x4GB DDR3, Gigabyte GTX 1060 G1 Gaming 6G (rev. 2.0), Crucial MX500 250GB, 500GB HDD) win10 pro
- kifejezetten az RTL most ami nem működik pár napja a beépített böngészőn, pedig eddig ment.
- Filmet viszi a dlna (bár egy csomó filmet nem ismer föl, vagy nem talál hangsávot).
- A gép és a router közt gigabites vezeték van
- A tv wifin csatlakozik, de átdughatom ethernetre, csak azon most a telekom iptv megy, vagy tehetek oda egy gigabites switchet.
- Olyat tudok, hogy a gépen chrome-ból youtube-ot nézek és átküldi a tv-re, de sima böngészőoldalt nem hajlandó.
- Eszközök közt is látszik a tévé, de nem mint kijelző
- Jobb oldali sávot ha előhozom és tv-t próbálom csatalkoztatni, kiírja, hogy a gép nem támogatja a miracastot
- Ebben a gépben nincs intel vga, amiből még ha lenne is csak az évekkel újabbak támogatják a miracastothttps://tinyurl.com/rasoapro
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Autós topik
- Jövedelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest