- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krissz80
senior tag
válasz #94529552 #71623 üzenetére
Köszi!
Tegnap a Media Marktban körbenéztem kicsit, és ennél a típusnál (LF652V) mintha nem lett volna olyan folytonos a kép, mint egyes 100Hz-eseknél, pl az egyik UHD 3D-s Panánál.
Folytonosabb volt, mint az alap 50Hzeseké, de mégsem tűnt teljesen simának.
Tapasztalt valaki hasonlót, vagy csak valami nem volt jól beállítva? -
Rol06
tag
válasz kalapacsolok #71387 üzenetére
lehet, én vagyok a hülye, de nem értem ez miért probléma.. sub-ot még az életben nem használtam, az srt-ket meg gyönyörűen viszi, routeren keresztül is...
-
Pendragon911
aktív tag
válasz Krissz80 #71655 üzenetére
Amikor én néztem a MediaMarkt-ban ugyanezt a tv-t, akkor ilyen jelenséget nem vettem észre. Otthon testre szabva meg főleg, sokkal jobb is lett, mint ami a "kirakatban" látható a boltokban. Szerintem ettől ne tarts, mert biztosan szép folyamatos mozgásokat fogsz látni. Vagy az nem kizárt még, hogy másik TV-n a TruMotion feljebb volt véve vagy ilyesmi, ezzel remélem nem mondtam hülyeséget
-
Krissz80
senior tag
válasz Pendragon911 #71657 üzenetére
Köszi.
Remélem mire eljutok a vételig, nem megy ki a forgalomból.
Amúgy elég jó képe van, oldalról is. -
Rol06
tag
Egy érdekes kérdésem lenne, remélem valaki jobban átlátja a dolgot mint én
Adott egy 632v tv, mivel régebbi gépem van, hdmi-vel sajnos nem tudom összekötni.
Viszont, tudja a tv talán smart share a neve, most nem otthon vagyok , hogy egy "dropbox elven" működve, megosztok egy mappát és routeren keresztül lan kábellel beolvastatom a tv-én, ez amúgy le is kopogom tökéletesen átviszi. Most jön a de, amikor külső vinyón keresztül nézek egy magas minőség filmet, szebb lesz a kép. Kérdésem pedig, a upc-s router tudja az 5 gigás átvételt, de régebbi lan kábelek használok most, ergo ha veszek 2 jobb minőségű lan kabelt ami ugyanígy tudja az 5 gigát, jobb lesz az átvételi kép? -
Jaygab
tag
Sziasztok!
Vettem tegnap egy LG 50lf652v-t. Van egy olyan érthetetlen problémám, hogy rákötöttem egy hifit egy scart - rca kábellel. Namost csak ha tv műsort nézek annak van hangja a tvn és a hifin együttesen. Ha smart share-n nézek PC-ről megosztva filmet, akkor a hifi nem ad hangot. Ez miért van? Hangbeallitasokat próbáltam, nem találok rá megoldást. -
gurabli
őstag
Sziasztok!
Akinek van 50LF652V (esetleg 42 vagy 55), IPS panellel, az megírná, hogy milyen focit nézni rajta? Fullhd adás a forrás.
Foci EB előtti akcióban tervezem majd a vásárlást, remélem addig még elérhető lesz a 652V-sorozat. Viszont nagyon fontos, hogy ne legyen szaggatott vagy darabos a mozgás, elmosódott a labda, stb.
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
gurabli
őstag
válasz Grande Ale #71667 üzenetére
Sávosodás? Az pontosan mit is jelent? És semmilyen beállítással nem lehet eltüntetni.
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Vki vett már utólag hasonló led háttér, falvilagitast? Mik a tapasztalatok?
http://www.ledmaster.hu/led_termek/Egyedi_led_termekek/LED_TV_hattervilagitas
Van olyan, ami automatikusan bekapcsol, ha megy a tv, vagy ezeket mind külön kis távirányítóval kell bekapcsolni?
Éjszaka, korom sötétben gondolom hasznos, hogy nem vakít úgy a tv, nem olyan erős a kontraszt...
-
Pendragon911
aktív tag
válasz gurabli #71663 üzenetére
Mi is a "sport nyár" miatt terveztük be az új tv vásárlását, és a LF652v mellett döntöttünk és azt mondom, hogy jól választottunk, mert tényleg szép a képe, nem darabos, jó beállításokkal gyönyörű lesz, de az alap képbeállítások között is lehet olyat találni, amivel látványos lesz a foci meccs. Az, hogy sávosodik, nem típushiba, mármint az LF652v-t tekintve, ugyanis ilyet más márkánál is lehet találni, de nem minden készüléken jelentkezik, ez is biztos, tehát szerintem akármelyiknél benne van a pakliban, hogy látszódni fog, de az is, hogyha egyáltalán nem. Az meg jó kérdés, hogy lesz-e még 2-3 hónap múlva ebből a típusból, az utóbbi hetekben több boltba hirdetésében is megfordult, így lehet most van az utolsó reklámja, de persze ez nem azt jelenti, hogy ezután nem lesz már készleten sehol, viszont az ára nem biztos, hogy lejjebb megy már. Érdemes néha nézegetni, hogy kapható-e még.
-
huncutka1029
addikt
válasz kalapacsolok #71670 üzenetére
Hát ez egy baromság, ilyenre így ne adj ki pénzt.
USB-s tehát bekapcsol, ha a tv bekapcsol.
Az ambilight ami ér valamit, de annak sem az a feladata, hogy nevakítson, meg ne legyen kontrasztos sötétben, ezt felejtsd el, nem is tudom honnan vetted...
Pont az a jó, hogy a tv-n megjelenő színeket, vagy ahhoz nagyon hasonlót vetít a tv köré a falra, így nayobbnak, élőbbnek tűnik a kép.
De ezek amit te nézel, csak egy színűek, és ami nem távirányítós, az csak fehéret világit állandó fényerővel.
De ez csak az én véleményem......a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
-
sixpak
nagyúr
Én vettem régebben. Távirányítós, csak este kapcsolom be, függetlenül attól, hogy megy-e a tv vagy sem. Valóban kényelmesebb a szemnek, mint a koromsötétben való tévézés.
De hangulatvilágításnak sem utolsó...https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
-
gurabli
őstag
válasz Grande Ale #71671 üzenetére
Olvastam, de van aki azt írja, hogy nem zavaró vagy nincs, van aki szerint zavaró, szóval nehéz leszűrni a valóságot. Ráadásul elvileg nem minden tévénél máshogy és már mértékben jelentkezik, ha jól értettem.
Emígy nagyon zavaró? Mondjuk vásárlás előtt viszek majd az üzletbe felvett focimeccset és kipróbálom. Illetve 14 napig indoklás nélkül is vissza tudom küldeni, amivel élni is fogok, ha úgy ítélem meg, hogy nagyon zavaró. 200k körül én olyan tévét várok el, amin rendesen lehet focit nézni.
Most plazmám van, 42", szóval komolyak az elvárások. Itt az ideje váltani, mert egyrészt szeretnék 50"-est, másrészt már 7 éves a plazma. UHD egyáltalán nem érdekel.
Elvileg nyár elején még kellene, hogy legyen, a 2014-es sorozatok bőven kaphatók voltak még 2015 második felében is, párhuzamosan a 2015-ös sorozattal. A 2016 meg egy-két hónapon belül várható eleve tömegesen.
Az ára nem hiszem, hogy 190-195k-tól sokkal lejjebb menne, előbb fog kifutni. Max 180k, de az már nagyon jó ár lesz. Persze megnézem majd mi a felhozatal Sony és Panasonicból is (Samsung kilőve, rühellem), de szimpatikusabb az LG passzív 3D megoldása. Igen, nekem tetszik a 3D, ha nem is sokat használnánk, de 50"-ban már igen látványos."Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
Jaygab
tag
válasz Krissz80 #71677 üzenetére
Hát igen, szerintem sem jó ötlet
Annak ellenére, hogy nem rossza a tv hangja sem, azért nem lenne rossz úgy filmezni, hogy kicsit megtámogatom egy hifivel a hangzást. De a scart ugye nem megy, a füles kimenet sem az igazi, optikait meg soha nem használtam. A hifin csak rca van...
Most kicsit utánanéztem, ha jól értem, akkor abban az esetben, ha ez utóbbit akarnám használni, szükségem lenne egy optikai-analóg konverterre, ugye? Pl. egy ilyenre: http://tapegysegek.hu/spd/orfeusz_640382/OPTIKAI-SZTEREO-RCA-ATALAKITO-digital---analog-kon -
gurabli
őstag
Ez kell neked, ha igazán jót akarsz: Link
Ehhez kell egy htpc is, amin pl. Kodi fut és Boblight, de pl. egy Raspberry Pi is tökéletesen megteszi. Élőben még nem láttam, de engem is érdekel. Illetve sokat olvastam róla fórumokon és akinek bejön ez az ambilight feeling, azok mind nagyon dicsérték.
-
w333
félisten
válasz sixpak #71676 üzenetére
Nem rossz ...
De egy Philips Ambilight -tól még nagyon messze van
Ismerősömnek ilyen Tv -je és hát elképesztően jó dolog az (főleg este)
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
-
w333
félisten
válasz Jaygab #71685 üzenetére
Igazad van ... képminőségben ő sem és én sem vagyunk tőle elájulva (már gondolkodik a cserén) csak az Ambilight ami nagyon jó benne, nekem is LF50F652 van és én ezt úgy oldottam meg hogy a TV -t 2 szekrény közé raktam pontosan 20CM -ra van beljebb a TV és mivel a szekrény kicsit tükröződik így a két oldalánál kissé visszaverődik a fény ... így este filmnézéskor sokkal nagyobb a térhatás (kb. 1.5-2 méterről nézem, tiszta mozi élmény)
Majd este a sötétben lefényképezem (ha érdekel valakit) hogy milyen
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
gurabli
őstag
válasz Grande Ale #71689 üzenetére
Hát, azért annyira nem biztató a dolog. Szerintem joggal várhatja el 2016-ban az ember, hogy ne kelljen ilyen árkategóriában ilyen jellegű kompromisszumokat kötni. De úgy látom, hogy a LED TV-k sajnos sokkal kevésbé alkalmasak normális tévézésre, mint az akár 10 éves plazmák. Na, majd meglátjuk, hogy mi lesz ebből, év elején már majdnem vettem egy 48-as Panasonic LED-et, aztán már nem volt készleten, akkor is néztem a 652v-t, de az 50"-es még 220 körül volt.
Szerencsére nem sürget semmi, illetve 14 napon belül megy vissza, mint a huzat, ha annyira zavarónak találnám az egészet a plazmához képest."Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
-
Hungarikum87
tag
Fiúk csatorna kiosztást át tudom menteni egyik Tv-ről a másikra?
Hülye vagyok, ezért sokat kérdezek, ilyen ez ()
-
hcs57
őstag
válasz Hungarikum87 #71699 üzenetére
Ha mindkettő LG, akkor az egyiken lemented, a másikon visszatöltöd.
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.